Dodaj do ulubionych

ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z palucha

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.03.03, 11:15
Witam!!!!Znacie moze jakąś organizację,która zajmuje się sprawami schronisk
i warunków w jakich przebywają w nich zwierzęta?Organizację która byłaby w
stanie ukrócić bestialstwo ,,wolontariuszy(ek)"na Paluchu?Tam jetst jedno
wielkie bezprawie-pracują tam osoby które nie powinny nawet mieć kontaktów
ze zwierzętami-znęcanie się,bezmyślnośc podczas adopcji(psy wydawane bez
kastracji-ras obrończych...),potęzne ceny za przygarnięcie psa,itd.....można
wymieniać bez konca....Jesli ktoś zna taka organizacje proszę o pomoc!!!!!!!
Może być światowa,choć lepiej żeby była krajowa.....A moze Wspólnie się tym
zajmiemy-bo to co tam się dzieje przekracza wszelkie wyobrażenia.
Może jakiś wspólny list ,petycja...nie wiem-ruszmy tą sprawe..Proszę!!!!
Obserwuj wątek
    • gienkowy_syn ble ble ble 07.03.03, 13:29
      Ada, naucz się formułować myśli. No i nie pij więcej przed południem.
    • Gość: kundel Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 19:47
      Ada to chore co ty wypisujesz pomijajac fakt jak to jakies
      panie "wolontariuszki" w duzym pawilonie kwaranntanny zapinaja psy na smycz
      przez kraty przyduszajac je do nich, wynika z tego ze sie ich boja, a widzialam
      ze biora te groznych ras czyzby chcialy sie dowartosciowac pokazujac
      swoj "profesjonalim", sprawiajac psom bol a one sa pamietliwe.
    • Gość: radosny pies Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 03:00
      Gość portalu: ada napisał(a):

> Witam!!!!Znacie moze jakąś organizację,która zajmuje się sprawami schronisk
      > i warunków w jakich przebywają w nich zwierzęta?Organizację która byłaby w
      > stanie ukrócić bestialstwo ,,wolontariuszy(ek)"na Paluchu?Tam jetst jedno
      > wielkie bezprawie-pracują tam osoby które nie powinny nawet mieć kontaktów
      > ze zwierzętami-znęcanie się,bezmyślnośc podczas adopcji(psy wydawane bez
      > kastracji-ras obrończych...),potęzne ceny za przygarnięcie psa,itd.....można
      > wymieniać bez konca....Jesli ktoś zna taka organizacje proszę o pomoc!!!!!!!
      > Może być światowa,choć lepiej żeby była krajowa.....A moze Wspólnie się tym
      > zajmiemy-bo to co tam się dzieje przekracza wszelkie wyobrażenia.
      > Może jakiś wspólny list ,petycja...nie wiem-ruszmy tą sprawe..Proszę!!!!

Ja znam taka jedna organizacje zachodnia ale ona zajmuje sie niezrownowazonymi
      emocjonalnie panienkami, dac adres, przyda sie?
      Dziewczyno opamietaj sie, moze zajmij sie chlopakami daj zwierzetom odpoczac od
      siebie i ludziom przy okazji tez.
      Mam nadziej,ze ktos wreszcie skutecznie poprostu Ciebie wyrzuci z tego palucha.

• Gość: ty sukinkocie [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 09:55
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kUNDEL Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 20:44
        • Gość: KUNDEL Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 20:58
          *Ze jestes Ado nawiedzona to juz wiemy, ale czy to nie ty jestes tym
          wolontariuszem dreczacym psy Na paluchu bo tak szczodrze rozdajesz kopy.Oby ci
          sie noga nie powinela.
          • Gość: ada Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.03.03, 16:03
            > *Ze jestes Ado nawiedzona to juz wiemy, ale czy to nie ty jestes tym
            > wolontariuszem dreczacym psy Na paluchu bo tak szczodrze rozdajesz kopy.Oby
            ci
            > sie noga nie powinela.

