omasz1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 19.02.05, 01:11 Doskonałym piwem są svijany. Browar niedaleko liberca, wspaniala atmosfera przybrowarnej gospody. A jesli piwo i Praga to polecam www.praskie-gospody.sieć.com.pl Odpowiedz Link
agnos.peace Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 12.03.05, 13:28 Radegast !!!!a dalej Gambrinus, Urquel Pilsner, Staropramen, Velkopopovicky Kozel, Ostravar, niezbyt lubie Zubra i Krusovice Odpowiedz Link
pozarski Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 28.03.05, 18:09 utrat napisał: > co powiecie na taki watek? Wiadomo, Czesi to narod piwoszy. Nie da sie ukryc, > ze rowniez jesli chodzi o piwka produkcje... Podzielcie sie swoimi > wrazeniami > > moj osobisty ranking: > 1)Velkopopovicky Kozel > 2)Ostravar 12 > 3)Gambrinus pierwsze slysze zeby kozla itp stawiac przed staropramen.gdzie sie uczyles pic piwo?pod budka? Odpowiedz Link
utrat Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 01.04.05, 13:28 pozarski napisał: > pierwsze slysze zeby kozla itp stawiac przed staropramen.gdzie sie uczyles pic > piwo?pod budka? na drzewo, tyle Ci powiem, znawco wielki. Odpowiedz Link
boldhead utrat nie denerwuj sie... 01.04.05, 15:48 ...wszyscy wiedza,ze Kozel (szczegolnie u Cerneho Vola ) jest niepowtarzalny. a prowokatorow marnych zreszta nie brakuje Odpowiedz Link
agnos.peace Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 06.06.05, 10:38 ostatnio jeszcze Branik ma u mnie wysokie notowania, nieco polepszyły się Krusovice, ale nr 1 [na świecie, nie tylko w Czechach] to dla mnie Radegast Odpowiedz Link
margala a Kruszowickie? 17.05.05, 12:59 czemu tak mało głosów na piwo kruszowickie? co w tym piwie Wam nie pasuje? cerne krusovice są super! Odpowiedz Link
mock Re: ale w ktorym Krusovickim 26.11.05, 21:33 mnie najlepiej smakuje krusovice: svetle i imperial. ale musketyr tez jest niezly. Odpowiedz Link
coobek Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 29.11.05, 14:56 Krusovice Cerne i Svetle wymieszane 50/50. Odpowiedz Link
maczores Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 27.12.05, 14:07 1 Opat - Browar Broumov a jak sie trafi toczene to na kolana. 2 Kozel tmavy 3 Gambrins pozdro Odpowiedz Link
kubek też z nudów 28.12.05, 08:50 Velkopopovicky Kozel 16 RADEGAST 14 Staropramen 8 Gambrinus 7 Krusovickie 7 Pilsner 7 Budvar 6 Svijany 4 Branik 4 Ostravar 3 Starobrno 2 Cerna Hora 2 Zubr 2 Herold Francin Kelt Lobkowitz Bernard Eggenberg Ježek z Jihlavy Prazdroj Smíchovská Zlatopramen Opat Odpowiedz Link
katerinaz Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 28.12.05, 13:00 Z kozelkiem zgadzam sie calkowicie..glownie "tmavym"!!! poza tym moj rodzinny Radegast! Rewelacja, ale tylko dla tych, ktorzy cenia sobie gorycz w piwie...precz ze Starobrnem!!!! fuj! i tyle Odpowiedz Link
embart Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 12.01.06, 10:58 1) V.Kozel 2) V.Kozel 3) V.Kozel --------------------------------- +++++++ koń na H4 +++++++ --------------------------------- Odpowiedz Link
and0k zdradzę Wam tajemnicę 12.01.06, 21:14 Mają dobre piwo. Dobry jest Radegast, trochę pomijany w Pradze. Jestem wielkim wielbicielem piweczek, ale najlepsze jest polskie piwo. Sami zobaczycie, jak to jest po 4 tygodniach w Czechach. Jak wtedy smakuje piwo po przejściu granicy.... polskiej granicy... Odpowiedz Link
ben-oni Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 21.02.06, 22:47 1. Budejovicki Budwar 2. Gambrinus 3. Kozel Odpowiedz Link
ebetka Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 24.02.06, 15:07 Ostatnio w Billej kupiłam piwo - nowość PRIMATOR z piwowaru Nachod. Odpowiedz Link
ebetka Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 24.02.06, 15:15 Ostatnio kupiłam w Billej piwo PRIMATOR z piwowaru Nachod. Jest w kilku wydaniach, ale to specjalne ciemne piwo nazwy "Double 24%" o zawartości 10% alkoholu. Następnie są tam jeszcze piwo jasne Exkluziv 16% oraz Rytirsky 21%. Polecam! Odpowiedz Link
czesil Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 26.02.06, 14:19 Budwar Pilzner Kozel Radegast Starobrno Odpowiedz Link
pozarski Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 27.05.06, 15:26 utrat napisał: > co powiecie na taki watek? Wiadomo, Czesi to narod piwoszy. Nie da sie ukryc, > ze rowniez jesli chodzi o piwka produkcje... Podzielcie sie swoimi > wrazeniami > > moj osobisty ranking: > 1)Velkopopovicky Kozel > 2)Ostravar 12 > 3)Gambrinus Neblaznete!!!!Jen Pilsner Urquell pro Boha!!! Odpowiedz Link
boldhead Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 27.05.06, 16:52 Neblazni!!! Pilsner je mezinarodni, komercni znamka ako Heineken, Carlsberg. Kozel je lepsi!!! At nam zije Kozel!!! Odpowiedz Link
teschen Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 31.05.06, 09:45 Jak byłem na wycieczce w Browarze Zamkowym w Cieszynie to warzelniany mówił że duże browary polskie takie jak Żywiec, Tyskie itp. maksymalnie przyśpieszają proces dojrzewania piwa. W wyniku tego nie wytworzy się wystarczająca ilość CO2 i dowalają go na końcu żeby był w odpowiedniej ilości... Niejaki Michael Jackson z USA(zbieżność nazwisk) guru-degustator odwiedził Czechy i wskazywał na małe browary, które trzymają się tradycyjnego sposobu ważenia piwa- a to niestety trwa... To małe browary będa tak naprawdę symbolem jakości i tradycji- niestety maja słaby zasięg dystrybucji swojego produktu Mój ranking jest nastepujący: 1. Velkopopowicky Kozel 10 (fajne logo ma kozel) 2. Velkopopowicky Kozel cerny 3. Staropramen 4. Radegast (w zestwie z knedlami i gulaszem (hovezim)) Odpowiedz Link
boldhead z tym dopbijaniem CO2 to niestety chyba prawda... 01.06.06, 08:28 bo juz kilka opinii na ten temat slyszalem Odpowiedz Link
sittae Mój ranking 14.06.06, 10:09 1. Radegast 12 2. Prazdroj ale tylko beczkowy 3. Gambrinus 4. Odpowiedz Link
wodniczek2 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 08.07.06, 21:16 1.Gambrinus 2.Budweiser 3.Bernard Ale najlepsze jest zawsze Okocim Odpowiedz Link
dream_brother Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 15.07.06, 17:18 Chyba wszystkie cerne są dobre - vide Cerny Bernard, Kozel. Jasne, hm... Mało osób wspominało Svijany - wg mnie świetne, Cerna Hora niezła, poza tym wszystkie typu Gambrinus, ,Budvar, Pilsner na równym poziomie dla mnie = świetne pozdrav Odpowiedz Link
dream_brother Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 15.07.06, 20:35 Zapomniałem: dobry jest Ferdinand z Benesova, zwłaszcza w takiej budzie jak ja piłem I generalnie nie dla Krusovic. Odpowiedz Link
monikson Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 15.07.06, 20:51 o tak, Ferdinand mniam zwłaszcza gdzieś na wiosce pod Benesovem Odpowiedz Link
iso1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.07.06, 00:28 Kochane ludziska Wymieniliście prawie wszystkie piwa z Czech. No może z wyjątkiem PLATAN. Dobre ale delikatne piwko. Zaskoczyło mnie jednak że tak niewielu z Was napisało o BERNARDZIE. Może kilka osób i to jako jedno z wielu piw. A BERNARD jest bezapelacyjnie najlepszym piwem czeskim. Powiem więcej BERNARD jest najlepszym piwem na świecie !!! Chodzi mi oczywiście o BERNARD Svatecni Lezak NEPASTEROVANO. Jedyne niepasteryzowane piwo. Smak wspaniały, wyrazisty. Po prostu NIEBO W GęBIE !!! Polecam wszystkim smakoszom piwa. Ale jeśli miabym zrobić ranking najlepszych piw na świecie to wyglądałby tak: 1. BERNARD Svatecni Lezak Nepasterovano 2. PAULANER Jasne Pełne 3. PILSNER URQUEL Pozdrawiam wszystkich smakoszy piwa ! PS. Nie mogę się nie podzielić z Wami spostrzeżeniem że polskie piwo od kilku lat to straszne siki. Może z wyjątkiem TYSKIE GRONIE. Odpowiedz Link
iso1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.07.06, 02:15 Aha i jeszcze mała dygresja. Pilsner Urquell kupowany w Polsce to ochydny sikacz rozlewany w Lechu. Nie pijcie tego syfu bo zrazicie się tylko do pilsnera. Tylko oryginalny pilsner jest świetny. Ja tak zrobiłem się w konia już kilka razy i coś mi nie pasowało. Dopiero znajomy z Czech mnie oświecił. Odpowiedz Link
dream_brother Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.07.06, 12:53 Tu masz rację oczywiście, co do rozlewni. Nie masz racji, co do niepasteryzowania. W Czechach np. Svijany, w Polsce też są, np. takie piwko ze Lwówka Śląskiego - rewelacja. pozdrav Odpowiedz Link
iso1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 17.07.06, 21:51 Pewnie masz racje. Tylko kto ma o tym wiedzieć jak nie da się tego piwa kupić w sklepie. Bernard na szczęście jest i w Czechach i w Polsce (Carefour). Odpowiedz Link
plaza.de.armas Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 19.07.06, 08:38 Plzen. Ale obleca wszystkie "rezane". Odpowiedz Link
republikan Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 20.07.06, 15:09 Ty vole, ostravar přece není žádný pivo. To jsi trošku přehnal, tak potom chcánky asi taky máš za pivo. Nejlepší piva, které jsem pil v ČR jsou Brackie Guiness Warsteiner Pilsner Urquell jinými pivami se můžou oplachovat sklenice Odpowiedz Link
llullaillaco Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 01.08.06, 22:21 Mój czeski TOP3: 1. Gambrinus 2. Pilsner 3. Krusovice Zgadzam sie co do rozlewanego w Polsce Pilsnera, ni jak się ma do oryginału. Odpowiedz Link
fantocy Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 19.08.06, 13:09 1. pilsner urquell 2. Budvar 12, Piwo u Fleku, maluskie prywatne browary 3. Gambrinus, kozel, krusovice, Bernard, ferdinand, , ale zalezy chyba rowniez od gustu, mi osobiscie w ogole nie smakuje Staropramen, Branik, i wiekszosc malych lokalnych (nektar, strakonicky dudak, krakonos), Odpowiedz Link
fuzzy7 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 25.08.06, 00:00 Staropramen, dziś go piłem. Piwo jest wyśmienite. Pozdrav, Fuzzy Odpowiedz Link
lemka7 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 25.08.06, 23:32 Ja akurat siedzę przed komputerem i popijam sobie Gambrinusa... no cóż, smakuje pysznie, ale w Czechach smakował o wiele ładniej Odpowiedz Link
slavko1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 22.12.06, 22:40 NAJ, NAJ PIWKIEM W CR JEST STAROPRAMEN GRANAT, SZKODA ZE RZADKO ZBYT RZADKO DO KUPIENIA Odpowiedz Link
slavko1 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 22.12.06, 22:42 W CR NAJLEPESZE PIWO TO STAROPRAMEN GRANAT I DŁUGO DŁUGO NIC ZNAWCA WSZYSTKIEGO CO CZESKIE SLAVKO Odpowiedz Link
ostravar Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 13.03.07, 15:18 gambrinus jest super ale wyzej cenie ostravara jak sam nazwa wskazuje to piwo z zaolzia ,ale chyba najwyzej cenie piwo z krusovice budovar niedaleko karlovy vary pozdrawiam wszystkich miłośników smazeny syr hranolky i tatarskiej omacky oraz miłosników pragi a zwłaszcza dzielnicy holesovice tam sa najleprze hospodiny i bez zadnych turystow tylko sami tubylce polecam!!!!! Odpowiedz Link
rzulw Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 14.08.07, 22:36 1) Velkopopovicky Kozel 2) Gambrinus 3) Pilsner - ale wyłacznie w knajpie wszystkie trzy OCZYWIŚCIE tylko w Pilznie Odpowiedz Link
bartolnikow Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 15.08.07, 11:34 1. Gambrinus 2. Pilsner 3. Staropramen Odpowiedz Link
liba.cz Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 01.03.08, 09:46 Najlepsze piwko pod sloncem to RADEGAST !!!! Niebo w gebie. Odpowiedz Link
milaf Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 01.03.08, 16:49 Kozel, krusovice...w ramach kryzysu finasowego to Branik też ujdzie Odpowiedz Link
czechofil Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 21.05.08, 19:55 Zdecydowanie najlepsze pivo w Czechach to Holba z Hanusovic. Drugie miejsce zajmuje z niewielką stratą Primator z Nachoda, a trzecie Bernard z Humpolca... Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 30.05.09, 22:27 Mój ranking: 1) Deep z Lidla (polskie) 2) Staropramen 3) Argus z Lidla Odpowiedz Link
jack4x4 Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 20.06.09, 22:56 Svijanský Rytíř Krakonoš Budějovický Budvar Velkopopovický Kozel Odpowiedz Link
winietou Re: NAJLEPSZE PIWO REPUBLIKI 06.08.09, 09:49 Primator Weizen Herold Lobkowicz Demon Odpowiedz Link
axayacatl Re: Nejlepší pivo republiky 06.08.09, 12:06 1) Litovel 11°-Moravan 2) Holba 11°-Šerák 3) Rychtář 12°-Natur (kvasnicové) www.litovel.cz/index2.html www.holba.cz/# www.rychtar.cz/cz/index.html Tak na zdraví... Odpowiedz Link