21.08.05, 21:52
------------------------------------------------------------------------------
--
Chciałabym kupić psa rasy Chihuahua. Nie wiem gdzie szukać i w jakiej są
cenie. Bedę wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • kakui Re: Chihuahua 21.08.05, 21:55
      szukac w zwiazku kynologicznym hodowli(chyba ze mieszkasz w mniejszej
      miejscowosci to musisz skoczyc do czegos wiekszego). mozesz tez kupic na
      wystawie psow. pamietaj rasowy znaczy z tylko i wylacznie z rodowodem!
      • don2 Re: Chihuahua 21.08.05, 22:21
        polecam hodowce -501673695
      • mmk9 Re: Chihuahua 22.08.05, 08:44
        Na wystawie nie ma sprzedaży. Owszem, mozna sie dogadać z hodowcą, ale tak
        skoczyć na wystawe i kupic to juz nie te czasy.
    • kakui Re: Chihuahua 22.08.05, 10:27
      bez sensu .... na kocich mozna kupic.... poza tym pojdziesz w ustronne miejsce
      i co? kupisz i wyjdziesz
      • a_na Re: Chihuahua 22.08.05, 13:53
        kakui napisała:
        > bez sensu .... na kocich mozna kupic.... poza tym pojdziesz w ustronne miejsce
        > i co? kupisz i wyjdziesz

Dlaczego bez sensu?!
        Uważasz,że z sensem jest taszczenie szczeniąt na wystawe?! TO JEST BEZ SENSU !
        Szczenię powinno być kupowane w domu u hodowcy!
        • kakui Re: Chihuahua 22.08.05, 17:52
          wiesz niektorzy wystawiaja mioty..... przynajmniej kupujacy ma jakis dowod ze
          pies/kot moze osiagnac jakis sukces na wystawie. a co ci po kupowaniu w domu?
          obejrzysz matke i warunki w jakich mieszkal i co? spodoba ci sie pierwszy
          lepszy i juz twoj.....
          • grosikk Re: Chihuahua 22.08.05, 21:40
            Ja też jestem zainteresowana kupnem chihuahua.Chciałabym kupić ale tak do
            1800zł.Jak na razie ceny które słyszałam to 2500.Jak na moją kieszeń to za
            dużo.Podobno taniej w czechach.
            Gosia.
            • default Re: Chihuahua 23.08.05, 13:38
              Możesz popytać w hodowlach o pieski z jakąś wadą na urodzie typu krzywy ogonek,
              oczy różnego koloru, za długa/za krótka sierść, wadliwe umaszczenie - są to tak
              samo pieski zdrowe, rodowodowe, ale mające małe albo żadne szanse na uzyskanie
              praw hodowlanych. Jeśli szukasz pieska do kochania, a nie na wystawy i
              rozmnażanie, to jest dobry wybór, bo hodowcy obniżają cenę takich szczeniąt -
              nieraz nawet o 50%.
          • a_na Re: Chihuahua 23.08.05, 09:38
            kakui napisała:
            > wiesz niektorzy wystawiaja mioty..... przynajmniej kupujacy ma jakis dowod ze
            > pies/kot moze osiagnac jakis sukces na wystawie.

Matko...co Ty za bzdury wypisujesz?!
            Jesli kupujący jest zaineresowany szczenięciem wystawowym,to bywa na wystawach i sprawdza wyniki rodzicow (przyszlych rodzicow)szczeniaka !
            A ci,co woża mioty maluchów na wystawy to po prostu handlarze,a nie prawdziwi hodowcy!

a co ci po kupowaniu w domu?
            > obejrzysz matke i warunki w jakich mieszkal i co?

A to jest bardzo dużo!Poza tym prawdziwy hodowca,chce poznac nowych wlascicieli,a to wymaga czasu,rozmowy.
            Szczenie,to nie przedmiot! Tu nie moze byc transakcji - pies-kasa i tyle!A tak to wyglada na wystawach...bo przeciez nikt nie ma czasu na dluzsza rozmowe...
            Nikt nie pisze umowy kupna-sprzedaży....bo dla handlarza najwazniejsze jest,zeby opchnac "towar"...nie wazne komu...

> spodoba ci sie pierwszy lepszy i juz twoj.....

No,tak to akurat jest wlasnie na wystawch!

PS.mam wrazenie,ze Ty w ogole nie masz pojecia o czym piszesz!
    • ania_anuska Re: Chihuahua 23.08.05, 11:34
      www.papillon-chihuahua.com/ To jest adres strony hodowli w której ja
      kupiłam suczkę chihuahua.Moi rodzice zapłacili za Sisi 3000 zł.Z moich
      informacji wynika, że jest to jedna z najlepszych hodowli w Polsce tej rasy.
      Pani Halina jest bardzo miła i napewno pomoze Ci wybrac jakieś ładne szczenię.
      Moją Sisi odebrałam po powrocie z wakacji 20.08.05r. Jetem bardzo szczęśliwa
      długo czekałam na takiego pieska. Sisi jest bardzo sympatyczna, ciągle chce
      być u mnie na rękach patrzy mi w oczy i bez przerwy merda ogonkiem, chyba
      bardzo mnie polubiła. Ja jak i moja cała rodzina jestesmy nia zachwyceni, jej
      usposobieniem , jak i przemiłym wygladem . Pierwsza noc Sisi jak i my wszyscy
      nie spaliśmy. Ona chciała spać z nami, a my postanowiliśmy nie uczyc ja zlych
      nawykow. Ma wspaniała budke do spania, fajne zabawki oraz wszystkie potrzebne
      rzeczy by jej było dobrze, mimo to, ona jeszcze potrzebuje kontaktu z nami
      przez 24h/dobę. Jest to bardzo miłe i musimy sprostać temu zadaniu. Mam
      nadzieję, że ty również będziesz miała swoją chihuahuę i będziesz tak
      szczęśliwa jak ja jestem. Pozdrawiam Ania
      • anne9 Re: Chihuahua 04.09.05, 18:00
        :(((( Boże, gdyby mnie było stac....................................
      • figa.kw Re: Chihuahua 08.09.05, 15:00
        Maleńkie cudeńka :) Urocze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka