Dodaj do ulubionych

Potrzebuję pomocy - Tupperware

05.02.05, 00:22
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Dostałam w prezencie parę pojemników z ww.firmy czy ktoś ma przepisy co się w
nich robi i do czego mogą służyć?
Ewentualnie wszystko co może służyć radą przy korzystaniu z nich.
Z góry dziękuję.

luiza
Obserwuj wątek
    • dispell Re: Tupperware 05.02.05, 00:25
      www.tupperware.pl - proszę, oni mają cały katalog więc trudno wyczuć
      czym Ciebie obdarowano. :-)
      • cat-lover Re: Tupperware 05.02.05, 02:02
        tupperware to klasyczne plastikowe pojemniki do przechowywania np. resztek
        jedzenia. Wszyscy w USA je w domu maja, cale zestawy zeby do wszystkich
        rozmiarow pasowalo. Czasem nawet w nich podaja na skladkowych przyjeciach!
        • ampolion Re: Tupperware 05.02.05, 03:52
          Tupperware historyjki reklamowe.
    • basia553 Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 05.02.05, 09:09
      Tupperware to niebrzydkie i praktyczne pojemniczki na wszystko, nazywane nierz
      zabawnymi imionami (np. Gwiazda kuchni, czy Mistrz przyjecia).
      Kto jednak ma dosc rozumu w glowie, nie daje sie na te o wiele za drogie
      pojemniki nabrac i kupuje za pöl ceny - lub mniej - niemniej dobre pojemniki
      innych producentöw. Möwie Wam to ja, co to dawno temu pracowalam troche w tej
      firmie:))) Oni sie reklamuja np. tym, ze do konca zycia mozesz te pojemniki
      wymieniac na nowe. Zapominaja jednak np. dodac, ze pojemnik, ktöry wyglada
      nieapetycznie, bo przybral kolor przechowywanej w niej kawy, nie bedzie
      wymieniony, bo "ma prawo" sie zafarbowac. Takie pojemniczki wogöle chetnie
      przyjmuja kolor kawy, marchewki i innych produktöw. Jak sie wiec dostanie w
      prezencie, to prosze bardzo, mozna sie cieszyc. Ale wydawac taka mase pieniedzy?
      Odradzam.
    • Gość: evamarija Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 83.168.104.* 05.02.05, 10:24
      Ja mam w domu chlebak i pojemnik tej firmy. W pojemniku przetrzymuje
      jednoczesnie ser wedline i nie przechodza soba - nie czuc sera czosnkiem, a
      wedliny plesnia serowa. Chlebak zdecydowanie dluzej trzyma swiezosc pieczywa.
      Masz sie czym cieszyc - to super rzeczy, b. dobre gatunkowo - wykonane ze
      specjalnego rodzaju plastiku.
      • Gość: inka Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:58
        Może ma ktoś przepisy na potrawy wykonywane w misce do pieczenia ciasta i misce
        do gotowania.
        • Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 05.02.05, 21:42
          Nic w tym nie gotuj, ewentualnie mozesz podgrzac w mikrofalowce!!Ale moga
          sluzyc do przechowywania, mieszania, ubijanie jajek itd. Bardzo lubie ich
          nozyki do obierania warzyw(ziemniaki, marchew czy ogorki)-sa super.Dobrze sie
          przechowuje w lodowce lub zamrazalniku.Ja w jednym trzymam bulke tarta. Sa
          dobre-bo bardzo szczelne, co w tropikach jest nieslychanie pomocne.
          Mam tez np. pojemnik, w ktorym moge przenosic do znajomych ciasto czy tort,czy
          gotowa potrawe.Z tym zabarwianiem to prawda, od sosu pomodorowego niestety sie
          barwi, wiec ich do tego nie uzywam. Posluzom Ci-sa fajne.
          • Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 17.02.05, 13:36
            jeżeli która z Was chciałaby przepisy do jakiegoś pojemnika tupperware to
            piszcie podajcie swojego e maila to postaram sie Wam przesłać oczywiście nie
            mam przepisów na wszustkie pojemniki, ale zawsze coś. POZDRAWIAM
            • Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 18.02.05, 00:20
              Co to znaczy "przepisy do jakiegos pojemnika tupperware"?
              • linn_linn Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 18.02.05, 10:32
                Przerost formy nad trescia.
            • Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:58
              Ja bym chciała przepisy do pojemników różnych mam ich trochę m.in.cud kuchenny,
              stolnicę i wałek, miskę do kiszenia kapusty, shaker, i inne.
              Mój adres

zuzia_67@tlen.pl
    • ampolion Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 18.02.05, 02:43
      www.adclassix.com/images/62tupperware.jpg
      • Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 18.02.05, 09:48
        Witam!! Firma Tupperware ma różne produkty w każdym produkcie można robić co
        innego mam troszke dużo ich wiec chciałabym wiedzieć kto jaki ma produkt czy
        np. lilianne, cud kuchenny itd. itp. Pozdrawiam
        • Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:54
          Ja mam liliannę, cud kuchenny, miskę do ciasta drożdżowego, shaker, stolnicę i
          wałek.
        • Gość: kura domowa Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.espol.com.pl 18.02.05, 23:22
          a ja mam praktycznie wszystko!!! Jestem bardzo zadowolona z tych pojemnikow,
          oczywiscie sa bardzo dobrej jakosci mimo to uwazam ze moglyby byc troszeczke
          tansze pozdrawiam
          • Gość: nesca Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.block.alestra.net.mx 19.02.05, 01:00
            Jak to wszystko??? to chyba niemozliwe...
            • Gość: Hanna Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: 65.38.217.* 19.02.05, 02:17
              Najbardziej potrzebna mi rzecza jest nozyk do obierania jarzyn-niezastapiony,
              nie do zdarcia, mam go juz 8 lat i sie nie stepil.Bardzo fajny jest tez
              pojamnik do przenosenia tortow czy ciast.Uzywam tez czesto pojemniki z otworem
              do pogrzewania w microfalowce.Niezastapione sa tez pojemniki do przechowywyania
              jarzyn w lodowce, ze specjalnymi otworami regulowanymi, aby byla cyrkulacja
              powietrza.Nie kupuje masowo, ale co kupie-jest bardzo uzyteczne.
              • Gość: elka Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:17
                Czy ktoś jeszcze coś wie o tych pojemnikach , albo zna przepisy??
                • matania Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 06.03.05, 22:46
                  też mam i bardzo lubię,zwłaszcza sery i wedliny dobrze się przechowuje,nic nie
                  gotuję chociaż po pierwszym zakupie dostałam odbite na ksero przepisy,jakoś nie
                  przypadła mi do gustu idea zalewania surowego mięsa wrzątkiem i
                  odstawiania,żeby doszło..chociaż mam pojemnik do robienia kaszy gryczanej i
                  muszę przyznać,że parę razy robiłam i wyszła.niestety przepisami nie
                  dysponuję,pewnie są gdzieś w sieci?
                  • Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 07.03.05, 21:24
                    Witam!! Pare przepisów mam więc podajcie swoje e maile to prześle to co mam
                    papa;0)
                    • Gość: zuzia Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:23
                      Ja chnie skorzystam o to mój adres zuzia_67@tlen.pl
              • Gość: asica Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.one.pl / *.opole.internetia.pl 07.03.05, 21:26
                Witam!! Mam pare przepisów wiec jak chcecie podajcie emaile a ja prześle
                Pozdrawiam!!
                • kasiach5 Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware 08.03.05, 12:28
                  poprosze na adres kacha2218@op.pl
                  • Gość: krysia przepisy IP: *.udn.pl 08.03.05, 15:09
                    ja tez poprosze... tlen777@go2.pl
                    z gory dziekuje!!!!
                    • monikadz Re: lilianna 08.03.05, 16:17
                      robiłam galaretki mieszane ze śmietanką lub mlekiem skondensowanym
                      • Gość: hela Przepisy IP: *.bb.online.no 08.03.05, 20:23
                        Znalazlam strone z przepisami:
                        www.tupperware.com.au/dir063/webtupp.nsf/pages/recipes2
                • Gość: ewa Re: Potrzebuję pomocy - Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:49
                  Ja chętnie też bym otrzymała jakieś przepisy. Z góry dziękuję.
                  Oto mój adres ewa-67@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka