szarlotka_ja 23.12.18, 17:24 Czemu w Polsce nie robi się takich ładnych reklam? A może się robi, a ja nie znam? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:17 Zbyt ckliwa bajeczka. Mało to prawdziwych sytuacji, które powodują wzruszenia? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:30 Moim zdaniem jest bardzo ładna i mądra. Wydaje mi się, że każdy z nas czasem bywa jak ten jeżyk. Ja na pewno. Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:37 Weź się nad sobą nie użalaj. To jest bajka dla trzylatka i wtedy faktycznie jest to ładne i mądre. Ale to jest reklama Erste czyli grupy finansowej. I po co to w tym kontekście? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:45 No i co z tego, że grupy finansowej? Gdyby to nawet była reklama leku na prostatę, a byłaby ładnie i mądrze zrobiona to warto się nad nią pochylić i pomyśleć. Czasem bajki dla trzylatka mają w sobie więcej głębi i mądrości niż filmy dla dorosłych. Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:53 Dla mnie dorabianie ideologii do czegoś mało znaczącego. Niech sobie każdy lubi co chce, ale często ludzie płaczą nad jeżykami w reklamach, a obok kogoś potrzebującego pomocy przejdą obojętnie. I oczywiście nie mówię o Tobie, ale to taka moja ogólna refleksja. Znam osoby, które uważają się za niezmiernie wrażliwe (szkoda, że wyłącznie na własnym punkcie). I zapłakują się nad takimi jeżykami, ale nad człowiekiem w potrzebie już się nie pochylą. Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:58 Owszem czasami. Byłem np. w szlachetnej paczce. Może wiele nie zrobiłem, ale zawsze coś. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 19:37 Witold zawsze i w każdej sytuacji musi mieć rację i postawić na swoim? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 19:42 Dlatego obawiam się, że takim podejściem to na próżno Witoldowi lubiej szukać. Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 19:58 Spoko, na tych spotkaniach jestem słodki jak miód i ładnie się uśmiecham. W oczy patrzę. A i tak klapa. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:08 Tego nie zasłodzisz miodem ani uśmiechem. Takie rzeczy się czuje, a przynajmniej ja czuję. Ja przed kimś kto wszędzie był, wszystko wie i zawsze musi mieć rację to bym uciekała gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:13 Nie byłem wszędzie, nie wiem wszystkiego i nie zawsze mam rację i wyczuć się tego o czym piszesz nie da, bo tego nie ma. Nawet ambicji takich nie mam. I nikt tego nigdy u mnie nie stwierdził. Od zadzierania nosa i patrzenia z góry akurat jestem bardzo daleki. I mam raczej dobre kontakty z ludźmi, w różnym wieku, o różnym wykształceniu a nawet narodowości. Gadam i z profesorami, dyrektorami, ochroniarzami i sprzątaczkami. Tak więc diagnoza chyba nietrafiona. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:25 W takim razie ja stwierdzam. Wszystko Witold wie lepiej . (Piszę o forum oczywiście, nie znam kolego w realu ). Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:28 A na forum mogę wszystko wiedzieć lepiej. Niech będzie. Co mi tam. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:33 A nie mówiłam? Zawsze Wit musi mieć rację . Odpowiedz Link
witrood Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:06 Ale wyznam, że jedną kandydatkę kiedyś pogoniłem właśnie z powodu braku wrażliwości na drugiego człowieka. To tak a propos tekstów powyżej. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:25 Szarlotta chyba już w nastroju świątecznym jest i Szarlotty podatność na świąteczne reklamy wzrosła. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:31 No nie wiem, jakoś nie czuję się w świątecznym nastroju . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:37 To jeżyk nie powinien na Szarlottę działać. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:48 No to jest Szarlotta w nastroju świątecznym. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:09 Oj tam, ale ma Sil okazję z rodziną pobyć, telewizor pooglądać, przed choinką się pofotografować . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 20:38 Nie fotografuję się. Jedyne co dobre to to, że sobie pobiegam solidnie (o ile pogoda pozwoli). Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 18:30 A to nie znam, ostatnio prawie nie słucham radia . Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 19:20 szarlotka_ja napisała: > Przytul jeżyka Przygarnij kropka! Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 23:38 a kropka pamiętam heh rysowałem go na dnie nocnika i jak widziałem że coś się szykuje mówiłem Trolik (córka moja) przygarnij kropka działało heh i oszczędności na pampersach wielkie Odpowiedz Link
samysliciel Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 23:04 w sumie to może dlatego, że każdy z nas ma coś z jeża, w miejscu jest tym a nie innym Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 23:30 to daje nowy wydźwięk heh dla kawałka Proletaryatu "...To my ziemi naszej sól Mrowie jeżów i wytartych skór To hołota mówią o nas tak Kto z nas przegrał to pokaże czas..." www.youtube.com/watch?v=oRLRRH7gKAw Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Przytul jeżyka 23.12.18, 23:35 a od lat hmmmm może to za duże słowo ale staram się wspierać SOS wioski dziecięce a jeżem będąc nie wymagam przytulenia heh Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Przytul jeżyka 24.12.18, 07:26 Kiedyś na forum pisałam, że chciałbym być jeżem, bo kolce tylko chronią.... to co jest zbyt wrażliwe. Swego czasu uratowałam jeża, który utknął między metalowymi drutami w płocie. I wtedy wcale kolce nie kuły, a po wydostaniu nie uciekał, tylko zwinięty w kulkę bezpieczny odpoczywał. Odpowiedz Link