Dodaj do ulubionych

SKARGI na paluch

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:10
Szukam osób, które gotowe są napisać oświadczenia lub choć ustnie powiedzieć
o nieprawidłowosciach i skandalach dziejących się obecnie na Paluchu.
Wszytsko po to by wreszcie pomóc tym biednym zwierzętom, które same nic już
zrobić nie mogą...
dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: vww Re: SKARGI na paluch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:12
      a co wypatrzyłeś? czy coś się stało?
    • narysuj.mi.baranka Re: SKARGI na paluch 13.06.04, 22:40
      Ja tylko moge powiedziec, ze cztery lata temu za adopcje Koci Foci zaplacilam
      40 zl. Rzecz w tym, ze nie mam pewnosci czy te pieniadze poszly na leki,
      jedzonko czy kocyki...
      • Gość: Pilne Re: SKARGI na paluch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 11:02
        Psy są w starsznych warunkach - niektóre, brak sterylizacji, kastarcji i rózne
        inne rzeczy...Chodzi o obecną dyrektorkę - Wandę Dejnarowicz...Jeżeli tylko
        byście coś wiedzieli, znali kogoś - to dajcie znać.Z góry wielkie, wielkie
        dzięki
        Pozdrawiam
    • Gość: Zibi Re: SKARGI na paluch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.06.04, 22:50
      Od dawna szukam swojego psa, wiec czesto jestem w tym schronisku.
      Przegladam tez stron internetowe poswiecone schroniskom trafilem na strone:
      acn.waw.pl/psiaki/ (strona zwierzat z Palucha).
      Jakie tam piekne zdjecia sa zamieszczone, tylko jak nieprawdziwe!
      Podobno robi te strone wolontariusz, ale chyba "slepy", nie obrazajac
      niewidomych!
      Po przeczytaniu opisow zastanawia mnie to usilne promowanie szefowej Palucha.

• Gość: m.pw Re: SKARGI na paluch IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 19:58
        Wielkie schroniska utrzymywane caBkowicie przez gminy zawsze sa dobrym
        biznesem. Forsa leci ryczaBtem, a jak pies umrze to zostaje po nim kasa na
        zarcie. Czyli im mniej tym ...wiecej. Dlatego Kaczynski ma racje (czytalam jego
        wypowiedz) ze powinny powstawac maBe osiedlowe - czy po kilka w danej gminie -
        przytuliska, gdzie napewno jest zwierzakowi przytulniej i nie przezywa takiego
        stresu jak "bezpanski" pies/kot. Wiem ze pisze nie na temat, ale bardzo
        podobala mi sie inicjatywa gminy Ursynów zachecajaca do brania zwierzaka do
        domu, a gmina miala dawac jakas kaske - znacznie mniejsza niz kosztuje pobyt
        psa na Paluchu (kiedys tam dzwonilam i powiedziano mi ze dzienny koszt
        utrzymania to 7 zlotych)
        • j_u Re: SKARGI na paluch 16.06.04, 20:04
          7 zlotych??? Zatrudniaja i wykarmiaja tam pulk piechoty przeciwpancernej???
          • Gość: m.pw Re: SKARGI na paluch IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 16:33
            ...pewnie tak kosztuje, bo w to wchodzi leczenie, odrobaczanie, szczepienie,
            karmienie sprzatanie, ogrzanie pomieszczen, energia elektr. gaz, remonty,
            utrzymanie pojazdów i telefony. Hodujac psa/kota w domu nie wliczamy innych
            kosztów ni| karmienie i zabiegi wet. Nie chodzi mi o to zeby bronic Palucha,
            bo za te pieniadze zwierzakom powinno byc znacznie lepiej, zeby tylko madrze
            je wydawac.Obliczalam kiedys orientacyjny koszt utrzymania kota w azylu -
            wyszlo ze ok 4 zl - zaleznie od kondycji zwierzaka jak sie trafi chorowity to
            bardziej pracochlonny i kosztowny. W azylu jednak oszczedza sie na pracownikach
            i karmie - np.gotuje sie darowane mieso z ryzem. Kotami zajmuje sie pani
            prowadzaca Azyl. Nie wiem jak ona to wytrzymuje, bo to praca nad sily, ale jak
            sie chce to mozna. Najgorzej jak ktos jest na posadce i tylko patrzy jak tu
            najwczesniej wyjsc z pracy i jak najmniej sie narobic.
        • Gość: Zibi Re: SKARGI na paluch IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.06.04, 23:10
          Ja sie z Toba nie zgadzam!
          Szukalas kiedys zaginionego psa, bo ja dlugo szukam swojego!
          Pierwsze kroki, skierowalem na Paluch, nie bylo, kazali wpisac do zeszytu i
          sprawdza raz na tydzien!
          Dopiero od wolontariusz dowiedzialem sie jak i gdzie szukac, za glowe sie
          zlapalem bo tych miejsc jest tak wiele, a juz nie wspominaj mi o Ursynowskim
          przytulisku, czarna magia: nikt nic nie wie!
          A wracajac do Palucha, jestem ciekaw jak po dzisiejszej burzy?
          I moze, ktos zwroci uwage, co musi zrobic pies, zeby przestac stac na lancuchu
          w schronisku.
    • narysuj.mi.baranka Re: SKARGI na paluch 16.06.04, 20:04
      Inspektor z ramienia Empatii (filipbarche@gazeta.pl) powinien wiedziec co sie
      tam swieci.
      • Gość: ... Re: SKARGI na paluch IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 23:04
        Filip pracował przez pewien czas na Paluchu. On także nie był do końca święty.
        On może wiedzieć co się działo za czasów rządów P. Kodym bo wtedy obejmował tam
        stanowisko. Co do dzisiejszej Pani Dyrektor jest kolejną beznadziejną i ślepą
        urzędniczką. Co do strony internetowej, to podaje ona wielokrotnie błędne
        informacje. To co jest napisane o psach często mija się z prawdą. Co
        do "dokonań" Pani Dyrektor, to wcale nie są one takie fenomenalne... Przez taki
        okres czasu niewiele zrobiła. Ciekawe ile tak naprawdę kosztowały te
        jakże "wspaniałe" boksy... Pewnie baaardzo dużo... A to jest z naszych
        pieniędzy - podatników! Pisanie o sadzeniu kwiatków i o tym że pieski się
        cieszą z tego powodu, to jest śmieszne! Takie jest moje zdanie!
        Co do utrzymania... W schronisku około 800 psów i 250 kotów. Zatrudnionych jest
        około 30 pracowników. Na wszelkie karmy, pensje, leki, rachunki (światło, kilka
        telefonów) trzeba mieć duże pieniadze... Czy Nasze podatkowe pieniądze są w
        odpowiedni sposób gospodarowane przez funkcję zarządczą schroniska?! Pytanie
        jak na razie pozostaje bez odpowiedzi ale ja osobiście śmiem w to wątpić. Los
        psów jest straszny w tej placówce i niestety ta władza nie ma wyobrażenia jak
        to odpowiednio zmienić... Co do incydentów z Paluchem to zarzuty może zdobyć
        każdy. Wystarczy kilka razy odwiedzić schronisko i poobserwować co się wokół
        dzieje. Szkoda tylko, że jednostka nadrzędna nad Paluchem także jest ślepa...
        • Gość: Klara Re: SKARGI na paluch IP: *.europapier / 213.17.163.* 21.06.04, 09:31
          Taaaaaak, trzeba wygryźć kolejnego dyrektora, aby objąć ciepły stołeczek?!
          • Gość: Magda Re: SKARGI na paluch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:27
            Jeszcze nigdy nie było tak źle, jak za czasów tej....dyrektorki. Dlatego trzeba
            PISAĆ, PISAĆ I JESZCZE RAZ PISAĆ - cokolwiek, choćby to, że biuro jest malowane
            raz na 3 miesiace!Że są kupowane plastikowe miski, ktore po 1 dniu są do
            wyurzucenia, ale ładne wychodzą na zdjęciach! To że kocairania ma azbestowe
            ściany pokryte gipsowymi płytkami, ktore muszą być wymieniane raz na miesiac,
            to że te biedne psiak sa na łańcuchach, a pieniędzy jak w brud! czemu, my
            podatnicy mamy płacić na łańcuchy dla psów, a nie na kaltki dla nich?! Płacimy
            tylko na TV image dyrektorki! Im więcej pism tym lepiej! Pomózcie tym
            zwierzęto,m! Piszecie do Kaczyńskiego, do Wydziału Ochrony śordowiska, do
            gazet...WSZĘDZIE!
            Pozdrawiam
    • Gość: mmmmm Re: SKARGI na paluch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 22:31
      Nowe ciekawostki..Komentarze odnosnie tej strony acn i "nowości", które sa
      preparowane! To tak jakby powiedzieć, że człowiek któremu odetnie się rekę
      będzie szczęśliwy bo bardziej wyćwiczy druga! Staruszki biedne-głuche, ślepe,
      ZAPCHLONE! Zęby w tragicznym stanie-w ropie! Uszy to samo!

Okazuje się też że pewien pies który poszedł do domu był leczony antybiotykami
      dla krów! i środkami na odpchlenie dla świń, przez co ma poparzoną skórę! Nawet
      to chce napisać jeden weterynarz...

Ostatnio tez zaginęła w schronisku kuna z podejrzeniem wścieklizny! To jest
      porzadek..??!!!
      Wczoraj zaostał zagryziony pies, a p.dyrektor kazała na wszelki wypadek wpisać
      PADNIĘCIE!!!!!!To skandal!!!Okrucieństwo nie do przyjecia!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka