Dodaj do ulubionych

przewoz duzego psa samolotem

20.08.04, 17:59
bardzo prosze o kontakt osoby, ktore maja jakiekolwiek doswiadczenie lub
posiadaja wiedze w kwestii przewiezienia duzego psa (40 kg golden) na trasie
z Europy do USA

linia - Lufthansa - bezposredni lot na zachodnie wybrzeze z Frankfurtu

dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lw Re: przewoz duzego psa samolotem IP: *.crowley.pl 20.08.04, 18:21
      z tego co ja zorientowałam się z informacji od innych podróżujących osób,to
      przede wszystkim trzeba,poza oczywiście samymi sprawami związanymi z wywozem i
      wwożeniem psa do innego państwa,skontaktować się z przewoźnikiem=liniami
      lotniczymi,którymi będzie transportowany pies-bo każdy przewoźnik ma nieco inne
      zasady i do nich trzeba się dostosować,a że zasady mogą się zmieniać to aby mieć
      bieżące informacje to:domyślam się,że mają stronę internetową,a jak nie-to
      przecież gdzieś kupuje się bilety;)
      • lipcio Re: przewoz duzego psa samolotem 20.08.04, 19:35
        tak - oczywiscie zdaje sobie z tego sprawe i tak to sie zakonczy ale chcialbym
        poznac opinie i doswiadczenie ewentualnych osob, ktore maja cos takiego za
        soba...
        • Gość: daga Re: przewoz duzego psa samolotem IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 20.08.04, 22:38
          kiedys czytalam artykol chyba nawet w miesieczniku "moj pies" gdzie podawali
          kilka informacji a mianowicie jesli chodzi o duzego psa to musi byc w klatce
          ktora mozna kupic albo u przewoznika lub w sklepie co do klatki sa tez jakies
          wymagania podobno odprawiasz go razem z bagazami i jesli masz przesiadke to nie
          widzisz go wtedy
          pies podrozuje w specjalnym luku nie razem z torbami i innymi
          warto tez powiedziec stewardesie ze piesiu jest na pokladzie ( ma podobno
          przekazac pilotowi o ogrzewanie tego miejsca)
          to tyle z tego co pamietam
          napewno wszystkich wymagan dokladnie musisz dopytac w biurze
          zycze wspanialej podrozy i mam nadzieje ze opiszesz jak to jest naprawde
          pozdrawiam
    • ohida Re: przewoz duzego psa samolotem 20.08.04, 22:46
      Sporo konkretnych informacji o lataniu z psiskiem znajdziesz tu:
      animalia.pl/art.php?kat=9606
      Pamiętaj odpowiednio dużym transporterze, bo czworonoga czeka sporo godzin na
      pokładzie w zamknięciu :]
    • Gość: lampka nocna Re: przewoz duzego psa samolotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:28
      Koniecznie zapytaj Lufthansę, jakie transportery jej odpowiadają. Różne linie
      lotnicze tolerują rózne standardy, homologacje itd. Weź to od nich na piśmie i
      zachowaj - w razie czego będzie dowodem w sprawie o odszkodowanie. Słyszałam
      juz kilka historii o odmowie załadowania psa (w ostatniej chwili) i zabawach
      typu: "psa doślemy po wyjaśnieniu sprawy, proszę lecieć" (super perspektywa dla
      psa) albo "jak pan nie leci ze wzgledu na bagaż [czytaj:psa], bilety
      przepadają".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka