Dodaj do ulubionych

ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI

13.09.06, 16:47
a dokładniej antydziałaność. Dlaczego dzieci sąwyprowadzane na spacery wtedy,
kiedy pogoda na zewnatrz jest brzydka (zimno, plucha itp.).
Wiecie po co ?
Nie ?!
To WAM powiem.
Bo następnego dnia jest dziteczek mniej w przedszkolu, przedszkolanki mają
mniej roboty, mniejszy koszt wyżywienia, a czesne jest stałe i i tak trzeba
zapłacić w całości.
Przerwijcie to. Niech ktoś się temu przyjrzy, bo szkoda dzieciaczków.
Osobiście ten temat mam już za sobą lata temu, ale to jak słyszę nadal się
praktykuje.
Obserwuj wątek
    • mama12344 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 13.09.06, 21:23
      Chętnie zlustrowałabym dyrektorkę przedszkola z Brożka.Ta kobieta pozwala sobie
      na zbyt duzo. Myśli ,ze jest właścicielem przedszkola.Zagląda ludziom do
      portfela, głośno mówi , a wręcz straszy o egzekwowaniu pieniędzy od ludzi.
      Rozumiem czesne i wyżywienie.Ale z jakiej racji mamy płacić za jakieś ksero, czy
      śmieszny biuletyn, komitet też jest nieobowiązkowy. Nic dziwnego,że
      zaoszczędziła sporo pieniędzy jak tak zdziera z ludzi.Czesne za 5-godzinny pobyt
      dziecka w przedszkolu jest nieobowiązkowe.To jest dobra wola ludzi, a Ona
      straszy i będzie rozliczać za przyniesione przybory. Kobieto lekko przesadzasz!
      Tak,że to wychodzenie na dwór to błachostka w porównaniu z tym co się dzieje w
      innych sprawach.
      • ktosik_z_miasta Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 13.09.06, 23:23
        słuchaj MAMA12344 kasa kasą, ale dzieci cierpią bezpośrednio przez te
        ich "SUPERWYPADY" na dwór i nie dość, że trzeba skupulatnie liczyć miesięczne
        wydatki na przedszkole to wyskakują takie niespdzianki w postaci zakupu leków,
        nierzadko drogich. A po za tym to masz rację. Powiedz coś więcej.
        • bak6 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 13.09.06, 23:39
          Zawiedzione mamy zapraszam do PS nr 1.Być może warunki lokalowe są dość
          trudne,za to Panie są przemiłe. Panuje tam rodzinna atmosfera.Moje dziecko
          chodzi tam już 3 rok i jet bardzo zadowolone.
      • nowy123454 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 14.09.06, 21:50
        kazdy dyrektor placowki oswiatowej szuka oszcednosci nie w ten to w inny sposob
        osobiscie uwazam ze dyrektor przedszkola na os brozka jest osoba bardzo
        konkretna i operatywna oraz swietnym organizatorem
        a jesli mowimy o wydatkach to dopiero przekona sie pani jak posle dziecko na
        studia no chyba ze jest pani osoba tak majetna ze nie stanowi to zadnego problemu
        bo czuje ze w tym przypadku chodzi o groszowe sprawy
      • mason1970 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 27.09.06, 15:39
        Dlaczego mnie nie dziwi taka postawa roszczeniowa...
        Przedszkole to nie jest przechowalnia, do której się oddaje dziecko, żeby
        wisiało na haku aż do odbioru. A przypominałoby ją, gdyby nie pomoc finansowa
        nas, rodziców. Żyjemy w kraju i czasach, jakich żyjemy. Nasze dzieci mają być
        ich ofiarami? Ja nie żałuję paru groszy na przybory i nieobowiązkowe czesne, bo
        wolę, żeby przedszkole miało czym zainteresować moje dziecko.
        A są przedszkola i szkoły prowadzone przez społeczne komitety, rodzice muszą
        sporo dokładać (nie tylko materialnie) do tego, by ich dzieci mogły rozwijać
        się tak, jak ich rówieśnicy z bogatszych ośrodków, by mogły w ogóle chodzić do
        jakiegoś przedszkola. Nie pytają, dlaczego mają płacić.
    • mama12344 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 14.09.06, 17:13
      Nie , nie dzięki z propozycji przejścia do SP NR1 na pewno nie skorzystam , tam
      macie jeszcze lepszą dyrektor, osobę zupełnie niekompetentną , panie może i miłe.
      Na Brożka panie też są bez zarzutu bardzo miłe.Dyrektorka tylko ....jak pani na
      włościach, właścicielka prywatnego przedszkola chyba...Ale może padnie kiedyś
      swój na swego.Najbardziej chodzi mi o sposób zachowania pani wobec rodziców,
      zamiast prośbą, zachętą(wszyscy wiemy jak trudna jest sytuacja w oświecie)do
      rodzica. A nie zaglądać do portfela i puszczać tekst na zebraniu cyt.,,że na
      piwo i papierosy więcej państwo wydajecie.Jakie pani dyrektor przepraszam ma
      prawo...
      Dobre jest też rozliczanie skrupulatne jak się pani wyraziła za przyniesione
      przybory oraz komentarze teraz to już pań odnośnie ilości czy jakości przyborów.
      Jeśli rodzice płaca czesne to dała by sobie też spokój z opłatami za ksero, cóż
      tak bardzo kserują skoro wszystkie dzieci mają książki , ten biuletyn..... za
      niego też płacimy.
      Słowem chcesz mieć dziecko w przedszkolu szykuj dużo forsy...
    • plusek2 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 14.09.06, 18:55
      Spacery w różnych warunkach uważam za normalność, przecież w różnych warunkach
      pogodowych żyjemy i nie można dzieci trzymać pod kloszem, a w zbiorowisku
      dzieci chorują częściej i to jest normalne. Kiedy dawno temu /ok. 20 lat/moje
      dzieci chodziły do przedszkola na Brożka byłam bardzo zadowolona i z dyrektorki
      i z pań / no może z małym wyjątkiem/.
      • mama12344 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 14.09.06, 20:55
        Moja mała córcia też jest zadowolona, troszkę mniej mama. Panie są ok , tylko
        pani dyrektor myślę nadgorliwa.
    • mama12344 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 17.09.06, 15:15

Mam już syna na studiach więc wiem ile one też kosztują,Ale to są studia....
    • osiedlowka Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 17.09.06, 18:59
      Siedzę sobie i czytam ,te rzeczy o przedszkolu. Moje dzieci już dawno z niego
      wyszły. Sa dorosłe , usamodzielnily się. Ale skoro pani dyrektor z brożka szuka
      oszczędności to niech poszuka ich w kuchni przedszkolnej. Jestem mieszkanką
      osiedla , emerytką od niedawna i zastanawiam się co te panie z kuchni tak
      codziennie wynoszą w swoich torbach z tego przedszkola.
    • osiedlowka Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 17.09.06, 19:12
      Drogi ktosiku z miasta , w którym przedszkolu tak wietrzą te dzieci?
      • ktosik_z_miasta Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 17.09.06, 19:50
        Z tego co mi wiadomo to na Brożka, OSIEDLÓWKO, na Brożka !
        • arbus2 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 27.09.06, 09:04
          Oj widze ze robi sie ciekawy temat ale widze tez jak mi sie zdaje wypowiedzi
          osob pracujacych w tymze przedszkolu.Wiec prosze badzmy krytyczni i wobec
          siebie.A pani dyrcio niech sie zastanowi co mowi a pozniej niech nie zaprzecze
          swoim słowom /czesne a a deklaracja/.Bo deklaracje to skladamy my czyli rodzice
          a nie kwote juz podana , prawda .
          • kreeewetka Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 02.10.06, 19:28
            Dobrze że ja już mam to za sobą!!Taniej by niania kosztowała niż te przedszkola, a to na ksero a to na gazetkę a to na teatrzyk a to i owo. A panie wychowawczynie z Brożka to może i miłe tylko jedynie kawkę piją i najedzą się za rodziców pieniądze! Zabawią się z dziećmi pół godziny i koniec. A o dyrektorce to już nie wspomnę.No ale cóż niestety żyjemy w takim kraju, pełnym ludzi zachłannych i bez serc nawet w stosunku do dzieci. Wstyd moje PANIE poprostu wstyd.
            • morela20 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 03.10.06, 21:39
              Oj krewetko, chyba przesadzasz składki są rzeczywiście to jest fakt , trzeba
              poprosić kogoś z władz o wyjaśnienie np, czesne czy deklaracja...ale chyba z
              tymi paniami i opieką nad dziećmi to przesadziłaś?
              Uważam ,że panie dobrze opiekują się dziećmi , nie widziałam czegoś tego co Ty
              opisujesz
              Przepraszam a za co mają się wstydzić Panie ?, bo pani dyr, to może troszkę.
              • kreeewetka Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 04.10.06, 13:51
                Nie wiem jakie Panie teraz pracują jeśli inne to bardzo przepraszam, ale jeśli
                te same co 2 lata temu to mają się za co wstydzić! Ja pracuję osiem godzin w
                warunkach psychicznie naprawdę nienajlepszych i zarabiam naprawdę marne grosze
                ale cenię tą moją pracę i staram się wywiązywać ze swoich obowiązków. A tu
                Panie pracują po cztery godziny z czego więcej czasu spędzają na konsumowanie
                śniadania, obiadu i oczywiście kawy, a gdzie zabawa z dziećmi i urozmaicanie im
                czasu. Moje dziecko wyszło z tego przedszkola nie znając żadnych ciekawych
                zabaw, wierszyków itp. I też z zapałem do przedszkola nie chodziło. Dlaczego?
                • baba68 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 16.10.06, 10:31
                  Krytykujac kogos trzeba wiedziec co sie pisze. Ja wiem jak ciezko pracuja
                  nauczycielki przedszkola, rowniez w wymienianym przedszkolu na os. Brozka.
                  Proponuje wszystkim krytykujacym mamusiom zamienic sie na tydzien z paniami.
                  Odnosnie materialow: jesli przyniesie "badziewie" ze sklepu po 5 zl to dzieci
                  niechetnie takimi materialami sie posluguja.
                  Najlepiej nic nie placcie i nie oczekujcie cudow, ze dziecko zostanie
                  odpowiednio przygotowane do nauki szkolnej.
                  A jesli macie pretensje do dyrektorki to jeszcze sa 2 przedszkola. Jest
                  demokracja, macie prawo wyboru :)
      • nowy123454 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 04.10.06, 15:59
        drogie panie czepilyscie sie przedszkola na brozka jak rzep psiego ogona
        przestancie pisac bzdur i robic bajek bo to nie na miejscu a do tego sa to
        wymysly wyssane z palca. Natomiast dla emerytek proponuje różaniec i kolko
        rożancowe w pobliskiej kaplicy osiedlowej pozdrowienia...
        • morela20 Re: ZLUSTROWAĆ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSZKOLI 02.11.06, 21:54
          Nie czepilyśmy sie , tylko piszemy prawdę. Nikt tu nic nie wyssał z palca ,
          prawda w oczy kole pani Dyrektor....Rodzice nie są głupi, wszystko widzą , a i
          dzieci w domu też opowiadają...Ale sytuacja lekko się poprawiła....Choć dzieci
          do przedszkola przyprowadzane są chore mimo zapewnień pani dyrektor,że będzie
          egzekwowała stan zdrowia..
          Tak nie jest chodzą chore i zarażają inne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka