Dodaj do ulubionych

Bez tematu

05.01.22, 21:55
Dzisiaj dostałam maila, że moje zamówienie jest w komplementacji i w sumie poprawiło mi to humor. Fajnie jest dostać skomplementowane książki big_grin
Niektóre błędy są fajne wink
Obserwuj wątek
    • marcepanka313 Re: Bez tematu 06.01.22, 20:31
      Bez tematu, czyli na każdy temat.
      Miałam dzisiaj taki fajny, leniwy dzień.
      Rano kawa jedna, w międzyczasie druga,
      drzemka, jakiś horror, potem romans, niespieszne gotowanie.
      Lubię to....
      • baenzai Re: Bez tematu 06.01.22, 21:02
        Ja mam podobnie. smile

I pomyśleć, że kolejny długi weekend dopiero w maju (ten wielkanocny się nie liczy).
        • anirat Re: Bez tematu 06.01.22, 21:27
          Też tak lubię smile
        • witrood Re: Bez tematu 06.01.22, 21:36
          On chyba nie będzie dramatycznie długi w tym roku. Zresztą ja w tych okolicach mam od groma roboty.
          Wezmę sobie chyba pierwszy tydzień kwietnia nad morzem.
      • szarlotka_ja Re: Bez tematu 06.01.22, 21:35
        A to pogratulować. Ja jakoś nie czuję się wypoczęta wink
      • witrood Re: Bez tematu 06.01.22, 21:37
        U mnie pośpiesznie. Nie wiem, kiedy czas od poniedziałku minął. Kawę teraz będę pić czwartą.
        • witrood Re: Bez tematu 06.01.22, 21:37
          Mogę nie spać. Urlop mam. wink
      • stasi1 Re: Bez tematu 07.01.22, 10:51
        Ja też miałem wczoraj fajnie, w pracy byłem. Sebek cały dzień odsmażał kopytka z parówką.
        • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 11:03
          Bleee... Kopytka z parówką. Toż to obrzydliwe. Samych parówek solo dobrych 5 lat nie jadłem. Ciekawa robota. wink
          • anirat Re: Bez tematu 07.01.22, 14:58
            Kiedyś to były parówki, teraz rzeczywiście juz dawno nie jadłam.
            • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 15:16
              Pamiętam z dzieciństwa, że w latach 80-tych niektóre były dobre, a inne obrzydliwe (z jakimś łojem). Te państwowe, kryzysowe parówki to była rosyjska ruletka. I mortadela była obrzydliwa. I jeszcze chyba toruńska była wstrętna. Część tych wędlin smakowało jak papier toaletowy. Z papierem toaletowym też był problem, więc nie wiem, z czego je robili. To już teraz chyba są lepsze. Tak czy siak, parówek nie jadam.
              • anirat Re: Bez tematu 07.01.22, 15:23
                Mi się wydawało, ze takie zwykłe parówki były jadalne. To co teraz jest niejadalne. Przynajmniej w mojej ocenie. Kiedyś jadłam, dziś do ust nie wezmę. A takie inne kiedyś jadalne wędliny zaczynają przypominać kiepskiej jakości parówki.
                A ser zółty w nadmiarze nie skazany, a białego za dużo nie mogę i co tu jeść? Korzonki i szczaw big_grin
                • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 15:32
                  Zwykle się wydaje, że kiedyś było lepiej. Moim zdaniem, nie w tym przypadku. Przynajmniej gdzieś od połowy lat 80, bo wcześniej to nie mam orientacji. Chyba że jadłaś z jakiegoś jednego sklepu, który dziwnym trafem miał zawsze dobry towar. Wiem, że moja mama kupowała w różnych, gdzie coś było. I mnie i mojego brata też w te kolejki wstawiała.
            • szarlotka_ja Re: Bez tematu 07.01.22, 19:15
              A ja lubię parówki. Co ze mną nie tak?
              • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 19:28
                Żeś parówkowa skrytożerca. wink
          • baenzai Re: Bez tematu 07.01.22, 16:27
            Podsmażone kopytka są zajebiste, nie znasz się. wink
            • silencjariusz Re: Bez tematu 07.01.22, 16:53
              Fuj.
            • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 16:58
              Z parówką? Z kiełbasą to jeszcze. Albo same. Chociaż ja unikam obecnie ciężkiej smażeniny.
              • anirat Re: Bez tematu 07.01.22, 19:00
                Smażone kopytka same to tak, ale parówki słabej jakości mogą zepsuć smak dobrych kopytek. Bo te ze sklepu też bywają różne. Najlepiej robić samemu w domu.
                • marcepanka313 Re: Bez tematu 07.01.22, 23:05
                  Ostatnio mnie naszło na podsmażone ziemniaki z rozmarynem (bo zostały) i jogurt naturalny. Ale to rzadko.
          • stasi1 Re: Bez tematu 09.01.22, 08:53
            No nie, jeszcze dodawał do tego cebulę i smalec . mówię przy jego ciśnieniu tyle smalcu to wykończysz się. jest młodszy ode mnie a już z 5 lat temu ciśnienie badał w pracy. A parówka z bułkami może być?
    • green.amber Re: Bez tematu 07.01.22, 20:09
      ja mam chyba wszystkie zamówienia odebrane, czyli by trzeba było sobie jakieś nowe skomplementować wink
      pierwsza część bardzo miłego weekendu zakończona, teraz czas na drugą wink
      • witrood Re: Bez tematu 07.01.22, 22:51
        Uchyl rąbka tajemnicy, co takie milusie było. wink
        • green.amber Re: Bez tematu 07.01.22, 23:15
          to tajne przez poufne, ale na pewno nie to, co myślisz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka