Dodaj do ulubionych

Przepraszam Monikę....

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 23:18
Witam,

Obejrzałem sobie dzisiaj "Drogę do gwiazd", w której poza konkursem wystąpiła
Monika Sewioło, śpiewając piosenkę "Remedium" Rodowiczki...

... i dlatego, w tym miejscu, chciałbym wyrazić skruchę za te wszystkie
nieprzyjemne i złe rzeczy które o niej na tym forum nawypisywałem.

Ta dziewczyna po prostu ma talent do śpiewania, dobrze pasuje do show
businessu , dobrze se w tym czuje i co najważniejsze, nieźle wypada. Zapewne
Madonną nie będzie, ale i tak jest lepsza od wielu polskich wokalistek i
szansonistek.

Ja rozumiem, że pracował nad nia sztab fachowców, makijażystka, stylistka,
choreograf i nauczyciele śpiewu, ale i tak efekt był świetny. Życzę Monice dużo
powodzenia.

Co do jej występu w BB, dalej uważam że zachowywała się przewrotnie, z
wyrachowaniem i nie jest zbyt miłą osóbką, ale jeżeli będzie występować dalej z
takim efektem, to bardzo chętnie o tym zapomnę.

Ukłony

adam_ski
Obserwuj wątek
    • Gość: krzychu Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.toya.net.pl 13.05.01, 00:14
      Miejmy nadzieje ,ze Madonna nie bedzie. Pani Ciccone mimo lat ciezkiej pracy
      nad glosem spiewa beznadziejnie. Na zywca nie da sie jej sluchac ale po
      cyfrowej obrobce w studio na plytach wypada lepiej. Jesli nad Monika bedzie
      pracowal sztab profesjonalistow jak nad pania C. ( w co watpie , skad kasa ?)
      to ma szanse na kariere. W kazdym razie jak na dziewczyne bez zadnego
      przygotowania i tak niezle sie prezentuje.
    • Gość: mario Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.chomiczowka.net.pl 13.05.01, 13:33
      ja natomiast bylam rozczarowana jej wygladem. w bb prezentowala sie duzo
      lepiej. a tam pomalowali ja w ten sposob., ze postarzala conajmniej o 5 lat.
      stracila duzo ze swej urody. glosu sie nie czepiam. nie czuje tez skruchy, ze
      wypowiadalam sie o niej negatywnie.
      • Gość: freak Re: Przepraszam Monikę.... IP: 213.76.76.* 13.05.01, 15:54
        Gość portalu: mario napisał(a):

> ja natomiast bylam rozczarowana jej wygladem. w bb prezentowala sie duzo
        > lepiej. a tam pomalowali ja w ten sposob., ze postarzala conajmniej o 5 lat.
        > stracila duzo ze swej urody.
        Z tym się akurat zgadzam. Lepiej wyglądała w BB nawet bez makijażu. Na śpiewaniu
        się nie znam ale, jak Monika sobie w sękocińskim domu nuciła to mi to umilało
        oglądanie i nie mam do jej głosu zastrzeżeń. To przecież dobrze, że dziewczyna z
        nikąd ma szanse się wybić, choćby przy pomocy Wielkiego Brata.

• Gość: dk Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.01, 18:44
          dajcie spokoj,dzisiaj w studiu nagraniowym z najwiekszego muzycznego
          beztalencia moga zrobic 'gwiazde'...a jezeli nie zauwazyliscie,to ona miala,co
          za niespodzianka,chamski playback...no,ale jak nauczy sie trafiac z otwieraniem
          buzki w slowa piosenki,to moze i bedzie z niej cos na poziomie just 5...
        • Gość: lola Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 20:31
          Gość portalu: freak napisał(a):

To przecież dobrze, że dziewczyna
          > z
          > nikąd ma szanse się wybić, choćby przy pomocy Wielkiego Brata.
          >
          Naprawde w tpo wierzysz? Wierzysz, ze za miesiąc ktoś będzie pamietał, kto to
          jest Monika? Że wystarczy wystąpić w BB, żeby - jak piszesz - wybic się? Ona może
          jeszcze pokazać się w Plejboju, może zagrać przechodnia w jakimś filmiku. I to
          koniec. Będzie musiała robić jakieś skandale, żeby utrzymać jakieś
          zainteresowanie sobą. Ale to na dłuższą metę jest nierealne.
          • Gość: freak Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 19:43
            Gość portalu: lola napisał(a):

> Gość portalu: freak napisał(a):
            >
            > To przecież dobrze, że dziewczyna
            > > z
            > > nikąd ma szanse się wybić, choćby przy pomocy Wielkiego Brata.
            > >
            > Naprawde w to wierzysz? Wierzysz, ze za miesiąc ktoś będzie pamietał, kto to
            > jest Monika? Że wystarczy wystąpić w BB, żeby - jak piszesz - wybic się?
            Ma swoje 5 minut, jak je wykorzysta to się okaże, ale lokalnym bohaterem
            wytykanym przez sąsiadki będzie jeszcze długo. W swojej okolicy będzie zauważalna
            w tłumie. Tylko za jaką cenę?

• Gość: A Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.co.ae.katowice.pl 14.05.01, 09:47
        wygladala jakby ja czyms nafaszerowali
    • Gość: Ewaa Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.01, 21:54
      [adam_ski:] czytalam juz kilka panskich postow i musze stwierdzic, ze wyroznia
      sie pan umiejetnoscią wyslawiania sie calymi zdaniami rownoczesnie zawierajac
      jakies tresci; jestem pod wrazeniem, czy panu ktos za to placi????
      • Gość: Nono Re: Przepraszam Monikę.... IP: 213.76.135.* 14.05.01, 07:47
        Szanowni Państwo. Tak czytając to wszystko co napisaliście stwierdzam, ze nasze
        kochane TVN sledząc opinie o osobach przebywających w BB chce poprostu podnieśc
        ogólne morale na temat niektórych mieszkańców domu. Fakt, nie widziałem występu
        Moniki i na dobrą sprawę to nic do Niej nie mam, nawet nie wiem w jakim
        programie i w jakiej stacji był ten program emitowany, ale napewno jest to
        robota TVN'u. Jak widać dało to efekt, bo parę osób zmieniło zdanie na Jej temat
        (jedni na lepsze inni na gorsze) w kazdym razie udało się.Mimo wszystko myśle
        ze na to co sie dzieje w okół BB powinniśmy patrzeć z niewielkim optymizmem i
        lekkim przymrurzeniem oka. Z całym szacunkiem. Nono.
        • Gość: nula Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.de.deuba.com 14.05.01, 09:56
          jezeli ktos twierdzi, ze Monika S. ma talent wokalny to nabieram przekonania, ze osobnik ten nie ma pojecia czym
          jest sluch muzyczny. Monika S. i Just 5 to jest dobre zestawienie.
          • domi1 Re: Przepraszam Monikę.... 15.05.01, 10:08
            Moim skromnyn zdaniem Monika moze i ma jakis tam glos,ale napewno nie jest on
            cudowny!Robia z niej wielka gwiazde,ktora raczej nie bedzie.Po zakonczeniu BB
            glos po niej zaginie,a szczyt swojej kariery to juz zdobyla!
            Mala
      • Gość: adam_ski Re: do Ewy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 23:36
        Witam,

Moze na Ty? W końcu mamy demokrację i nikt się chyba nie obrazi ;-)))
        Co do pełnych zdań - próbowałem wczuć sie w slang typowy dla chatów i newsów, ale
        chyba nie wypadałem przekonywająco. Nie lubie lania wody i monosylab. A że mogę
        sobie pozwolić w pracy od czasu do czasu na parę minut namysłu...
        Płaci mi za to moje dobre samopoczucie, jeśli ktoś doceni ;-) A tak powaznie,
        mały kamyczek do walki o to, aby język gładki...i tak dalej. Obawiam się, że za
        wiele osób mówi to co myśli, a niewielu myśli nad tym, co mówią.
        Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia (a raczej poczytania) na tej grupie lub
        innych.

Adam_ski

Gość portalu: Ewaa napisał(a):

> [adam_ski:] czytalam juz kilka panskich postow i musze stwierdzic, ze wyroznia
        > sie pan umiejetnoscią wyslawiania sie calymi zdaniami rownoczesnie zawierajac
        > jakies tresci; jestem pod wrazeniem, czy panu ktos za to placi????

• macias Re: do Ewy 15.05.01, 08:57
          Skoro Ty walczysz o piekna polszczyzne, to ja powalcze
          o poprawnosc Twoich internetowych wypowiedzi -
          bardziej o techniczna strone...

Otoz, jesli juz decydujesz sie na cytowanie czyjejs
          wypowiedzi, to podejrzewam, ze robisz to w jakims
          celu. Cel powinien byc jasny - odniesienie sie do jej
          tresci w zdaniach, ktore piszesz. Natomiast cytowanie
          poprzedniego postu ot tak mija sie z celem...

Inna sprawa, ze jezeli cytujesz, to odpisuj pod
          cytatem tak, zeby bylo wiadomo, do czego pijesz...
          Wtedy wszystko bedzie logicznie powiazane, nie sadzisz?
          • Gość: adam_ski Re: do Maciasa - prawie że private IP: 195.94.222.* 15.05.01, 10:03
            Witam,

> Skoro Ty walczysz o piekna polszczyzne, to ja powalcze
            > o poprawnosc Twoich internetowych wypowiedzi -
            > bardziej o techniczna strone...

OK, OK, dobrych porad nigdy za wiele ;-)

> Natomiast cytowanie
            > poprzedniego postu ot tak mija sie z celem...

Oczywiście, że tak. Po prostu "sie mi zostało" trochę poprzedniego posta na dole
            okienka, nie zauważyłem...8-(
            >
            > Inna sprawa, ze jezeli cytujesz, to odpisuj pod
            > cytatem tak, zeby bylo wiadomo, do czego pijesz...
            > Wtedy wszystko bedzie logicznie powiazane, nie sadzisz?

Generalnie słusznie, oczywiście. Jeszcze spotkałem się i z sugestią, że wskazane
            jest umieścic po prostu na początku główną tezę na którą odpowiadamy. Wszystko
            pewnie - jak zwykle - zależy od kontekstu.

Dzięki za posta; dbajmy o styl, to nas różni od tych, którzy ... go nie mają ;-)

pzdr

Adam_ski

PS. A co sądzicie o określeniu "purysta językowy"? Czy ono czasem nie jest
            wewnętrznie sprzeczne ;-) ?
            • macias Re: do Maciasa - prawie że private 15.05.01, 13:36
              Gość portalu: adam_ski napisał(a):

> PS. A co sądzicie o określeniu "purysta językowy"?
              > Czy ono czasem nie jest wewnętrznie sprzeczne ;-) ?

Purysta-lingwista powinien sie nazywac czyscioszek. ;-)

Maciek
          • Gość: Wojtek Macias nie mądruj się, Siewioło na rozkładówkę IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 15:05
            Adamski cytuje ok. Śledzisz wątek od góry, więc wcześniej przeczytałeś posty z
            którymi adamski polemizuje. Na cholerę Ci czytać post po raz drugi jako
            cytowany? Niech sobie spoczywa na dole, jeżeli nie ma zbijania argumentów po
            kolei, albo się adamskiemu nie chce szatkować poprzedniej wypowiedzi.
            Kto nie "w kursie dieła" sobie ostatecznie może przewinąć i przeczytać.
            Inna sprawa że prawdziwi rycerze Jedi nie używają takich złamanych forum, tylko
            zwykłych news-ów.

Co do meritum: Monika jest za stara, żeby wyjść na ludzi. Dziewczyna zmarnowała
            się w tych górach czytając "Na Żywo" i oglądając Polsat. No, ale może zobaczymy
            ją jeszcze w trzeciej lidze TVN-u. Ja bardziej czekam na rozkładówkę plejboja
            Pozdrawiam
            Wojtek
            • Gość: Macias Re: Macias nie mądruj się, Siewioło na rozkładówkę IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 15:23
              Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Adamski cytuje ok. Śledzisz wątek od góry, więc wcześniej przeczytałeś posty z
              > którymi adamski polemizuje. Na cholerę Ci czytać post po raz drugi jako
              > cytowany?

Przeciez napisalem wyraznie - "jesli juz cytujesz".
              Jesli nie cytujesz - ok. Ale JEZELI JUZ CYTUJESZ, to zastosuj sie do tych zasad.
              Nie ja je wymyslilem, ale sa dobre, porzadkuja wypowiedz i sa uzywane powszechnie
              na przyklad w usenecie, ktory jest praojcem takich oto forow...
    • Gość: Kaśka Re: Przepraszam Monikę.... IP: 145.237.1.* 14.05.01, 10:32
      Nie moge sie z Wami zgodzic Monika nie ma talentu wokalnego, tak ja ona mogl
      zaspiewac kazdy, uwazam rowniez, ze nie umie zachowac sie na scenie stoi
      zgarbuina i nie wie co ze soba zrobic. Ale po obrobce przez prpfesjonalistow
      moga byc z niej ludzie, przeciez nie ona pierwsza nie umie spiewac.
    • Gość: Nadja Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.jtt.wroc.pl 14.05.01, 11:41
      >
      > >
      > >
      > Ta dziewczyna po prostu ma talent do śpiewania, dobrze pasuje do show
      > businessu , dobrze se w tym czuje i co najważniejsze, nieźle wypada.

Adam rozumiem, że nabędziesz singielek o którym kiedyś rozmawialiśmy??? :)
      Zgadzam się z koleżanka, która pochlebnie wypowiada się na temat Twoich postów
      (nie podejrzewam Cię jednak o czerpanie korzyści materialnych z podnoszenia
      poziomu forum). Cukier-lukier, ale naprawdę lubię Cię czytać (szkoda, że nie
      często się wypowiadasz). A tak na marginesie to na temat talentów wokalnych
      Moniki mam akurat zupełnie inne zdanie i dlatego tym serdeczniej Cię
      pozdrawiam. n.
      • Gość: adam_ski Re: do Nadji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 23:43
        Witam,

Hej, co to za słodzenie na tym forum? Dzięki, dzięki, miło mi.
        Wracając do Moniki, to może rzeczywiście nie mam słuchu. Prawie codziennie
        dojeżdżam z Radości do Centrum autobusami prywatnymi i jestem skazany na gust
        muzyczny panów kierowców ;-) Ale jakoś nie zauważyłem ani playbacku, ani
        beztalencia, ani żeby stała zgarbiona, ani żeby postarzyli ją o iks lat. Wręcz
        przeciwnie, wygladała jak z innej bajki.
        I tak sobie pomyślałem, ze łatwo się sądzi po pozorach. Wcześniej wydawałoby
        się, w domu BB można było zobaczyć wszystko - ot tego jaki ma biust po to,w
        kttórą stronę ucieka wzrokiem, kiedy ma kogoś nominowac. A tu proszę - jednak
        nie wszystko. Zresztą to tez pewna kreacja:
        ...maski coraz inne, coraz mylne się nakłada...- z czego to, kochani? A raczej -
        z Kogo?

Pozdrawiam serdecznie

adam_ski
        • Gość: tk Re: do adam_ ski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 19:02
          ojej,to ja ci prawie zazdroszcze takiej dzieciecej naiwnosci...to tak jakbys
          mowil ze britney spears tez nie spiewa z playbacku...no,no,ciekawych rzeczy sie
          tu mozna dowiedziec...
    • Gość: Un - J Re: Przepraszam Monikę.... IP: 62.32.180.* 14.05.01, 11:50
      W Eurowizji na pewno nie wypadłaby gorzej niż Piasek.
    • kobusik Re: Przepraszam Monikę.... 14.05.01, 12:19
      Nie umie śpiewać!!, Nie ma głosu. Każda dziewczyna śpiewająca w
      programie "Szansa na sukces" lepiej to robi od niej. Powinna swojego miejsca w
      życiu szukać w innej branży. Ciekawe czy Ci którym podoba się jej śpiewanie
      kupiliby jej płytę (powiedzmy za 50zł)?
      • Gość: ania Re: Przepraszam Monikę.... IP: 157.25.122.* 14.05.01, 13:27
        nie umiem ocenić jaka z niej piosenkarka, bo dawała
        koncert z plejbeku, a wtedy wszystko jest wyczyszczone
        i ok
        • Gość: gregx Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 01:10
          Przypomnijcie sobie zespół bodajże Milli Vanilli(zupełnie ktoś inny z nich
          śpiewał) czy jakoś tak. Strach pomyśleć, co moga zrobić z Moniką. Zresztą
          dzięki zdobyczom wspólczesnej medycyny moglliby np. przeszczepić jej głowę
          Klaudiusza i jakieś inne atrakcyjne części z domu BB i nazwać Dolly. Ech Panie
          w dzisiejszych czasach .....
    • Gość: aidka Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 09:01

> ... i dlatego, w tym miejscu, chciałbym wyrazić skruchę za te wszystkie
      > nieprzyjemne i złe rzeczy które o niej na tym forum nawypisywałem.
      >
      > Ta dziewczyna po prostu ma talent do śpiewania

Przecież ona była beznadziejna. Ma słabiutki, kiepściutko ustawiony głosik.
      Ambicje znacznie przerastają możliwosći w tym wypadku...
      aidka
      • Gość: adam_ski Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach IP: 195.94.222.* 15.05.01, 10:20
        Witam,

Kiepściutki? Słabiutki? Do cholery, przecież ta dziewczyna nie będzie śpiewać
        arii operowych, tylko słodkie popowe pioseneczki! Czy znasz jakąś wokalistkę
        śpiewającą słodkie, popowe pioseneczki, o której _nie_ powiesz, że
        ma "słabiutki, kiepściutko ustawiony" głosik? Jak się uprzeć, to o każdej tak
        można powiedzieć i proszę tu ze mną nie dyskutować ;-))
        Przecież to jest zupełnie inna kategoria śpiewania! Czego ty oczekujesz?
        Belcanta? Koloratur? Wokaliz? Ma być miło, ładnie i fajnie - taka estetyka i
        koniec. Możesz nie słuchać, możesz nie oglądać, ale nie mów, że w tej kategorii
        Monika wypada "słabiutko". Chociaż rozumiem, że de gustibus non est disputandum
        między innymi dlatego, że sądom estetycznym nie przysługuje atrybut
        prawdziwości.
        No to może powiem tak - lepiej dla mnie zabrzmiała MS w Remedium niż Sixteen
        czy Seventeen, którym mnie zeszłego lata katowała każda stacja radiowa (poza
        moją ukochaną Pogodą).

OFF-topic

A za skandal uważam decyzję jury w ostatniej drodze do gwiazd (jury pod
        przewodnictwem Ewy Bem, która nienawidzi młodych dziewczyn, a faworyzuje
        młodych chłopaczków i z udziałem Marii Czubaszek, która co drugie słowo
        powtarzała, że się w ogóle nie zna). Wygrał chłopak, który moim zdaniem
        zafałszował potwornie Perfect; każdy inny w tym programie zaśpiewał fajniej.
        Hristozova-Gurgul była super! ("Czerwone korale" po bułgarsku - miód!!!).

pzdr

Adam_ski
        • Gość: Nadja Re: Do Adamskiego :) IP: *.jtt.wroc.pl 15.05.01, 10:54
          Jednak z Tobą podyskutuję jeśli pozwolisz :) Otóż jak to określiłeś Monika
          będzie śpiewać słodkie popowe pioseneczki. Po co? Żeby zasilić "nijakie"
          muzyczne szeregi? Takich "popików" jest przecież mnóstwo. Można wyliczać bez
          końca gwiazdy jenego sezonu. Miło na M. popatrzeć, ale co innego jej słuchać.
          Zwłaszcza, że wolisz przecież "złote polskie" :) Chociaż z drugiej strony jeśli
          ma nas zalewać komercja typu Britney Spears to lepiej abyśmy mieli jakiś
          produkt krajowy. Z muzycznym pozdrowionkiem n.
        • Gość: Zenek Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach IP: 204.95.211.* 15.05.01, 10:55

>
          > No to może powiem tak - lepiej dla mnie zabrzmiała MS w Remedium niż Sixteen
          > czy Seventeen, którym mnie zeszłego lata katowała każda stacja radiowa (poza
          > moją ukochaną Pogodą).

To ty chyba nie sluchasz zadnych ambitnych rozgłośni,DWÓJKA,TRÓJKA skoro wszędzie
          oprócz Pogody - nie ma u nas zasięgu słyszałeś takie pomioty.
          >
          > > pzdr
          >
          > Adam_ski

też pozdrawiam

Zenek
          • Gość: adam_ski Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach IP: 195.94.222.* 15.05.01, 11:21
            Witam,

co do rozgłośni - szczerze, to niespecjalnie. Nie słucham radia w pracy, w domu
            też nie, bo w domu też pracuję, słucham właściwie jedynie w samochodzie - a tam
            Pogoda jest nieoceniona, sama muzyka, pasuje mi profil muzyczny (chociaż
            powtarzają się strasznie). A jak chcę posłuchać muzyki w domu, to włączam
            magnetofon. Uzbierało mi się coś koło tysiaca taśm - najwyższy czas przegrać
            sobie na MP3, bo za parę lat rozmagnesują się zupełnie.

I tak zeszliśmy zupełnie z wątku. Co do zalet (czy ich braków) Moniki -
            showbiznes rządzi się zdaje się własnymi prawami, i nie my słuchacze decydujemy
            z osobna o tym, kogo się będzie promować. Pewnie, że wolałbym usłyszeć coś
            nowego, niż n-ty miły głosik, trudno rozróżnialny od innych. Ale może Monika
            nam jeszcze coś pokaże? (nie chodzi mi o kino ;-) ani o pictorial w "Igrcu").

adam__ski
        • macias Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach 15.05.01, 13:53

> Czy znasz jakąś wokalistkę śpiewającą słodkie, popowe pioseneczki, o której
          > _nie_ powiesz, że ma "słabiutki, kiepściutko ustawiony" głosik?

Natalia Kukulska
          Urszula
          Beata Kozidrak
          Kasia Kowalska
          Anita Lipnicka
          Kasia Stankiewicz
          Edyta Gorniak
          Sonique
          Leann Rimes
          Dido
          Jennifer Lopez
          pani Minouge (nie wiem, jak sie dokladnie pisze jej imie)
          Brandy
          Mya
          Mary J. Blige
          All Saints
          ...nawet
          Madonna (tu moze przesadzam?;-) i Christina Aguilera

Wszystkie spelniaja kryteria "latwej muzyczki", a maja o klase lub dwie lepsze
          glosy (nawet bez playbackow i specjalnego wysilku technicznego)... Przynajmniej
          czuc jakas sile, barwe i pewna wyjatkowosc.

Niestety - tak, jak spiewa Monika (mowiac juz o playbacku!) potrafi 1/4 moich
          znajomych. Nawet Shazza ja przesciga, niestety. Nie jest to zawisc ani
          subiektywizm - to sa realia!

Dlaczego marnowac dziesiatki talentow na przyklad z "Szansy na sukces", przez
          ktora przewijaja sie czasem naprawde wybitnie uzdolnione dziewczyny (i faceci), a
          wytwornie maja podpisac kontrakt z bardzo plytka (w sensie bardzo wokalnym)
          Monika? Tylko dlatego, ze byla w domu BB?

Monika, owszem, moze spiewac, ale na poziomie Maji Kraft lub disco w polu...
          • Gość: Nadja Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach IP: *.jtt.wroc.pl 15.05.01, 14:22
            Czy słyszałeś śpiew "Pani Minouge" na żywo? Skąd wiesz jak śpiewa Brandy, Dido,
            Jennifer Lopez bez playbacków i sztucznych dodatków? Miałeś szansę słyszeć je
            wszystkie bez "przeróbek"?
            • macias Re: Przepraszam Monikę.... Dalej o wokalistkach 15.05.01, 14:57
              Tak sie sklada, ze mialem...
              Nie "na zywo" w sensie stricte, czyli ze bylem na ich koncertach. Ale slyszalem
              ich spiew w studio - unpluged.

Zreszta slabosc playbacku Moniki do playbacku wspomnianych jest wprost
              proporcjonalny do slabosci spiewu "na zywo", chociaz Moniki na zywo nie
              slyszalem, bo TVN nie dal szansy...
          • Gość: Wojtek Re: Przepraszam... Dalej o wokalistkach... Macias umyj uszy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 15:15
            macias napisał(a):
            > > _nie_ powiesz, że ma "słabiutki, kiepściutko ustawiony" głosik?
            >
            > Kasia Kowalska

Macias podpadłeś 2. raz w ciągu 5 minut. K.K. nie łapie się nawet do Szansy na S.
            To artystka rockowa wyłącznie, która niepotrzebnie forsuje struny w kawałkach ją
            przerastających. Słyszy to każdy, piszą wszyscy.
            • Gość: Macias Re: Przepraszam... Dalej o wokalistkach... Macias umyj uszy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 15:26
              Tak sie sklada, ze rok temu bylem w Sopocie i akurat koncertowala tam K.K.
              (razem z Lady Pank chyba?). Wczesniej tez nie znosilem jej glosu (o piosenkach
              nie wspominajac), ale bardzo podobalo mi sie, gdy zaspiewala ballade...
              Naprawde bylem pelen uznania.
              • Gość: krzychu Re: Przepraszam... Dalej o wokalistkach... Macias umyj uszy IP: *.toya.net.pl 15.05.01, 18:30
                Kylie Minogue , Madonna , Jennifer Lopez , Kasia Kowalska to maja byc
                wokalistki z klasa lepsze od Sewiolo ?? Masz niesamowite poczucie humoru...
              • Gość: Polka Re: Przepraszam... Dalej o wokalistkach... Macias umyj uszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 00:34
                Macias, daj sobie spokój, nie widzisz, że to są zaslepieni fanatycy. Znam
                takich wielu. Gdy ich spytasz, po co Monika poszła do BB, mówią,: żeby zdobyc
                s ł a w ę.
                - W jakiej dziedzinie?
                - Wszystko jedno.
                Oni maja takie wyobrażenia o życiu. To są dzieciaki wychowane na jakiejś Bravo
                Girl itp.
      • Gość: alla to modern talking IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 19:05
        ...taki poziom...i nie wiem czy wiecie ale okazalo sie ostatnio ze za nich tez
        jacys murzyni spiewali...zenujace...
        • Gość: Ewaa Re: do wszystkiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 19:16
          monika jest srednio-srednia, ale jej wypowiedzi sa conajmniej upierdliwe, ile
          razy ta kobieta powie jeszcze, ze chce slawy i wszystko dla niej zrobi, przed
          chwila czytalam wywiad z nia na onecie i ta caly czas swoje, "ze nie po to byla
          w BB zeby teraz w suchej b. mieszkac", sadze, ze ona moze zrobic kariere, ale w
          kategorii miss tupetu i oderwania od ziemi {jezu, kto teraz bedzie jeszcze
          covery stachurskiego sluchac???? on sam juz sieje spustoszenie]
          • Gość: krzychu Re: do wszystkiego IP: *.toya.net.pl 15.05.01, 19:21
            Skoro Cie irytuje to dlaczego w ogole sie nia interesujesz ?
            • Gość: Ewaa Re: do wszystkiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 10:43
              Gość portalu: krzychu napisał(a):

> Skoro Cie irytuje to dlaczego w ogole sie nia interesujesz ?
              poniewaz musze wiedziec, co zamierzam skrytykowac

• Gość: krzychu Re: do wszystkiego IP: *.toya.net.pl 16.05.01, 19:04
                A czasu nie szkoda ?
                • Gość: Ewaa Re: do wszystkiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 19:57
                  Gość portalu: krzychu napisał(a):

> A czasu nie szkoda ?
                  jestem powiedzmy przykuta do kompa

• Gość: psych Re: Przepraszam Monikę.... IP: 217.96.11.* 15.05.01, 20:38
      Stary , ale dlaczego masz takie wyrzuty to zrozumiałe , źe aby podkręcić
      atmosferę wokół programu BB , jego producenci starają się pokazać głównie
      młodym ludziom , iż program BB jest szansą na sukces gdyby tak nie było ,do
      kolejnej edycji ( która z pewnością będzie , nikt by się nie zgłosił . Dlatego
      kreują taką Sawiołło .
      • Gość: Elen Re: I co to za tytuł ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 03:30
        Jezu!Ludzie o czym wy w ogóle dyskutujecie? O rzekomym talecie jakiejś smutnej
        wieśniareczki? Przecież ona nie ma go za grosz , mało tego , zachowała się na
        scenie jak rozhisteryzowana gwiazda. Już pomijam fakt , że "dawała" z
        playbacku, nie obrażajcie discopolowców, ona sie nawet do tego nie nadaje.I nie
        zrozumcie mnie źle. Znam sie na muzie, sam jestem muzykiem (bynajmniej nie
        disco polo), ta tragiczna istotka nie ma pojecia o śpiewaniu a cały TVN na siłę
        chce pokazać , że osoby po wyjŚciu z BB automatycznie zostają gwiazdami i
        spełniają się właśnie ich największe marzenienia o sławie...Ludzie, miejcie
        choć trochę rozumu i własnego zdania. A Adamski, nie dziwne , że ci się to
        podoba ,skoro niewybrednie słuchasz Pogody. Non stop te same numery z
        dokładnością co do minuty każdego dnia. Bez odbioru.
        • Gość: Lidka Re: I co to za tytuł ? IP: 195.116.71.* 18.05.01, 11:21
          Gość portalu: Elen napisał(a):

> Jezu!Ludzie o czym wy w ogóle dyskutujecie? O rzekomym talecie jakiejś smutnej
          wieśniareczki? Przecież ona nie ma go za grosz , mało tego ,
          zachowała się na
          scenie jak rozhisteryzowana gwiazda. Już pomijam fakt ,
          że "dawała" z
          playbacku, nie obrażajcie discopolowców, ona sie nawet do tego
          nie nadaje

Otoz Elen, jesli sam jestes muzykiem, to dziwi mnie twoja naiwnosc.
          Przeciez w branzy chodzi przede wszystkim o ilosc sprzedanych plyt, kaset -czyli
          zyski.
          Wiec zainwestowali w Monike, bo licza na to, ze jezeli nawet nie ma super glosu,
          to jest bardzo znana i ludzie z ciekawosci kupia jej nagranie.
          A co z tego, ze sa tabuny lepiej spiewajacych od MS?
          Kto kupilby ich nagrania bez kosztownej kampanii promocyjnej?
          Monika takiej kampanii juz nie potrzebuje, a potencjalnie zarobic na niej mozna;
          wiec nie ma po co ideologizowac i zalamywac rak w zgorszeniu: jesli ma talent-
          sprzeda sie i ta i nastepne plytki, jesli nie -zniknie z rynku. Life is brutal.
          pozdro.
          • Gość: Kamera Re: I co to za tytuł ? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.05.01, 14:57
            Gość portalu: Lidka napisał(a):

> Gość portalu: Elen napisał(a):
            >
            > > Jezu!Ludzie o czym wy w ogóle dyskutujecie? O rzekomym talecie jakiejś smu
            > tnej
            > wieśniareczki? Przecież ona nie ma go za grosz , mało tego ,
            > zachowała się na
            > scenie jak rozhisteryzowana gwiazda. Już pomijam fakt ,
            > że "dawała" z
            > playbacku, nie obrażajcie discopolowców, ona sie nawet do tego
            > nie nadaje
            >
            > Otoz Elen, jesli sam jestes muzykiem, to dziwi mnie twoja naiwnosc.
            > Przeciez w branzy chodzi przede wszystkim o ilosc sprzedanych plyt, kaset -czyl
            > i
            > zyski.
            > Wiec zainwestowali w Monike, bo licza na to, ze jezeli nawet nie ma super glosu
            > ,
            > to jest bardzo znana i ludzie z ciekawosci kupia jej nagranie.
            > A co z tego, ze sa tabuny lepiej spiewajacych od MS?
            > Kto kupilby ich nagrania bez kosztownej kampanii promocyjnej?
            > Monika takiej kampanii juz nie potrzebuje, a potencjalnie zarobic na niej mozna
            > ;
            > wiec nie ma po co ideologizowac i zalamywac rak w zgorszeniu: jesli ma talent-
            > sprzeda sie i ta i nastepne plytki, jesli nie -zniknie z rynku. Life is brutal.
            > pozdro.
            ACH TE KOBIETKI, ZAZDROŚNICE SĄ NIEZŁE!
    • Gość: Kamera Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.05.01, 14:50
      Bardzo mnie ucieszył Twoja skrucha. To znaczy, że nie jestem odosobniony w
      soich odczuciach. Tyle tylko, że ja od początku kibicuję Moni. Lubię
      osoby "charakterne", takie co wzbudzają kontrowersje. Sam czasami prowokuję
      ludzi i wspaniale rozumiem Monikę.
      Życzę jej dużo szczęścia i mam nadzieję, że przyjdzie chwila, kiedy zmierzy się
      w TVN z Martyną.
      Tobie również życzę wszystkiego dobrego. Trzymaj się.
      • Gość: Do Lidki Re: Przepraszam Monikę.... IP: 217.99.0.* 21.05.01, 01:03
        Moja droga! I właśnie to , że jestem muzykiem - takie podejście jak Twoje do
        tematu , bardzo mnie boli."...ona nie potrzebuje rozgłosu, bo już ją znają...",
        i dlatego kupią tę jej piosneczkę? Dziewczyno!Przez takie myślenie , jak
        Twoje , my cierpimy i zalewa nas chała i dno!Taka Sewioło powinna śpiewać za
        domem na łące a nie wpieprzać się i motać w główkach pannom np. Lidkom.
        • Gość: Lidka Re: Przepraszam Monikę.... IP: 195.116.71.* 30.05.01, 14:35
          Gość portalu: Do Lidki napisał(a):

> Moja droga! I właśnie to , że jestem muzykiem - takie podejście jak Twoje do
          > tematu , bardzo mnie boli."...ona nie potrzebuje rozgłosu, bo już ją znają...",
          >
          > i dlatego kupią tę jej piosneczkę? Dziewczyno!Przez takie myślenie , jak
          > Twoje , my cierpimy i zalewa nas chała i dno!Taka Sewioło powinna śpiewać za
          > domem na łące a nie wpieprzać się i motać w główkach pannom np. Lidkom.

Ale zycie nie jest idealne. Mnie spiew Sewiolo nie rajcuje! ale wiekszosc ludzi
          kieruje sie TAKIMI kryteriami i ja NIC na to nie poradze.
          pa.

