robert.83 05.09.09, 22:07 Jest jakaś płyta, jakiś artysta, jakiś gatunek... który szczególnie chcielibyście pochwycić w swoje chciwe łapki? Szukam czegoś nowego/innego/świeżego dla mnie. Co Wam teraz w duszy gra, Forumki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_jak_wruda Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:15 Mi sie teraz zachcialo kupic nowa plyte Disturbed (Indestructible), ale ostatnio zasluchiwalam sie w "808s and Heartbreak" Kanye West'a (www.youtube.com/watch?v=u9wnoCCCXVM). Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:34 Na tym klipie jest rysunek identyczny do tego, jaki narysowałem w podstawówce na plastyce. Babka wstawiła mi "lachę" i tym samym złamała serce. Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:17 Robert - ja dziś słucham dead can dance i massive attack, ale nie wiem czy taka muzyka Cie pociąga?? Nawet nie wiem w jakich gatunakch gustujesz?? Odpowiedz Link
listopad02 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:23 DCD, chce do Nieba. Chciałbym aby Lisa Gerrard mi śpiewała do snu. Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:30 Mnie ta kobieta też wbija w ziemie Była w wawie ,ale niestety nie miałem przyjemności jej słuchania Do dnia dzisiejszego żałuje Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:41 Mnie również. Jej śpiew wbija się prosto w serce. Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:43 www.youtube.com/watch?v=R5YLkiqseSI&feature=related Odpowiedz Link
zabelina Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:57 Przypomnieliście mi tym DCD inny mój ulubiony zespół - Cocteau Twins www.youtube.com/watch?v=rAckMJd8zlA&feature=related MIałam kiedys nawet ich "czarną" płytę)) Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:00 Pandora mi przypomina bardzo udany okres mojego życia Odpowiedz Link
zabelina Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:14 oj...już nawet nie będę mówić co mi Pandora przypomina Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:21 Zabelino napisz to zostanie tylko między nami Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:28 Ha! i o to chodzi. To co wiem, że lubię już słyszałem. Mam różne fazy... w zasadzie najsłabiej znam muzykę klasyczną. Trochę jazzu (smooth, acid), trance, reggae, rock, pop, dance, techno... no dosłownie wszystko. Na przykład jakiś czas temu Wruda puściła Junior Boys - dla mnie rewela. Odpowiedz Link
tapatik Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:24 Mi Darude i "Sandstorm", ale ja nie jestem forumka tylko forumek, więc można nie brać mnie pod uwagę www.youtube.com/watch?v=PSYxT9GM0fQ Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 22:30 Ja, Forumek. Ja, Robot... Ja, Robert. Liczba mnoga od "Forumek" to też "Forumki". I count You in. Odpowiedz Link
kawamija Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:07 A ja sobie śmigałam samochodzikiem tej nocy.........i tak sobie śpiewałam....... www.youtube.com/watch?v=aU-3t8Wav7U -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
zabelina Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:25 a na King Crimson byłam jakieś wieki temu w naszej poznańskiej Arenie...a tu niespodzianka - młodzież też tego słucha Odpowiedz Link
frip0 Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:32 Tak i mają sie dobrze, aczkolwiek czytałem , ze skaład sie troszke uszczuplił. A jacy sa na żywo?? Ps. Właśnie stąd mój nick :frip Odpowiedz Link
zabelina Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:50 o ile pamiętam...(bo to chyba z 10 lat temu było...) koncert był zajebisty Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:25 a ja czekam na nową płytę Heya www.youtube.com/watch?v=YM_E9khkRt0 Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Muzyczne pytanie 05.09.09, 23:58 portait dzięki programowi od tapatika ściągnę całego you tuba;D Odpowiedz Link
listopad02 Re: Muzyczne pytanie 06.09.09, 12:29 Resztki po Afghan Whigs Twilight Singers & Lanegan Live With Me/Where did you sleep www.youtube.com/watch?v=UbmGM56XYeo A Greg Dulli w Afghan śpiewał tylko o miłości i nadużywał słowa baby, ale to uwielbiam. Afghan Whigs- My world is empty...--live www.youtube.com/watch?v=bYa3nZ5UYRY FADED the afghan whigs www.youtube.com/watch?v=YwnAPbgvz-U Polecam płytę Gentleman i Black Love, choć wszystkie lubie. Dobra muzyka na dziś, jak dla mnie. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:09 Przeczytałam mroczne pytanie i bałam się zajrzeć Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:19 hmmm... jakby to powiedzieć... yyyy... samotnośc w ciemności(?) fascynująca sprawa masz nową sygnaturkę Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:21 > masz nową sygnaturkę Zawiedziona? A w temacie mroku - boisz się ciemności w nie-samotności? Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:26 Peeeeeewnie, że zawiedziona... Tamta tak wiele mówiła o Tobie... Prawdę, chyba(?) W nie-samotności mrok jest czasami... nooooo wiesz Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:33 No wiem A czy mówiła prawdę? Hahaha, no powiedzmy pół prawdy. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:44 Nie ma zjawiska zwanego "pół prawdy" mind or body... hmmm... przyznałeś się, teraz się nie tłumacz, chłopak Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 14:54 > mind or body... Wszystko. Albo nic. Napiszę jeszcze mnóstwo rzeczy w sygnaturkach, które "wiele o mnie powiedzą" nie mówiąc tego wprost. Od tego są sygnaturki, nie?. Poza czytaniem podpisów, rzuć okiem czasem na sam post... to może ciut sprecyzować ocenę. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 15:04 Myślałam, że jesteś grzeczny chłopak, wiesz(?) A Ty z dnia na dzień robisz się bardziej uszczypliwy Nieeee, ja postów nie czytam przecież... tylko tytuły wątków i zazwyczaj psuję wątki pisząc nie na temat, nie wiedziałeś(?) Ale co by tak do końca nie popsuć Twojego odpowiem na muzyczne pytanie A może muzyka celtycka(?) ja lubię to: www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=p8C8AVWLhwI Odpowiedz Link
kawamija Re: Muzyczne(?) pytanie 06.09.09, 15:33 no napisze Ci Aglajaaa ze ten taniec wilków.....wow.....świetna muza na wieczór.......hmmm.... -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza na początek.... :) 06.09.09, 14:41 [url=http://www.youtube.com/watch?v=zY4GQ-WmLZA&feature=PlayList&p=B07E9A576831FA77&index=0]goldfrapp [/url] [url=http://www.youtube.com/watch?v=8rXpRq0OG7k&feature=PlayList&p=F03B053AF042444F&playnext=1&playnext_from=PL&index=4]the gathering[/url] [url=http://www.youtube.com/watch?v=epaR6ejhlL4&feature=fvst]placebo[/url] Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza a to smutne 06.09.09, 15:43 i niepokojące, jak każdego z nas "podróż" do całości. Chyba najsmutniejszy kawalek, jaki pamiętam www.youtube.com/watch?v=oNYg2iTEhmA&feature=PlayList&p=314FF4C7B8710F92&playnext=1&playnext_from=PL&index=50 Odpowiedz Link
mappi Re: Muzyczne pytanie 06.09.09, 16:33 odkrywcza nie będę ale lubię do nich wracać www.youtube.com/watch?v=W0_jqdyXPFY Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 06.09.09, 22:13 www.youtube.com/watch?v=YIOsIbqpR5s Fajny filmik. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Muzyczne pytanie 06.09.09, 22:33 filmik jest po prostu magiczny.. patrzyłam jak zaczarowana Odpowiedz Link
dalmatynczyk103 Re: Muzyczne pytanie 06.09.09, 22:11 mi bliska sercu stała się ta piosenka: Tekst linka zwłaszcza słowa: Ktory raz mysle: to wlasnie ty kolejny blad trace moc dzien po dniu. Moze rok swietlny stad moze to niespelna krok dzieli nas od siebie juz. Czy drogi te zlaczy los? Czy bedzie nam to pisane? Tak szybko kreci sie swiat niewiele tego, co trwale. Ref.: Mijamy sie moze to wlasnie ty? Tylko dlaczego wciaz mamy osobno isc? Stale mijamy sie zrobie najwiekszy blad ty sie zjawisz, a ja powiem ze to nie to. I kazdego dnia pytam gdzie jestes, gdzie? Jak dlugo jeszcze? Bo w tym szalonym swiecie juz nie chce kierowac sie na droge chaosu ty znasz najlepszy sposob jak chce tego dotyku wlosow i z oczu twych krasc kazde spojrzenie ich blask, jak ukojenie i zyc tutaj jak w niebie. Kto dzisiaj chce niech probuje cie wypatrzec w tlumie a czas nieblagalnie wciaz gna i nadal szukam przestac nie umiem czy drogi te zlaczy los? Czy bedzie nam to pisane? Tak szybko kreci sie swiat niewiele tego, co trwale. Ref.: Mijamy sie moze to wlasnie ty? Tylko dlaczego wciaz mamy osobno isc? Stale mijamy sie zrobie najwiekszy blad ty sie zjawisz, a ja powiem ze to nie to. Czy kiedys sie spotkamy? Nie wiem gdzie ciebie szukac mam. Moze byles niedaleko moze minelismy sie? I nie bedzie drugiej szansy kto wie? Ref.: Mijamy sie moze to wlasnie ty? Tylko dlaczego wciaz mamy osobno isc? Stale mijamy sie zrobie najwiekszy blad ty sie zjawisz, a ja powiem ze to nie to. Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza Archive 07.09.09, 18:18 www.youtube.com/watch?v=v5aNNVdYbFo&feature=fvw Odpowiedz Link
listopad02 Re: Archive 07.09.09, 22:52 Archive Lights www.youtube.com/watch?v=0Tz1wBHcrUc Odpowiedz Link
listopad02 Re: Archive 13.09.09, 22:22 Headlights - Archive Kiedyś mnie to zdemoluje. www.youtube.com/watch?v=_2sZmsKd-5s Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza Nosound ( z Włoch!) 13.09.09, 22:29 alyn87.wrzuta.pl/audio/6Z0jC7sUZJ9/lightdark_someone_starts_to_fade_away wczoraj bylam na ich koncercie, nie znając - cudnie smutni, szlachetni - i nie włoscy w sumie)) Odpowiedz Link
listopad02 Re: Nosound ( z Włoch!) 13.09.09, 22:38 Nie załapałem się na Archive, brak wejściówek, choć może cos wykombinuje jeszcze. We wtorek byłem na czyms takim www.youtube.com/watch?v=IajhynjCYHE i innych, nie słucham takiej muzyki, ale koncerty powoduja to że ktos wyrzuca za Ciebie to co samemu trudno, katarsis, balsam, rzeźnia, mesjanizm Ze smutów, lubie ten utwór. Jimmy Nail - Lost hardcoreemotion.wrzuta.pl/audio/96JB83l2lmj/jimmy_nail_-_lost Wogóle muzyka europejska to potęga Odpowiedz Link
listopad02 Re: Archive 13.09.09, 22:38 Wiem, ale nie mam raczej szans ich zobaczyć, za dużo ludzi się wepchało Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Archive 13.09.09, 22:45 kurcze...pomyliłam posty;D ale i Tobie i mnie chodziło o to samo... chyba czas spac;D Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Archive 13.09.09, 23:55 ale po co? zresztą....czy ja wyglądam na niepoważną?;D Odpowiedz Link
listopad02 Re: Muzyczne pytanie 19.09.09, 11:30 Twilight Singers (Greg Dulli) - Love (demo) . . . a fan video www.youtube.com/watch?v=3aquMTc1gzc Odpowiedz Link
robert.83 Re: Muzyczne pytanie 20.09.09, 00:18 I ll be director, and You ll be a movie star Odpowiedz Link
listopad02 Re: Muzyczne pytanie 20.09.09, 13:00 Znalazłem przypadkiem, na odnosniku LISTOPAD - CZAS , całkiem fajny tekst. www.youtube.com/watch?v=1oGYbKTEp_0 Odpowiedz Link