lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 14.10.05, 20:11 ups falstart;) nom, moj kot (2,5 miesiaca) ma pchły. Probowałam preapratu FIPRex, ale lipa, nic to nie dalo Jak Wam sie udalo pozbyc tych pasozytow ze swoich kotow? Odpowiedz Link Zgłoś
danusis Re: PCHŁY U KOTA:p 25.10.05, 22:40 O CHOLERA zmartwiło mnie, że fiprex nie działa, właśnie dziś zaaplikowalam kotu ale będe go obserwować czy pchły sobie poszły Odpowiedz Link Zgłoś
m.pw Re: PCHŁY U KOTA:p 15.10.05, 22:41 Tak, Frontline działa. Najpierw był seans u weta - koty (kilka kolejnych - mam 5 ogonów)- miało pchlich pasażerów. Był to frontline w aerozolu lub jakos tam inaczej rozpylany. W następnych latach tez frontline, ale w zbiorniczku - wpuszczany na kark (koty i psy) 2x na rok, a teraz tylko aplikuje psom, poniewaz boje sie odklezczowej choroby. U kotów nigdy klezszca nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 15.10.05, 22:46 dzieki, Wam wszystkim:) jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to dawac i pisac;) a z tym frontline.......a ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ali32 Re: PCHŁY U KOTA:p 20.10.05, 09:16 frontline albo w areozolu ale niektore koty przezywaja straszny stres gdy im sie cos rozpyla wiec u weta najlepiej wet ma tez frontline w plynie lasnie ten - co pisal(-a) mp.w - aplikowany na skore kota miedzy lopatki czy ciut wyzej. super skuteczny a przy tym ponoc ma takie dzialanie ze nie pwoduje zeskakiwania pchel z kota (wtedy pogryza ciebie - ja mam slady od 4 miesiecy) tylko przez skore srodek dostaje sie do krwi . pchly pijac krew - zdychaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_tecza Re: PCHŁY U KOTA:p 20.10.05, 11:59 Jest taki srodek nie mam pojecia jak sie nazywa ale naprawde skuteczny wiem po swoim kocie który tez miał pchły jako 3-miesieczny kociak sprzedawany w takich maleńkich ampółkach i w postaci takiej oleistej aplikuje sie kotu na kark i to pomaga na 100% a pozatym zabezpiecza kota na co najmniej 2-3 miesiące. Dodatkowe plusy: nie ma stresu kotka przy kompaniu nie ma stresu i smrodu w domu przy rozpylaniu areozolu, no i przedewszystkim nie ma śmierdzacej obrużki Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 21.10.05, 23:37 :) no poki co zaobrózkowalam malucha:) ale faktycznie smierdzaca ta obroza;) no i jezeli nic to nie da, a raczej nie da (ych) to faktycznie tak jak mowicie wezme frontline;) Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: PCHŁY U KOTA:p 22.10.05, 01:16 Mam od dawna koty, bo jestem ich miłośnikiem. Sprawę pcheł już dawno temu rozwiązałem radykalnie. U weterynarza kupuję co 3-4 miesiące lek w niewielkich plastikowych pojemniczkach (0,4 ml na jednego kota, są też pojemniczki 0,8 ml wtedy jest taniej ~ 20 zł i można użyć dla dwoch kotów). Lek nazywa się ADVANTAGE. Na kark kota wylewa się tą niewielką ilość 0,4 ml i za 2 godziny kot nie ma już żadnej żywej pchły. Preparat ten zabezpiecza na 1-2 miesiące. Moje koty wychodzą na dwór, zadają się z kotami bezpańskimi i pcheł nie mają przynajmniej 2-3 miesiące. Środek ten jest nieszkodliwy dla kotów. Stosuje go już od bardzo dawna i uważam, że nie ma lepszego środka. Stosując go, kot nawet nie czuje, że pokropiłem mu kark. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 22.10.05, 14:08 choleska nie pamietam jak nazywal sie ten preparat, ale ja tez bylam z Grubym u wet. i zaplikowal mu na kark preparat ale nic to nie dalo. Przychyle sie chyba jednak do frontline, tylko ile to kosztuje? bo ja jako biedna studentka:) finanse mam dosc uszczuplone;p Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_tecza Re: PCHŁY U KOTA:p 26.10.05, 08:51 Ja nie jestem pewna czy na pewno to byl frontline ale placiłam 20 zł za jednorazowa dawka Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 26.10.05, 18:25 ok:) poki co, obrozka zadziałała;-) jak te pasozyty wroca, wtedy skorzystam z frontline dzieki for all za porady:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: PCHŁY U KOTA:p 29.10.05, 13:17 wrocily.............:P no to trzeba sie kopsnac po frontline.... ech syzyfowa praca:/ Odpowiedz Link Zgłoś
izerskie Re: PCHŁY U KOTA:p 08.12.05, 16:51 co do preparatow Advantage i Advantix (Advantix działa też przeciwko kleszczom) to najprawdopodobniej nie mozna ich stosowac u kotow. moj vet zawsze ostrzegal zeby pies po zaaplikowaniu ktoregos z tych preparatow nie mial kontaktu z kotem, bo to sie dla kota moze zle skonczyc (chyba chodzi o jakies zatrucie ale nie jestem pewna). to samo jest napisane na ulotce Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: PCHŁY U KOTA:p 09.12.05, 18:46 Coś ci się najwyraźniej pomyliło. Mam właśnie przed sobą advantage. Na opakowaniu pisze : roztwór do nakrapiania na skórę dla kotów. Zaraz wysmaruję nim moje dwa koty. Odpowiedz Link Zgłoś