Dodaj do ulubionych

Brno - nocleg blisko centrum

13.02.07, 08:57
Chciałbym wybrać się na dużo przedłużony majowy weekend do Brna, a z Brna
chciałbym robić jednodniowe wypady do wielu miast w Czechach, do Pragi,
Wiednia, Bratysławy i Budapesztu. Jako środek transportu wybrałem pociąg i
dlatego poszukuję jakiegoś fajnego noclegu w centrum, w pobliżu dworca
kolejowego.

Znalazłem www.travellers.cz/en/janska-hostel-brno.php tylko jeszcze
nigdy nie korzystałem z hostelu i nie wiem czy coś takiego mi odpowiada.

Widzę, że jest na tym forum kilka osób z Brna... pomożecie mi znaleźć coś
fajnego za rozsądną cenę?

Pozdrawiam serdecznie,
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • daghda.irish.pub Re: Brno - nocleg blisko centrum 13.02.07, 09:00
      Cześć.

Spróbuj tutaj w pierwszej kolejności: www.ubytovani.cz/

Co do podróżowania, to pociąg jak najbardziej słuszna sprawa, ale ja polecam Student Agency - bilety np. do Wiednia czy do Pragi wahają się od 170-250kc.

Jak coś, to pisz.
      • 3fx Re: Brno - nocleg blisko centrum 13.02.07, 09:52
        > Spróbuj tutaj w pierwszej kolejności: www.ubytovani.cz/

Znajduję to samo, co już znalazłem przy pomocy Google.

> Co do podróżowania, to pociąg jak najbardziej słuszna sprawa, ale ja polecam
        St
        > udent Agency - bilety np. do Wiednia czy do Pragi wahają się od 170-250kc.

Dobry pomysł, świetna oferta, napewno skorzystamsmile

> Jak coś, to pisz.

Dzięki za już, a jeżeli będę miał jakieś pytania do pozwolę sobie napisać.

A może ktoś zna jeszcze coś innego?
        • daghda.irish.pub Re: Brno - nocleg blisko centrum 13.02.07, 09:58
          To jeszcze przejdź do www.ticbrno.cz/cz/sluzby-turistum

Wybacz, ale nic innego nie jestem w stanie Ci polecic. Od roku mieszkam na własnym a jedynie od czasu do czasu gdzieś jadę - wtedy korzystam z ubytovani.cz

Ceny biletów można sprawdzać za pomocą www.idos.cz (podaje tylko ceny na terenie ČR), www.jizdenka.cz (projekt, podaje 75% cen); dodatkowo obowiązkowo do odwiedzenia www.studentagency.cz wink
          • 3fx Re: Brno - nocleg blisko centrum 13.02.07, 10:08
            Dziękuję, bardzo mi pomogłaś, Google nie zastąpią informacji "z pierwszej ręki".

Chyba zdecyduję się na to: www.pohodavbrne.cz/
            W sumie będzie dwa razy drożej niż w hostelu, ale co tamsmile

Pozdrawiam serdecznie.
            • daghda.irish.pub Re: Brno - nocleg blisko centrum 13.02.07, 10:43
              Wiesz, coś za coś - hostel jest tańszy, ale... no właśnie. U mnie w dzielnicy Slatina są dwa pensjonaty. Jeden jest chyba zajęty a drugi ma jakieś wolne miejsca. Zdaje się, że to jest 500kc za pokój/dzień.

Jeżeli planujesz jeździć grupą minimum dwuosobową, to w kolejach masz możliwość skorzystania z "sleva pro skupiny". W SA bilety z założenia są tańsze, ale nie ma zniżek (chyba, że się jest studentem, itp.)
            • loppe Re: Brno - nocleg blisko centrum 15.02.07, 13:48
              Prośba o info jak daleko jest z tego pensjonatu do dworca kolejowego?
              • daghda.irish.pub Re: Brno - nocleg blisko centrum 15.02.07, 13:54
                Ten we Slatinie? Pension Betnem (trzy pokoje) i hotel Betnem są 15 minut drogi
                trolejbusem od centrum. Wsiadasz w trolej 31 pod dwrocem CD i wysiadasz pod hotelem.
                • loppe Re: Brno - nocleg blisko centrum 15.02.07, 14:12
                  ta pension o która pytam nazywa się Pohoda wg załączonego linku

a ile pokój 3-osobowy w pension Betnem, ew. link, chyba że jest już w temacie
                  wyżej
                  • daghda.irish.pub Re: Brno - nocleg blisko centrum 15.02.07, 16:01
                    Tutaj jest link do mapki z okolicą pensjonatu jak i samym pensjonatem:
                    http://www.mapy.cz/?query=Vinohrady%2029,%20brno&portWidth=938&portHeight=702&zoom=5&mapType=base¢erX=135549861¢erY=134989697#centerX=138110777@centerY=132762371@typ=base@zoom=15@vizType=none@vizIds=none

Z Hlavni Nadrazi najlepiej jechać tramwajem nr 2 w kiedunku Modřice-smyčka i
                    wysiąść na przystanku Polni. Spowrotem - Hlavni Nadrazi w kierunku Stara Osada.
                    Planowanie poruszania się po mieście -> www.idos.cz -> MHD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka