Dodaj do ulubionych

KOT CZY KOTKA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 10:17
chcę kupić kota.
lepiej KOTA czy KOTKE?
poradźcie.... :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: m.pw Re: KOT CZY KOTKA IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 17:39
      mialam zwykle kocury, 2 lata temu ktos mnie uzszcesliwil kotka, wzsystkie sa po
      kastracji i nie widze róznicy - trzeba tylko przetrzymac pierwsza ruje (wtedy
      kota moze byc meczaca)
      • malwisienia Re: KOT CZY KOTKA 04.07.04, 21:59
        zgadzam sie, ze to bez roznicy, wszystko zalezy od indywidualnego charakteru
        zwierzecia, i tak trzeba kota wysterylizowac/kastrowac jesli ma byc trzymany w
        domu, ruja u kotki jest meczaca, owszem, ale smierdzacy mocz dojrzalego kocura
        to tez duzy mankament;
        P.S. Ja mam kocura i kotke
    • pierozek_monika Re: KOT CZY KOTKA 05.07.04, 08:31
      ponieważ oczywiście niehodowlanego kotka należy wykasstrować a kocicę
      wysterylizować, to pozostaje tylko takie pytanie, czy wolisz kotka większego
      czy drobniejszego, bo kotki na ogół sa drobniejsze. Ale pewnie to bez
      znaczenia :)
    • Gość: Gonia19 Re: KOT CZY KOTKA IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.07.04, 18:03
      mam 2 kocury, ale kotkę też kiedyś miałam. Zgadazam się z przedmówcami, że
      trzeba je poddać kastracji jeżeli mają być trzymane w domu.
      Co do charakteru to zauważyłam, że kotki są odrobinę łagodniejsze i
      przytulniejsze, natomiast kocury to większe zawadiaki i indywidualiści. Mój
      jeden z kocurów mimo kastracji zachował temperament jest odważny, wścibski, nie
      boi się obcych i nie da sobie w kaszę dmuchać. Osobiście wolę kocury
      (wykastrowane).
      Pozdr.
      • p.galli Re: KOT CZY KOTKA 06.07.04, 10:43
        A moje kocury wlasnie byly bardziej "przytulniaste" a kotki raczej humorzaste i
        nieufne...wole kocury ..jest wiecej do przytulania :):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka