alekssandra 21.08.05, 21:52 ------------------------------------------------------------------------------ -- Chciałabym kupić psa rasy Chihuahua. Nie wiem gdzie szukać i w jakiej są cenie. Bedę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakui Re: Chihuahua 21.08.05, 21:55 szukac w zwiazku kynologicznym hodowli(chyba ze mieszkasz w mniejszej miejscowosci to musisz skoczyc do czegos wiekszego). mozesz tez kupic na wystawie psow. pamietaj rasowy znaczy z tylko i wylacznie z rodowodem! Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Chihuahua 22.08.05, 08:44 Na wystawie nie ma sprzedaży. Owszem, mozna sie dogadać z hodowcą, ale tak skoczyć na wystawe i kupic to juz nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Chihuahua 22.08.05, 10:27 bez sensu .... na kocich mozna kupic.... poza tym pojdziesz w ustronne miejsce i co? kupisz i wyjdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: Chihuahua 22.08.05, 13:53 kakui napisała: > bez sensu .... na kocich mozna kupic.... poza tym pojdziesz w ustronne miejsce > i co? kupisz i wyjdziesz Dlaczego bez sensu?! Uważasz,że z sensem jest taszczenie szczeniąt na wystawe?! TO JEST BEZ SENSU ! Szczenię powinno być kupowane w domu u hodowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Chihuahua 22.08.05, 17:52 wiesz niektorzy wystawiaja mioty..... przynajmniej kupujacy ma jakis dowod ze pies/kot moze osiagnac jakis sukces na wystawie. a co ci po kupowaniu w domu? obejrzysz matke i warunki w jakich mieszkal i co? spodoba ci sie pierwszy lepszy i juz twoj..... Odpowiedz Link Zgłoś
grosikk Re: Chihuahua 22.08.05, 21:40 Ja też jestem zainteresowana kupnem chihuahua.Chciałabym kupić ale tak do 1800zł.Jak na razie ceny które słyszałam to 2500.Jak na moją kieszeń to za dużo.Podobno taniej w czechach. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Chihuahua 23.08.05, 13:38 Możesz popytać w hodowlach o pieski z jakąś wadą na urodzie typu krzywy ogonek, oczy różnego koloru, za długa/za krótka sierść, wadliwe umaszczenie - są to tak samo pieski zdrowe, rodowodowe, ale mające małe albo żadne szanse na uzyskanie praw hodowlanych. Jeśli szukasz pieska do kochania, a nie na wystawy i rozmnażanie, to jest dobry wybór, bo hodowcy obniżają cenę takich szczeniąt - nieraz nawet o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: Chihuahua 23.08.05, 09:38 kakui napisała: > wiesz niektorzy wystawiaja mioty..... przynajmniej kupujacy ma jakis dowod ze > pies/kot moze osiagnac jakis sukces na wystawie. Matko...co Ty za bzdury wypisujesz?! Jesli kupujący jest zaineresowany szczenięciem wystawowym,to bywa na wystawach i sprawdza wyniki rodzicow (przyszlych rodzicow)szczeniaka ! A ci,co woża mioty maluchów na wystawy to po prostu handlarze,a nie prawdziwi hodowcy! a co ci po kupowaniu w domu? > obejrzysz matke i warunki w jakich mieszkal i co? A to jest bardzo dużo!Poza tym prawdziwy hodowca,chce poznac nowych wlascicieli,a to wymaga czasu,rozmowy. Szczenie,to nie przedmiot! Tu nie moze byc transakcji - pies-kasa i tyle!A tak to wyglada na wystawach...bo przeciez nikt nie ma czasu na dluzsza rozmowe... Nikt nie pisze umowy kupna-sprzedaży....bo dla handlarza najwazniejsze jest,zeby opchnac "towar"...nie wazne komu... > spodoba ci sie pierwszy lepszy i juz twoj..... No,tak to akurat jest wlasnie na wystawch! PS.mam wrazenie,ze Ty w ogole nie masz pojecia o czym piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_anuska Re: Chihuahua 23.08.05, 11:34 www.papillon-chihuahua.com/ To jest adres strony hodowli w której ja kupiłam suczkę chihuahua.Moi rodzice zapłacili za Sisi 3000 zł.Z moich informacji wynika, że jest to jedna z najlepszych hodowli w Polsce tej rasy. Pani Halina jest bardzo miła i napewno pomoze Ci wybrac jakieś ładne szczenię. Moją Sisi odebrałam po powrocie z wakacji 20.08.05r. Jetem bardzo szczęśliwa długo czekałam na takiego pieska. Sisi jest bardzo sympatyczna, ciągle chce być u mnie na rękach patrzy mi w oczy i bez przerwy merda ogonkiem, chyba bardzo mnie polubiła. Ja jak i moja cała rodzina jestesmy nia zachwyceni, jej usposobieniem , jak i przemiłym wygladem . Pierwsza noc Sisi jak i my wszyscy nie spaliśmy. Ona chciała spać z nami, a my postanowiliśmy nie uczyc ja zlych nawykow. Ma wspaniała budke do spania, fajne zabawki oraz wszystkie potrzebne rzeczy by jej było dobrze, mimo to, ona jeszcze potrzebuje kontaktu z nami przez 24h/dobę. Jest to bardzo miłe i musimy sprostać temu zadaniu. Mam nadzieję, że ty również będziesz miała swoją chihuahuę i będziesz tak szczęśliwa jak ja jestem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anne9 Re: Chihuahua 04.09.05, 18:00 :(((( Boże, gdyby mnie było stac.................................... Odpowiedz Link Zgłoś