21.11.20, 06:25
jeszcze nie miałem. Esemesem jakieś kody do tindera dostałem. Tyle że ja z tego dobrodziejstwa nigdy nie korzystałem. Skąd mieli mój numer? surprised
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Tego 21.11.20, 09:06
      Nie pytaj skąd mają, tylko korzystaj z okazji.wink
      • witrood Re: Tego 21.11.20, 11:19
        Od razu skasowałem. wink
    • kevinjohnmalcolm Re: Tego 21.11.20, 12:11
      Dostali cynk wink

A na poważnie - pewnie wysyłają pod wygenerowane losowo numery. Albo ktoś sprzedał Twoje dane. Ja niby swoich pilnuję jak tylko się da, ale niestety trzeba je podawać w tylu miejscach, że wyciek jest nieunikniony. Codziennie odbieram telefon od Hinduski oferującej pomoc w inwestowaniu, albo od innego Hindusa mówiącego że miałem wypadek i on pomoże w uzyskaniu odszkodowania (chyba już pół Indii pracuje przy wykonywaniu takich telefonów), albo od osoby o nieokreślonym zagranicznym akcencie przedstawiającej się że jest z "Windows Department" i pomoże mi w usunięciu wirusa z komputera. I tak dalej. Na większość nie ma sposobu, bo dzwonią z zagranicy.
      Czy w Polsce też jest plaga takich telefonów?
      • witrood Re: Tego 21.11.20, 12:19
        Jest: szkoła językowa, garnki cudownie gotujące dietetycznie, próbna jazda najnowszym modelem BMW, wydawnictwo katolickie, odszkodowanie za wypadek, itd...
        • apersona Re: Tego 21.11.20, 19:09
          Węgiel z Warszawy
          • silencjariusz Re: Tego 21.11.20, 19:30
            Problemy z dostarczeniem paczki (wpłać 1,46 zł). Czyli oszuści.
            • witrood Re: Tego 21.11.20, 19:32
              To w mailu (rzekomo DPD). A przez telefon jeszcze dom maklerski z Poznania.
              • silencjariusz Re: Tego 21.11.20, 19:34
                U mnie sms.
              • prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 00:03
                Moja mama dostaje smsy od "gorącej angeliki" big_grin big_grin . Nie wiem, czy kuma co to jest, ale przede mną udaje, że nie smile
                Za każdym razem blokuję, taki numer, ale cholery powracają pod nowymi pseudonimami big_grin

Ja nie mam pojęcia, jak to zrobiłam, ale ja nic nie dostaję dziwnego... No dobra - parę razy może byłam niemiła, jak ktoś zadzwonił że coś wygrałam wink
          • witrood Re: Tego 21.11.20, 19:30
            Węgiel jeszcze do mnie nie dzwonił. Może wie, że ja mam piec gazowy i kominek na drewno. wink
            • apersona Re: Tego 21.11.20, 19:59
              To węglowi nie wadzi
              • prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 00:03
                apersona napisała:
                > To węglowi nie wadzi

big_grin big_grin
      • szarlotka_ja Re: Tego 21.11.20, 22:01
        Mnie tylko od czasu do czasu plus spamuje, poza tym cisza w eterze wink.
    • witrood Re: Tego 27.11.20, 22:34
      A dziś do mnie maila przysłał François Pinault (to chyba ten francuski miliarder od perfum, z tego co kojarzę), a zapłaciłem za pocztę bez spamu i reklam. wink
      • prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 00:04
        witrood napisał:

> A dziś do mnie maila przysłał François Pinault (to chyba ten francuski miliarde
        > r od perfum, z tego co kojarzę), a zapłaciłem za pocztę bez spamu i reklam. wink
        >
        Oj tam, oj tam... bier perfumy i nie marudź! big_grin
        • witrood Re: Tego 28.11.20, 06:52
          Ale on mi tylko fakturę do zapłacenia przysłał, a perfum nie. wink
          • prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 12:04
            witrood napisał:

> Ale on mi tylko fakturę do zapłacenia przysłał, a perfum nie. wink

taaak... jakoś nigdy nie ufałam francuzom wink
            • witrood Re: Tego 28.11.20, 15:11
              Oni bywają nie do zniesienia, jak są u siebie. Jak się ich spotka gdzieś indziej za granicą, to całkiem mili ludzie.
              • prawda_we_mgle Re: Tego 28.11.20, 16:27
                witrood napisał:

> Oni bywają nie do zniesienia, jak są u siebie. Jak się ich spotka gdzieś indzie
                > j za granicą, to całkiem mili ludzie.

Leeeszcze! wink. My - Polacy, to jesteśmy nie do zniesienia i u siebie, i za granicą ! big_grin

youtu.be/XcQdJyo1B-8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka