Dodaj do ulubionych

Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz.....

05.06.06, 20:12
www.petatv.com/tvpopup/video.asp
Obserwuj wątek
    • malgoska13 Re: Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz..... 10.06.06, 12:50
      o Boże! Brak słów. Tylko łzy się cisną do oczu.
    • mama007 o czym jest ten film? nt 10.06.06, 18:37

• umfana boję się tam wejść :((( 10.06.06, 18:44
        Wczoraj na GGadulcu wysłuchałam historii Kotków Działkowych mojej kumpeli z
        forum. Boże... nie mogę się po tym pozbierać. Jacyś sadyści wtargneli na teren
        jej działki i zakatowali w bestialski sposób Kotki, między innymi paląc je na
        żywca! Nie wiem jak Ona to przeżyła... Dbała o te Koteczki i jakiś sqrvviel
        zakatował je :(((
        • mama007 Re: boję się tam wejść :((( 10.06.06, 19:04
          umfana to te dzialkowe kotki z miau?????????????????????????
          • umfana być może... 10.06.06, 19:14
            Kumpelę poznałam na ukrytym forum Gazetowym. Ona jest z Olsztyna. O sprawie
            pisała prasa. Policja złapał bandziorów i sąd ich nawet skazał, ale co z tego?
            Problemy na tej działce cały czas powracają, np: bydlaki puścili psy agresywne,
            które skasowały kocie domki :((( Te @#$$% nawet strzelały do kotów zabijając!
            Wyjątkowe zwyrodniałe dranie. Trzy raz zniszczono jej altankę na działce... Tak
            mi żal tych zwierząt i Jej :(((
            • po.prostu.ona Re: być może... 10.06.06, 21:52
              To potworne :-( W głowie się nie mieści. Policja powinna szczególnie patrolować
              ten teren. Czy w tej sprawie nie może pomóc jakaś prozwierzęca organizacja?
              • umfana Re: być może... 10.06.06, 23:13
                Będę z Nią rozmawiać jeszcze i spytam co z organizacjami ekologicznymi? Ona
                opiekuje się kotkami wolno żyjącymi, więc na pewno wie co robić. Pisała mi, że
                policja była bardzo pomocna. Działka jest prawie w centrum miasta i stąd ta
                swołocz polująca na koty :(((
                • wrexham Re: być może... 13.06.06, 10:48
                  ja ja pamietam, pamietam jej posty na ktoryms forum - chyba, ze to zbieg
                  okolicznosci - tamta dziewczyna tez byla z olsztyna i tez opiekowala sie
                  kotkami na dzialce - okropne rzeczy pisala - czy pamietasz jej nick?
                  pozdro wrex
                  • umfana Werka pamiętam nick z Gazety ;o) 13.06.06, 23:43
                    Loginu z Miau nie kojarzę, bo nie znam stamtąd tej sprawy :(
                    Jak chcesz dam Ci na maila. Może Ona sama namierzy ten mój post i zobaczy, że
                    piszę o Niej za Jej plecami ;>
                    • wrexham Re: Werka pamiętam nick z Gazety ;o) 14.06.06, 10:40
                      no to musi byc jakis zbieg okolicznosci z tym olsztynem i dzialkami..
                      nie pamietam nicka tamtej dziewczyny (gazetowego), ale to na pewno nie byla
                      werka; pamietam, ze w jej watku ktos jej zarzucal epatowanie okrucienstwem, bo
                      w rozpaczy napisala jakies szczegoly o zabitym malym kotku na dzialce, ktorym
                      sie opiekowala; kojarzysz moze? nie sadze, zebys przeoczyla taki watek; tyle,
                      ze to bylo na jesieni, a jak chcialam zobaczyc posty z jesieni to sie okazalo,
                      ze juz ich nie ma i nie wiem jak szukac bo moze sa dostepne w jakis sposob;
                      qrcze, mam ten nick na koncu jezyka juz od wczoraj i nie moge sobie przypomniec;
                      • umfana Wrexham pisze na prv do Ciebie nick tej osoby 14.06.06, 17:27
                        Och Werka to moja "czuła" nazwa Ciebie ... przepraszam :o)
                        • aix.sponsa Re: Wrexham pisze na prv do Ciebie nick tej osoby 14.06.06, 19:56
                          U mnie nie widać filmu. Nie włącza się. O czym to jest?
                        • wrexham Re: Wrexham pisze na prv do Ciebie nick tej osoby 16.06.06, 14:49
                          lo matko, no to sie zrozumialysmy ;)))))
                          (odpisalam na prv)
      • bellisea Sadze, ze o okrucienstwie producenta karmy IAMS 10.06.06, 21:42
        Dobrze, ze nie karmie swojego futrzaka produktami tej firmy. Podejrzewam, ze
        w "laboratoriach badawczych" innych firm jest podobnie, tylko nie bylo
        telewizyjnych przeciekow. Porazil mnie pies, ktory chce popelnic samobojstwo
        przez odmowe jedzenia.......Straszne i wszystko po to, aby naszym zwierzakom
        bylo przyjemnie w zyciu.

P.S. Wejdzcie na strone www.peta.org w dziale TV obejrzyjcie filmik - Iams
        Cruelty.
        • umfana Re: Sadze, ze o okrucienstwie producenta karmy IA 10.06.06, 23:14
          nie mogę tam wjeść :(((
          • magdaksp Re: Sadze, ze o okrucienstwie producenta karmy IA 11.06.06, 00:24
            boze az wstyd byc czlowiekiem,ajaką ja mam pewnosc ze royal canin tak nie robi?
            • umfana aha chodzi o karmy dla zwierząt robione z nich sam 11.06.06, 11:30
              samych! To znana sprawa od lat. Gdzieś miałam dwa duże artykuły w necie na ten
              temat, ale zgubiłam linki :( Może któraś z Was będzie miała?
              • magdaksp Re: aha chodzi o karmy dla zwierząt robione z nic 11.06.06, 15:39
                wtym filmie nichodzi oto.powiedz mi czy sa jakies haki na rc?
                • umfana Re: aha chodzi o karmy dla zwierząt robione z nic 11.06.06, 19:39
                  a o co? bo ja tam nie wejde! na RC nie wiem czy są.
                  • malgoska13 Re: aha chodzi o karmy dla zwierząt robione z nic 13.06.06, 08:50
                    lepiej nie wchodź, ja weszłam obejrzałam tylko jeden filmik nie cały, jak
                    katują krowy zanim je zabiją, jak się nad nimi znęcają, od tego czasu nie mogę
                    dojść do siebie. Jaki podły ten świat, tyle w nim zła. Tacy ludzie powinni być
                    wieszani za jaja i obdzierani ze skóry na żywca. Na oczach innych, dla
                    przykładu żeby żaden nastepny się już nad żadnym zwięrzęciem nie znęcał.
                    • umfana Małogosiu 13.06.06, 19:41
                      Ja już miałam "przyejmość" oglądania takich potworeństw i wolę nie widzieć
                      następnych. Później po nocach śnią się koszmary! Człowiek to jednak najgorsze
                      bydle na Ziemi :(((
                      • diana74 Re: Małogosiu 14.06.06, 00:26
                        a mnie sie filmik nie otwiera...
                        • malgoska13 Re: Małogosiu 14.06.06, 11:01
                          to dobrze, nie wchodź tam
                    • inquisition Ten świat jest podły i zły nawet bez ludzi! 12.08.06, 09:36
                      Wiesz, że kotki zabijają i bawią się zwierzyną nawet jeśli nie są głodne?

A wiesz że wiele zwierząt (np. sroki) zjada młode innych gatunków?
                  • pokraczna_kasia Re: aha chodzi o karmy dla zwierząt robione z nic 22.07.06, 19:26
                    RC produkuje ta sama firma, która robi Whiskas - Waltham. Należy ona do koncerny
                    MasterFood. Nie wiem jak tam traktują zwierzęta, ale wiem jak ludzi... :/
    • turbomini Re: Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz..... 23.07.06, 19:46
      Słuchajcie, ja też tam nie wejdę, bo jestem dość wrażliwa i się boję po prostu.
      Ze strzępków Waszych rozmów mogę co niego wywnioskować, ale czy ktoś z Was może
      po krótce napisać o co dokładnie chodzi?
      • umfana Re: Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz..... 23.07.06, 20:00
        Żółtki chyba na żwyca obdzierają psieki aby je później na żywca we wrzątku
        gotować... nie wiem. Też tam nie wejdę, ale coś cyztałam o tym :(((
        • turbomini Re: Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz..... 23.07.06, 23:23
          A co to ma wspólnego z karmą dla psów? Bo ktoś coś wspominał...
          • carolinascotties IAMS = Eukanuba n/t 24.07.06, 03:37
    • carolinascotties IAMS 24.07.06, 03:51
      Jestem przerażona - zaczęło się od tego, że przeczytałam ten artykuł:
      www.z-palacu-cesar...i_przemyslu.htm
      dość sceptycznie nastawiona postanowiłam zweryfikować kilka informacji z tego
      artykułu i tak trafiłam na stronę PETA ( www.peta.org/ )a tam:
      www.iamscruelty.com/ - na tej stronie jest film pt: "Iams: A Recipe for
      Cruelty" - proponuję go obejrzeć i przeczytać artykuł, który jest pod pierwszym
      wklejonym linkiem...

Tutaj są firmy, które produkując karmy - nie testują ich na zwierzętach i nie
      pakują do nich psów, kotów, odpadów:
      www.iamscruelty.com/supportBrandsUK.asp
      www.iamscruelty.com/notTested.asp
      Zastanawiam się, czy któraś z nich jest dostępna w Polsce...
      PS.
      Jeśli nie macie nerwów na to, by obejrzeć film - tutaj są opisy scen -
      www.iamscruelty.com/videos.asp
      www.iamscruelty.com/videos2.asp
      www.iamscruelty.com/videos3.asp
      • turbomini Re: IAMS 24.07.06, 09:07
        Nie otwiera się pierwszy link, który zamieściłaś. Możesz wkleić jeszcze raz?
      • carolinascotties Re: IAMS 24.07.06, 12:33
        spróbuj wejść przez główną stronę: www.z-palacu-cesarza.j.com.pl/
        potem wejdź w "żywienie", następnie w " praktyki przemysłu produkuj acego
        pokarm dla zwierząt domowych" ( druga pozycja).
        • turbomini Re: IAMS 24.07.06, 13:45
          Kurcze, tylko, że ja nie znam firm, które oni wymieniają jako humanitarne.
          Eukanuby już nie kupię. Nie wiem, może w ogóle zrezygnować z suchej karmy? Sama
          nie wiem...:(((
          • umfana :((( 24.07.06, 16:38
            Ja dla Kociepanien kupuję mięcho- wołowe i kurczaki a dla Dziczków puszkowca
            Whiskacza,etc :(((
      • l2m Re: IAMS 25.07.06, 00:10
        > dość sceptycznie nastawiona postanowiłam zweryfikować kilka informacji z tego
        > artykułu i tak trafiłam na stronę PETA

Mhm... widzi mi się, że ci, z pałacu cezarza, również czerpali swe informacje
        ze strony PETA - lub którejś ze spokrewnionych z PETA organizacji (Uncaged
        etc). A PETA wcale nie możemy uważań za bezstronną w stosunku do
        Procter&Gamble - a w tym przypadku chodzi o P&G właśnie: IAMS bowiem należy do
        tej korporacji.
        Tak się składa, że z pary powodów, prawie że nie należących do omawianego tutaj
        tematu, czuję się do pewnego stopnia zobowiązana przedstawić
        dowody "oskarzonej" strony:
        IAMSTruth
        Kto nie chce czytać po angielsku - opowiem pokrótce: otóż,
        eksperymentów na psach i kotach, przewidujących ich uśmiercenie,
        oraz ewentualną szkodę na ich zdrowiu, w IAMS zaprzestano już od
        dobrych kilku lat. Film, który jakoby udowadnia przeprowadzanie
        takich eksperymentów, został nakręcony nie w IAMS, tylko w ośrodku
        badawczym, który dostawał zlecenia od wielu różnych firm (w tym też
        IAMS); i przedstawia badanie, zamówione nie przez IAMS, tylko przez
        calkiem innego klienta.
        • carolinascotties Re: IAMS 25.07.06, 02:46
          ...przeczytałam.Dziękuję za informacje.
          W moich "poszukiwaniach" chodzi głownie o to, żeby znaleźć karmę dla moich
          czworonogów, która nie będzie zawierała w składzie mięsa psów, kotów, chorych
          zwierząt...Na pewno nie jest prawdą, że tylko IAMS dopuszcza(ł) do
          przeprowadzania TAKICH
          eksperymentów w takich warunkach i w całej tej okrutnej otoczce :(
          Jestem całym sercem ze wszystkimi zwierzakami , które cierpią - bez względu na
          to, kto to cierpienie zadaje i bardzo zależy mi na tym, aby moja osoba nie
          uczestniczyła w tym procederze nawet w najmniejszym stopniu.
    • koncowka A ten koszmar bije wszystkie poprzednie 29.07.06, 11:33
      www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
      • joszte Re: A ten koszmar bije wszystkie poprzednie 31.07.06, 12:22
        wystarczy mi pierwsze 10 sekund.
    • brytan Re: Koszmar trudny do opisania:( Sam zobacz..... 06.08.06, 02:18
      No i co robicie dla zwierzat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka