10.10.07, 13:11
Witam,

czy zna ktos moze banki w czechach ktore udzielaja pozyczek obcokrajowca
legalnie pracujacym w czechach i posiadających prehodny pobyt na uzemi?

Pozdrawiam

Szympans
Obserwuj wątek
    • daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 10.10.07, 16:22
      Raiffeisen, ČSOB. Oprócz dwoch dokumentów (paszport+np. prawo jazdy), wymagane
      jest potwierdzenie pobytu w Czechach i jakaś umowa na usługi (np. na telefon).
      • aloonia78 Re: POŻYCZKA 28.10.07, 22:30
        w csob wystarcza 2 dokumenty i umowa o prace. Vyplatni pasky z 2
        ostatnich miesiecy, nic innego nie wymagaja.
    • aloonia78 Re: POŻYCZKA 28.10.07, 22:29
      np csob
    • b_e_r_k_o_v Re: POŻYCZKA 29.10.07, 09:29
      Ja polecam RB. Szybko, bez problemow i przyjaznie. Podaja reke na
      poczatku i nei robia wiochy. Nie robia "owierzania" przez godzine
      jak np w KB po czym dzwonia do pracodawcy i mowia ze im sie o 5
      halerzow nei zgadzalo wiec niestety nic z tego nei bedzie dlatego ze
      pani zosia w kadrach zle zaokraglila. KB - trzymac sie z daleka!
      Mozna tez sprobowac w ebance bo mowia po angielsku w przeciwienstwie
      do RB ale tam musisz miec konto i pierwsza musisz dostac od nich
      oferte na pozyczke.
      zdroovko
      • rzulw Re: POŻYCZKA 09.02.08, 21:50
        ja wiochę miałem w RB, natomiast w KB wszystko "od ręki" i z uśmiechem.
    • sieczu5 Re: POŻYCZKA 15.02.08, 21:51
      Szympansom nie znajacym ortografii polskiej ani czeskiej nie udzielaja pozyczek.
      • rzulw Re: POŻYCZKA 15.02.08, 22:25
        sieczu5 napisał:

> Szympansom nie znajacym ortografii polskiej ani czeskiej nie udzielaja pozyczek
        > .

LOL smile
    • japolan Re: POŻYCZKA 15.02.08, 23:08
      Dobry wieczór,

Teraz to (chyba) także "mBank" pożyczek udziela.
      Reklamują się intensywnie, więc całkiem łatwo ich znaleźć, także przez serwis "Mapy": mapy.cz .

Z poważaniem,
      • balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 09:19
        witam, może ktoś ma aktualniejsze informacje o pożyczkach dla obcokrajowców?? bo
        np Raiffeisen (E-Banka) nie chieli nam dać pożyczki, bo nie mamy trwałego
        pobytu... sad
        • gira79 Re: POŻYCZKA 24.07.08, 11:25
          Wystarczy pobyt 'tymczasowy'. Sam wzialem pozyczke w RB
          • balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 13:21
            Własnie w RB bylismy w dwóch róznych punktach, najpierw mówili, że można a potem
            nawet nie wiedzieli jak zaznaczyć ten pobyt tymczasowy, dzwonili na infolinie
            do siebie gdzieś... no i odmawiali ciołki jedne...może trafiłam na dwie
            niekompetentne osobysad ?? Patrzyli sie na tą pieczątkę z cizinieckiej jak ciele
            na malowane wrota...
            • kropkacom Re: POŻYCZKA 24.07.08, 14:48
              Jak masz konto w RB to zapewne oni zaoferują Ci pożyczkę - my tak dostaliśmy.
              Taką całkiem znośną. Z tym że to będzie na ich warunkach - znaczy się jeśli ich
              zaproponowana kwota Cię nie satysfakcjonuje to pewnie będzie ciężko dostać więcej.
              Z tego co pamiętam to interesował ich tylko paszport i fialovy pas z cizineckiej
              policji. Żadnych kwitów z pracy nie potrzebowali, wystarczyła im historia konta.
              • daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:09
                kropkacom napisała:

> Z tego co pamiętam to interesował ich tylko paszport i fialovy pas z cizineckie
                > j
                > policji. Żadnych kwitów z pracy nie potrzebowali, wystarczyła im historia konta
                > .

No, niezupełnie - trzeba donieść świstek z pracy, potwierdzający zatrudnienie i
                wysokość otrzymywanego wynagrodzenia (za ostatnie trzy miesiące). Z dokumentów -
                najlepiej paszport (ale dowód też może być), i koniecznie (choć nie zawsze)
                potwierdzenie stałego pobytu na terenie ČR. Nie wiem jakim cudem, ale mnie przy
                přechodnym dali już drugą...
                • kropkacom Re: POŻYCZKA 24.07.08, 17:59
                  > No, niezupełnie - trzeba donieść świstek z pracy, potwierdzający zatrudnienie i
                  > wysokość otrzymywanego wynagrodzenia (za ostatnie trzy miesiące).

Nie musieliśmy tego dostarczać.
                  • daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 18:02
                    kropkacom napisała:

>
                    > Nie musieliśmy tego dostarczać.

Co oddział to obyczaj...
            • daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:20
              balbii napisała:

> Własnie w RB bylismy w dwóch róznych punktach, najpierw mówili, że można a pote
              > m
              > nawet nie wiedzieli jak zaznaczyć ten pobyt tymczasowy, dzwonili na infolinie
              > do siebie gdzieś... no i odmawiali ciołki jedne...może trafiłam na dwie
              > niekompetentne osobysad ?? Patrzyli sie na tą pieczątkę z cizinieckiej jak ciele
              > na malowane wrota...

RB miał w sprzedaży "rychlou půjčku". Warunkiem jej dostania był ważny dokument
              ze zdjęciem (občanka, pass, řidičák), potwierdzenie stałęgo pobytu w Czechach i
              potvrzeni o příjmech...

rb.cz/osobni-finance/uverove-produkty/osobni-pujcky/rychla-pujcka/
              www.penize.cz/produkty/SURB3
              • balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:26
                własnie o potwierdzenie stałego pobytu chodzi..... mamy przechodny
                • daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 16:14
                  Ja jeszcze też. A dostałem już drugą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka