brt99 12.08.08, 12:22 Witam, czy otrzymam zniżki studenckie posiadając jedynie polską legitymację ? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daghda.irish.pub Re: zniżki studenckie 12.08.08, 13:06 Nie - bez karty ISIC ani rusz. W ČD możesz sobie np. wyrobić In Kartę, uprawniającą do zniżek przy przejazdach pociągiem. Odpowiedz Link
droga2 Re: zniżki studenckie 12.08.08, 15:01 nieprawda. znizki na jakies wstepy do muzeum dostaniesz spokojnie nawet na czarną papierową. w CD nie ma znizek na polska legitymacje, ale mozna podpytac. kolezanka dostała znizke dla osob ponizej 26 roku zycia i wystarczył dokument by potwierdzic wiek. ani isic ani tym bardziej czeskiej legitymacji nie posiada. ale jak masz mozliwosc jechania autobusem - jedz autobusem. Odpowiedz Link
kanapony Re: zniżki studenckie 12.08.08, 15:23 w muzeach i innych zabytkach od razu mnie pytano, czy jestem studentką kiwałam głową (to prawda była, choc wiek już po 26 i tylko polska - zresztą niepodbita legitymacja w kieszeni) i dostawałam bilet studencki Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: zniżki studenckie 15.08.08, 10:27 droga2 napisała: > nieprawda. > znizki na jakies wstepy do muzeum dostaniesz spokojnie nawet na czarną papierow > ą. > w CD nie ma znizek na polska legitymacje, ale mozna podpytac. kolezanka dostała > znizke dla osob ponizej 26 roku zycia i wystarczył dokument by potwierdzic wiek > . > ani isic ani tym bardziej czeskiej legitymacji nie posiada. > ale jak masz mozliwosc jechania autobusem - jedz autobusem. Nieprawda - nie wszędzie tak jest i to wcale nie jest reguła. Może w pradze są bardziej liberalni, ale większość moich kolegów z pracy "nie Czechów" ma karty ISIC i nimi się cały czas posługuje. Obecna zniżka "do 26 roku życia" w ČD obowiązuje dla wszystkich, którzy mają jakikolwiek dokument i udowodnią nim swój wiek. Odpowiedz Link