Dodaj do ulubionych

wakacje z psem

05.08.05, 09:15
hej, mam pytanko...czy na plazach w ustce jest klopot z psem na plazy???ustka
zachodnia.wybieram sie po 20 wie to koncowka sezonu to moze nie bedzie tyle
ludzie,a le bardzo chcialabym wiedziec. dziekuje z gory za
odpowiedz.pozdrawiam.pa
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: wakacje z psem 05.08.05, 09:41
      pracalicencjacka1 napisała:

> hej, mam pytanko...czy na plazach w ustce jest klopot z psem na plazy???

Kto ma miec klopot? Pies powienien byc pod Twoja kontrola i nie moze byc
      zagrozeniem dla innych. Pod kontorla rozumeim ze alo jest 100-procentowo
      poslusz=ny albo jest na smyczy lub w kagancu.

Wiele osob boi sie psow puszczonych luzem i wcale im sie nie dziwie, ba! mnie
      tez sztywnieje kregoslup na widok duzego pieska luzem i bez kaganca. Choc tez
      mam psa. Duzego.
      Bo niestety nigdy nie wiesz, kiedy pies ugryzie i kogo.
      • bullowy Re: wakacje z psem 05.08.05, 11:18

> Wiele osob boi sie psow puszczonych luzem i wcale im sie nie dziwie, ba! mnie
        > tez sztywnieje kregoslup na widok duzego pieska luzem i bez kaganca. Choc tez
        > mam psa. Duzego.
        > Bo niestety nigdy nie wiesz, kiedy pies ugryzie i kogo.

-buhaha ,tak samo jak nie wiesz,który przechodzień jest szalony i może od tyłu
        cię udusić.

• rezurekcja Re: wakacje z psem 05.08.05, 11:46
          bullowy napisał:

> -buhaha ,tak samo jak nie wiesz,który przechodzień jest szalony i może od tyłu
          > cię udusić.

nie wiem. Ale w tym watku mowimy o psach a nie o ludziach.
          Nie chce zagrozen przez psa z powodu niefrasobliwosci wlasciciela. Ani dla
          siebie ani dla mojego psa. Nawet jesli to bedzie ustalanie hierrchii. Bo moj
          pies czesto jest w kagancu. Te inne z reguly kaganca nie maja.
          • edavenpo Re: wakacje z psem 05.08.05, 19:32
            Jesli planujesz byc na plazy w upalny dzien przez kilka godzin to nie bierz ze soba psa. Psy zle znosza
            upal i halas.

Byl tu niedawno watek o tym jak normanie lagodny pies ktory lezal pare godzin na sloncu i w halasie na
            plazy ugryzl przebiegajace dziecko.

Jak na spacer po plazy w chlodniejszy dzien to jak najbardziej.
            • pracalicencjacka1 Re: wakacje z psem 05.08.05, 21:12
              witam ponownie,absolutnie nie chodzi mi tutaj o plazowanie z psem w upalne dni,
              mam na mysli obecnosc psa na plazy w dni chlodniejsze, badz tez o porannych lub
              wieczornych porach.pies juz pare razy byl nad morzem wiec wiem jak sie
              zachowuje i moge byc spokojna, ale wiem tez czego ja robic nie powinnam;)
              pozdrawim i prosze o info odnosnie plazy w ustce poniewaz domek juz
              zarezerwowany...z duzym ogrodkiem zeby piesek mial sie gdzie wybiegac i
              odpoczac w cieniu:)
              • edavenpo Re: wakacje z psem 06.08.05, 00:41
                pracalicencjacka1 napisała:

> witam ponownie,absolutnie nie chodzi mi tutaj o plazowanie z psem w upalne dni,
                >
                > mam na mysli obecnosc psa na plazy w dni chlodniejsze, badz tez o porannych lub
                >
                > wieczornych porach.

W takim razie zwracam honor ;-))))
          • bullowy no własnie hierarchia 06.08.05, 10:54
            a z tą pani rezurekcjo jest u pani słabo.pies poddany swojemu panu ma miec
            wpojone do głowy co wolno a co nie.moim psom nie wolno ustalac żadnej hierarhi
            z innymi psami,nawet atakowane przez inne psy mają schodzic z drogi i nie dawać
            się sprowokować.i chociaz ja mam bullteriery,to ja jestem od obrony a nie
            one!,a następnym razem radzę zastanowić sie nad dobrym szkoleniem dla pani i
            dla pani psa.jeśli nie potrafi pani przewidzieć reakcji swojego psa to jasne,ze
            niech pani zakłada mu kaganiec a najlepiej też na smyczy niech będzie.
    • wawanka1 Re: wakacje z psem 08.08.05, 20:21
      Czesc
      Bylam w Ustce kilka razy (co prawda bez psa), wlasnie w zachodniej czesci.
      Polecam to miejsce. Jest tam malo ludzi a idac w strone bazy wojskowej ( tj. na
      zachod) robi sie juz calkiem pusto.
      Zycze udanych wakacji i licze na zdjecia pieska z zachodniej plazy :-)
    • pracalicencjacka1 Re: wakacje z psem 11.08.05, 11:26
      NAPISZCIE COS JESZCZE NA TEN TEMAT BO WYJAZD SIE ZBLIZA A JA NADAL JESTEM W
      PUNKCIE WYJSCIA:(DZIEKI.POZDR.
      • katepat Re: wakacje z psem 12.08.05, 21:35
        witam!
        właśnie wróciłam z urlopu - co prawda byłam nie w Ustce, a w Rowach, k. Ustki
        oczywiście byłam tam ze swoim psiakiem - "plażowałyśmy" nie na głównej plaży
        (co prawda nie widziałam tam tablic zabraniających wstępu psom, ale była tak
        zatłoczona, że wolałam dreptać kilka km w stronę Poddębia - tam było na plaży
        naprawdę pusto i psiak mógł hasać do woli)
        z 3 razy odwiedziłam też Ustkę, i zauważyłam, że niestety znajduje się tam
        tablica zabraniająca wstępu psom na plażę - ale nie wiem czy cała plaża jest
        strzeżona, i czy wogóle ktoś to egzekwuje - ten znak znajdował się przy wejściu
        na plażę w pobliżu portu -czyli takie naprawdę centralne miejsce -możliwe, ze
        znajdziesz jakąś plażę niestrzeżoną, oddaloną od głównej
        mam nadzieję, że pomogłam choć trochę
        pozdrawiam i życzę dużo słonca!:)
        • pracalicencjacka1 Re: wakacje z psem 15.08.05, 19:41
          dziekuje katepat, mam nadzieje ze damy jakos rade
          no i ze bedzie choc troszke slonka bo jak narazie pogoda nas dobija
          caluski
          papapa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka