Dodaj do ulubionych

Ześwirowani wasciciele zwierząt (psów)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:55
znalazlam na forum "fotografia - zwierzeta" pewien watek, który troche mnie
wku... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=16082645
to przeciez prywatna sprawa wlasciciela, czy bedzie sterylizowal zwierzaka,
czy nie. Taka postawa jest NIENORMALNA! Venus nalezy wykastrowac! I jej
podobnych tez.
Obserwuj wątek
    • remislanc Witamy w klubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 16:58
      • Gość: agga Re: Witamy w klubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:02
        Ale prosze cie, przeczytaj to! I powiedz - czy ja nie mam racji???
        • lena_zienkiewicz Re: Witamy w klubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 17:05
          oczywiście suczko, masz rację.Najbliżsi nie chcą cię wysterylizować?
          • Gość: agga buhahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:08
            uuuuuuuuuu!!!
            kolezanka jest wulgarna...
            Wynocha do budy!!!!
            • lena_zienkiewicz Re: buhahahaha 27.09.04, 17:09
              w budzie śpią suczki, czyli ty swoją budę masz napewno.
              • Gość: agga Re: buhahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:13
                Ja jestem salonowa suczka - tylko na kanapach sie wyleguje...
    • remislanc Do Aggi 27.09.04, 17:14
      Troszkę się zaplątałem............
      1)to przeciez prywatna sprawa wlasciciela, czy bedzie sterylizowal zwierzaka,
      czy nie - to są Twoje slowa.
      2)Venus jest za sterylizacją.
      3)Punkt 1 gryzie się z 2 - Chcesz venus wysterylizować - nie rozumiem.

A ze niektórzy wlasciciele zwierzatek to świry - potwierdzam w 100%
      • lena_zienkiewicz Re: Do Aggi 27.09.04, 17:15
        remislanc napisał:

> Troszkę się zaplątałem............
        > 1)to przeciez prywatna sprawa wlasciciela, czy bedzie sterylizowal zwierzaka,
        > czy nie - to są Twoje slowa.
        > 2)Venus jest za sterylizacją.
        > 3)Punkt 1 gryzie się z 2 - Chcesz venus wysterylizować - nie rozumiem.

A czego ty od suczki wymagasz?Zwariowałeś?
        • remislanc Re: Do Aggi 27.09.04, 17:19
          Nie chcę być zlośliwy, ale na moim wątku o tresurze też musiełem Tobie 3 razy
          tłumaczyć o co mi chodzi...........:)))
          • lena_zienkiewicz Re: Do Aggi 27.09.04, 17:20
            skarbie, ja nie rozumiałam tego co chciałeś przekazać.Natomiast suczka nie
            rozumie tego co sama pisze.
      • Gość: Agga Re: Do Aggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:23
        chodzi mi o fanatyzm i zaslepienie, patrzenie na rozne sprawy tylko ze swojego
        punktu widzenia, nie dopuszczanie innych mozliwosci rozwiazania problemow itp.
        Chodzi oczywiscie o zwierzaki... zaczelam ostatnio przegladac to forum z nudow
        i takich psycholi sporo sie tu kreci. Mialam sie nie odzywac, ale coz... taka
        Lenka np. chyba lubi suczki...
        • Gość: agga Re: Do Aggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:24
          Leciwa lenko, naprawde nie rozumiesz o co ty chodzi?
        • lena_zienkiewicz Re: Do Aggi 27.09.04, 17:24
          Gość portalu: Agga napisał(a):

> chodzi mi o fanatyzm i zaslepienie, patrzenie na rozne sprawy tylko ze
          swojego
          > punktu widzenia, nie dopuszczanie innych mozliwosci rozwiazania problemow
          itp.
          > Chodzi oczywiscie o zwierzaki... zaczelam ostatnio przegladac to forum z
          nudow
          > i takich psycholi sporo sie tu kreci. Mialam sie nie odzywac, ale coz... taka
          > Lenka np. chyba lubi suczki...

Pewnie, że lubię suczki, takie niesterylizowane.Ale ty już chyba po jesteś.
          • remislanc Re: Do Aggi 27.09.04, 17:28
            lena_zienkiewicz napisała:

>
            > Pewnie, że lubię suczki, takie niesterylizowane.

Lubisz naturalne suczki, co...........
          • Gość: agga Re: Do Aggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:30
            oj, oj, oj leńcia! tylko nie przesadz z ta sympatia do suczek - to sie moze
            bardzo ŹLE skonczyc dla ciebie, uwazaj!!! Kaftanik, schronisko dla psycholi,
            brak klamek itp.
        • remislanc Re: Do Aggi 27.09.04, 17:26
          Wiesz co Aggi, też trafiłem tu z nudów.I się przeraziłem!!!!!!!!! Tylu
          popapranców to nigdzie w całym portalu gazety nie uswiadczysz!
          • lena_zienkiewicz Re: Do Aggi 27.09.04, 17:28
            remislanc napisał:

> Wiesz co Aggi, też trafiłem tu z nudów.I się przeraziłem!!!!!!!!! Tylu
            > popapranców to nigdzie w całym portalu gazety nie uswiadczysz!

Mylisz się.Swego czasu czytałam jedno forum i włosy na głowie mi się jeżyły.Aż
            strach byłoby się tam cokolwiek odezwać.
          • Gość: agga Re: Do Aggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:28
            ale widze, ze "uzdrawianie" ci nie idzie. Porownalabym to do ciskania grochem o
            sciane.
          • Gość: VIP-1 Re: Do Aggi IP: *.cwshs.com 27.09.04, 17:29
            a ja przypadkiem tu kiedys zajrzalem
            i tak swirki polubilem, ze nie moge ich teraz zostawic
            przynajmniej dopoty ich troche nie podlecze
            • Gość: agga Chyba tu zostane przez chwile z wami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:32
              • remislanc Re: Chyba tu zostane przez chwile z wami 27.09.04, 17:34
                Witaj i zostan dłuuuugo. Zobaczysz jakie jaja....A JAKIE ZBOCZENIA SA NA TYM
                SWIECIE - NAWET CI SIE NIE ŚNIŁO!!
                • Gość: agga Re: Chyba tu zostane przez chwile z wami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:44
                  Przeczytalam watek o cyrku - oni naprawde maja nie tak cos z psyche. Mam
                  kolezanke w cyrku (powaznie) i wiele razy ja odwiedzalam - nigdy nie rzucilo mi
                  sie w oczy jakies okrucienstwo; czasem trzeba sila przywolac do rozsadku
                  zwierzaka, inaczej by nas taki tygrys na przyklad zjadl...
              • Gość: VIP-1 Re: Chyba tu zostane przez chwile z wami IP: *.cwshs.com 27.09.04, 17:41
                ty to i tak kiepskie przywitanie tu mialas
                tylko jeden swirek rzucil sie na ciebie
                na ti caly komitet powitalny szczekac zaczal
                • Gość: Venus Re: Chyba tu zostane przez chwile z wami IP: *.vc.shawcable.net 28.09.04, 22:34
                  Cos ci najwyrazniej nie wyszlo z tym atakiem na mnie Aggo.

Moze i jestem swir ale mam za soba powazne argumenty.
                  zajrzyj tu:

Re: ciąża u suczki
                  Autor: Gość: sumienie IP: *.crowley.pl
                  Data: 28.09.2004 14:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                  zanim zaczniecie się cieszyć z kolejnej "niespodziewanej" ciąży Waszych
                  suczek,odwiedźcie najbliższe schronisko(tak,wiem,szczeniaki Waszej suczki beda
                  mieć na pewno dobry dom-tak myśleli też Ci których psiaki lub łode ich psiaków
                  teraz żyją w klatkach po kilkanaście sztuk na 4m2,a niektórzy to nawet
                  sądzili,że na sprzedaży tych szczeniaków zrobią niezły interes)
                  czujecie się lepsi od tych którzy sterylizują swoje suczki,bo je
                  okaleczają,zabraniają im "macieżyństwa",którym przecież suczki się upajają tak
                  jak ludzie,przecież to samo zdrowie,jak suczka ma szczenięta,zupełnie normalny
                  stan,to nic,że przez pół roku suczce wychodzi sierść-to przecież całkiem
                  normalne(świadczy zwłaszcza o jakości zapewnionej opieki i odpowiedniego
                  żywienia),że organizm przy kilkunastu szczeniętach tak się wycieńcza(no a
                  jakże,w naturze przecież wilczyca alfa sama opiekuje się dziesięcioma
                  szczeniakami-sama je karmi,i na dodatek wszystkie te szczeniaki przeżywają,no i
                  oczywiście wszystkie wilczyce mają co roku młode,bo inaczej by się na pewno
                  rozchorowały)-na pewno takie wycieńczenia przedłużą życie Waszej suczki bardziej
                  niż sterylizacja(bo sterylizacja jest nienaturalna,a ciąża tak)-a zresztą co za
                  problem,przecież w okolicy znajomi mają dzieci po Waszych suczkach-jak suczka
                  zejdzie to hurra do znajomych,niech dopuszczają siostrę i braciszka,żeby młode
                  było bardziej podobne do mamy-i znów będziemy mieć swoją ukochaną suczkę a
                  znajomi wezmą kolejne dziesięć szczeniaków,bo znudziło im się posiadanie jednego
                  psa,będą mieć po dwa,i mniej przypadkowe szczenięta-bo przecież jak parka w domu
                  to już nie przypadek,że będzie ciąża
                  to wcale nie My chcemy się nacieszyć z posiadania szczeniaków i oglądania super
                  zabaw-te szczeniaki są takie urocze-to nasze suczki tak bardzo chcą mieć młode i
                  jak bardzo się cieszą gdy mają ich aż kilkanaście,zwłaszcza w pokoju 3x3 metra,i
                  gdy Pani i Pan całymi dniami bawią się ze szczeniakami,a o suczkach przypominają
                  sobie gdy trzeba je zapędzić do kojca aby nakarmiły młode(tak nieświadome,
                  instynktowne macieżyństwo jest piękne i naturalne,przecież w niektórych krajach
                  już 9 letnie kobiety mają dzieci,przecież same decydują czy chcą być
                  mamusiami,no bo skoro są zdolne do posiadania dzieci to przecież są zdolne do
                  bycia mamusiami,nie to w tym wypadku wcale nie popęd płciowy,wynik istnienia
                  instynktu zachowania gatunku,to piękne świadome uczucie wyższe-macieżyństwo)

życzę powodzenia gdy w wieku 7-10 lat u suczki pojawią się guzy nowotworowe na
                  sutkach lub ropomacicze(zwłaszcza po kryciu na dworze w piękny,podeszczowy
                  poranek przez zdrowego,zadbanego pieska),bądź przy kolejnej
                  "cudownej,nieplanowanej" ciąży jej starszy lub wycieńczony poprzednią liczną
                  ciążą organizm nie będzie miał już siły wyprzeć płodów,albo płody będą tak duże
                  po najzdolniejszym w przechodzeniu przez płot tatusiu,który dobrał się sam do
                  wielkości suczki(bo przecież psy tak jak ich dzicy krewni-wilki,szakale w
                  obrębie gatunku są tej samej wielkości i mogą się dowolnie krzyżować),że żadna
                  siła ich nie wypchnie naturalną drogą

rozmnażanie zwierząt(zwłaszcza teraz przy kurczącej się powierzchni do życia na
                  ziemi,zajmowanej przez ludzi)tak jak posiadanie dzieci powinno mieć świadome
                  podstawy a nie być dziełem przypadku,bo stąd bierze się najwięcej nieszczęść i
                  to najgorszych w odczuciach takich dzieci-zaniedbanych,nieszczęśliwych,
                  obdarzanych jakimiś chorymi uczuciami pseudorodzicielskimi(mam was 9-cioro i
                  wszystkie kocham bardzo-w końcu śpimy w jednym łóżku,ale dziś na obiad będą dwa
                  ziemniaki a na lekcje w-f musiecie się wymienić godzinami,bo kupiłam tylko jedne
                  tenisówki,a to wstrętne państwo nie chce dać więcej zasiłku chociaż dziesiąty
                  braciszek już w drodze-na szczęście nie wszystkie kobiety kierują się tylko
                  macierzyństwem,bo kto by wtedy pracował na dodatki rodzinne)i porzuconych,nie
                  mogących znaleźć opiekuna zwierząt towarzyszących-

to ostatnie zdanie jest
                  skierowane szczególnie do Agga(wypisz wymaluj światopogląd pewnej grupy ludzi
                  uczestniczącej we wczorajszym "Warto rozmawiać",

że ludzie,wszyscy bez
                  wyjątku,istnieją po to aby się rozmnażać-jeden tylko szczegół-są tacy którzy to
                  chętnie nadrabiają płodząc kilkanaścioro dzieci a potem szukając pomocy do ich
                  utrzymania,a kto nie chce się rozmnażać to na pewno jest chory,bardziej niż Ci
                  którzy się rozmnażają a potem nie mają za co utrzymać efektów
                  rozmnażania)-naukowe fakty odnośnie psów i kotów wskazują,że steryzliacja
                  przedłuża im zdrowie i życie z kilku powodów(sterylizacja u ludzi jest
                  dopuszczona w innych krajach,w Polsce nie za wyłączeniem oczywiscie przypadków
                  nowotworów narządów rozrodczych,ale do Pani wiadomości-są takie kraje gdzie
                  kobiety po urodzeniu dzieci poddaja się zabiegowi usunięcia macicy i jeśli po
                  menopauzie to także jajników,bo z wiekiem rośnie prawdopodobieństwo
                  nowotworów,związanych np.ze zmianami hormonalnymi w okresie menopauzy-proszę
                  sobie poszukać statystyk ile kobiet rocznie zapada na nowotwory jajników lub
                  raka szyjki macicy,nie mówiąc o mięśniakach macicy(a mężczyzn na choroby
                  prostaty-tylko który mężczyzna zdecydowałby się na wycięcie widocznych jąder
                  zapobiegawczo a nie dopiero jak jest już chory),a gdy nowotwór już się pojawi to
                  na zabieg jest już często za późno-lub trzeba uszkodzić organizm stosując leki
                  przeciwnowotworowe(a oparte na przeciwciałach monoklonalnych działajace tylko na
                  konkretne komórki nowotworów a nie na wszystkie komórki ciała są na razie
                  jeszcze ciągle w fazie eksperymentalnej a na pewno nie będą dostepne dla
                  przeciętnego obywatela ze względu na cenę)-no cóż,ludzie uczą się na własnych
                  błędach,szkoda tylko,że za Pani brak wiedzy będzie z dużym prawdopodobieństwem
                  musiała cenę zdrowia a nawet życia zapłacić Pani "ukochana" suczka(bo o sobie to
                  Pani sama decyduje,na ile świadomie??)

I tu:
                  www.schronisko.sanikom.pl/do_adopcji.html
                  I tu:
                  republika.pl/bezdomne_zwierzaki/
                  i jak znajdziesz dom dla tych WSZYSTKICH psow to dopiero porozmawiamy.. O ile
                  mi sie jeszcze zechce.

Venus
                  • angel.28 Re: Chyba tu zostane przez chwile z wami 28.09.04, 22:50
                    Popieram Venus, ale obawiam sie ze Twoje argumenty nie trafia do tej
                    sfrustrowanej panienki. Ona nie jest na tym forum zeby dyskutowac i wymieniac
                    sie pogladami. ona jest tu po to zeby obrazac Ciebie, czy mnie (juz czekam na
                    jej odp) podobnie jak panowie remislanc i vip. Oni zachowuja sie jak dresy
                    ktorym nudzi sie bo nie maja za bardzo nic do roboty wiec stoja na ulicy i
                    zaczepiaja - jednego bo ma za dlugie wlosy, innego za skosne oczy, a to kosz na
                    smieci rozpieprza a to skopia kota... ot tak, dla sportu. Caly czas zastanawiam
                    sie dlaczego akurat to forum budzi tyle agresji. wypowiadaja sie tu naprawde
                    swietni ludzie z ktorymi sie zgadzam i chetnie bym podyskutowala ale
                    zniechecaja mnie wyzwiska paru prostakow. Nie jakies sensowne argumenty bo nie
                    kazdy musi przeciez lubic zwierzaki - ale jakas chora nienawisc.
            • Gość: mizeria Re: Do Aggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:20
              nie dasz radzy. za słaby herbatnik jesteś
              • venus22 Re: Do Aggi 29.09.04, 09:20
                >>Popieram Venus, ale obawiam sie ze Twoje argumenty nie trafia do tej
                sfrustrowanej panienki.<<

dziekuje, Angel. tez watpie aby trafily to tak ciasnej glowy ale piszac to mam
                nadzieje ze sa tez i myslacy ktorzy czytajac doskonaly text Sumienia i moje
                watki - zastanowia sie.

>>> nie dasz radzy. za słaby herbatnik jesteś<<
                ni w piec, ni w dziewiec.. nie wiadomo do kogo, nie wiadomo o czym.. ot typowy
                belkot ...

Venus

Venus
                • venus22 Re: Do Aggi 29.09.04, 09:22
                  >>> nie dasz radzy. za słaby herbatnik jesteś<<
                  ni w piec, ni w dziewiec.. nie wiadomo do kogo, nie wiadomo o czym.. ot typowy
                  belkot ...<<

przepraszam- moja pomylka. Jest adresat.
                  Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka