catt4 04.02.03, 11:47 czy ktos wie więcej na ich temat? polecacie do mieszkania w bloku? wiem, że nie moga wchodzic po schodach, ale z parterem chyba sobie poradza? :))) ile teraz kosztuja szczeniaki tych długich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikra2 Re: info o bassetach !! 05.02.03, 14:47 Mam basseta, i uwazam ze nadaje sie do mieszkania w bloku. Moj na szczescie rzadko szczeka, bo jak juz szczeka, to robi to bardzo glosno (ma gleboki, dudniący głos) i słychac w calym domu, co moze na dluższą metę być uciążliwe dla sasiadów. Ale polecam Ci takiego psa. Z mojego doswiadczenia, generalnie, jest: - bardzo towarzyski, "musi" brac udział we wszystkim co sie w domu dzieje - bardzo łakomy - jakby miał nieograniczony dostęp do jedzenia, jadłby do oporu - uparty - to samo polecenie "trafia" czasem za 1 a czasem za 5 czy 10 razem. Przychodzi do nogi jak chce - tzn jak nic ciekawszego w jego mniemaniu, sie nie dzieje w okolicy - bardzo lubi wszystkich ludzi i wszystkie pieski - każdy jest przyjacielem; bardzo lubi spacery - optymista - ludzie bardzo pozytywnie na niego reaguja, co jest mile dla właściciela Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda5 Re: info o bassetach !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.03, 20:48 Miałam basseta 13 lat, zmarł nagle ale przez te 13 lat praktycznie nie chorował, ani na uszy ani na kręgosłup. Pochodził z Czech, gdzie ta rasa jest bardziej rozpowszechniona niż u nas. Był pozytywnie nastawiony do ludzi i zwierząt /również kotów/, ale sprowokowany przez innego psa stawał do walki. Nie był otluszczony, kufę miał dużą i zwykle wygrywał. Preferował windę, ale jak się popsuła, wchodził na VII piętro - do suki pobiegłby i na X-te, gdyby była taka potrzeba. Węch miał niesamowity - potrafił godzinami leżeć i piszczeć przy grzejniku, za którym wyczuł ukrytą przez dzieci kanapkę. Był leniwy i cwany , zanim wykonał moje polecenie musiał sie naszczekać, polecenia męża wykonywał bez szemrania. Na spacerach ze mną szarpał za smycz niemiłosiernie, z meżem chodził przy nodze. Mi potrafił przysmak wyrwać z ręki, gdy znalazł się w jego zasięgu a mężowi tylko patrzył glęboko w oczy. Jak te psy czują, ze jest jakiś przewodnik, potrafia sie dostosować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
catt4 Re: info o bassetach !! 11.02.03, 11:19 a gdzie kupiliscie swoje bassie? poszukuje info o hodowlach, jakie ceny?? Odpowiedz Link Zgłoś