koballt Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 26.08.09, 09:03 Beczkowe: Staropramen, Dudak, Urquell, Radegast, Velkopovicky Kozel Odpowiedz Link
hummer I Primator z Holbą. 26.08.09, 10:47 koballt napisał: > Beczkowe: > > Staropramen, Dudak, Urquell, Radegast, Velkopovicky Kozel Trudno jest powiedzieć jakie jest najlepsze. jeśli było do wyboru kilka zaczynałem wieczór z jednym a kończyłem z innymi. Każde ma niepowtarzalny smak. I za to cenię czeskie piwa. Majstersztyk. Odpowiedz Link
syrena9 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 05.01.10, 23:06 Polecam wspaniałe, niepasteryzowane piwa, warzone w tradycyjny sposób, z małych czeskich browarów: -Zavis 12° jasne (browar Policka) -Svijany 13° ciemne (browar Svijany) Odpowiedz Link
roj_mankiet Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.02.10, 11:49 ja osobiście jestem fanem klasycznych Svijan 11°, szkoda że trudno-dostępne poza północnymi Czechami, polecam piwoszom hospudke/restaurace "U sadu" na praskim Zizkove na Skroupove Nam. (okrągły placyk koło TV wieży) - jeśli mnie pamięc nie myli mają tam stale 6-7 różnych lanych piw (na pewno jest Plzen, Kozel, pszeniczny Primator, mocny Master) i co tydzień inne piwo z regionalnego browaru, a poza tym świetnie gotują Odpowiedz Link
leoncja_uk Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 16.09.10, 23:34 Nie wiem czy jeszcze dostępne ale swego czasu najlepszy był Vratislav z małego browaru pod Libercem,potem Gambrinus, Radegast i Staropramen Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.09.10, 02:16 leoncja_uk napisała: > Nie wiem czy jeszcze dostępne ale swego czasu najlepszy był Vratislav z małego > browaru pod Libercem,potem Gambrinus, Radegast i Staropramen Vratislav jest nawet dostepny w UK w Tesco, ale wedlug mnie to "chcanki". Najlepsze sa: Bernard, Radegast, Budwaiser, Staropramen dokladnie w tej kolejnosci Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.09.10, 02:18 Dobra, niech bedzie Gambinus tez ujdzie Odpowiedz Link
winietou Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.09.10, 10:09 przeraza mnie co pijecie...gambac i staropramen to najszybszy sposob na kaca nastepnego dnia, w dodatku smak ma mocno podejrzany, jak to przemyslowe piwo. polecam Rampousek tmavy, Hubertus (kvasnicove) z Kacova, albo chociazby Ferdinanda. Ludzie pijcie minibrowary a nie jakas chemie!! Odpowiedz Link
eldritch68 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 10.01.11, 00:39 Velkopopovicky Kozel Krakonosz (Pivovar Trutnov) Herold (Pivovar Herold Breznice) Odpowiedz Link
wellwisher Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 28.11.16, 16:50 1. Matuška 2. Kocour 3. Bernard 4. František 5. Slavkov u Brna - moje tegoroczne odkrycie - w przyszłym przewiduję poważny awans 6. Norbert (Strahovsky Pivovar) 7. Kutnohorskie - Dečicky 8. Chodovar 9. "Ruby" z Ostrawy 10. Budvar - ale pity na miejscu w Budziejowicach Odpowiedz Link