pie.luch 26.07.07, 21:22 czy rzeczywiście w japonii dzieciaczki od urodzenia nie noszą pieluch? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekos Re: pieluchy 27.07.07, 05:18 nosza i to bardzo dlugo. tak przynajmniej mi sie wydaje. znam 3 letnie dzieciaki ktore jeszcze w pieluchach biegaja. Odpowiedz Link
sto_krotka30 Re: pieluchy 30.07.07, 06:26 Dlaczego pytasz? Nosza ,fakt, ze dlugo choc wcale dlugo nie musza, bo 1.czyste i wygodne toalety sa wszedzie dostepne, nawet w pociagach, w kompleksach handlowych sa nawet male sedesy i pisuary , niskie umywalki do umycia raczek, nisko zawieszone pojemniki z papierowym recznikiem dla maluszkow; szkoda, ze w Polsce nie ma takich udogodnien...pomarzyc mozna. Mysle, ze chodza tak dlugo w pieluchowych majtkach, bo tak wygodniej mamusiom... Odpowiedz Link
elwen Re: pieluchy 31.07.07, 20:04 Skorzystam z okazji i zapytam o coś, co zawsze mnie ciekawiło: ile jest prawdy w plotce, że - cytat ze znajomej - "żadna japońska matka nie założy swojemu dziecku BIAŁYCH pieluch"? Odpowiedz Link
yabanjin Re: pieluchy 01.08.07, 00:15 nie wiem, ale na pewno pieluchy, ktore sciaga, nie sa biale Odpowiedz Link
nekos Re: pieluchy 01.08.07, 04:51 elwen napisała: > Skorzystam z okazji i zapytam o coś, co zawsze mnie ciekawiło: ile jest prawdy > w > plotce, że - cytat ze znajomej - "żadna japońska matka nie założy swojemu > dziecku BIAŁYCH pieluch"? znajoma tez pewnie ci mowila ze wszystkie japonki chodza ubrane w kimonach a kazdy japonczyk pracuje od switu do nocy co do pieluch to ja pamietam wlasnie biale ale pewnie sa w roznych kolorach. musze wypytac znajomych ktorzy maja male dzieci. Odpowiedz Link
nekos Re: pieluchy 01.08.07, 15:40 pytalem. pieluchy w japonii sa biale! ciekawe skad tego typu plotki sie biora. kiedys pewnien czech w londynie probowal mi wmowic ze japonczycy nigdy nie pija mleka. Odpowiedz Link
kaim2005 Re: pieluchy 01.08.07, 16:18 > kiedys pewnien czech w londynie probowal mi wmowic ze japonczycy nigdy nie pija mleka To chyba chodzilo mu o niektorych Chinczykow, ktorzy maja problemy z trawieniem mleka krowiego (brak odpowiednich enzymow trawiennych)... U Japonczykow chyba tez ten problem wystepowal ale wielka jest sila i bezwlad przyzwyczajenia To jak w pewnej encyklopedii gdzie podaja smiertelne stezenie alkoholu we krwi z przypisem ze liczba ta nie dotyczy Polakow i Rosjan Odpowiedz Link
nekos Re: pieluchy 01.08.07, 17:24 kaim2005 napisał: > To jak w pewnej encyklopedii gdzie podaja smiertelne stezenie alkoholu we krwi z przypisem ze liczba ta nie dotyczy Polakow i Rosjan hehehe, swietne Odpowiedz Link