Dodaj do ulubionych

Telefon i ładowarka

30.11.24, 10:06
Czy nie da się teraz kupić telefonu z ładowarką? Ja jak kupowałem w ubiegłym roku telefon to że będzie ładowarka. I tak było. Ostatnio kupili nam w pracy i oczywiście nie było jej. Ciekawe jak myślą że ludzie nie będą go ładować? Na szczęście została znaleziona jakaś stara więc daje się żyć. Oczywiście w pracy jest masa ładowarek z podłączonym na stałe przewodem zakończonym dzyndzlem. Ale na co to teraz komu?
Obserwuj wątek
    • pit.dog.lover Re: Telefon i ładowarka 30.11.24, 10:13
      Twój przypadek jest wyjątkowy, bo zwykle każdy ma w domu kilka adapterów sieciowych i tyle samo kabli 😉
      Moim zdaniem akurat ten pomysł, żeby sprzedawać same urządzenia, jest dobry. Nie generujemy kolejnych elektrośmieci dzięki temu.
      • stasi1 Re: Telefon i ładowarka 30.11.24, 19:40
        W domu tak ale w pracy już to inaczej wygląda. Często nie ma jak naładować telefonu bo nie ma czym. Jedną ładowarkę żałowałem i jakoś od roku nie ginie. Ale kabel od niej też pomalowałem i zawieruszyl się
        • pit.dog.lover Re: Telefon i ładowarka 01.12.24, 11:26
          Ale jak w domu masz nadmiar, to idealna sytuacja, żeby zanieść do pracy. W ten sposób będzie służyć i nie wyląduje w śmietniku 😉
          • stasi1 Re: Telefon i ładowarka 15.12.24, 10:20
            W domu nie mam nadmiaru. Mam jeden przewód w ładowarce oraz jeden w aucie. mam dodatkową ładowarkę ale bez odpowiedniej końcówki, i jej się nie pozbędę na razie. Oraz stare ładowarki od Nokii ale to do niczego teraz się nie nadają
    • wilczamia Re: Telefon i ładowarka 30.11.24, 19:44
      Ja tez jestem za redukcja elektrosmieci. Po kazdym telefonie - choc nie zmieniam ich jakos kompulsywnie - zostawala mi dzialajaca ladowarka, wiec do dzis mam ich wiecej, niz kiedykolwiek potrzebowalam.
    • samysliciel Re: Telefon i ładowarka 02.12.24, 05:03
      Do pracy przychodzę z własną ładowarką, do własnego użytku, nie zostawiam w pracy.
      W mieszkaniu jedna w zupełności starcza, gdyby było więcej urządzeń do podłączenia, jest w rezerwie ładowarka z trzema wejściami USB.
      Smartfon od Koreańczyków ma 3 lata i dzięki folii i etui jest w stanie bardzo dobrym, nawet bateria martwa jest w około 5% co jest dobrym wynikiem - nie jest ładowany całą noc, tylko optymalnie w ciągu dnia.
      Gdy dba się o zakupione sprzęty, właściwie użytkuje, mogą one służyć długie lata. Elektronikę jak i wszelkie materialne dobra zazwyczaj nabywamy/wymieniamy przez zachcianki a nie z konieczności.
      Jak już było wspomniane w tym wątku, kabli i ładowarek większość z nas ma tak nachomikowane, że raczej nie zabraknie ich w najbliższym czasie.
      • stasi1 Re: Telefon i ładowarka 02.12.24, 18:15
        Ja w pracy w zasadzie nie używam prywatnego telefonu, za to ładuje go służbową ładowarką. Znaczy mi osobiście nie zabrakło ładowarki, w domu. Ale właśnie czasami jest problem z tym w pracy. I ładowarką szybciej naładuje się niż z komputera
    • szarlotka_ja Re: Telefon i ładowarka 07.12.24, 21:46
      W sumie to fajnie jest mieć takie problemy.
      • stasi1 Re: Telefon i ładowarka 11.12.24, 22:41
        Bo kobiety to mają problemy! Szczególnie przed świętami i nie piszę to złośliwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka