luiza8 05.02.05, 00:22 Czy ktoś mógłby mi pomóc? Dostałam w prezencie parę pojemników z ww.firmy czy ktoś ma przepisy co się w nich robi i do czego mogą służyć? Ewentualnie wszystko co może służyć radą przy korzystaniu z nich. Z góry dziękuję. luiza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: Tupperware 05.02.05, 00:25 www.tupperware.pl - proszę, oni mają cały katalog więc trudno wyczuć czym Ciebie obdarowano. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: Tupperware 05.02.05, 02:02 tupperware to klasyczne plastikowe pojemniki do przechowywania np. resztek jedzenia. Wszyscy w USA je w domu maja, cale zestawy zeby do wszystkich rozmiarow pasowalo. Czasem nawet w nich podaja na skladkowych przyjeciach! Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 05.02.05, 09:09 Tupperware to niebrzydkie i praktyczne pojemniczki na wszystko, nazywane nierz zabawnymi imionami (np. Gwiazda kuchni, czy Mistrz przyjecia). Kto jednak ma dosc rozumu w glowie, nie daje sie na te o wiele za drogie pojemniki nabrac i kupuje za pöl ceny - lub mniej - niemniej dobre pojemniki innych producentöw. Möwie Wam to ja, co to dawno temu pracowalam troche w tej firmie:))) Oni sie reklamuja np. tym, ze do konca zycia mozesz te pojemniki wymieniac na nowe. Zapominaja jednak np. dodac, ze pojemnik, ktöry wyglada nieapetycznie, bo przybral kolor przechowywanej w niej kawy, nie bedzie wymieniony, bo "ma prawo" sie zafarbowac. Takie pojemniczki wogöle chetnie przyjmuja kolor kawy, marchewki i innych produktöw. Jak sie wiec dostanie w prezencie, to prosze bardzo, mozna sie cieszyc. Ale wydawac taka mase pieniedzy? Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evamarija Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 83.168.104.* 05.02.05, 10:24 Ja mam w domu chlebak i pojemnik tej firmy. W pojemniku przetrzymuje jednoczesnie ser wedline i nie przechodza soba - nie czuc sera czosnkiem, a wedliny plesnia serowa. Chlebak zdecydowanie dluzej trzyma swiezosc pieczywa. Masz sie czym cieszyc - to super rzeczy, b. dobre gatunkowo - wykonane ze specjalnego rodzaju plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:58 Może ma ktoś przepisy na potrawy wykonywane w misce do pieczenia ciasta i misce do gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 05.02.05, 21:42 Nic w tym nie gotuj, ewentualnie mozesz podgrzac w mikrofalowce!!Ale moga sluzyc do przechowywania, mieszania, ubijanie jajek itd. Bardzo lubie ich nozyki do obierania warzyw(ziemniaki, marchew czy ogorki)-sa super.Dobrze sie przechowuje w lodowce lub zamrazalniku.Ja w jednym trzymam bulke tarta. Sa dobre-bo bardzo szczelne, co w tropikach jest nieslychanie pomocne. Mam tez np. pojemnik, w ktorym moge przenosic do znajomych ciasto czy tort,czy gotowa potrawe.Z tym zabarwianiem to prawda, od sosu pomodorowego niestety sie barwi, wiec ich do tego nie uzywam. Posluzom Ci-sa fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 17.02.05, 13:36 jeżeli która z Was chciałaby przepisy do jakiegoś pojemnika tupperware to piszcie podajcie swojego e maila to postaram sie Wam przesłać oczywiście nie mam przepisów na wszustkie pojemniki, ale zawsze coś. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 18.02.05, 00:20 Co to znaczy "przepisy do jakiegos pojemnika tupperware"? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 18.02.05, 10:32 Przerost formy nad trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:58 Ja bym chciała przepisy do pojemników różnych mam ich trochę m.in.cud kuchenny, stolnicę i wałek, miskę do kiszenia kapusty, shaker, i inne. Mój adres zuzia_67@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 18.02.05, 02:43 www.adclassix.com/images/62tupperware.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 18.02.05, 09:48 Witam!! Firma Tupperware ma różne produkty w każdym produkcie można robić co innego mam troszke dużo ich wiec chciałabym wiedzieć kto jaki ma produkt czy np. lilianne, cud kuchenny itd. itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:54 Ja mam liliannę, cud kuchenny, miskę do ciasta drożdżowego, shaker, stolnicę i wałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura domowa Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.espol.com.pl 18.02.05, 23:22 a ja mam praktycznie wszystko!!! Jestem bardzo zadowolona z tych pojemnikow, oczywiscie sa bardzo dobrej jakosci mimo to uwazam ze moglyby byc troszeczke tansze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.block.alestra.net.mx 19.02.05, 01:00 Jak to wszystko??? to chyba niemozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 19.02.05, 02:17 Najbardziej potrzebna mi rzecza jest nozyk do obierania jarzyn-niezastapiony, nie do zdarcia, mam go juz 8 lat i sie nie stepil.Bardzo fajny jest tez pojamnik do przenosenia tortow czy ciast.Uzywam tez czesto pojemniki z otworem do pogrzewania w microfalowce.Niezastapione sa tez pojemniki do przechowywyania jarzyn w lodowce, ze specjalnymi otworami regulowanymi, aby byla cyrkulacja powietrza.Nie kupuje masowo, ale co kupie-jest bardzo uzyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:17 Czy ktoś jeszcze coś wie o tych pojemnikach , albo zna przepisy?? Odpowiedz Link Zgłoś
matania Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 06.03.05, 22:46 też mam i bardzo lubię,zwłaszcza sery i wedliny dobrze się przechowuje,nic nie gotuję chociaż po pierwszym zakupie dostałam odbite na ksero przepisy,jakoś nie przypadła mi do gustu idea zalewania surowego mięsa wrzątkiem i odstawiania,żeby doszło..chociaż mam pojemnik do robienia kaszy gryczanej i muszę przyznać,że parę razy robiłam i wyszła.niestety przepisami nie dysponuję,pewnie są gdzieś w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 07.03.05, 21:24 Witam!! Pare przepisów mam więc podajcie swoje e maile to prześle to co mam papa;0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:23 Ja chnie skorzystam o to mój adres zuzia_67@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 07.03.05, 21:26 Witam!! Mam pare przepisów wiec jak chcecie podajcie emaile a ja prześle Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiach5 Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 08.03.05, 12:28 poprosze na adres kacha2218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia przepisy IP: *.udn.pl 08.03.05, 15:09 ja tez poprosze... tlen777@go2.pl z gory dziekuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikadz Re: lilianna 08.03.05, 16:17 robiłam galaretki mieszane ze śmietanką lub mlekiem skondensowanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Przepisy IP: *.bb.online.no 08.03.05, 20:23 Znalazlam strone z przepisami: www.tupperware.com.au/dir063/webtupp.nsf/pages/recipes2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:49 Ja chętnie też bym otrzymała jakieś przepisy. Z góry dziękuję. Oto mój adres ewa-67@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś