mmwesolowska 20.09.09, 09:51 Gdyby ktos chcial jechac do Polski w piatek 25. po poludniu (powrot 28 ok. poludnia z PL), to sa w aucie 2 wolne miejsca. Trasa z Pragi do Katowic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ondrej1 Re: Podroz do PL 25.09.09 22.09.09, 02:11 No mi prawie by pasowalo. Idnetyczna trasa tylko przesunac to o 1 dzien Musze wyjechac w czwartek po pracy i wrocic w niedziele. Szkoda. Chyba pozostaje mi tylko pociag. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mmwesolowska Re: Podroz do PL 25.09.09 22.09.09, 08:35 No niestety, nie da sie w piatek (praca..).. Odpowiedz Link
ondrej1 Re: Podroz do PL 25.09.09 23.09.09, 12:39 A nie jedzie ktos moze z Ostrawy czy Cieszyna w czwartek po 21 w strone Metropoli Slaskiej albo wie jak sie dostac co najmniej do Tych Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Podroz do PL 25.09.09 23.09.09, 16:21 Z Ostravy hl.n. do Katowic (przez Tychy) jedzie polska kolejka osobowa. Zatrzymuje sie w kazdej dziurze ale da rade, ja kilka razy tak jechalem. Jakies 2 godzinki do Katowic. Odpowiedz Link
ondrej1 Re: Podroz do PL 25.09.09 23.09.09, 21:09 No ta kolejka nie jest zle tez nia juz jechalem pare razy tylko ja chcialem wydostac sie z Cieszyna/Ostrawy ok 21 godziny ale to niestety niemozliwe Odpowiedz Link
kanapony Re: Podroz do PL 25.09.09 24.09.09, 15:33 hehehehe zawsze nią wracam do domu (odcinek Czechowice-Dziedzice - Bohumin kiedyś, teraz Katowice - Bohumin, bo mi $#$%^*^ zlikwidowali pociąg z Kraka do Czechowic-Dziedzic) że jestem w Czechach poznaję po: - przestaje śmierdzieć (polscy pasażerowie* wysiedli) - przestaje trzepać (wjazd na normalne tory) - jadę pod prąd * uprzedzam, chodzi o specyficznych pasażerów, to chyba jacyś górnicy - brudni, przepoceni, zazwyczaj grubi i śmierdzą dosyć specyficznie Odpowiedz Link
mmwesolowska Re: Podroz do PL 25.09.09 24.09.09, 15:56 "Jacys gornicy" pracuja fizycznie, a nie siedza za biurkiem. Odpowiedz Link
kanapony Re: Podroz do PL 25.09.09 24.09.09, 16:48 masz absolutnie rację, "jacyś górnicy" wogóle mi nie przeszkadzają ich obecność i zniknięcie jest tylko wyznacznikiem (tak mi się po prostu skojarzyło), że wyjechałam z Polski - ich juz nie ma chociaż z drugiej strony... chyba "jakieś prysznice" mają w szatniach kopalnianych? Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Podroz do PL 25.09.09 24.09.09, 18:16 > że jestem w Czechach poznaję po: > - przestaje śmierdzieć (polscy pasażerowie* wysiedli) Nie smierdzi bo pociag dalej jedzie prawie pusty a nie dlatego ze nie jada juz nim polacy. Jak sie przejedziesz czeskimi autobusami albo metrem w Pradze to zobaczysz, ze czesi smierdza tak samo jak polacy albo i gorzej. Ja jeszcze sie w Polsce nie spotkalem zeby ktos o 7 rano tak smierdzial potem jak tutaj w CZ!!! Odpowiedz Link
kanapony Re: Podroz do PL 25.09.09 25.09.09, 12:36 ależ sie doszukujecie podtwkstów w moim poście pewnie, że Czesi śmierdzą jak Polacy, w końcu to nie Marsjanie, inna rasa... a ja miałam na myśli taki specyficzny smrodek - jakby gaz w kuchence, karbid.... no po prostu "jacyś górnicy" na dodatek nie raz byli umorusami na twarzach Odpowiedz Link
kanapony Re: Podroz do PL 25.09.09 25.09.09, 12:37 i jak wysiadają to nie ma smrodku nie ważne czy dalej kotokolwiek jedzie, czy to Polak, czy Czech Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Podroz do PL 25.09.09 25.09.09, 16:20 A wiec Tobie chodzilo po prostu o inny smrodek A w nas sie juz tu obudzila patriotyczna nutka Odpowiedz Link
ondrej1 Re: Podroz do PL 25.09.09 25.09.09, 17:13 A ja jechalem na koniec tym nocnym z Pragi o 21:09 i bylo to po raz ostatni, bo znow mi sie wpakowali zlodzieje do przedzialu. Wiec sie z nimi grzecznie pozegnalem i przesiadlem sie do innego wagonu - tylko, ze tam jechala jakas "smierdzaca" grupa z Wiednia czy Budapesztu i reszte podrozy umilalem sobie czytaniem ksiazki na korytarzu. Zal mi bylo tylko tych wszystkich obcokrajowcow ktorych zkroili. Policji oczywiscie tam nie bylo, a ochorona Juventutu byla tylko w tych smierdzacych wagonach bo praski byl odciety zamknietym wagonem sypialnym i nie mozna sie tam bylo przedostac. Nie wiem jak to jest mozliwe ze oni tam caly czas kradna przez lata i nic sie w tej sprawie nie dzieje. Pewnie caly przygraniczna okolica ma profity z kupowania taniego sprzetu elektronicznego. Odpowiedz Link