26.07.07, 21:22
czy rzeczywiście w japonii dzieciaczki od urodzenia nie noszą pieluch?
Obserwuj wątek
    • izabelai Re: pieluchy 27.07.07, 02:13
      w Chinach nie nosza pieluch. W Japonii nosza.
    • nekos Re: pieluchy 27.07.07, 05:18
      nosza i to bardzo dlugo. tak przynajmniej mi sie wydaje. znam 3 letnie
      dzieciaki ktore jeszcze w pieluchach biegaja.
      • sto_krotka30 Re: pieluchy 30.07.07, 06:26
        Dlaczego pytasz?
        Nosza ,fakt, ze dlugo choc wcale dlugo nie musza, bo 1.czyste i wygodne toalety
        sa wszedzie dostepne, nawet w pociagach, w kompleksach handlowych sa nawet male
        sedesy i pisuary , niskie umywalki do umycia raczek, nisko zawieszone pojemniki
        z papierowym recznikiem dla maluszkow; szkoda, ze w Polsce nie ma takich
        udogodnien...pomarzyc mozna.
        Mysle, ze chodza tak dlugo w pieluchowych majtkach, bo tak wygodniej mamusiom...
      • elwen Re: pieluchy 31.07.07, 20:04
        Skorzystam z okazji i zapytam o coś, co zawsze mnie ciekawiło: ile jest prawdy w
        plotce, że - cytat ze znajomej - "żadna japońska matka nie założy swojemu
        dziecku BIAŁYCH pieluch"?
        • yabanjin Re: pieluchy 01.08.07, 00:15
          nie wiem, ale na pewno pieluchy, ktore sciaga, nie sa biale smile
        • nekos Re: pieluchy 01.08.07, 04:51
          elwen napisała:

> Skorzystam z okazji i zapytam o coś, co zawsze mnie ciekawiło: ile jest
          prawdy
          > w
          > plotce, że - cytat ze znajomej - "żadna japońska matka nie założy swojemu
          > dziecku BIAŁYCH pieluch"?

znajoma tez pewnie ci mowila ze wszystkie japonki chodza ubrane w kimonach a
          kazdy japonczyk pracuje od switu do nocywink
          co do pieluch to ja pamietam wlasnie biale ale pewnie sa w roznych kolorach.
          musze wypytac znajomych ktorzy maja male dzieci.
          • nekos Re: pieluchy 01.08.07, 15:40
            pytalem. pieluchy w japonii sa biale!
            ciekawe skad tego typu plotki sie biora. kiedys pewnien czech w londynie
            probowal mi wmowic ze japonczycy nigdy nie pija mleka.
            • kaim2005 Re: pieluchy 01.08.07, 16:18
              > kiedys pewnien czech w londynie
              probowal mi wmowic ze japonczycy nigdy nie pija mleka

To chyba chodzilo mu o niektorych Chinczykow, ktorzy maja problemy z trawieniem
              mleka krowiego (brak odpowiednich enzymow trawiennych)... U Japonczykow chyba
              tez ten problem wystepowal ale wielka jest sila i bezwlad przyzwyczajenia smile

To jak w pewnej encyklopedii gdzie podaja smiertelne stezenie alkoholu we krwi
              z przypisem ze liczba ta nie dotyczy Polakow i Rosjan smile
              • nekos Re: pieluchy 01.08.07, 17:24
                kaim2005 napisał:
                > To jak w pewnej encyklopedii gdzie podaja smiertelne stezenie alkoholu we
                krwi z przypisem ze liczba ta nie dotyczy Polakow i Rosjan smile

hehehe, swietne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka