wislok1 20.04.08, 15:03 Gdzie DOKłADNIE w Czechach znajdują się miejsca na tej stronie: www.brianrose.com/lostborder/curtain2.htm Oczywiście w związku z końcem żelaznej kurtyny trochę się zmieniły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanapony Re: Zagadki foto 20.04.08, 19:15 nie mam pojęcia ale to: www.brianrose.com/lostborder/27.htm jest przepiękne jak już ktoś zgadnie, gdzie pojadę tam ... kiedyś Odpowiedz Link
l.e.a Re: Zagadki foto 20.04.08, 19:36 kanapony napisała: > nie mam pojęcia > ale to: www.brianrose.com/lostborder/27.htm > jest przepiękne > jak już ktoś zgadnie, gdzie > pojadę tam > ... > kiedyś mi to na Czechy nie wygląda , bardziej na Słowackie Tatry > Odpowiedz Link
l.e.a a skąd wiadomo , że to Czechy ? 20.04.08, 19:39 tabliczki są w jęz. niemieckim.... wg mnie to wszystko Niemcy nie Czechy Odpowiedz Link
wislok1 Wskazówka 20.04.08, 20:20 Fotki z granicy z Niemcami są robione w Bawarii, te z granicy austriackiej przy 2 miastach ( 1 duże na Słowacji, 1 małe w Czechach ) Odpowiedz Link
tomek9991 Hm 20.04.08, 23:45 Bayer-Eisenstein, West German/Czech Border, 1987 - dworzec kolejowy w Żeleznej Rudzie podzielony na część czeską i niemiecką. www.kolejopis.cz/?q=clanek/zelezna-ruda-alzbetin-nadrazi-napul-v-nemecku Gmünd, Austrian/Czech Border, 1987 - miasto Ceske Velenice, dawniej część Gmünd Pozostałe zdjęcia nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Hm 21.04.08, 20:50 Zgadza się. Rozwiązanie pozostałych: Zdjęcia z blokami to Petrżalka, dzielnica Bratysławy. To z zasiekami na drodze to droga Vseruby-Eschlkam, dziś jest tam asfalt i strefa ekonomiczna. Most w lesie jest na dawnej drodze z Rybnika do Stadlern, zamkniętej dalej dla aut. Sam na to wpadłem po analizie strony www.mapy.cz Tam są dokładne mapy z lotu ptaka całych Czech Zabawiłem się w tropiciela Odpowiedz Link