szympans_praga 10.10.07, 13:11 Witam, czy zna ktos moze banki w czechach ktore udzielaja pozyczek obcokrajowca legalnie pracujacym w czechach i posiadających prehodny pobyt na uzemi? Pozdrawiam Szympans Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 10.10.07, 16:22 Raiffeisen, ČSOB. Oprócz dwoch dokumentów (paszport+np. prawo jazdy), wymagane jest potwierdzenie pobytu w Czechach i jakaś umowa na usługi (np. na telefon). Odpowiedz Link
aloonia78 Re: POŻYCZKA 28.10.07, 22:30 w csob wystarcza 2 dokumenty i umowa o prace. Vyplatni pasky z 2 ostatnich miesiecy, nic innego nie wymagaja. Odpowiedz Link
b_e_r_k_o_v Re: POŻYCZKA 29.10.07, 09:29 Ja polecam RB. Szybko, bez problemow i przyjaznie. Podaja reke na poczatku i nei robia wiochy. Nie robia "owierzania" przez godzine jak np w KB po czym dzwonia do pracodawcy i mowia ze im sie o 5 halerzow nei zgadzalo wiec niestety nic z tego nei bedzie dlatego ze pani zosia w kadrach zle zaokraglila. KB - trzymac sie z daleka! Mozna tez sprobowac w ebance bo mowia po angielsku w przeciwienstwie do RB ale tam musisz miec konto i pierwsza musisz dostac od nich oferte na pozyczke. zdroovko Odpowiedz Link
rzulw Re: POŻYCZKA 09.02.08, 21:50 ja wiochę miałem w RB, natomiast w KB wszystko "od ręki" i z uśmiechem. Odpowiedz Link
sieczu5 Re: POŻYCZKA 15.02.08, 21:51 Szympansom nie znajacym ortografii polskiej ani czeskiej nie udzielaja pozyczek. Odpowiedz Link
rzulw Re: POŻYCZKA 15.02.08, 22:25 sieczu5 napisał: > Szympansom nie znajacym ortografii polskiej ani czeskiej nie udzielaja pozyczek > . LOL Odpowiedz Link
japolan Re: POŻYCZKA 15.02.08, 23:08 Dobry wieczór, Teraz to (chyba) także "mBank" pożyczek udziela. Reklamują się intensywnie, więc całkiem łatwo ich znaleźć, także przez serwis "Mapy": mapy.cz . Z poważaniem, Odpowiedz Link
balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 09:19 witam, może ktoś ma aktualniejsze informacje o pożyczkach dla obcokrajowców?? bo np Raiffeisen (E-Banka) nie chieli nam dać pożyczki, bo nie mamy trwałego pobytu... Odpowiedz Link
gira79 Re: POŻYCZKA 24.07.08, 11:25 Wystarczy pobyt 'tymczasowy'. Sam wzialem pozyczke w RB Odpowiedz Link
balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 13:21 Własnie w RB bylismy w dwóch róznych punktach, najpierw mówili, że można a potem nawet nie wiedzieli jak zaznaczyć ten pobyt tymczasowy, dzwonili na infolinie do siebie gdzieś... no i odmawiali ciołki jedne...może trafiłam na dwie niekompetentne osoby ?? Patrzyli sie na tą pieczątkę z cizinieckiej jak ciele na malowane wrota... Odpowiedz Link
kropkacom Re: POŻYCZKA 24.07.08, 14:48 Jak masz konto w RB to zapewne oni zaoferują Ci pożyczkę - my tak dostaliśmy. Taką całkiem znośną. Z tym że to będzie na ich warunkach - znaczy się jeśli ich zaproponowana kwota Cię nie satysfakcjonuje to pewnie będzie ciężko dostać więcej. Z tego co pamiętam to interesował ich tylko paszport i fialovy pas z cizineckiej policji. Żadnych kwitów z pracy nie potrzebowali, wystarczyła im historia konta. Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:09 kropkacom napisała: > Z tego co pamiętam to interesował ich tylko paszport i fialovy pas z cizineckie > j > policji. Żadnych kwitów z pracy nie potrzebowali, wystarczyła im historia konta > . No, niezupełnie - trzeba donieść świstek z pracy, potwierdzający zatrudnienie i wysokość otrzymywanego wynagrodzenia (za ostatnie trzy miesiące). Z dokumentów - najlepiej paszport (ale dowód też może być), i koniecznie (choć nie zawsze) potwierdzenie stałego pobytu na terenie ČR. Nie wiem jakim cudem, ale mnie przy přechodnym dali już drugą... Odpowiedz Link
kropkacom Re: POŻYCZKA 24.07.08, 17:59 > No, niezupełnie - trzeba donieść świstek z pracy, potwierdzający zatrudnienie i > wysokość otrzymywanego wynagrodzenia (za ostatnie trzy miesiące). Nie musieliśmy tego dostarczać. Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 18:02 kropkacom napisała: > > Nie musieliśmy tego dostarczać. Co oddział to obyczaj... Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:20 balbii napisała: > Własnie w RB bylismy w dwóch róznych punktach, najpierw mówili, że można a pote > m > nawet nie wiedzieli jak zaznaczyć ten pobyt tymczasowy, dzwonili na infolinie > do siebie gdzieś... no i odmawiali ciołki jedne...może trafiłam na dwie > niekompetentne osoby ?? Patrzyli sie na tą pieczątkę z cizinieckiej jak ciele > na malowane wrota... RB miał w sprzedaży "rychlou půjčku". Warunkiem jej dostania był ważny dokument ze zdjęciem (občanka, pass, řidičák), potwierdzenie stałęgo pobytu w Czechach i potvrzeni o příjmech... rb.cz/osobni-finance/uverove-produkty/osobni-pujcky/rychla-pujcka/ www.penize.cz/produkty/SURB3 Odpowiedz Link
balbii Re: POŻYCZKA 24.07.08, 15:26 własnie o potwierdzenie stałego pobytu chodzi..... mamy przechodny Odpowiedz Link