nefil 21.04.08, 22:21 3 koncerty z Danielem Landą: www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=30821176&PHPSESSID=3c31e2836779e82a372899ddd5ef3751 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanapony Re: Kult w Czechach 22.04.08, 08:24 pierwszy raz go słyszę, choc samo nazwisko nie jest mi obce i baaaaaardzo podoba mi się jego głos Odpowiedz Link
kropkacom Re: Kult w Czechach 22.04.08, 08:28 Facet dobrze śpiewa ale jego osobowość i przeszłość sprawiają że raczej nie poszłabym na koncert. Odpowiedz Link
yamaha490 Szkoda, że nie chcecie jechać 22.04.08, 09:50 A tak myślałem, że jak dam ogłoszenie o koncercie, to wszyscy się rzucą. Odpowiedz Link
aniiiah Re: Kult w Czechach 22.04.08, 10:05 O co chodzi z tym Danielem Landa? Nie slyszalam go i nie znam tekstow, ale w wikipedii pisza, ze bywaly rasistowskie i nacjonalistyczne. To prawda? I jak sie ma Kult do tego?? Odpowiedz Link
kropkacom Re: Kult w Czechach 22.04.08, 11:07 Dokładnie nie znam jego życiorysu. Grał zdaje się kiedyś w kapeli z którą sympatyzowali skrajni nacjonaliści. Poglądy na wiele spraw też ma podobne. Odpowiedz Link
utrat Re: Kult w Czechach 22.04.08, 12:17 skinol, psychopata, sklonnosci nacjonalistyczno-religijno-popaprancze, kontaktowalem sie z menedzerem Kultu (mojego ukochanego zespolu) z zapytaniem czy wiedza co robia, wystepujac u boku dawnego lidera faszyzujacego zespolu Orlík. Podobno dokladnie przeanalizowali jego przeszlosc i doszli do wniosku, ze kazdy czlowiek ma prawo do popelnienia bledow w zyciu. Landa ich podobno zaluje, a jako przyklad mi podali to, ze Kazik kiedys byl osoba gleboko wierzaca, a teraz to wyglada roznie. Odpowiedz dyplomatyczna. Nie zmienia to jednak faktu, ze jestem bardzo rozczarowany z powodu tego, ze Kazik postanowil swoim imieniem firmowac wystepy tego czlowieka. Odpowiedz Link
kanapony Re: Kult w Czechach 22.04.08, 16:42 > skinol, psychopata, sklonnosci nacjonalistyczno-religijno- popaprancze, tylko "nacjonalistyczne" mi nie pasują reszta - jego sprawa, mogę słuchac i miec bodziec do zastanowienia się nie muszę przyjmowac no a Kult jest ... chyba nie muszę pisac tylko kto będzie tam w Pradze grał za Banasika? Odpowiedz Link
wislok1 Re: Kult w Czechach 22.04.08, 20:15 > skinol, psychopata, sklonnosci nacjonalistyczno-religijno-popaprancze, Cóż, brał za dużo prochów, tak myślę Odpowiedz Link
balbii Re: Kult w Czechach 22.04.08, 16:26 Z tego, co zdązyłam sie zorientowac to Czesi faktycznie nie patrzą przychylnie na Daniela L... a na na Kult to bym poszła.. Odpowiedz Link
kropkacom Re: Kult w Czechach 22.04.08, 16:49 Jakby się zebrało "pewne" towarzystwo na jego koncercie to trochę trudno było by mi sie dobrze bawić. Odpowiedz Link
rzulw Re: Kult w Czechach 22.04.08, 21:35 oczywiście, że nieprzychylnie, a "Touha" w kazdym sklepie, domu handlowym i swego czasu na okrągło w radio, to leciała z nienawiści do niego. daniel Landa - Touha Odpowiedz Link
kropkacom Re: Kult w Czechach 22.04.08, 22:15 Touha jest świetna. Polecam film z którego pochodzi (Kvaska). Ale na koncert Landy bym mimo to nie poszła. Odpowiedz Link
grezegor Re: Kult w Czechach 23.04.08, 11:33 mam do sprzedania 2 bilety na kult w pradze cena 400 KC za jeden. w przypadku zainteresowania prosze o kontakt na mejla grezegor@gazeta.pl Odpowiedz Link
asiek101 Ja byłam:) 05.05.08, 18:40 Było zajebiście, chociaż Kult grał krótko (udało mi się dobic na sam koniec), potem jakis jajcarski band Wanda Gang, czy jakos tak, kolesie nieźle potrzaskani. Ludzi było full, nie wiem ile wchodzi do Sparty ale podejrzewam że koło 200 000 luda było, niesamowite to wrażenie na mnie zrobiło. Jak zaczął grać Daniel to się mocno zdziwiłam reakcją publiki - zero reakcji, Ci Czesi są jacys dziwni, siedzieli, stali wogóle się nie ruszali, nie mówiąc już o tym,ze na moim sektorze byłam jedyną osobą która "darła ryja", co oczywiscie było dziwnie postrzegane przez współtowarzyszy, ale co tam. Ogólnie to było bardzo spokojnie, zadnego pogo jak u nas, nic z tych rzeczy. Co do koncertu to nie zawiodłam się zagrał to co chciałam, a Vltavę nawet 2 razy. Show był kiczowaty, nie ma co, te pary tańczące na scenie, te ognie, jakiś nowy kawałek z flagami, ale Czechom się podobało, widać taka konwencja im odpowiada. Co do zarzutów przedmówców co do skinheadów, to owszem Landa grał kiedys w kapeli Orlik kojarzoną z tą subkulturą, ale odrzegnuje sie od tego (ponoć jakąś metamorfozę przeszedł). Nadal jest nacjonalistą, ale nie w stylu Wszechpolaków, co akurat moim zdaniem nie jest złe w dobie amerykanizacji wszystkiego. A tak przy okazji to Praga zrobiła na mnie ogromne wrażenie, niestety 4 dni to za mało i zamierzam ponownie przyjechać na jesieni. Pozdrawiam wszystkich szczęściarzy żyjących w tym pięknym mieście. Odpowiedz Link