witrood 21.11.20, 06:25 jeszcze nie miałem. Esemesem jakieś kody do tindera dostałem. Tyle że ja z tego dobrodziejstwa nigdy nie korzystałem. Skąd mieli mój numer? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kevinjohnmalcolm Re: Tego 21.11.20, 12:11 Dostali cynk A na poważnie - pewnie wysyłają pod wygenerowane losowo numery. Albo ktoś sprzedał Twoje dane. Ja niby swoich pilnuję jak tylko się da, ale niestety trzeba je podawać w tylu miejscach, że wyciek jest nieunikniony. Codziennie odbieram telefon od Hinduski oferującej pomoc w inwestowaniu, albo od innego Hindusa mówiącego że miałem wypadek i on pomoże w uzyskaniu odszkodowania (chyba już pół Indii pracuje przy wykonywaniu takich telefonów), albo od osoby o nieokreślonym zagranicznym akcencie przedstawiającej się że jest z "Windows Department" i pomoże mi w usunięciu wirusa z komputera. I tak dalej. Na większość nie ma sposobu, bo dzwonią z zagranicy. Czy w Polsce też jest plaga takich telefonów? Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 21.11.20, 12:19 Jest: szkoła językowa, garnki cudownie gotujące dietetycznie, próbna jazda najnowszym modelem BMW, wydawnictwo katolickie, odszkodowanie za wypadek, itd... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tego 21.11.20, 19:30 Problemy z dostarczeniem paczki (wpłać 1,46 zł). Czyli oszuści. Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 21.11.20, 19:32 To w mailu (rzekomo DPD). A przez telefon jeszcze dom maklerski z Poznania. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 00:03 Moja mama dostaje smsy od "gorącej angeliki" . Nie wiem, czy kuma co to jest, ale przede mną udaje, że nie Za każdym razem blokuję, taki numer, ale cholery powracają pod nowymi pseudonimami Ja nie mam pojęcia, jak to zrobiłam, ale ja nic nie dostaję dziwnego... No dobra - parę razy może byłam niemiła, jak ktoś zadzwonił że coś wygrałam Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 21.11.20, 19:30 Węgiel jeszcze do mnie nie dzwonił. Może wie, że ja mam piec gazowy i kominek na drewno. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tego 21.11.20, 22:01 Mnie tylko od czasu do czasu plus spamuje, poza tym cisza w eterze . Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 27.11.20, 22:34 A dziś do mnie maila przysłał François Pinault (to chyba ten francuski miliarder od perfum, z tego co kojarzę), a zapłaciłem za pocztę bez spamu i reklam. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 00:04 witrood napisał: > A dziś do mnie maila przysłał François Pinault (to chyba ten francuski miliarde > r od perfum, z tego co kojarzę), a zapłaciłem za pocztę bez spamu i reklam. > Oj tam, oj tam... bier perfumy i nie marudź! Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 28.11.20, 06:52 Ale on mi tylko fakturę do zapłacenia przysłał, a perfum nie. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 12:04 witrood napisał: > Ale on mi tylko fakturę do zapłacenia przysłał, a perfum nie. taaak... jakoś nigdy nie ufałam francuzom Odpowiedz Link
witrood Re: Tego 28.11.20, 15:11 Oni bywają nie do zniesienia, jak są u siebie. Jak się ich spotka gdzieś indziej za granicą, to całkiem mili ludzie. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 16:27 witrood napisał: > Oni bywają nie do zniesienia, jak są u siebie. Jak się ich spotka gdzieś indzie > j za granicą, to całkiem mili ludzie. Leeeszcze! . My - Polacy, to jesteśmy nie do zniesienia i u siebie, i za granicą ! youtu.be/XcQdJyo1B-8 Odpowiedz Link