• Gość: kg@poczt Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.rsk.pl 30.05.01, 14:55
        • Gość: mirek Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 01:10
          WItam,
          Moze to staroswieckie i idealistyczne, ale wydaje mi sie, ze muzykiem mozna byc w
          zasadzie z dwoch powodow:
          1. Chce sie zdobyc kase i rozglos (Monika Sewiolo)
          2. Posiada sie wewnetrzna potrzebe tworzenia (Mozart, Beethoven, Stachura)
          Wiekszosc muzykow plasuje sie gdzies posrodku, starajac stworzyc sie cos
          wartosciowego a jednoczesnie z tego wyzyc. Ale co z tego? Jezeli ktokolwiek
          bedacy muzykiem zrobil w swoim zyciu cokolwiek tylko po to, zeby zarobic
          pieniadze, to automatycznie traci prawo krytyki Moniki Sewiolo, niezaleznie od
          tego jak rozpaczliwie zalosne sa jej wysilki wokalne. Niech sobie podspiewuje.
          caly BB jest forma kulturowej Macareny, o ktorej za chwile nikt nie bedzie
          pamietal, zwlaszcza po klesce drugiej lub najdalej trzeciej edycji. Prawdziwy
          muzyk bedzie mial satysfakcje z tego, ze ludzie beda go sluchac przez nastepne 50
          lat.
          Pozdrawiam,
          Mirek

Gość portalu: Do Lidki napisał(a):

> Moja droga! I właśnie to , że jestem muzykiem - takie podejście jak Twoje do
          > tematu , bardzo mnie boli."...ona nie potrzebuje rozgłosu, bo już ją znają...",
          >
          > i dlatego kupią tę jej piosneczkę? Dziewczyno!Przez takie myślenie , jak
          > Twoje , my cierpimy i zalewa nas chała i dno!Taka Sewioło powinna śpiewać za
          > domem na łące a nie wpieprzać się i motać w główkach pannom np. Lidkom.

• Gość: alice Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 17:32

Zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości Twojej wypowiedzi :-))
            Moja opinia jest taka: pani Sewioło śpiewa dość poprawnie, chyba nie fałszuje
            (przynajmniej na plejbeku), ale żadnej oryginalności w tym nie ma. Nic, coby
            specjalnie przykuło uwagę (przynajmniej moją). Zgaśnie dość szybko.
            Pozdrowionka
            Ps. Mirku: czy jesteś może astronomem?
    • Gość: Zuzka Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.kti.ae.poznan.pl 30.05.01, 13:52
      w sumie to ktos juz w TV powiedzial,ze Monika powinna zaczac pojawiac sie w
      polsacie i spiewac disco polo.
      Niewiele sie pomylil.
      • Gość: ptys Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.chello.pl 17.06.01, 11:58
        Niezaleznie od tego jakimi epitetami okreslimy Monie, np jak Zuzka, ze sie
        nadaje do disco-polo, to pamietajcie, ze dla bezrobotnej dziewczyny z Suchej
        nagranie plyty i zdjecia w Playboyu to niewyobrazalny sukces. Z pewnoscia nie
        ma zadnych szans na zostanie gwiazda, ani w piosence, ani w innych kategoriach
        showbiznesu. Wazne jest natomiast, ze by wykorzystala swoje 5 minut, zeby nie
        miala zbyt wygorowanych oczekiwan i nie "zamarzyla" osignac szczyty i
        przedewszystkim zeby emocje zwiazane z chwilowa raczej slawa nie zaszkodzily
        jej samej. Te ostatnie dotyczy to tez wszystkich pozostalych domownikow.
        pozdrowienia
        ptys
    • Gość: Ex Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.silesia.top.pl 18.06.01, 16:44

> Witam,
      >
      > Obejrzałem sobie dzisiaj "Drogę do gwiazd", w której
      poza konkursem wystąpiła
      Życzę Monice dużo powodzenia.
      >
      > Co do jej występu w BB, dalej uważam że zachowywała
      się przewrotnie, z wyrachowaniem i nie jest zbyt miłą
      osóbką, ale jeżeli będzie występować dalej z takim
      efektem, to bardzo chętnie o tym zapomnę.
      > Ukłony
      >
      > adam_ski

Ludzie złoci !!! Ja chyba śnię !

Ta kobieta nie ma krzty talentu...Z playback'u to
      KAŻDY może śpiewać. K A Ż D Y, powtarzam. Przecież ją,
      chłopie, "podretuszowali" i to nie tylko na buzi...Śpiew
      też można "wygładzić"...
      Poza tym ma przy tym minę pod tytułem:
      "He ! Ja jestem gwiazdą, a wy nie !!!

Żenada. Żenada i tyle.
      • Gość: maciek Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 16:50
        Głowę to ona ma, do robienia kasy. Nie udało się w BB to śladem Martyny wypięła
        tyłek w Playboy'u. A niby to taką niewinną dziewicę udawała. Kasa rules i tyle.
        • Gość: Lookas Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.man.polbox.pl 18.06.01, 17:06
          Jeszcze zeby ona decydowala gdzie sie pojawi i co zrobi, ale to przeciez TVN
          tnie kase na calego. Monisia sie cieszy ze jest slawna a tak naprawde glupiutka
          nie widzi ze jest wykorzystywana. Nie wspolczuje jej w koncu sama zdecydowala
          wystapic w BB. Jej i jej podobnym zycze dobrego samopoczucia.
    • Gość: Bosyman Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.itm.pcz.czest.pl 18.06.01, 17:02
      Co tu można jeszcze dodać. Współczuję jej facetowi, chociaż w sumie sam sobie
      wybierał. Monika pomimo tego że śpiewa żałośnie i z playbacku to jescze zaraz
      będzie mu przyprawiać rogi lub w najlepszym wypadku się z nim rozwiedzie gdy
      tylko sukces uderzy do jej pustej blondynkowatej łepetyny!
    • Gość: MaRcIn Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.06.01, 18:25
      No widze moi drodzy ze sluchu to nie macie ;) Glosu nie ma, wygladu tez nie
      (Playboy strasznie sie postaral) i to zalosne ze takie beztalencie rwie sie do
      mikrofonu. No, ale "spiewac kazdy moze..."
    • Gość: k Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 00:09

> Witam,
      >
      > Obejrzałem sobie dzisiaj "Drogę do gwiazd", w której poza konkursem wystąpiła
      > Monika Sewioło, śpiewając piosenkę "Remedium" Rodowiczki...
      >
      > ... i dlatego, w tym miejscu, chciałbym wyrazić skruchę za te wszystkie
      > nieprzyjemne i złe rzeczy które o niej na tym forum nawypisywałem.
      >
      > Ta dziewczyna po prostu ma talent do śpiewania, dobrze pasuje do show
      > businessu , dobrze se w tym czuje i co najważniejsze, nieźle wypada. Zapewne
      > Madonną nie będzie, ale i tak jest lepsza od wielu polskich wokalistek i
      > szansonistek.
      >
      > Ja rozumiem, że pracował nad nia sztab fachowców, makijażystka, stylistka,
      > choreograf i nauczyciele śpiewu, ale i tak efekt był świetny. Życzę Monice dużo
      >
      > powodzenia.
      >
      > Co do jej występu w BB, dalej uważam że zachowywała się przewrotnie, z
      > wyrachowaniem i nie jest zbyt miłą osóbką, ale jeżeli będzie występować dalej z
      >
      > takim efektem, to bardzo chętnie o tym zapomnę.
      >
      > Ukłony
      >
      > adam_ski

Ty chyba jesteś popierdolony. Poprostu wyszła na scenę i starałą się otwierać
      pysk tak aby pasowało do playbaku. Ona poprostu jest wiejską panienką, której się
      wydaje, że jak pysk pokazała w TV to już jej trzeba mówić dzień dobry gwiazdo.
      Znamy wiele takich piosenkarek jak ona - napisano jej tekst, muzykę, pokazano jak
      ma śpiewać, zmiksowano to w studiu i powstał nędzny kawałek guwna, bo tyle się
      dało wydusić z tej idiodki. Kariera murowana w DICSO REALAKSIE.
      • Gość: tomis Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.06.01, 15:27
        > ma śpiewać, zmiksowano to w studiu i powstał nędzny kawałek guwna, bo tyle się
        > dało wydusić z tej idiodki. Kariera murowana w DICSO REALAKSIE.

Słowo "gówno" jest pisane przez o z kreską.

• isiabela Re: Przepraszam Monikę.... 19.06.01, 02:00
      Kochani!
      Mam do Was stosunkowo naiwne pytanie. Po co oglądać BB? Po co tracić
      czas na zajmowanie jakichkolwiek stanowisk wobec jakichkolwiek "osobowości" z
      domu BB, skoro można być wobec nich rozkosznie obojętnym? Co jest w tym takiego
      ciekawego?

Pozdrawiam, Isiabela

P.S. Dla ustalenia uwagi: pytania nie kieruję do ludzi, którzy nie
      potrafią posługiwać się językiem ojczystym, tylko do takich, którzy
      (przynajmniej na tyle, na ile mogłam to ocenić) reprezentują sobą jakiś poziom.
      • Gość: Zistof Re: Przepraszam Monikę.... IP: 192.168.121.* / *.gosat.pl 19.06.01, 09:10
        No jeżeli pani Monika jest, czy też ma być skazana na sukces, to może swoje
        wokalne umiejętności wykazać na wyjazdówkach do dzieci lub osób starszych (nie
        ubliżając nikomu), które np. są samotne, upośledzone, chore, umilając im przy
        tym czas dnia codziennego, które jest szare i nie ciekawe. Pani Monika jako
        urodzona artystka na pewno sprawdziła by się w tej roli a przy okazji zrobiła
        by coś dobrego wykorzystując tak cenny talent jaki posiada - robienia z siebie
        pośmiewiska.

Pozdrawiam panią Monikę S.
    • Gość: Yahoo! Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.*.*.* 19.06.01, 09:27
      ...najpierw kopniak w (tiiiii), a potem będą przeprosiny, chociaż ... e, szkoda
      nogi.
      • Gość: ddaaddii Re: Przepraszam Monikę.... IP: 216.104.228.* 19.06.01, 18:01
        test
        • Gość: dd Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.gazeta.pl 19.06.01, 18:04
          testy wysylaj gdzie indziej!
          • Gość: demon Re: Przepraszam Monikę- fuck off village girl!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 01:46
            Czy nie wydaje wam się , że jak na taką kupę gówna już stanowczo za dużo o niej
            sami powiedzieliśmy w tym temacie??????? Przecież ta wieśniara odbierze to za
            hołd jej wielkiego dupska i "urzekającego" głosiku( słowik konie dusił).
            Zakończmy to chwilą ciszy. Czcijmy w milczeniu....
            • Gość: Lucy Re: Przepraszam Monikę- fuck off village girl!! IP: 195.94.198.* 20.06.01, 14:07
              Gość portalu: demon napisał(a):

> Czy nie wydaje wam się , że jak na taką kupę gówna już stanowczo za dużo o niej
              >
              > sami powiedzieliśmy w tym temacie??????? Przecież ta wieśniara odbierze to za
              > hołd jej wielkiego dupska i "urzekającego" głosiku( słowik konie dusił).
              > Zakończmy to chwilą ciszy. Czcijmy w milczeniu....

I tym optymistycznym akcentem...

• Gość: MonikaS. Re: Przepraszam Monikę- fuck off village girl!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 20.06.01, 14:54
                Ścierwa gównojady dorwę was wszystkich
    • Gość: moammar Re: Przepraszam Monikę.... IP: *.telia.com 02.05.02, 19:45
      Nareszcie ktos sie poznal na Monice.
      • karandasz Re: Przepraszam Monikę.... 03.05.02, 04:30
        Czas najwyzszy aby Monike przeprosic.

Przepraszamy Cie Moniko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka