szarlotka_ja 01.12.19, 16:40 ostatni miesiąc tego roku. Zleciało . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 17:02 Szybko. Im człek starszy tym szybciej leci. Odpowiedz Link
kulka42 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 17:46 A to ciekawe - mi w każdym wieku leciało tak samo Odpowiedz Link
beneficia Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 21:16 Chodzi o ilość przyswajanych informacji www.focus.pl/artykul/kiedy-czas-plynie-szybciej-to-zalezy-od-tego-co-czujesz Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 21:31 Jest taka książka "Dlaczego czas płynie szybciej gdy się starzejemy" . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 23:27 Tak, ale bardzo dawno temu. Dobrze by było odświeżyć Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 22:42 silencjariusz napisał: > I czemu czas płynie szybciej? Bo się starzejemy Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 22:37 No to pieknie dlugo juz? Fajnie ze cos zmieniasz, ze sie uwalniasz... Ze... Zarabiasz Odpowiedz Link
margott_2 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 17:47 Oglądałam zdjęcia z lat 40-tych. Mam trochę rodzinnych. Tacy byli młodzi a ja wielu nawet nie poznałam. To dopiero uświadamia przemijanie... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 18:06 Czasami w rozmowie ze starszymi trudno uwierzyć że byli młodzi, że podobnie myśleli, czuli....może to nie kwestia wiary tylko pewien rodzaj niepogodzenia z czasem.... Byłem tam gdzie jesteś, będę tym kim jesteś....takie luźne skojarzenia z cytatem.... zawsze na czasie Odpowiedz Link
margott_2 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 18:27 marcepanka313 napisała: > Czasami w rozmowie ze starszymi trudno uwierzyć że byli młodzi, że podobnie myś > leli, czuli.. A tu patrzysz i widzisz- byli. Nawet na odwrocie nieśmiałe wyznania zostały, a teraz trudno im zrozumieć młodych. Czas nas zmienia...a cytat ładny 🙂 Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 19:38 To co teraz, dla nas ważne, za kilkadziesiąt lat nie będzie miało znacznia dla nikogo....wszystkie smutki i radości znikną w niebycie razem z nami.... Dystansu potrzeba i chwytania chwil.... Odpowiedz Link
witrood Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 20:12 Taaa... Dla mnie jedyny pozytywny aspekt tego roku to fajny urlop. Tak więc pożegnam bez żalu. Odpowiedz Link
pierzasta_beztroska Re: Rozpoczynamy 01.12.19, 21:55 Ale się zrobiło nostalgicznie Od razu czuć że adwent się zaczął😉 Odpowiedz Link
green.amber Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 20:02 się boję mrugać, bo mam jakieś takie wrażenie, że trzy mrugnięcia i styczeń będzie... a ten też się zapowiada jak zwykle albo bardziej... Odpowiedz Link
pierzasta_beztroska Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 21:42 Mrugnij 9 razy Już nie mogę doczekać się wiosny Odpowiedz Link
green.amber Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 22:29 ale chyba w tył, bo w przód to zaraz będę o rok starsza a mnie się tam nie spieszy i co to za zimy teraz są Odpowiedz Link
kulka42 Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 22:33 U nas poprzednia zima była koszmarna jak przed 30-stu lat - tak nam drogę zasypało że w zaspie się zakopaliśmy i sąsiedzie z łopatami nas musieli odkopywać a pług próbował odśnieżyć tą drogę to go zsunęło z drogi do rowu i jeszcze jego musieli wyciągać - nie chciałabym powtórki w tym roku Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Rozpoczynamy 03.12.19, 21:31 Jest zimno, śnieg.... źle Nie ma.... jeszcze gorzej Gorące lato.... narzekania Deszczowe.... też niedobrze Wiosna przychodzi zbyt zimna.... co to za wiosna Zbyt ciepła.... trudno się przestawić Jesienne chlapy.... narzekania Słoneczna jesień.... żal, że zaraz przyjdą mrozy.... No nie dogodzisz.... Odpowiedz Link
beneficia Re: Rozpoczynamy 02.12.19, 22:31 Koniec lipca, za chwilę już znów zima. Zupełnie normalne. youtu.be/TZgBIbqtDnQ Odpowiedz Link
obrotowy wez sie nie spiesz... 03.12.19, 08:16 szarlotka_ja napisała: > ostatni miesiąc tego roku. Zleciało . wez sie nie spiesz bo do tego "zlecenia" coraz mniej czasu... nie jest (on) na tej Planecie, nieskonczony... Odpowiedz Link
turma.mortis Re: Rozpoczynamy 03.12.19, 08:37 rozpoczynamy... hmmmm swoisty i wieczny cykl koniec - początek gorąco - zimno zatoki - prostata chcę - nie chcę za blisko - za daleko a prob jest tylko jeden zastępowany innym a jednak takim samym heh za dużo czasu tracimy na pierdoły www.youtube.com/watch?v=HQZc-yMONow Odpowiedz Link
obrotowy Trza wziac sie za porzadna robote. 03.12.19, 08:56 turma.mortis napisał: > za dużo czasu tracimy na pierdoły Trza wziac sie za porzadna robote. - to na pierdoly nie ma sie wtedy czasu. Odpowiedz Link
pierzasta_beztroska Re: Rozpoczynamy 03.12.19, 12:03 Porządna robota hmm A co to jest? Odpowiedz Link
obrotowy Kontynuujemy 03.12.19, 15:35 pierzasta_beztroska napisał(a): > Porządna robota hmm A co to jest? no jak wyszoruje lazienke i umyje podloge w kuchni, lub wysprzatam piwnice - to jest to zdaniem Slubnej wlasnie to. a jak rozmawiam, ze Panienkami w necie - to sa to tylko pierduly, ktorymi przadny maz nie powinien sie zajmowac. Odpowiedz Link