finka9 23.08.09, 20:22 chodzi do teatru ,czy ja jestem jakimś wymarłym gatunkiem.Od dziecka uwielbiałam sztuki teatralne i wcale nie jakieś przedstawienia dla dzieci z pacynkami.Uwielbiałam z mamą oglądać kobrę.Zostało mi do dziś. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: Czy ktoś jeszcze 23.08.09, 20:26 Bardzo lubie teatr...Jak poluję na bilety to mam wrazenie, ze te opowiesci o małej popularnosci są wyssane z palca. Na spektakl do Polonii w Wawie na 14 wrzesnia musialam rezerwowac miejsca miesiac temu Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy ktoś jeszcze 23.08.09, 21:57 No tak trochę żle się wyraziłam.Wiem o tym że chcąc zdobyć bilety na przedstawienie trzeba rezerwowaqć sporo wcześniej ,na sali jest przeważnie komplet choć bilety nie są tanie(ale co za wrażenie).Chodzi mi o to że wśród znajomych kiedy proponuję wyjście do teatru ,przeważnie każdy się krzywi mówąc -to może do kina ,grają właśnie super film. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Czy ktoś jeszcze 23.08.09, 23:15 Wiekszosc moich znajomych tez tak reaguje..na szczescie nie wszyscy Odpowiedz Link
uny Re: Czy ktoś jeszcze 23.08.09, 22:23 po latach posuchy znowu polubiłem Melpomene. bywam ostatnio w teatrze. Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: Czy ktoś jeszcze 24.08.09, 12:03 Owszem, ktoś jeszcze Też chodze, też lubię, nawet wolę teatr niż kino. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: Czy ktoś jeszcze 24.08.09, 12:15 Są tacy, którzy lubią teatr, i choćby dlatego zazdroszczą tym ze stolicy, chociaż ostatnio będąc w Warszawie, przypadkiem zaszłam do Polonii nie licząc na wiele i udało mi się dostać bilet Odpowiedz Link
tapatik Jesteś wymarłym gatunkiem 22.09.09, 08:00 Powinnaś iść do muzeum i ustawić się w kolejce obok dinozaura. Tak mi przyszło do głowy. Skoro robimy spotkania na kręglach, to może następne zrobimy w teatrze? Kto ZA? Odpowiedz Link
eusebia teatr :-) 22.09.09, 08:37 jestem za a jak będzie w soboty to jestem bardzo za Ze swojej strony ekranut polecam komedie w Komedii - naprawdę są super. Ale jestem też ciekawska i otwarta na inną inszość Miłego Odpowiedz Link
listopad02 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 08:36 Nie chodze, a lubie, nie chodze - bo nie mam z kim, a lubie - dzięki siostrze. Odpowiedz Link
ugly_bad Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 08:43 listopad02 napisał: > Nie chodze, a lubie, nie chodze - bo nie mam z kim zupełnie tak jak ja Odpowiedz Link
robert.83 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 09:08 Praktycznie nie chodzę. Sporadyczny kontakt z teatrem nie wykrzesał we mnie żarliwej miłości. Za to zdarzało mi się zostać wessanym przez teatr telewizji... Byłem na ... przedstawieniu(?)... tak kameralnym, że widzów było może z 15-u. Mikroscena tuż obok naszych krzesełek, a sam scenariusz uwzględniał sporą interakcję z oglądającą gawiedzią. Wyszedłem wniebowzięty. Ale to był jeden raz. Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 10:51 Lubie, jak mam okazje to chadzam. Lubie tez opere . Odpowiedz Link
tapatik Gdzie to było? 22.09.09, 13:22 robert.83 napisał: > Byłem na ... przedstawieniu(?)... tak kameralnym, że widzów było może z 15-u. > Mikroscena tuż obok naszych krzesełek, a sam scenariusz uwzględniał sporą > interakcję z oglądającą gawiedzią. Wyszedłem wniebowzięty. Ale to był jeden raz Pamiętasz? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Gdzie to było? 22.09.09, 14:01 Gdzieś na Elektoralnej... nie pamiętam jak się nazywała sama scena. To było dość dawno a ja byłem zaproszony. Jak tam patrzę na google'u, to wychodzi mi, że to mogło być Mazowieckie Centrum Kultury. Ale nie musiało, wyglądało jak zaadaptowane duże mieszkanie. Odpowiedz Link
tapatik Re: Gdzie to było? 22.09.09, 23:27 Miałbyś czas w tygodniu, aby sprawdzić, czy ten teatr nadal istnieje? A jeśli istnieje, to sprawdzić repertuar na październik? Odpowiedz Link
dona_76 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 10:59 Lubię chodzić do teatru, ale niestety nie mam z kim i nie pamiętam już, kiedy ostatni raz w nim byłam. Ciężko jest kogoś wyciągnąć, bo moi znajomi, jeżeli już, to wolą kino. Odpowiedz Link
siamese67 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 11:27 Owszem, chodzę, chociaż rzadko. Za to dość często do Filharmonii. Lubię muzykę tzw. klasyczną. I nie mam żadnych oporów przed samotnym wyjściem na koncert, spektakl, czy też do kina. Oczywiście - znacznie przyjemniej jest wyjść z koleżanką, czy umówić się nawet z całą grupą znajomych. Kolegów od "wyjść" nie mam, niestety. Odpowiedz Link
bialostoczanka35 teatr 22.09.09, 13:43 Z tym teatrem to trafiliście. Chętnie wybrałabym się z kimś. Czasami bywam w warszawskich teatrach, ale niezbyt często. Odpowiedz Link
dona_76 Re: teatr 22.09.09, 14:05 A do naszego też chodzisz? Można by było o tym pomyśleć, jak będą grali coś ciekawego Odpowiedz Link
bialostoczanka35 Re: teatr 22.09.09, 14:14 dona_76 napisała: > A do naszego też chodzisz? Można by było o tym pomyśleć, jak będą > grali coś ciekawego Nasz teatr białostocki średnio mi się podoba, ale bywam. Warto też zaglądać do szkoły teatralnej. Daj znać na forum jak wpadnie Ci coś w oko. Za to filharmonia jest świetna! Chadzam z siamese, która pojawia się tu od czasu do czasu. Szkoda, że nie przyszłaś do Gołębia tydzień temu. Fajnie było. Odpowiedz Link
dona_76 Re: teatr 22.09.09, 14:42 Niestety wtedy akurat mnie tutaj nie było. Jeszcze przez jakiś czas weekendy będę miała zajęte (mam na myśli najbliższe dwa), a później będzie można o czymś pomyśleć i może gdzieś się wybrać Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: teatr 22.09.09, 15:37 Się wtrącę, ale przecież w Białymstoku jest rewelacyjny Teatr Lalek. Odpowiedz Link
enya3 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 16:58 chodzi chodzi może nieregularnie ale jednak jak trafi się okazja lub dobra sztuka to jak najbardziej ostatnim razem bawiłam się przecudownie w teatrze Rampa na Klimakterium - gorąco polecam Odpowiedz Link
bialostoczanka35 Re: Czy ktoś jeszcze 22.09.09, 21:57 enya3 napisała: > chodzi chodzi może nieregularnie ale jednak > jak trafi się okazja lub dobra sztuka to jak najbardziej > ostatnim razem bawiłam się przecudownie w teatrze Rampa na Klimakterium - gorąc > o > polecam O tym przedstawieniu słyszałam dużo pozytywnych opinii czyli warto zobaczyć > Odpowiedz Link
tapatik Kurczę... 22.09.09, 21:52 Dla jaj odkopałem stary wątek, a tymczasem wzbudził on ogromne zainteresowanie. To kiedy idziemy do tego teatru? Odpowiedz Link
bialostoczanka35 Re: Kurczę... 22.09.09, 21:59 Trzeba wybrać sztukę i potem sprawdzić wolne terminy, bo bilety to nie taka prosta sprawa w w-wie. Odpowiedz Link
tapatik Re: Kurczę... 23.09.09, 07:35 No właśnie czekam na Roberta, bo On jakąś ciekawą sztukę wynalazł. Odpowiedz Link
tapatik Re: Kurczę... 23.09.09, 07:35 tapatik napisał: > No właśnie czekam na Roberta, bo On jakąś ciekawą sztukę wynalazł. Sztukę w sensie artystycznym, rzecz jasna. Odpowiedz Link