Dodaj do ulubionych

arvato services Brno

07.05.09, 17:27
Halusmile

wiecie może cuś na temat tej firmy? Mam PODOBNO rozpocząć z nim współpracę od
końca czerwca w Brnie i chciałabym się czegoś dowiedzieć, a może jest ktoś z
Polski, kto mieszka obecnie w Brnie? Bo boję się, że umrę tam na samotnośćsmile
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • bsl Re: arvato services Brno 08.05.09, 12:12
      troche nas tu jest ,spora częśc nie udziela sie na forum smile
      • kanapony Re: arvato services Brno 08.05.09, 15:55
        ja się udzielam
        niestety tongue_out
    • jlsw Re: arvato services Brno 08.05.09, 20:41
      Heja,
      ja zaczynam prace w Brnie od 01.06. I tez mam takie obawy: zwlaszcza
      po moim ostatnim emigracyjnym doswidczeniu:3 latach zycia wsrod
      bardzo mocno zdystansowanych Szwajcarow. Podobno Czesi to mily choc
      dyskretny narod;/ No ale, licze na otwartosc zyjacych tam rodakowwink
      A moze wogole zagranicznej emigracji...

Agataa26, zaraz zarzuce temat kontaktowni Polonii w Brnie, moze
      znajda sie smialkowiewink Tymczasem, moj mail: jlesn@wp.pl
      Czemu nie nawiazac blizszego kontaktu?
      Pozdrowka jeszcze z Polski!
    • veronikka92 Re: arvato services Brno 22.03.16, 22:45
      uaktualnię temat jakby ktoś się zastanawiał nad rozpoczęciem pracy w Arvato Services w Brnie - ZA NIC W ŚWIECIE NIE DECYDUJCIE SIĘ NA PRACĘ W TEJ FIRMIE!! Po przyjęciu oferty nie otrzymałam żadnej informacji przez 3 tygodnie, dopiero jak się upomniałam manager wysłał mi dokumenty związane z rozpoczęciem pracy - przez 3 tygodnie nie wiedziałam czy oferta jest aktualna i nikt nie widział potrzeby, żeby się skontaktować! Umowę otrzymałam dopiero po 4 dniach pracy, więc pierwsze dni pracowałam w totalnej niepewności, bo "czekaliśmy na przesłanie umowy" przez dział HR, który znajduje się w innym miejscu i jest zupełnie niekompetentny. Praca jest bardzo męcząca i zupełnie nierozwijająca. Program jest w ogóle nieprzemyślany, przez co praca polega na odbieraniu telefonów od niezadowolonych Klientów i ciągłym przepraszaniu za wszystko. Mnóstwo nieprzyjemnych rozmów z wściekłymi klientami i jeszcze więcej przeprosin ze strony konsultanta. To nie jest client service ani customer service, tylko najgorsze wydanie call center. Manager nie ma o niczym pojęcia, kłamie i oszukuje, bo nie zna odpowiedzi na żadne pytania. Jest ogromne ciśnienie na wyniki i ciągłe zastraszanie odebraniem premii za byle błahostkę. Za rozmowę między pracownikami na wewnętrznym, firmowym czasie, koleżanka została zastraszona zwolnieniem dyscyplinarnym i zmuszona do zaprzestania porozumiewania się z innymi. Bony na jedzenie, jak i wydruk z rozpiską wypłaty (polski "pasek") zawsze przychodzą z opóźnieniem. Po złożeniu wypowiedzenia, manager OBRAZIŁ SIĘ na koleżankę i złośliwie przetrzymywał jej dokumenty, których potrzebowała do nowej pracy. Ja odeszłam 4 tygodnie temu i dalej nie mogę się o dokumenty doprosić, przez cały ten czas "są w przygotowaniu". Przytrafił mi się pobyt w szpitalu i 3-tygodniowe chorobowe. Zgodnie z czeskim prawem pierwsze 14 dni wypłaca pracodawca, a następne firma ubezpieczeniowa. Dostarczyłam pracodawcy wszystkie potrzebne dokumenty, które zostały ZGUBIONE! Manager na początku próbował kłamać że nic nie dostał i mam mu donieść bo on nic nie ma. Jak obstałam przy swoim zaczęło się zwalanie obowiązków na innych i nikt w firmie nie wiedział co trzeba zrobić i kto ma się tym zająć żebym dostała swoje pieniądze! W końcu dział HR powiedział, że skontaktował się ze szpitalem w celu pozyskania kopii dokumentów i że niedługo dostanę pieniądze, a sprawa jest rozwiązana. Po miesiącu bez żadnego wpływu na konto skontaktowałam się z firmą i dowiedziałam, że nic się nie działo przez ten cały czas, bo firma ubezpieczeniowa odrzuciła kopię dokumentów i jak chcę kasę to sama mam się pofatygować do lekarza i wziąć dokumenty, bo oni nic nie zrobią. I tak nic się nie mogę dowiedzieć, pieniędzy dalej nie mam, a firma uchodzi bez żadnych konsekwencji.
      Odeszłam po niecałych 3 miesiącach, było to moje najgorsze doświadczenie z pracodawcą i piszę to ku przestrodze, żeby nikt już tam nie trafił i nie musiał się męczyć.
      Może nie ma więcej takich wpisów, ale pracownicy szybciej odchodzą z firmy, niż udaje im się naściągać nowych, więc niedługo może w końcu upadnie ten obóz pracy!!!!
      • slavko2 Re: arvato services Brno 23.03.16, 20:51
        urok pracy w outsourcingu, to duza spólka tego typu, ale musiłas trafić ne mega chamów. Podejrzewam ze jak byc pracował dla konkretnej spółki w ramach Arvato byłoby Ci lepiej. W Complience niestety często tak sie dzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka