Dodaj do ulubionych

J.P.II-minął rok

02.04.06, 14:38
Dzisiaj rocznca śmierci największego Polaka.Czy Włoszczowa powinna w jakiś
sposób uczcić po nim pamięć?Może jakaś ulica,pomnik lub plac?Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • hipohondryk1 Re: J.P.II-minął rok 02.04.06, 21:40
      A może jeszcze obowiązkowa pielgrzymka do Watykanu? Szpital jest jego imienia. I
      wystarczy. Nie każdy płakał po śmierci i nie każdemu się to wszystko podoba. I
      nie wiem czy sam zainteresowany pochwalałby taki kult jednostki. Proponuję
      trochę umiaru, bo niestety i tak to wszystko jest na pokaz - pojednanie kiboli,
      postanowienia, całe to "pokolenie JP2" - takie rozmodlone a jakby mogło to by Ci
      kose w plecy ożenili za 10 zł. Wszystko na ten temat. I nie piszcie że jestem
      antychrystem, komunistą itd - po prostu takie mam zdanie i żadne "układy" (jak
      to mawiają psipsiorki) mnie nie dotyczą. Ja po prostu chciałem dziś obejrzeć coś
      normalnego w TV.
      • lukrecja_j Re: J.P.II-minął rok 02.04.06, 23:07
        Twoja wypowiedź dowodzi, że jesteś ignorantem bez czci i wiary. Ważny jest dla
        Ciebie tylko własny czubek nosa. Szkoda mi Cię, bo mniemam, że pozbawiony jesteś
        wzorców społecznych. Jeżeli jesteś niewierzący, to powinieneś zachować choć cień
        szacunku już nie dla Papieża, ale dla Wielkiego Polaka, dzięki któremu
        największe padały mury świata tego. Jego imię jest znane dosłownie w każdym
        państwie na świecie i dzięki temu również Polska. I tak bardzo Cię gryzie, że w
        telewizji nie było dziś strzelaniny i mordobicia? Nie masz filmów na płytach lub
        kasetach? A może jakaś lektura książki? Zawsze mogłeś iść na spacer, bo pogoda
        dzisiaj była pięknie wiosenna. Uszanuj to, że nie jesteś pępkiem świata i doceń
        uczucia innych.
      • forester38 Re: J.P.II-minął rok 03.04.06, 11:42
        Myślę,że pielgrzymka do Watykanu nie zaszkodziłaby Ci.To piękne miejsce,pełne
        historycznych cudów a Pieta i Kaplica Sykstyńska to prawdziwy majstersztyk.W
        tym jednym dniu nie powinno nikogo dziwić Jego wspominanie.W telewizji nie
        miałeś co obejrzeć,no trudno.Gdyby nie On to pewnie miałbyś ciekawszy program
        postkomunistycznej telewizji,która kiedyś nie mogła nawet na żywo poinformować
        o jego wyborze na papieża.No wiesz,a może nie-cenzura i te sprawy.A może
        tęsknisz za tymi czasami.Dzięki niemu mamy normalny kraj,może jeszcze nie taki
        o jakim marzyliśmy,ale gdyby nie Onzapewne dzisiaj bylibyśmy wiernym
        sojusznikiem Białorusi i dzisiaj dalej w szkołach nie byłoby słowa o
        Katyniu,czy o 11XI.Odnośnie kibiców to nie łączmy grupy chuliganów z
        prawdziwymi kibolami.Na przyszłość polecam Ci spacer lub wypożyczalnię filmów.A
        tak podsumowując telewizja była ok.Wierzę,że nie jesteś do końca taki
        zatwardziały jak piszesz-pozdrawiam.
    • q_q_q Re: J.P.II-minął rok 03.04.06, 01:32
      A co ja się będę rozpisywał. Kto chce niech czyta ale pod warunkiem, że od początku do końca (to raz) i ze zrozumieniem (to dwa).

www.staszewski.art.pl/teksty/index.php?id=lsnij

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka