aree 13.12.06, 17:07 Podobno pierwszy na świecie: ichi.dreamblog.jp/ a info stąd: wiadomosci.onet.pl/1449648,69,item.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Blog gejszy 13.12.06, 17:14 wstawiony już w wiadomości dzisiaj ale może komuś lepiej wpadnie w oko, jak będzie osoby post. Nawiasem mówiąc, blog głównie dla władających językiem japońskim, ale podobno pani uczy się angielskiego Odpowiedz Link
codycodycody Re: Blog gejszy 13.12.06, 17:23 no tak ale co po niektorzy Polacy oczywiscie musieli wykazac sie kultura zastawiajac "ciekawe" wypowiedzi w komentarzach do tego blogu... cale szczescie w Japonii nikt nie zna polskiego... Odpowiedz Link
aree Re: Blog gejszy 13.12.06, 17:31 Chiaro przepraszam... spojrzałam, czy ktoś już wstawił tę wiadomość, ale jak widać słabo sprawdzałam. I pomyśleć, że takie "zaśmiecania" forum osobiście mi przeszkadzają Codycody na onecie, wp i tym podobnych komentarzy się po prostu nie czyta Odpowiedz Link
chiara76 Re: Blog gejszy 13.12.06, 17:31 aree napisała: > > Codycody na onecie, wp i tym podobnych komentarzy się po prostu nie czyta dokładnie...niestety... Odpowiedz Link
codycodycody Re: Blog gejszy 13.12.06, 17:47 nie mialem na mysli wp czy onetu... tylko sama strone bloga: ichi.dreamblog.jp/blog/107.html - comments na dole strony... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Blog gejszy 13.12.06, 18:22 aree napisała: > aaa to przepraszam. a ja nie przepraszam trafili zapewne poprzez informację z onetu, więc w sumie wychodzi na Twoje Aree. Tak, czy siak, szkoda, że faktycznie tylko po japońsku. Odpowiedz Link
aree Re: Blog gejszy 13.12.06, 20:42 Coś mi dzisiaj zapłon nie działa. Dopiero zrozumiałam o co chodzi z tymi komentarzami. Do głowy mi nie przyszło, że pomiędzy japońskimi znakami ktoś takie bzdury może nawypisywać. Żenujące. Made in Poland - marka znana na świecie Odpowiedz Link
h_a_n_a_m_i Re: Blog gejszy 13.12.06, 21:51 Efekt końcowy jest taki, że potem są problemy z wysyłaniem maili z Polski do Japonii itp. Co do nieznajomości polskiego na nieszczęście coraz więcej Japończyków uczy się polskiego. Poza tym, ponieważ teksty są bardzo żenujące na pewno (jak na złość) znajdzie się ktoś, kto je zrozumie. Odpowiedz Link
katajina Re: Blog maiko 14.12.06, 04:31 Komentarze na blogu (niektore przynajmniej), faktycznie zenujace Skad pewnosc tych ludzi, ze Japonczycy nie znaja polskiego? Polonistyka w Japonii staje sie coraz bardziej popularna, a ja osobiscie znam co najmniej kilku Japonczykow, ktorzy wladaja nasza mowa ojczysta i beda w stanie przeczytac te wszystkie bzdurne komentarze... Chcialabym jeszcze tylko odrobine sprostowac, bo zdaje sie ze to jest blog pisany przez maiko, ktora gejsza dopiero zostanie... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Blog maiko 14.12.06, 09:58 katajina napisała: > Komentarze na blogu (niektore przynajmniej), faktycznie zenujace > Skad pewnosc tych ludzi, ze Japonczycy nie znaja polskiego? Polonistyka w > Japonii staje sie coraz bardziej popularna, a ja osobiscie znam co najmniej > kilku Japonczykow, ktorzy wladaja nasza mowa ojczysta i beda w stanie > przeczytac te wszystkie bzdurne komentarze... > > Chcialabym jeszcze tylko odrobine sprostowac, bo zdaje sie ze to jest blog > pisany przez maiko, ktora gejsza dopiero zostanie... ale jakby dali tytuł "blog maiko" w wiadomościach, to pies z kulawą nogą prawie by nie zajrzał, a dali "gejszy" i się tłumy zwaliły (co widać po komentarzach niektórych)...taki komercyjny zabieg, jak przypuszczam. Odpowiedz Link
yabanjin Re: komentarze polakow 14.12.06, 10:47 tzn. chodzi mi o komentarze zostawione na blogu gejszy, nie na forum japonii. Odpowiedz Link
aree Re: komentarze polakow 14.12.06, 11:20 yabanjin napisał: > tzn. chodzi mi o komentarze zostawione na blogu gejszy, nie na forum japonii. Dobrze, że to dopowiedziales, już poczułam się burakiem ) Nie macie wrażenia, że ostatnio coraz więcej ludzi myśli o nas jak o burakach? Co się z nami dzieje... Odpowiedz Link