fela_87 27.01.05, 14:26 Hej mam szczura ,który po wypuszczeniu na kanape przychodzi do mnie i lize mnie po rekach.Chcialabym sie dowiedziec czy to normalne zachowanie. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indira Re: Liżący szczur... 27.01.05, 15:39 To dobry znak. Oznacza to, że szczur darzy Cię przyjaźnią. (chyba że ręce zanurzałaś w winie, piwie, herbacie, oranżadzie). Miałam dwa szczury, które czasem też tak robiły, lizały mnie po rękach lub po policzku. Odpowiedz Link Zgłoś
fela_87 Re: Liżący szczur... 27.01.05, 17:10 Moj szczur lize wszystkich domownikow nie tylko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: Liżący szczur... 27.01.05, 19:00 Ja myśle że twoj szczurek ma za mało mikroelementów i leże cie po rekach aby dostac troche soli (z potu), dość dużo zwierząt tak robi, więc może to właśnie jest przyczyna. Patrycja i chomik Zygmunt (samiczka) :) Odpowiedz Link Zgłoś
indira Re: Liżący szczur... 28.01.05, 19:17 Moje szczury uraczały mnie raczej zdawkowymi liźnięciami :) Czasem maczałam palce w winie albo w herbacie z cytryną, one chwytały swoimi łapkami te moje palce i zawzięcie lizały :) Odpowiedz Link Zgłoś
tunieczka Re: Liżący szczur... 30.01.05, 18:23 a moje szczury wykradały nam nawet kanapki z ust. Kradły jedzenie z psiej miski, kiedyś jeden z nich usiłował ukraść bitą śmietanę-wpadł w nią i resztki śmietany zwisały mu z wąsów. Tak szczury często mnie lizały. Ale był też jeden, który wygryzł mi skórę z uda. Podszedł i wyrwał mi kawał skóry...okropne uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
indira Re: Liżący szczur... 03.02.05, 20:11 Zauważyłam, że nie lubią zapachu: alkoholu, mydła i kosmetyków. Kiedyś zrobiłam demakijaż i jeden z moich ugryzł mnie w powiekę :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzkanady Re: Liżący szczur... 04.02.05, 12:04 szkoda, ze cie gdzie indziej nie ugryzl, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś