Dodaj do ulubionych

Rucińscy wpisujcie sie

19.01.07, 15:06
podawajcie skad jestescie!!!!!
Obserwuj wątek
    • omd54 Re: Rucińscy wpisujcie sie 19.01.07, 18:01
      z Warszawy
      • Gość: elzbieta Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.chello.pl 07.09.09, 18:05
        ja nazywam sie elzbieta wlodarska =rucinska mieszkam w sosnowcu moj ojciec
        stanislaw rucinski pochodzil z minogi woj malopolskie
      • Gość: asia1k1a@gmail.com Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 00:58
        hej czy Zna kos kogoś z rodu Rucińskich z Mińska mazowieckiego ???
        • Gość: weronika Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.15, 22:47
          Moja rodzina jest z Mińska mąż.
          • Gość: asia Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.wegrow.domtel.com.pl 28.08.15, 15:30
            czy masz na cmetarzu kogos z rodziny Izabele rócińską
    • ziva Re: Rucińscy wpisujcie sie 20.01.07, 09:52
      Znam Rucińskich z Płocka.
      • Gość: Ola Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.plock.mm.pl 15.02.07, 16:35
        Których? Ja chodziłam z Darkiem Rucińskim do podstawówki i od tamtego czasu go
        nie widziałam.Teraz ma 32 lata, mieszkał kiedyś na Kossobudzkiego.:)
    • Gość: poznan Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.212-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.01.07, 12:02
      z Poznania
      • frotka2 Re: Rucińscy wpisujcie sie 07.02.07, 23:22
        szukam krewnych, gdyz nasz rodzina rozpierzchla sie po swiecie, wiem ze wiele
        osob z naszej rodziny nawet nie wie o swym istnieniu
        • spinkaa Re: Rucińscy wpisujcie sie 14.02.07, 13:13
          Znam Barbarę i Piotra z Warszawy, mieszkają na Bielanach.
          Namiary znajdziesz w książce telefonicznej.
          Podrawiam:-)
        • Gość: henry Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 15:10
          Moj kolega ktory mieszka w Rybniku nazywa się Ruciński !!
        • Gość: dorota Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.telia.com 11.10.07, 23:03
          nazywam sie rucinska pochodze z zagorowa szukam krewnych
          • frotka2 Re: Rucińscy wpisujcie sie 15.11.07, 00:58
            przedstawie pokrótce historię naszej rodziny. Mój dziadek urodził sie w
            Sochaczewie, później został przesiedlony na kresy wschodnie ożenił sie z Zofią
            Dmuchowską, ale miał jeszcze wcześniej żonę i z nią dziecko. Ojciec dziadka miał
            na imię Paweł. Jeśli ktoś coś kojarzy proszę o kontakt.
            • Gość: gość Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 62.41.30.* 24.10.08, 20:57
              należy sprostować ruciński z pierwszego małżeństwa miał pasierbicę
              nie córkę
            • Gość: x Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 62.41.30.* 21.06.09, 21:41
              zdaje mi się frotko, że jesteśmy blisko spokrewnieni. Odezwij sie
              prosze
              • Gość: gosc Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 82.160.202.* 17.08.09, 20:49
                A ja jestem Rucińska i jestem z Truszczyn
                • Gość: Gość Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tvk.torun.pl 15.02.11, 21:20
                  Jestem potomkiem rodu Rucińskich z Truszczyn, gdzie urodził się w 1898r mój tata Alojzy. Mama Helena z domu Aleksandrowicz { 1896-1887} Dziadkami byli : Franciszek 1857-1919} i Marianna z Ankowskich {1856-1910}. Dalszymi moimi protoplastami byli : pradziadek Antoni ur. w 1822 roku {żona Anna z Józefowiczów z Truszczyn - ur. w 1822, I-sze voto : Licznerska}, prapradziad to Tomasz z Kopaniarzy {1788-1848}. Jego żoną była Marianna Kopańska {1882 r.} itd itd
                  • Gość: jaru Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.rzeszow.mm.pl 03.03.11, 19:48
                    Witaj!
                    Moi rodzice pochodzą z Tuszczyn. Tata nazywa sie Franciszek syn Władysława Rucińskiego i Wandy z domu Jadanowska moja mama Aleksandra z domu Skonieczka córka Władysława Skonieczki i Wandy z domu Kuczyńska
                  • Gość: jaru Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.rzeszow.mm.pl 03.03.11, 19:49
                    podaję swój adres jaru00@wp.pl
                    • Gość: gość Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tvk.torun.pl 19.03.11, 13:22
                      Witam. Uprzejmie informuję, że księgi chrztów, ślubów,pochówków rodzin z Truszczyn znajdują się w Diecezjalnym Archiwum Akt Dawnych w Toruniu przy ul. Sienkiewicza. Dokładne dane o godzinach otwarcia znajdują się w Internecie {Kuria Biskupia}. Należy szukać w księgach parafii Rumian i Zwiniarz. Pragnę jednak dodać, że w czasie działań wojennych zaginęły księgi z lat 1800-1840. Korzystanie z ksiąg jest nieodpłatne. Kwerendę {wyszukiwanie} trzeba wykonać samemu. Do 1772 roku wpisy są w języku łacińskim, a po I-szym rozbiorze Polski w języku niemieckim. Słownik wyrazów łacińskich i niemieckich można znaleźć w Internecie.W razie wątpliwości udzielę dalszych wskazówek. Józef z Torunia. Kontakt : cyrvus@o2.pl Pozdrawiam.
                      PS. Ja opracowałem drzewo genealogiczne od 1660 roku.
                      • Gość: Bogumiłą Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 18:25
                        Tomasz Ruciński ur w Stasinie (1884-1957) jest dziadkiem mojego męża Kazimierza Rucińskiego (1950) -Starogard Gd. Poszukuję przodków. Bogumiła (drzewa Rucińscy, Prabuccy,Seroccy,Szarmach)
          • Gość: Rucinski Maciej Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:25
            Mój ojciec ze słupcy, może rodzina /
        • Gość: Tadej Stanisław Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 23:52
          Nie jestem Rucińskim,ale troche wiem o Rucińskich ponieważ moja
          babcia była z d. Rucińska.Pochodziła z Zelic k Wągrowca.Tam podobno
          Rucińscy żyli od czasów króla Wł.JAGIŁŁY
          przodkowie podobno walczyli pod Grunwaldem.
          Stanisław Tadej,N.Kl.
        • Gość: Danutka Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.09.10, 15:14
          ja szukam Stanisławy Rucińskiej c.Władysława Rucińskiego i Marianny z d.Deksonów.ur.w Szczuczynie.Do ok.1978r. mieszkała w Dzierzgoniu,w międzyczasie wyszła za mąż i wyjechała prawdopodobnie do Gdańska,nic więcej nie wiem...
    • Gość: Rucinski Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:01
      zobacz: rucinski.prv.pl
      • Gość: ruc Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:04
        www.zsokolowa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=1
    • agaciau Re: Rucińscy wpisujcie sie 21.04.07, 12:05
      Znam Rucińskich z Wrocławia.
      • Gość: gosc Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 14:35
        Czy moze to sa Rucińscy od Heleny Rucińskiej, ktora miala synów Sławomira i Alka córkę Elżbietę ( niestety nie wiem jak sie obecnie nazywaja) kiedys mieszkali w Jeleniej Gorze (ale nie mam pewnosci czy wszyscy sie tam urodzili)?
    • Gość: maciek Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.proxy.aol.com 24.05.07, 23:11
      mieszkam na wybrzeżu. pochodze od rucińskich z rucian
      • Gość: Ruciński Maciej Gn Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:17
        Witam, chętnie przyjadę na zjazd Rucińskich oraz poznam innych Rucińskich.
    • Gość: Marek Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tomkow.pl 23.07.07, 14:44
      moja mama byla z Rucińskich, pochodzili z Warszawy, potem Hrubieszów a obecni
      rodzina Rucińskich mieszka w Wlczu, sporo ich tam :)
      • Gość: Marek Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tomkow.pl 23.07.07, 14:50
        oczywiscie w Wałczu ;)
        • Gość: Marcin Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.crowley.pl 03.08.07, 14:55
          Witam.
          Nazywam się Ruciński i pochodzę z Warszawy. Mój ojciec to Jerzy a dziadek Henryk.
          • Gość: masz Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:55
            zobacz na stronie:
            www.adamrucinski.net/index-2.htm
          • Gość: gość Bydgoszcz IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.01.08, 17:06
            jestem Rucińska z Bydgoszczy :)
            • Gość: Peter Re: Bydgoszcz IP: *.image.managedbroadband.co.uk 16.01.10, 19:48
              Witam ja terz jestem Rućiński z Bydgoszczy kogo witam kogo
              goszcze??????????
            • Gość: RUCIŃSKI bYDGOSZCZ Re: Bydgoszcz IP: *.chello.pl 18.09.10, 16:00
              JESTEM CIEKAW CZY JESTEŚMY RODZINĄ
            • Gość: Monia Re: Bydgoszcz IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.13, 01:30
              Moja babcia urodzona Rucinska ( urodz. 1918 w Olean N.Y) i Pradzadek Andzej Rucinski.
              byli w americe. jesteszmy z bydgoszcz.......
              • Gość: tomasz Re: Bydgoszcz IP: *.158.218.76.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.02.15, 22:01
                Może jesteśmy krewnymi ja nazywam się Tomek Ruciński mam 53 ł. Mój dziadek ur się w189... r i miał brata który wyjechał do Stanów zjednoczonych Dziadka rodzice mieli na imię Jakub i Rozalia ( mogę się mylić co do imienia matki ) pochodzili z Włocławka

• Gość: gosc Bydgoszcz IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.01.08, 17:06
      Jestem Rucińska z Bydgoszczy. :)
    • nettaa Re: Rucińscy wpisujcie sie 24.01.08, 19:12
      z Sokołowa Podlaskiego, herbu Ogończyk, pozdrawiam :)
      • Gość: Darecki Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.gprs.plus.pl 12.12.08, 21:56
        Witam. Ja również nazywam się Ruciński, ale urodziłem się w
        Warszawie. Sęk w tym, że mój tata pochodził z Sokołowa Podlaskiego,
        może jesteśmy spokrewnieni ???
        • Gość: Rustant Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.08, 21:33
          Mam udokumentowane wiadomości o Rucińskich od XV wieku i dowody, że wszyscy
          Rucińscy wyrastają z jednego korzenia. Do tej pory zorganizowałem 10 zjazdów
          jednej z gałęzi reprezentującej prawie 10% wszystkich około 9000 żyjących
          obecnie Rucińskich. Jestem członkiem Śląskiego Towarzystwa Genealogicznego.
          Chętnie podzielę się swym dorobkiem z podobnymi pasjonatami.
          • Gość: marlenka0505@wp.pl Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.02.09, 09:20
            Witam, w swoich korzeniach znalazłam nazwisko Ruciński, w jaki
            sposób moglibyśmy się skontaktować
          • Gość: Danuta Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:34
            Chętnie zajmę się poszukiwaniem moich korzeni. Mój ojciec Bronisław Ruciński,
            syn Bronisława i Walerii, urodził się w Nowym Mieście Lubawskim. Miał sporą
            rodzinę. Obecnie mieszkam w Gdańsku. Proszę o podzielenie się zebranymi
            informacjami (zwracam się do Rustanta).
            • Gość: ... Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.as13285.net 19.06.14, 22:10
              Moja babcia ma Rucinska z domu bylem na kilku zlotach w lubawie tam mam duza czesc rodziny ruciskich moja prababcia byla jedna z najstarszych z rodu miala 94 lata w zeszłym roku niestety odeszła
          • Gość: Rucinski Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 62.41.30.* 30.10.09, 20:44
            Jak można się z Panem skontaktować, bardzo zależy mi na odtworzeniu drzewa
            genealogicznego. Wiem tylko tyle, że mój dziadek nazywał się Paweł Ruciński,
            który miał syna Kazimierza Rucińskiego, który jest moim ojcem. Mój ojciec
            urodził się w Sochaczewie, a matka jego była Maria Rucińska z domu Mańkowska.
            Dziadek miał jeszcze córkę Aleksandrę.Proszę o kontakt.
            • Gość: Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 83.1.63.* 28.01.10, 15:47
              Ja tez jestem Rucińska z Sochaczewa. Mój dziadek-Stefan, pochodzi z Kozłowa. Z
              tego co pamiętam, miał chyba dwoje rodzeństwa, brata-imienia nie pamiętam i
              siostrę-chyba Anielę, która pochowana jest na cmentarzu w Kozłowie Szlacheckim.
              Pozdrawiam Rucińskich :)
          • Gość: Bartek Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.09, 20:56
            Ruciński z Warszaway, dziadek Stanisław zginął w 1942 Miał brata ale z
            tego co wiem mieszkał na Chełmskiej.
          • Gość: max Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 82.160.202.* 22.03.10, 19:41
            witam nazywam sie Marcin Ruciński pochodze z miejscowosci Groszki
            lezy ona w sąsiedztwie miejscowosci Rumian gdzie co roku
            organizowane są zjazdy Rucińskich tu też urodził sie mój dziadek Jan
            Ruciński który pochodzi z wielodzietnej rodziny miał 17 rodzenstwa
            pozdrawiam
            • Gość: Ruciński Maciej Gn Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:19
              Urodziłem sie w Gnieznie, mój ojciec Bolesław w Słupcy.
              Miał 13 rodzeństwa.
              Mój mail
              m.rucinski@cantaert.pl
            • Gość: gość Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tvk.torun.pl 04.04.11, 21:03
              Witam Marcinie . Mam pełną informację o Twojej rodzinie. Kontakt : cyrvus@o2.pl
              • Gość: 2tomek62 Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.czerwin.eu 06.06.11, 12:49
                Jestem praprawnukiem Jakuba i Rozalii Biesiadów Rucińskich mieszkujących niedaleko Włocławka na Kujawach . Mój dziadek Władysław ur. się w 1892 r. i miał dość liczne rodzeństwo .miał brata który zm. w Stanach , o ile wiem w rodzinie byli jeszcze Zygmunt , Irena , Czesława , Wanda ( jedna z nich wyszła za mąż w Stanach za rodaka z Łomży )
                • Gość: Ren Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.play-internet.pl 28.10.13, 13:41
                  Mój pradziadek to Bronisław Ruciński, jego żona Józefa z Makowskich są pochowani w Raciążku.Ich syn Wacław Ruciński to mój dziadek, pochowany jest w Ciechocinku. Czy ktoś wie coś o tej linii Rucińskich?
                  • Gość: Ryszard Rucińscy z Ciechocinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 02:11
                    Bronisław ur. 1886, Józefa ur. 1890 mieszkali na Woli (dzisiaj Ciechocinek ul. Gen. Bema). Wacław ur. 1912. Krewni także w Turznie gm. Raciążek. Napisz ryszard.jagielski@wp.pl
            • Gość: Józef Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.tvk.torun.pl 02.09.12, 11:17
              Marcinie. W Diecezjalnym Archiwum Akt Dawnych w Toruniu na ul. Frelichowskiego w księgach chrztów parafii Rumian znajdują się prawie wszystkie akty chrztów, wykazy przystępujących do komunii siedemnaściorga dzieci Jana Rucińskiego. W związku z zaginięciem ksiąg brak danych z lat 1800-1940. Bliższych informacji mogę o w/w udzielić po skontaktowaniu się ze mną. Pozdrawiam.
              • 123_joanna Szukam Piotra Rucińskiego z Gdyni czy Gdańska 28.10.12, 15:17
                Hej,
                Czy ktoś może zna takiego Piotra R., rocznik 1957? Wiele jemu zawdzięczam i chciałabym się z nim skontaktować.
                Pozdrawiam z Wrocławia
                Joanna
            • Gość: Adam Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.12.12, 11:41
              Witam, mój dziadek Jakub Ruciński umarł w Groszkach w 1907 r. Może wiesz czy to jest też Twój przodek?
          • Gość: Maciej Rucinski Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:58
            Chciałbym wziąść usził w zjezdzie Rucińskich.
            Urodziłem się i mieszkam w Gnieznie w Gnieznie.
            Mój ojciec Bolesław Ruciński urodził się w Słupcy miał 9 braci i 4
            siostry.
            Proszę o kontakt.
            Mój mail
            m.rucinski@cantaert.pl
            tel 605 730 900
      • Gość: Adam Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.net.hawetelekom.pl 01.12.15, 00:46
        Ja także nazywam się Ruciński i pochodzę z Sokołowa Podlaskiego.
        Mój dziadek miał na imię Franciszek (1889-1973) a babcia Leokadia.
        Mieli sześciu synów.
    • Gość: xxx Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 16:24
      ja jestem z ostrowi maz
      • Gość: labusiak Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:36
        ja jestem Piotr Ruciński syn Jana wnuk Kazimierza z Pałapusa niedaleko ostrowi
        mazowieckiej
        • Gość: Stanisław Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 21:57
          Do Piotra Rucińskiego wnuka Kazimierza z Pałapusa. Byłem sąsiadem Kazimierza. Mój telefon 87-569-40 -94.
        • Gość: Stanisław Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 22:08
          Do Piotra Rucińskiego wnuka Kazimierza z Pałapusa. Byłem sąsiadem Kazimierza. Pozdrawiam Stanisław Sówka tel 87-569- 40- 94.
    • Gość: Zoniaaa Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 01:31
      Ja niestety nie znam, ale polecam sie zalogować na gomze.pl
      czyli portal odwiedzany dziennie przez tysiące osob szukajacych osob,
      ktore widzialy lub chca poznac. DO szukania krewnyc hidealne - duzo
      osob dodaje tam takie ogloszenia. Dodajesz ogloszenie i gotowe.
      Zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi próbować.
    • Gość: Kamil Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:40
      z Wągrowca i Pawłowa żonskiego
    • Gość: Piotr Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.09, 01:47
      Piotr Ruciński (Lublin, ur. Rzeszów) syn Mirosława (Rzeszów, Rowne)
      dziadek pochodził z ok. Poznania (zginął na Wołyniu)
      • Gość: Agnieszka Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.subscribers.sferia.net 31.10.09, 23:23
        Agnieszka Rucińska urodzona w Warszawie, córka Jerzego. A dziadek
        Stefan Ruciński. Tata pochodzi z Lidzbarka Welskiego, skad równiez
        pochodzi dziadek. Może znajde tutaj i ja swoich krewnych.
        • Gość: juroch Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.11, 18:38
          mój ojciec znał Stefana Rucińskiego z Lidzbarka Welskiego, a ja tam bywałem na koloniach daaawno temu.
        • 3.rych Re: Rucińscy wpisujcie sie 18.05.11, 18:48
          Witam serdecznie!Nazywam się Ryszard Chrzanowski,nie jestem więc z rodziny Rucińskich,ale jak sądzę jestem dawnym kolegą Stefana Rucińskiego,który pochodzi z Lidzbarka Welskiego.Jeśli na początku lat 50.pracował On w Ostródzie nad Jeziorem Drwęckim,to pewnie mnie pamięta,bo ja również tam pracowałem.Nasze drogi się rozeszły:Stefan wyjechał do Lodzi,a ja do Olsztyna,a następnie do Warszawy,gdzie mieszkam do dziś. W Lidzbarku W.bywałem wielokrotnie,bo była tam knajpka w (u Pały)w której podawano wspaniałe ryby.Za każdym razem dopytywałem się o Stefana,ale nikt nie wiedział co się z nim dzieje.Mam nadzieję,że tym razem nasze spotkanie dojdzie do skutku i powspominamy czasy naszej młodości.Bardzo proszę o wiadomość:mój adres:rych34@poczta.onet.pl lub na telefon:502-505-945.Pozdrawiam!
        • Gość: Rych Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.unknown.vectranet.pl 09.06.11, 13:28
          Witam serdecznie!Nazywam się Ryszard Chrzanowski,nie jestem więc z rodziny Rucińskich,ale jak sądzę jestem dawnym kolegą Stefana Rucińskiego,który pochodzi z Lidzbarka Welskiego.Jeśli na początku lat 50.pracował On w Ostródzie nad Jeziorem Drwęckim,to pewnie mnie pamięta,bo ja również tam pracowałem.Nasze drogi się rozeszły:Stefan wyjechał do Lodzi,a ja do Olsztyna,a następnie do Warszawy,gdzie mieszkam do dziś. W Lidzbarku W.bywałem wielokrotnie,bo była tam knajpka w (u Pały)w której podawano wspaniałe ryby.Za każdym razem dopytywałem się o Stefana,ale nikt nie wiedział co się z nim dzieje.Mam nadzieję,że tym razem nasze spotkanie dojdzie do skutku i powspominamy czasy naszej młodości.Bardzo proszę o wiadomość:mój adres:rych34@poczta.onet.pl. Pozdrawiam!
