Gość: Marzena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 10:17 chcę kupić kota. lepiej KOTA czy KOTKE? poradźcie.... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m.pw Re: KOT CZY KOTKA IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 17:39 mialam zwykle kocury, 2 lata temu ktos mnie uzszcesliwil kotka, wzsystkie sa po kastracji i nie widze róznicy - trzeba tylko przetrzymac pierwsza ruje (wtedy kota moze byc meczaca) Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: KOT CZY KOTKA 04.07.04, 21:59 zgadzam sie, ze to bez roznicy, wszystko zalezy od indywidualnego charakteru zwierzecia, i tak trzeba kota wysterylizowac/kastrowac jesli ma byc trzymany w domu, ruja u kotki jest meczaca, owszem, ale smierdzacy mocz dojrzalego kocura to tez duzy mankament; P.S. Ja mam kocura i kotke Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: KOT CZY KOTKA 05.07.04, 08:31 ponieważ oczywiście niehodowlanego kotka należy wykasstrować a kocicę wysterylizować, to pozostaje tylko takie pytanie, czy wolisz kotka większego czy drobniejszego, bo kotki na ogół sa drobniejsze. Ale pewnie to bez znaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia19 Re: KOT CZY KOTKA IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.07.04, 18:03 mam 2 kocury, ale kotkę też kiedyś miałam. Zgadazam się z przedmówcami, że trzeba je poddać kastracji jeżeli mają być trzymane w domu. Co do charakteru to zauważyłam, że kotki są odrobinę łagodniejsze i przytulniejsze, natomiast kocury to większe zawadiaki i indywidualiści. Mój jeden z kocurów mimo kastracji zachował temperament jest odważny, wścibski, nie boi się obcych i nie da sobie w kaszę dmuchać. Osobiście wolę kocury (wykastrowane). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: KOT CZY KOTKA 06.07.04, 10:43 A moje kocury wlasnie byly bardziej "przytulniaste" a kotki raczej humorzaste i nieufne...wole kocury ..jest wiecej do przytulania :):):) Odpowiedz Link Zgłoś