Dodaj do ulubionych

W obronie Kosowa-podpisz!

21.02.08, 00:17
Podpiszcie się pod apelem w obronie Kosowa.Tym polskim i tym
międzynarodowym.Ja już to zrobilam.
www.obronserbie.lpr.pl/?i=0
Licze na Wasze podpisy.
Obserwuj wątek
    • ondrys Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 08:23
      Chyba w obronie Serbii to sie mysli smile.
    • sieczu5 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 09:31
      Watpie, czy to cos da. Ja podpisalem, wczesniej wyslalem maila do prezydenta.
      Teraz widze, ze duzo osob robi sobie jaja, zamiast sie wpisywac. Ale ile moge,
      tyle zrobie.
      • sentencja_cz Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 11:23
        To tak jak ja.No bo,co można jeszcze zrobić?
        • sieczu5 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 12:29
          W sobotę jest pikieta w Warszawie, ale ja z Brna nie dam rady
          przyjechać. Wątpię, czy ktoś w ogóle przyjdzie.
        • sieczu5 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 12:51
          Rozreklamowałem, gdzie tylko mogłem. Na razie wyniki mizerne. Ludzie
          dużo mówią, ale mało komu chce się działać.
    • slavko2 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 14:06
      sentencja i sieczu to 2 nicki ale jedna postać. To forum dotyczy
      Czech a nie mafijnego Kosova
      • sieczu5 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 19:00
        Znow blad. Mam tylko jedna ksywe.
        Forum moze dotyczyc czegokolwiek, ale tu chodzi o cos wiecej - o uchronienie
        Polski przed haniebna decyzja.
        • sentencja_cz Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 19:44
          Ja także mam jeden nick.smile
          A to,że się zgadzamy z Sieczu,to inna sprawa!
    • japolan Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 21:54
      Dobry wieczór,

Kosowu pođwicona jest strona:
      kosovo.net
      Na stronie:
      kosovo.net/news_pogrom.html
      są informacje o pogromach; uwaga: niektóre zdjęcia są drastyczne.
      Na mapie są obrazki z linkami, prowadzącymi do zdjęć z różnych pogromów i niszczenia dorobku Chrześcijaństwa oraz Serbów. W tym są zdjęcia zbeszczeszczonych świątyń i cmentarzy.
      Tam oraz na stronie:
      www.spc.yu/Multimedija/Podujevo/podujevo-e.html
      są udostępnione filmy z niszczenia (w tym palenia) cerkwi i monastyrów. Tak wyglądają prześladowania religijne we współczesnym świecie, który nazywa się "cywilizowanym" i domaga się, by go tak określano.

Na forum "Frondy" są dyskusje na tematy serbsko - kosowskie:
      forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=1499369
      forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=1490638
      Z poważaniem,
      • sieczu5 Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 22:10
        Zeby takie obrazki jeszcze w mediach pokazywali. Wszedzie tylko mowia jacy to
        Serbowie zli a jacy Albanczycy swieci i pokrzywdzeni. Ludzie omamieni medialna
        propaganda mysla, ze to rzeczywiscie walka o wolnosc.

Niszczone sa prawoslawne zabytki - skarby kolebki kosowskiego panstwa. Za
        niedlugo na Zachodzie przemnoza sie muzulmanie i beda podpalac koscioly. Moze
        wtedy Europa sie obudzi. Oby nie za pozno.
        • japolan Re: W obronie Kosowa-podpisz! 21.02.08, 23:38
          Dobry wieczór,

Fragmenty jednego z filmów, które można znaleźć poprzez stronę Kosovo.net, pokazano dziś wieczór w drugin programie TVP w audycji "Warto rozmawiać", która skończyła się przed paroma minutami.

Z poważaniem,
    • kanapony Re: W obronie Kosowa-podpisz! 22.02.08, 08:54
      a co nas to - na tym konkretnym forum - obchodzi?

pozatym jeśli już jakichś deklaracji ktoś żąda, to wypada, by nie
      siał zamętu - podpisy w obronie Kosowa, ale: żeby sobie było czy
      żeby się nie odrywało??

a w wątku pana eS - jakie zabytki prawosławne? i gdzie ???
      • japolan Podatek wojenny ... 22.02.08, 13:11
        Dzień dobry,

Inicjująca wątek wypowiedź może być różnie odczytywana. Większa precyzja by się (również tak) przydała.

Odnośnie do niszczenia zabytków serbskich i cerkiewnych: Proszę przejrzeć materiały, które są dostępne pod linkami. Wczoraj wieczorem (w audycji "Warto rozmawiać) pokazywano fragment jednego z zamieszczonych w sieci filmów. Widać na tym filmie, między innymi, niszczenie krzyża na cerkwi oraz podpalanie cerkwi. Czyż nie jest to niszczenie?

Dzisiejsze wiadomości dowodzą, że jest to temat także dla osób zainteresowanych sprawami czeskimi. Jeśli Rosja rzeczywiście użyje siły, prawdopodobnie dojdzie do wojny - przynajmniej w Europie, a może nawet kolejnej światowej. Czy Republika Czeska i jej miłośnicy będą wolni od wpływów sytuacji wojennej?
        Już teraz, i to od pewnego czasu, pobierany jest woisty podatek wojenny, ukryty w rosnących cenach nośników energii. Podwyżki są po stronie rosyjskiej i "zachodniej". Wczoraj media w Polsce podały informację o tym, że ptentat na polskim rynku gazowniczym stara się o zatwierdzenie podwyżki cen gazu aż o 30%. Proszę nie mówić, że nie chodzi o podatek na cele wojenne. Przecieć nawet rządy PO nie są tak kosztowne - ukrywa się podatek wojenny w cenach, by ludzie się nie zorientowali, jak bliska jest groźba wojny. Przez ileś lat nie zestrzeliwano sateliów, a przynajmniej nie robiono z tego globalnego spektaklu medialnego. Teraz zrobiono. Przecież to jest jasny sygnał, że ten, kto trafił w tak małego (z perspektwy odległości) satelitę, poradzi sobie z dowolnym celem naziemnym.

Z poważaniem,

Z poważaniem,
      • wislok1 Wczoraj to Serbowie dali popis 22.02.08, 20:00
        Palenie ambasad, ładne kwiatki,
        coś mi się widzi, że Albańczycy i Serbowie to to samo, ten sam fanatyzm.
        W tej sytuacji lepiej żeby byli oddzielnie, Kosowo miało niezależność.
        Bo razem wyrżneliby się na 100%
        • sieczu5 Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 22.02.08, 21:26
          To wyobraz sobie: Zapraszasz goscia do swojego domu i dajesz mu jeden pokoj. Za
          jakis czas sprowadza znajomych i zada od Ciebie drugiego pokoju, bo mu zle.
          Pozniej rodzi dzieci, sprowadza dalszych znajomych, az w koncu wywala Cie ze
          swojego domu na zawsze. Kiedy chcesz z nim zrobic porzadek interweniuje policja
          i wsadza Cie do aresztu. Dom jest jego. Co bys zrobil w takiej sytuacji?
          • sentencja_cz Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 22.02.08, 23:07
            Bardzo dobry przykład podałeś.smile

Japolan,oglądałam "Warto rozmawiać",nie ukrywam,że jestem w dość poważnym szoku.sad
            Jak to jest z tą Rezolucja ONZ 12/44?Przecież obowiazuje do dziś,a tam jest
            napisane,że Kosowo jest cześcią Serbii.Pogubilam się w tym wszystkim!sad
            Ten Gożdzik,który był z ramienia ONZ sam przyznał,że zabytki były niszczone,a
            ONZ,a co gorsza KFOR nic nie robili.

Serbów zginęło lub zaginęło ostatnio 6 tysięcy.Szok i dramat!

Też mi się zdaje,że to wszystko doprowadzi do wojny!Śmiem napisać,do wojny
            swiatowej!

Japolan,dzięki za linki.smile
            • sentencja_cz Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 22.02.08, 23:11
              Zapewne czytaliście to:
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4955365.html
              Poglądy się zmienia,w zależności od zajmowanego stanowiska.Hipokryzja!
              • sieczu5 Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 22.02.08, 23:28
                Mnie sie wydaje, ze pogloski o jego wspolpracy z amerykanskimi sluzbami
                specjalnymi mogly byc prawdziwe. (Podobno Kaczynski go za to odwolal). W kazdym
                razie - sprzedawczyk.
                • uyu Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 23.02.08, 03:28
                  Dziewiec miesiecy w polityce miedzynarodowej to bardzo duzo.
                  Szczegolnie w przypadku Balkanow.
                  Tok rozumowania zawarty w niektorych wypowiedziach mozna porownac do
                  logiki chlopka-roztropka, ktory nigdy dalej niz za swoja wlasna
                  miedze nie wyjrzal.
                  Najwiekszym problemem jest widmo nowego konfliktu zbrojnego. Nie na
                  darmo ta czesc Europy okreslana jest jako "la poudrière d'Europe" -
                  prochownia Europy, ktora w kazdej chwili moze wybuchnac.
                  • sieczu5 Re: Wczoraj to Serbowie dali popis 23.02.08, 08:46
                    Chlopka-roztropka, ktory za wlasna miedze nie wyjechal? Pani chyba oszalala.
                    Akurat na Balkanach bylem, znam historie i podstawy jezykow tego regionu. Tam
                    zycie wyglada inaczej niz w miastach dla roznych snobow i wyksztalciuchow oraz
                    na salonach, ktore Pani zapewne przez cale zycie widziala. Na Pani miejscu
                    zobaczylbym co sie dzieje w Paryzu, Marsylii i np. Rouen. Ciekawe, kiedy
                    tamtejsze "mniejszosci" arabskiego pochodzenia oglosza niepodleglosc. Pewnie
                    wtedy, kiedy Francja przestanie im wyplacac horrendalne zasilki za lenistwo.
          • wislok1 Eee tam 23.02.08, 09:47
            Albańczycy są w Kosowie większością już od 500 lat.
            I mieli autonomię za Tity i nikt tam wtedy nie robił burdelu.
            Po prostu wszystko zaczęło się kiedy Milosevic zaczął ich prześladować.
            Na serbski fanatyzm odpowiedzieli albańskim.
            I lepiej już oba narody rozdzielić, dla ich własnego zdrowia
        • japolan Wojny domowe? 22.02.08, 23:50
          Szanowny Panie,

Zgadzam się, że napadanie na ambasadę, a zwłaszcza jej niszczenie, jest złem. W dodatku jest niezgodne z prawem międzynarodowym publicznym.
          Proszę jednak zestawić podpalenie ambasady ze spaleniem kościoła (cerkwi). Wszystkie ambasady na świecie są mniej warte niż jedno miejsce, w którym przechowywany jest Najświętszy Sakrament.
          Można postawić pytanie, ile warte są słowa "God, bless the America", jeśli nie broni się chrześcijańskich świątyń przed zbeszczeszczeniem.

Tzw. liberalna szkoła, czyli szkoła opanowana przez antychrześcijańską propagandę rozbroiła Europejczyków. Fanatycy muzułmańscy i różni krętacze, wykrzystujący wyznawców islamu, baliby się podskoczyć w Europie, gdyby nadal był szacunek dla Wypraw Krzyżowych i ich dorobku. Krzyżowców wyśmiano, Kościół Katolicki rozbrojono - w dużym stopniu przy pomocy tzw. ducha Drugiego Soboru Watykańskiego - wśród ludzi (a zwłaszcza mężczyzn) upowszechnino protezy o nazwie "kondom". Nie ma się więc co dziwić, aktualnej sytuacji. Francja i Niemcy - aczkolwiek nie są entuzjastami USA (odblaski dawnej konkurencji globalnej) - właściwie teraz muszą uznać panstwowość kosowską. Mnóstwo Turków i innych muzułmanów to potencjalne i realne zagrożenie wybuchem wojny (niejako domowej) na terytorium Francji, Niemiec, a także Wielkiej Brytanii; nie wspominając o Belgii, która i bez tego ledwie trzyma się kupy.
          To normalne, że Francuzi, Niemcy i Brytyjczycy wolą dopuścić do wojen, nawet krwawych, na "jakichś tam" Bałkanach, niż mieć to samo na ulicach swoich własnych miast.
          By zaspokoić żądania Hitlera, Francuzi i Brytyjczycy nie zawahali się przed oddaniem Czech pod panowanie Hitlera (Słowacji pośrednio również). Czemu mieliby teraz zachowywać się inaczej? Circa siedemdzeisiąt lat temu było na tzw. Zachodzie popularne twierdzenie, że nie będą "umierać za Gdańsk:". Przy hitleryzacji Austrii nawet nie pogrozili Niemcom.

Z poważaniem,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka