Gość: Eśka IP: *.chello.pl 01.07.04, 10:42 Chcialabym zaadoptowac suczke, ale z tego co wiem, nie jest wysterylizowana. Czy zlecajac jej sterylizacje nie wyrzadze jej krzywdy? Czy sunia wysterylizowana ma cieczke? Jakie skutki sterylizacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vww Re: Sterylizacja suczki 01.07.04, 10:49 www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Sterylizacja suczki 01.07.04, 10:50 Podaję za Viki linka do ciekawej strony o sterylizacji psiakosc.rokcafe.pl/materialy/sterylizacja-tak.php oraz www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html Wysterylizowana sunia nie ma cieczki, nie przejawia też ochoty na seks :) Poczytaj i sama zadecyduj, Ja osobiście cię gorąco namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzima Re: Sterylizacja suczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 01:44 moja suka po sterylizacji ma problemy z trzymaniem moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Sterylizacja suczki 19.07.04, 08:57 tak, to się zdarza. Idź do weterynarza, to z niedoboru jakiegoś hormonu, nie pamiętam, ale krótka kuracja i będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Sterylizacja suczki IP: 212.160.172.* 19.07.04, 12:43 idź do weterynarza, moja też miała i dostała jakiś zastrzyk z hormonami, który muszę podawać jej raz na pół roku jeśli nadal kłopoty się utrzymują. Po zastrzyku jak ręką odjął. Ale polecam sterylizację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: Sterylizacja suczki IP: *.crowley.pl 19.07.04, 15:04 chętnie dowiedziałabym się w jakim wieku była suczka gdy zostala wysterylizowana-chodzi mi bowiem o ustalneie statystycznie co jest przyczyna nietrzymania moczu-czy zbyt młody wiek i rzeczywiście niedobór hormonów (estrogenów)czy też suczka była operowana jako już dorosły pies,otłuszczony i w gre wchodzi druga przyczyna-ucisk dłuższego kikuta szyjki macicy na leżącą pod nią szyjkę pęcherza(tzn.u otyłych,starszych suk zwykle nie da się już tak daleko usunąć szyjki macicy i zostaje zbyt długi jej fragment) z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Sterylizacja suczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:30 Gorąco namawiam Cię na sterylizację. Moja sunia jest po sterylizacji, zdrowa i wesoła. Weterynarz po zabiegu powiedziała, że bardzo dobrze zrobiłam, ponieważ jajniki były bardzo powiększone, a to nie wróżyło niczego dobrego na przyszłość. Sunia po sterylizacji oczywiście nie ma cieczki. A jest to sprawa dosyć uciążliwa dla właścicieli. Niektórzy podają suniom hormony np. co pół roku, ale nie jest to zdrowe dla zwierzaka. Decyzja o wysterylizowaniu suczki jest ciężka do podjęcia. Ja też myslałam, że ją w ten sposób okaleczę, ale teraz diametralnie zmieniłam zdanie. To był odpowiedzialny i mądry krok. POzdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś