Dodaj do ulubionych

chcecie rasowego pieska?to przeczytajcie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:50
Witajcie.Czesto widzialam tu watki od osob ktore by chcialy przygarnac
koniecznie rasowego,malego pieska.
Mieszkam w Warszawie,czesto bywam w okolicach Stadionu XX-lecia.Czy wy
widzieliscie te pieski,ktore ludzie tam sprzedaja?Nawet
teraz,mroz,temperatura minusowa a te palanty stoja z kilkotygodniowymi
psiakami przez pare godzin na mrozie.Wiekszosc tych ludzi,jesli nie sprzeda
psiakow to najprawdopodobniej je potopi lub w inny sposob zamorduje (taka
jest niestety mentalnosc wiekszosci ludzi ze wsi).wiem,ze w schroniskach sa
tez biedne psiaki,poturbowane przez zycie,tyle tylko,ze one tam maja dobrych
opiekunow,leczenie i wdg.mnie duza wieksza szanse na adopcje niz "stadionowe"
pieski.
Dlatego prosze Was jesli chcecie kupic rasowego psiaka to kupcie je od takiej
osoby handlujacej przy Stadionie,czesto te ceny nie sa wygorowane,byc moze w
ten sposob uratujecie zwierzakowi zycie.
Widzialam tam amstafy,dobermany,rottweilery,jamniki i wiele,wiele innych w
tym przesliczne kundelki.
A dzisiaj rano widzialam faceta stojacego z lezacym na kocyku 12 tygodniowym
mieszancem owczarka niemieckiego z kundelkiem,chcial go mi sprzedac za 30 zl
(domyslalm sie ze na alkohol)...Serce mi sie kraja gdy widze te zwierzaki
najchetniej wzielabym je wszystkie,ale niestety jedna psina - znajda juz
jest,a druga juz niestety nie zmiesci sie do naszej kawalerki.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaaa Re: chcecie rasowego pieska?to przeczytajcie. IP: 62.233.185.* 04.03.05, 22:38
      powiem ci że po cześci piszesz brednie.

to że ktoś jest ze wsi nie znaczy że gorzej traktuje zwierzęta niż ten w
      mieście!trafiają się i w mieście i na wsi tacy,miasto nie jest lepsze od
      wsi.wolała bym mieszkac na wsi niż w mieście.
      w moim mieście kradna psy,wystarczy że jest podobny do rasowego to już go nie
      ma,małe też kradną-albo ścieme walą że przygarną bo lubią pieski i taki właśnie
      idzie sprzedać go potem za byle co.jestem tego przykładem bo 2 razy ukradli mi
      psa.niestety nie znalazłam ani jednego.
      ale ja chodze do schroniska nie na targ żywym towarem.

a rada jest taka że dopuki będziemy kupowac od nich na targu to będą tam stać z
      tymi psiakami.
    • Gość: ?! Re: chcecie rasowego pieska?to przeczytajcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:06
      Po pierwsze,nie uwazam,ze ludzie ze wsi sa gorsi (chociazby dlatego,ze sama
      mieszkalam na wsi kilkanascie lat),natomiast z cala stanowczoscia i tego co
      widzialam moge stwierdzic,ze 50% ludzi mieszkajacych na wsi traktuje zwierzeta
      nie jak zywe stworzenia tylko jak rzeczy,a wlasnie na wsiach nie zanosi sie
      psow do uspienia tylko sie je topi lub wrzuca sasiadom za plot(mi raz wrzucili
      za plot kota w worku,zeby moj rottweiler go zjadl,na szczescie kotek zostal
      uratowany).
      Schroniska sa super i uwazam,ze trzeba ratowac zwierzeta tam przebywajace,ale
      czy nie uwazasz,ze jesli ktos juz koniecznie chce miec malutkiego,rasowego psa
      to nie lepiej zeby go kupil na takim bazarze,a nie patrzyl jak psie dziecko
      lezy na jakims marnym kocyku przy -5 na dworze?
      Bo mi sie wydaje i bardziej mnie rusza taki widok niz pieska w schronisku,ktory
      ma ciepla bude i miche zarcia.
      W schronisku sa biedne zwierzeta ale chyba mozna powiedziec,ze tam sa
      bezpieczniejsze,pod opieka odpowiedzialnych ludzi.
      Ale jest to moje subiektywne zdanie i nikt sie ze mna zgdadzac nie musi.
      • comma ABSOLUTNIE NIE KUPOWAĆ NA BAZARZE!!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 00:01
        A jeśli widzisz szczenięta sprzedawane w niehumanitarny sposób, zawiadom
        policję lub straż miejską. Powinni odebrać szczeniaki takim barbarzyńcom i
        dostarczyć je do schroniska. Stamtąd chętni na kundelka w typie psa rasowego -
        bo nikt nie sprzedaje na bazarze RASOWYCH szczeniaków - będą mogli je wziąc za
        darmo lub za symboliczny datek. Kupowanie psów na bazarze, to nabijanie kabzy
        pseudohodowcom, którzy za pół roku pojawią się w tym samym miejscu z kolejnymi
        szczeniakami. NIGDY nie kupiłabym psa na giełdzie i odradzam to wszystkim moim
        znajomym.
        • miss_dronio Re: ABSOLUTNIE NIE KUPOWAĆ NA BAZARZE!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 00:18
          Pamietacie może wstrząsający dokument "Rosyjskie zwierzeta", o tym jak Rosjanie
          przewożę przez granicę z Polaską zwierzęta, zeby je sprzedawać na bazarach?
          Oszczędzę traumatycznmych szczegółow tym, którzy nie widzieli. Bestialstwo nie
          do opisania!!!! Podsumuje to tylko jednym słowem:KOSZMAR. Pamietajcie, ze takie
          rzeczy będą się działy dopóki na bazarach bedzie popyt na takie zwierzęta. Nie
          przykładajcie ręki do tego bestialstwa! I zawsze interweniujcie: na policji,
          strazy miejskiej, w TOZ-ie.
          Pzdr.
          • teba18 Re: ABSOLUTNIE NIE KUPOWAĆ NA BAZARZE!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 20:10
            Popieram nie kupujcie zwierzat na bazarach, pod wystawami ani w zadnych takich
            miejscach- kupujac wspierasz. te zwierzeta czesto sa chore, hodowane w
            strasznych warunkach i przez nieodpowiedzialnych ludzi. Jesli chcesz nowego
            zwierzaczka to sa dwa wyjscia: schronisko i profesjonalny hodowca- poznasz go po
            tym jak traktuje swoje zwierzeta i na ile dobrze je zna (znam hodowle psow gdzie
            jak sie zapytala Pana ile On wlasciwie ma psow to nie potrafil mi odpowiedziec )
    • ontarian2 [...] 05.03.05, 01:02
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • sabriel Re: chcecie rasowego pieska?to przeczytajcie. 08.03.05, 10:46
      Hm,wiesz moja ciocia kupiła pieska pod stadionem.Kupiła go jako 7-tygodniowego
      szczeniaka za 200zł.Szybko okazało się że maluch ma 4 tygodnie(a wiec powinien
      być jeszcze z matką) i ma problemy z nóżkami.
      Piesek niedawno był operowany,a koszta operacji przewyższyły cenę jego zakupu-
      1000zł.Niewiadomo czy nie potrzebna bedzie jeszcze jedna operacja(czyli drugie
      1000zł).
      Oczywiście nie twierdze że jak sie kupi psa z hodowli z papierami(lub bez) to
      on bedzie zdrowy jak ryba(wiele jest przykładów że tak nie jest).
      Ale ten kto rozmnaża zwierzaka powinien zapewnić suce i szczeniakom przyzwoite
      warunki do rozwoju,a później znaleść im dobrego opiekuna.
      Jak widzę kogoś kto sprzedaje małego pieska trzymając go za pazuchą, to mam
      ochotę wziąść solidnego bata i przylać mu po dupsku kilka razy.
      To są zwykli producenci,handlarze,którzy masowo rozmanżają zwierzaki dla kasy.
      Oni w ogóle nie dbają o psy/koty.Często są to pijaki, które potrzebują kasy na
      flaszkę(widać to po czerwonej od wódki gębie).Takie elementy powinno się
      tępić,karać surowo,nakładać na nich mandaty.No ale kto ma to robić jak policja
      czy straż ma ważniesze rzeczy na głowie.
    • vinca bredzisz człowieku 08.03.05, 19:03
      Przecież kupując od takich handlarzy tylko i wyłącznie nakręcasz ich
      interes!!!!!!!!
      Co za banialuki!
    • captroy Rusz TYLEK 08.03.05, 21:14
      Z ta ich rasowoscia to przesadzilas,tak samo jak z tymi ludzmi ze wsi.Sam
      jestem mieszczuchem,ale to chyba wlasnie w miastach sa przepelnione schroniska
      dla zwierzat..Skad wedlug ciebie sie tam biora?Jak widzisz,ze dzieje sie cos
      zlego to rusz tylek i powiadom odpowiednie organy.Myslisz,ze wszyscy sie rzuca
      by wykupic te psiny...?
      • venus22 Re: Rusz TYLEK 08.03.05, 21:22
        A na wsi tez sa schroniska?

Venus
        • captroy Re: Rusz TYLEK 08.03.05, 22:06
          ..tak samo jak tramwaje
        • vinca Re: Rusz TYLEK 08.03.05, 22:09
          > A na wsi tez sa schroniska?

Domniemuję, że to pytanie retoryczne. Jeśli zaś nie, nawet nie wyprowadzaj mnie
          z błędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka