slodkogorzka2 01.07.06, 23:08 Czy wasze psy tez poczatkowo mialy stojace uszy?? dodam ze moja ma 3 miesiace i ma stojace uszy (nieprzycinane) Czy tak powinno byc? czy uszy jej jeszcze opadna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham Re: Uszy u sznaucera mini 03.07.06, 19:56 kiedys sie stojace uszy kopiowalo, zeby ukryc wade, teraz nie mozna kopiowac wiec czasem sie moze zdazyc ze stojacymi uszami; moj ma stojace, ale jest tylko sznauceropodobny (czyt. bez papierow); nie widzialam amerykanskiej wersji ze sterczacymi, za to niemieckie i owszem sie zdarzalo spotykac pozdro wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
weisefrau Re: Uszy u sznaucera mini 04.07.06, 18:47 Terierom niemieckim się uszu nie kopiuje, więc jak uszy niegrzecznie stoją, to się pod ich czubeczki podkleja grosiki przylepcem lekarskim, żeby klapnęły. Czytałam też o smarowaniu uszu towotem w celu ich zmiękczenia. Nie wiem czy to jest skuteczne, ale mi się jakoś nie podoba. Ani jedno, ani drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Uszy u sznaucera mini 06.07.06, 10:43 ale to jest watek o sznaucerach, a nie o terierach :) a niemieckim sznaucerom sie uszy kiedys kopiowalo na 100% - widzialam w ksiazce zdjecia z pewnej polskiej hodowli; normalnie uszy powinny byc 'oklapniete', stac powinny jedynie uszy kopiowane; uszy stojace nie kopiowane sa wada (tak stalo w ksiazce) Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Uszy u sznaucera mini 06.07.06, 10:45 a z tym towotem to juz przesada, nie smarowalabym psa takimi chemikaliami, i nie rozpowszechnialabym takich pomyslow, chocby ze wzgledu na to, ze jakis oszolom moze podchwycic i zastosowac - a rozni zagladaja na to forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
weisefrau Re: Uszy u sznaucera mini 06.07.06, 20:08 Bardzo przepraszam. Niestety takie "wartościowe informacje" można znaleźć w dostępnej w sprzedaży książce Elżbiety Chwalibóg p.t. Teriery. Sznaucer to nie terier, ale problem uszasty jest ten sam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś