Gość: Wojtek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 12:54 Niedługo będe miał młodą suczkę potrzebuje wiadomości o wychowaniu itp. Może ktoś zna jakąś dobrą literature. Z góry dzięki za wszelką pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monikaM Re: Wychowanie psa IP: 212.180.154.* 27.03.04, 13:10 1 Okiem psa 2 Zapomniany język psów 3 czasopismo Dogobserver Pozdrawiam Życzę miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: Wychowanie psa IP: 80.48.236.* 27.03.04, 16:34 Ja mam pod reką (przeczytane od deski do deski) m.in takie tytuły: 1. Mój pies swiadczy o mnie. Polecam gorąco. 2. Twój pies. Gina Spadafori. 3. Szkoła szczeniąt. 4. Złe nawyki psa. (zwalczanie i zapobieganie) Poza tym dobry weterynarz i konsekwencja w działaniu. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wychowanie psa 27.03.04, 21:06 Ja polecam Stanley Coren : How to speak dog- jak mowic po psiemu - ale nie wiem czy to jest przetlumaczone na polski. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
peggy Re: Wychowanie psa 28.03.04, 00:01 A ja szczerze polecam cieniutkie ksiazeczki z serii Hobby Zofii Mrzewinskiej: 1)Psim zdaniem 2)Po obu koncach smyczy 3)Jak rozmawiac z psem Odpowiedz Link Zgłoś
mar.gajko Re: Wychowanie psa 28.03.04, 13:04 Och, ja znałam osobiście p. Mierzwińską. Ona ma problemy ze swoimi psami a zwłaszcza z ich wychowaniem i karnością. Ale książek nie czytałam może w teorii jest lepsza niż w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Wychowanie psa IP: *.dami / 213.76.164.* 28.03.04, 13:36 Najzabawniejszy jest fakt, że w kazdej książce piszą co innego... Owszem, czytać nalezy, jednak po pewnym czasie, gdy nabierzesz już jakiegoś doświadczenia, sama dojdziesz do wniosku ze to brednie. Osobiście polecam książki Fishera: Okiem psa oraz Mój przyjaciel pies (co do drugiego tytułu to nie mam pewności że mi się coś nie pomyliło...) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peggy Re: Wychowanie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:31 Nie wiem, czy mowimy o tej samej pani. Nawet nie jestem pewna, czy w tej chwili ma jakiegos psa... Odpowiedz Link Zgłoś
mar.gajko Re: Wychowanie psa 29.03.04, 10:14 O pani Zofi Mierzwińskiej z Krakowa - ja mówię. Pisała poradniki. Kiedyś (lat temu 9-11) miała psy (najpamiętniejszy nieopanowany owczarek belgijski - antywzór wychowania psiego). Może wy o innej pani piszecie, to sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka30 Re: Wychowanie psa IP: *.elmont1.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 08:04 typowe, ludzcy psycholodzy, tez najczesciej maja rozpieszczone dzieci :)) Odpowiedz Link Zgłoś