lexi4 26.03.06, 17:48 Prosim vas - muszę kupić słownik polsko-czeski : czesko-polski jaki wybrać DORADŹCIE PROSZĘ...a może ktoś ma na sprzedaż? będę wdzięczna za podpowiedź jakiego wydawnictwa słownik wybrać?pozdro LEXI Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neverman Re: *** SŁOWNIK *** 26.03.06, 19:22 A jakie masz do wyboru z tej ogromnej oferty wydawniczej?;P) Odpowiedz Link
thomaa Re: *** SŁOWNIK *** 26.03.06, 22:25 neverman napisała: > A jakie masz do wyboru z tej ogromnej oferty wydawniczej?;P) 1 (slownie: jeden) czesko-polski i 1 (slownie: jeden) polsko czeski... oczywiscie jesli mowimy o tych porzadniejszych slownikach... jak wynika z powyzszego, nie masz wyboru mozesz kupic tylko: czesko-polski -> Basaj, Siatkowski, wyd. Wiedza Powszechna polsko-czeski -> Oliva (w Czechach wydany przez wyd. Academia, w Polsce nie wiem) + oczywiscie kilka kieszonkowych, ale podejrzewam, ze nie o to pytasz... Co do Olivy - lepiej kupic go w Czechach, bo jest tanszy i o wiele latwiej dostepny... Odpowiedz Link
neverman Zwracajmy uwage na emotikony, pls 27.03.06, 14:11 Dziewcze pyta, jakby tych slownikow byla cala masa. Niestety, opak je pravdou. Wystarczy wrzucic haslo w Google, zanim zada sie pytanie co do wyboru slownika Co do Twoich, Thomaa, uwag - zgadzam sie w calej rozciaglosci. Pozdr. Odpowiedz Link
thomaa alez ja zauwazylam Twoje emotikony 27.03.06, 14:30 (patrz: akapit pierwszy i troche ironii w nim), a cala reszta wypowiedzi, to juz byly informacje dla pytajacej... Odpowiedz Link
neverman Re: alez ja zauwazylam Twoje emotikony 27.03.06, 14:37 ok, juz myslalam, ze potraktowalas moje pytanie doslownie. Měj se! Odpowiedz Link
lexi4 vážený pane neverman 27.03.06, 20:00 dobrý večer! Milý pane neverman, já jsem se zdvořile ptala, a ty jsi mi odpovědel nezdvořile a ironicky. Pokud to umíš jenom tak, tak je to tvůj problém. Jo, a husy jsme spolu nepásli, takže si to "dziewcze" nech od cesty, to by bylo z mé strany vše... nebudu se snižovat na tvou úroveň (sto úrovní pod úroveň). dobrou noc vážený pane neverman hezky se vyspi.... ps.Thomann - díky moc Odpowiedz Link
sieczu Re: vážený pane neverman 27.03.06, 20:15 Wreszcie ktoś dobrze odpowiedział temu wielkiemu inteligentowi. Proponuję ignorować go wraz z jego głupimi komentarzami. Odpowiedz Link
lexi4 sieczu měj se dobře 27.03.06, 22:38 Skvělý web sieczu - Blahopřeji, udělal na mne dojem - loguji se tam často, protože to stojí za to. Jen tak dál.Brzy na shledanou (na tvém portálu) Odpowiedz Link
neverman Do sciagniecia 01.04.06, 16:10 Malo przejrzysty, ale moze komus sie przyda: www.slunecnice.cz/product/Ceske-slovniky/pol-cze/ Najlepiej korzystac z opcji SZUKAJ, niz przegladac na piechote Odpowiedz Link
republikan Re: Do sciagniecia 27.07.06, 13:00 Dzięki za doskonałe recenzje słowników i webu Siecza )). Co do słowników, wyrażałem niedawno swoją opinię. Swoją drogą, to dziwne, że jest tak mało słowników polsko czeskich. Odpowiedz Link