    • Gość: elzbieta Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.chello.pl 06.11.09, 12:56
      MINOGA WOJ MALOPOLSKIE TAM MIESZKALA MOJA BABCIA RUCINSKA KATARZYNA
      MIALA 3 SYNOW TADEUSZA -STANISLAWA I MIECZYSLAWA MOZE MAM RODZINE O
      KTOREJ NIEWIEM ,POZDRAWIAM ELZBIETA RUCINSKA [WLODARSKA ] SOSNOWIEC
    • Gość: bASIA Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.chelmnet.pl 11.12.09, 21:54
      moja babcia była z domu rucińska
      Basia z Gdańska
      • evita-is-me Re: Rucińscy wpisujcie sie 03.01.10, 12:00
        Ba siu a jak Twoja babcia miała na imię bo ja szukam Stanisławy Rucińskiej z
        okolic Dzierzgonia, która w latach 50-60 wyjechała do Gdańska.
      • Gość: Danutka Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.09.10, 15:32
        Basiu ja szukam Stanisławy Rucińskiej ur. w Szczuczynie 1924r.c.Władysława Rucińskiego i Marianny z d.Deksonów.Do ok.1978r.mieszkała w Dzierzgoniu,w międzyczasie wyszła za mąż i wyjechała prawdopodobnie do Gdańska...
        • Gość: Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.gdansk.vectranet.pl 28.08.13, 16:26
          Ja pochodzę z Dzierzgonia i mam na nazwisko Rucińska
    • Gość: Michalina Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 13:39
      koszalin
      • Gość: Piotr Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 195.246.216.* 04.12.10, 14:30
        Urodzilem 1968r. się w Warszawie syn Jana i Stanisławy mam brata Jerzego.Przed II wojną tata mieszkał na Pradze.
        • Gość: Sylwia Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 10.1.72.* 08.12.10, 14:45
          Rucińska z Warszawy.
          Moi rodzice Jerzy i Mariola
          Dziadkowie Henryk i Marta
          • Gość: TR Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 15:14
            Tadeusz Ruciński syn Stefana i Jadwigi urodzony w Bystrzycy koło Wojcieszkowa
            thaddeo@gmail.com
    • Gość: Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 21:17
      Jestem z Poznania.
      • Gość: ula Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 16:52
        znam Rucińskich ze Zgierza
        • Gość: Patrycja Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.180.146.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.04.11, 21:18
          Sokołów Podlaski
    • Gość: Rucińska z domu Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.polsteam.com.pl 16.05.11, 20:10
      Jestem córką Władysława ur.1928 w Sosnowcu - zm.1997 Szczecin i wnuczką Władysława ur. 1900 prawdopodobnie w Częstochowie. I na tym moja wiedza się kończy. Poszukuję wszelkich informacji.
      • Gość: aga Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 16:52
        ja jestem praprawnuczka Władysława,mam dziwne wrażenie że jestesmy rodziną.Mój adres ahage@interia.pl.Wiem,ze syn Władyslawa mial tez to samo imię...
        pozdrawiam,Aga
    • Gość: Monika Rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.range86-164.btcentralplus.com 11.07.11, 21:54
      hey Nazywam sie Rucińska i choc wielu jest nas w polsce,a mój dziadek miał wiele rodzeństwa,to wiem iż mam jakas rodzine w krakowie i kanadzie,poznaniu gdzie jest nadal żona dziadka-babcia marta ma w tej chwili 95lat,moze ktos sie odezwie,jesli nie z rodziny to bedzie nowy znajomy:-)pozdrawiam
    • Gość: rucińska Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.146.216.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 14:04
      hej ja też jestem Rucińska i jestem z okolic Sokołowa Podlaskiego dokładnie z Kowies
      mój ojciec ma na imię Andrzej, dziadek miał na imię Bolesław a jego ojciec Franciszek, dziadek pochodził z miejscowości Kicki nieopodal Rucian, wiem że pradziadek miał przyrodnie rodzeństwo noszące nazwisko Derkacz
      p.s.pozdrawiam wszystkich RUCIŃSKICH
      • Gość: Adam Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.net.hawetelekom.pl 01.12.15, 00:35
        Ja także nazywam się Ruciński i pochodzę z Sokołowa Podlaskiego.
        Mój dziadek miał na imię Franciszek (1889-1973) a babcia Leokadia.
        Mieli sześciu synów.
    • Gość: RUCIŃSKA Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.146.216.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 14:11
      HEJ JA TEŻ JESTEM RUCIŃSKA I POCHODZĘ Z OKOLIC SOKOŁOWA PODLASKIEGO A DOKŁADNIE Z KOWIES
      MÓJ OJCIEC MA NA IMIĘ ANDRZEJ, JEGO OJCIEC MIAŁ NA IMIĘ BOLESŁAW A JEGO OJCIEC ZAŚ FRANCISZEK
      MÓJ DZIADEK POCHODZIŁ Z MIEJSCOWOŚCI SOSNA KICKI NIEDALEKO RUCIAN I OŻENIŁ SIĘ Z JANINĄ OSTASIUK C.ADAMA I ALEKSANDRY
      WIEM TEŻ ZE PRADZIADEK FRANCISZEK MIAŁ PRZYRODNIE RODZEŃSTWO NOSZĄCE NAZWISKO DERKACZ
      P.S. POZDRAWIAM WSZYSTKICH RUCIŃSKICH
      • Gość: Też Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 12:22
        Pozdrów Andrzeja Rucińskiego to mój kolega z podstawówki w Bielanach.
        • table243 Re: Rucińscy wpisujcie sie 26.05.12, 09:40
          Robert Jan Ruciński z Sinołęki.Pozdrawiam wszywstkich :)
          • Gość: moonlight Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: 91.222.195.* 05.06.12, 10:21
            Ojciec mojego , Taty to Eugeniusz Ruciński , z pomorza czy jakoś tak nie wiem nie znam go...a szkoda może jest gdzieś jakaś rodzina.....
            • Gość: marcinsouth Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.centertel.pl 30.09.15, 08:31
              Czesc.Jak ma na imię twój ojciec?szukam rodziny...moj dziadek tez miał tak na imie
              • moonsag Re: Rucińscy wpisujcie sie 20.09.17, 13:41
                Marek
          • Gość: Janusz Ruciński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.play-internet.pl 27.12.12, 14:51
            Poszukuję krewnych mego dziadka Jana Rucińskiego ur.1884 r z Bydgoszczy
            • Gość: Monia Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.13, 02:12
              prosze podaj wiecej informaci. moj pradzadek andzej i jego corka Sabina Veronika jest z bydgoszcz. majom rodzine w americe. babcia urodz. 1918 olean N.Y Pa
    • krysli56 Re: Rucińscy wpisujcie sie 03.03.13, 10:13
      Witam.Moja babcia Marianna Rucińska-dzieci Stanisław /Piła/-Edmund/Kcynia/-Zofia,moja mama/Kaczory/,Łucja/Kaczory/i Konrad który zaginął w czasie wojny. Babcia z d.Ziemska pochodziła chyba z okolic Żnina. Oprócz Stanisława wszyscy już nie żyją.
    • Gość: Paweł Rucński Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 16:03
      Witam jest jeszcze familia z sochaczewa i Obecnie mieszkajaca w łodzi :) to moj tata mirosłąw np.
      • Gość: moonlight Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.play-internet.pl 31.03.13, 20:10
        Witam Ponownie Poszukuje krewnych Eugeniusza Rucińskiego ze Sławna.....Wiem, że miał..ma sporo Potomków....Odezwijcie się....
    • Gość: Nina Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.dsl.lsan03.sbcglobal.net 07.05.13, 21:12
      Moja mama z domu Rucinska z Adamowa kolo Minska Mazowieckiego. Tam jest nadal Moja rodzina. Mamy ojciec byl Wladyslaw Rucinski a jej bracia Waclaw, Stanislaw I Jan.
      • Gość: asia1k1a@gmail.com Re: Rucińscy wpisujcie sie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 20:37
        a mama jak miała na imie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka