wers-alik 21.01.09, 22:46 Kiedy należy podlewać (latem oczywiście). O jakiej porze dnia, żeby wzrost roślin był optymalny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 22:48 ja mam i trzeba raniutko i wieczorkiem kiedy slonce zachodzi inaczej wypali Odpowiedz Link
zabelina Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 22:52 najlepsze jest podlewanie poranne...a co Ty tak wcześnie przygotowywujesz się do sezonu? Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 22:59 jakie poranne wieczorne bo przez caly dzien woda wyparuje Odpowiedz Link
zabelina Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:02 Chlebowska, wieczorem bardziej wyparowywuje, bo ziemia nagrzana Może i sprawdza, ale to źle trafił)) A swoja drogą nie myślę, żeby był z tych co wybranki ciagną na ślubny kobierzec Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:06 o 19 sie ochladza, zaczyna sie podlewac od 20 ja chodze rano na bosaka w lato i wiem ,ze jest mokra od rosy. My mamy problem w domu z trawa i wiem kiedy najlepsza jest duzo podlewania wieczorem to najwazniejsze > Chlebowska, wieczorem bardziej wyparowywuje, bo ziemia nagrzana > Może i sprawdza, ale to źle trafił)) A swoja drogą nie myślę, żeby był z tych > co wybranki ciagną na ślubny kobierzec Odpowiedz Link
wers-alik Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:25 Chlebosiu, brawo! Dowiedziałem się właśnie, że w Instytucie Ogrodnictwa prowadzono badania i stwierdzono, że podlewanie wieczorne przynosi plony o 30 % wyższe, niż poranne! A do takiej z dużym parkiem może zacząłbym smalić cholewki? Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:30 Nie mam duzego parku, ale co do podlewania wystarczy czysty rozsadek Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:31 Jeszcze rozwiń wątek pt "podlewanie nocne a choroby grzybowe roślin" Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:33 e tam moja trawka jest idealna nie ma chorob a rono podlewnie wypala ja Tak jak po plywaniu szybciej sie opalasz jak sie pozwalasz wysuszac na sloncu Odpowiedz Link
wers-alik Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:50 No, nie mogie!!! Nocą, to jak mi się zachce, podlewam antysieroty. Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 21.01.09, 23:57 wers prosze piec dni daj na strzymanie Ja rozumiem ze reagujacie na siebie nak plachta na byka Odpowiedz Link
wers-alik Re: KTO MA OGRÓD? 22.01.09, 00:02 Pewnie chciałaś powiedzieć "czerwona płachta". Wyobraź sobie, że to powszechne przekonanie jest błędne, z prostej przyczyny: byk nie widzi kolorów! Płachta jest dla byka szara, zaś decydujący jest jej ruch! P.S. Dlaczego 5 ??? To jakaś magiczna cyfra? Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 22.01.09, 00:06 dlatego powiedzialam plachta bo wiem, ze byk nie widzi kolorow zawsze zmieniam to formulowanie Odpowiedz Link
jchlebowska Re: KTO MA OGRÓD? 22.01.09, 00:07 dla mnia 5 to znaczy zycie a reszt to narazie smierc bo dwa dni pracuje dodatkowo w domu Odpowiedz Link
wers-alik Re: KTO MA OGRÓD? 22.01.09, 00:14 Ściskam w pasie, Chlebosiu! Dobranoc! Odpoczywaj. Odpowiedz Link