Hmmm-Kundel-musze cie zmartwić-to nie ja rozdaje kopy a Gość portalu pod
            pseudo<<Ty sukinkocie >>-a juz z pewnoscia nie jestem wolontariuszem:)Ale
            wiesz co?Aż dziw mnie bierze,że tyle w ludziach naiwnej agresji-a nawiedzeni
            sa wszyscy ci,którzy nie zrozumieli tematu i bezmyslnie wypisuja pod moim
            adresem obelgi...Czy coś wam zrobiłam?
            Az przykro się robi gdy czytam te obelżywe teksty.
            Może kiedyś zrozumiecie moje szczere intencje....zycze wam tego z całego serca.
            • Gość: kundel Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 21:00
              To chyba ty nie rozumiesz, co chcialas napisac.Wszyscy do tej pory kpili
              bez "naiwnej agresji", to ty zaczelas obrazac i moze to ty zrozumiesz ze twoje
              intencje mieszaja. Acha serce u ciebie- to tylko miesien nic z uczuciami nie ma
              wspolnego, wiec nic nie zycz.
              • Gość: ada Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.03.03, 00:08
                Co ty mozesz o mnie wiedziec-przestan juz najezdzać na mnie bo mam tego dosc-
                ten list pisałam w intencji osob które tam były i adoptowaly psy-NIE NAPISALAM
                ŻE WSZYSCY____LUDZIE!!!!!!!!!
                Chciałbyś miec takie serce jak ja-ale chyba to niemożliwe w twoim przypadku-
                po tym co piszesz pod moim adresem....
                P.S:możesz zacytować fragment w którym obraziłam kogos?Byłabym ci wdzięczna.
                • Gość: radosny pies Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 00:50

> Co ty mozesz o mnie wiedziec-przestan juz najezdzać na mnie bo mam tego dosc-
                  > ten list pisałam w intencji osob które tam były i adoptowaly psy-NIE
                  NAPISALAM
                  > ŻE WSZYSCY____LUDZIE!!!!!!!!!

Sratytaty bedzie wiosna. Dobrymi intencjami to pieklo wybrukowane-jak ktos
                  kazalby ci wlozyc reke w ogien, tez bys to zrobila??
                  Ludzie co adoptowali? a skad ty niby masz z nimi kontakt? chodza po ulicach
                  Warszawy i krzycza-'oooooo, to ja adoptowalem psa ze schroniska'. Naprawde z
                  Toba cos jest nie tak, przebadaj sie u dobrego lekarza.

> Chciałbyś miec takie serce jak ja-ale chyba to niemożliwe w twoim przypadku-
                  > po tym co piszesz pod moim adresem....

> P.S:możesz zacytować fragment w którym obraziłam kogos?Byłabym ci wdzięczna.

Czasami takie serce wiecej szkodzi niz pomaga.
                  Nie obrazilas ale zaszkodzilas wszystkim zwierzetom w schronisku, jesli tego
                  nie rozumiesz, to znaczy ze lekarz jaknajbardziej wskazany.
              • Gość: ja Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.03.03, 12:38
                IP: *.acn.waw.pl acn.waw.pl
                Autor: Gość: kundel IP: *.acn.waw.pl
                Przypadkowa zbiezność,czy pracownik ,,P.."?Hmmmm
                Już teraz wszystko jasne:)
                • gienkowy_syn ble ble ble - c.d. 11.03.03, 12:56
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> IP: *.acn.waw.pl <a href="http://acn.waw.pl"target="_blank">acn.waw.pl</a>
                  > Autor: Gość: kundel IP: *.acn.waw.pl
                  > Przypadkowa zbiezność,czy pracownik ,,P.."?Hmmmm
                  > Już teraz wszystko jasne:)

Autor: ada IP: *.unregistered.net.telenergo.pl
                  Autor: ja

• gienkowy_syn Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch 11.03.03, 13:15

ADA!!! A kysz wirusie przebrzydły! Zobacz co zrobiłaś! Nawet nie mogę napisać i
                  wysłać poprawnie zwykłego posta!

Na poważnie i do rzeczy:

Autor: ja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl

To chyba nie jest przypadkowa zbieżność. Czy o czymś to świadczy? Może tylko o
                  tym, że telenergo staje się coraz bardziej popularnym providerem. Użytkowników
                  aster city net, jest kilka może kilkadziesiąt tysięcy w samej Wawie. Aceenowski
                  IP przy kilku różnych nickach nie musi od razu oznaczać spisku pracowników
                  Palucha. Posumowując, ada przestań się kompromitować. Jeżeli masz jakiś
                  konkretny zarzut do wolontariusza lub grupy wolontariuszy to go podaj. Inaczej
                  uznaję za pewnik, że jesteś niezrównoważona lub czegoś nadużywasz. Ignor
                • Gość: kundel Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 22:45
                  Lubisz mieszac, a nienawisc do ludzi cie zzera, nie kombinuj z adresem bo sie
                  wypalisz.Ciekawe dlaczego tak nie lubisz wolontariusz, czyzby cie nie
                  akceptowali?- nie dziwie sie IM.
                • Gość: :( Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.marymont.pl 12.03.03, 19:46
                  Czlowieku jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj - wiesz co to znaczy "acn" -
                  Aster City Net - jakby ci to powiedziec 3\4 Warszawy ma internet przez acn!!!
    • Gość: magg Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 17:58
      wwidziałam dziewczyny które tam pracują. Nic złego nie robią. Tam jet
      okropnie.Swwwojego psa wzięłam właśnie z tamtąd.Przyjeżdzały do mnie żeby
      sprawdzić czy nie robię mu krzywdy
      • Gość: Tomasz Ada to nie wypada.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 10:51

...i to jest dla Ciebie rada.

A tak naprawdę to weź się za te dwa zwalczające się związki zawodowe
        w schronisku na Paluchu.
        • Gość: Marek Re: Ada to nie wypada.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 21:41
          Ada - jeste z Tobą! Nie przejmuj się tym co oni piszą, bo poprostu nie warto:-)
          Pozdrawiam Cię serdecznie
          A ja widziałem , jak jedna panienka "szkoląca psy" z Palucha jebiła...Póxniej
          trudno się dziwić, że coś z nimi nie tak...
        • Gość: Marek Re: Ada to nie wypada.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 21:42
        • Gość: Marek Re: Ada to nie wypada.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 21:42
          • Gość: kundel Re: Ada to nie wypada.. IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 22:23
            Marek to moze byla Ada? - ktora mysli ze jej wszystko wypada!
            • Gość: ada Re: Ada to nie wypada.. IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 12.03.03, 00:19
              Dzięki Marek!!!Jednak sąludzie na tym portalu:)
              KUNDEL-mała formalność-może będzie ci z tym lepiej-nie jestem pracownikiem
              schroniska-jestem wolnym obserwatorem.
              • gienkowy_syn Ada! Przeprosić nas wypada! 12.03.03, 09:35
                Uff... Ta komiczna i absurdalna dyskusja nabiera rumieńców. Obawiam się
                jednego - że postronny obserwator, który nas czyta, może odnieść wrażenie, że
                coś w tym może być, że może ci paskudni wolontariusze na Paluchu rzeczywiście
                znęcają się nad zwierzętami. A to już przestaje być śmieszne.
                Że na Paluchu dzieje się żle - wie każdy. Także my - wolontariusze. Między
                innymi dlatego tam przyjeżdamy (poświęcając na to nasz wolny czas, nikt nam
                przecież za to nie płaci), aby przebywające tam psy miały zapewniony kontakt z
                człowiekiem i aby dzięki temu ich szanse na adopcję wzrosły.

Marek pisze, że widział jak jedna z wolontariuszek biła psy. Ja mu po prostu
                nie wierzę. Łatwo napisać anonimowo jakąś bzdurę, obrazić kogoś, pomówić.
                NIGDY nie widziałem ani nie słyszałem, żeby podobna sytuacja miała miejsce.
                Byłoby to niepojęte, sprzeczne z samą ideą pomocy tym zwierzętom.

Ada zarzuca wolontariuszom "bezmyślność podczas adopcji i potężne ceny za
                przygarnięcie psa".
                Odpowiadam: To nie wolontariusze a pracownicy schroniska decydują o tym, komu
                wydać psa i ustalają cennik adopcji. A może to całe zamieszanie wynika z faktu,
                że Ada po prostu nie zna różnicy pomiędzy pojęciem "pracownik schroniska"
                a "wolontariusz"?

Podsumowując: Ada, Marek - jeżeli współczujecie bezdomnym psom, przeraża was
                ich los - przyjedźcie do schroniska i pomóżcie. Nas wolontariuszy jest wciąż za
                mało a bezdomnych psów wciąż za dużo. Nie chcę zamykać ust potencjalnym
                krytykom naszej działalności - słów krytyki nigdy za dużo, ale niech to będzie
                konstruktywna krytyka a nie pomówienia i bełkot.

• Gość: hanka Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.ichf.edu.pl 12.03.03, 09:51
                  Brawo nareszcie coś rozsądnego ktoś napisał . Ja " stara baba " już nie mogłam
                  tego czytać - także zamiast kłócić się na forum i tracić bezcenny czas może by
                  tak do schroniska i wyjść chociaż na spacer z jakimś "biedakiem" - tam napewno
                  chętnie przyjmą każdą pomoc . Ja również narazie pomagam starając sie zawozić
                  rózne rzeczy ( przed świętami ręczniki, swetry , koc , prześcieradła - wszystko
                  się tam przydaje ) ale rozważam możliwość poświęcenia mniej czasu mojemu
                  bullowi w domu i zgłoszenia się do pomocy choćby weekendowej
                  • Gość: Tomasz Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 10:23

Wszystkim umkneło jedno w tej dyskusji.
                    Schroniska są zarządzane przez biurokrację i biurokracja rządzi pieniędzmi
                    Pracownicy, kierownictwo są "nadawane" przez biurokrację i w większości
                    chodzi o pracę i kasę. Kilka lat temu koło Paluch kręciła się niejaka
                    Niezabitowska , która pieniążki przeznaczała na promocję polityków a nie
                    na jedzenie dla piesków. Atak na woluntariuszy jest tego przykładem .
                    Chodzi o zagrożenie dla pracowników Palucha. Kilkanaście osób, dwa związki,
                    "kto kogo". Z moich obserwacji wynika, że najwięcej miłości zwierzęta
                    (mimo trudniejszych warunków socjalnych) mają w prywatnych schroniskach,
                    prowadzonych przez ludzi , którzy naprawdę im się poświęcają.
                    Woluntariat, piekna i wzniosła rzecz. Popularna w cywilizowanych krajach.
                    Pomału i u nas robi się popularna, i cześć tym ludziom, którzy własny czas
                    nieraz własne pieniądze przeznaczają na cele związane z innymi ludźmi lub
                    zwierzętami.Atak na nich jest tylko przejawem polskiego piekła.
                    • Gość: Karolina Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 11:47
                      Gość portalu: Tomasz napisał(a):

>
                      >
                      > Wszystkim umkneło jedno w tej dyskusji.
                      > Schroniska są zarządzane przez biurokrację i biurokracja rządzi pieniędzmi
                      > Pracownicy, kierownictwo są "nadawane" przez biurokrację i w większości
                      > chodzi o pracę i kasę. Kilka lat temu koło Paluch kręciła się niejaka
                      > Niezabitowska , która pieniążki przeznaczała na promocję polityków a nie
                      > na jedzenie dla piesków. Atak na woluntariuszy jest tego przykładem .
                      > Chodzi o zagrożenie dla pracowników Palucha. Kilkanaście osób, dwa związki,
                      > "kto kogo". Z moich obserwacji wynika, że najwięcej miłości zwierzęta
                      > (mimo trudniejszych warunków socjalnych) mają w prywatnych schroniskach,
                      > prowadzonych przez ludzi , którzy naprawdę im się poświęcają.
                      > Woluntariat, piekna i wzniosła rzecz. Popularna w cywilizowanych krajach.
                      > Pomału i u nas robi się popularna, i cześć tym ludziom, którzy własny czas
                      > nieraz własne pieniądze przeznaczają na cele związane z innymi ludźmi lub
                      > zwierzętami.Atak na nich jest tylko przejawem polskiego piekła.

Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale co z
                      nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!
                    • Gość: Karolina Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 11:49

>
                      >
                      > Wszystkim umkneło jedno w tej dyskusji.
                      > Schroniska są zarządzane przez biurokrację i biurokracja rządzi pieniędzmi
                      > Pracownicy, kierownictwo są "nadawane" przez biurokrację i w większości
                      > chodzi o pracę i kasę. Kilka lat temu koło Paluch kręciła się niejaka
                      > Niezabitowska , która pieniążki przeznaczała na promocję polityków a nie
                      > na jedzenie dla piesków. Atak na woluntariuszy jest tego przykładem .
                      > Chodzi o zagrożenie dla pracowników Palucha. Kilkanaście osób, dwa związki,
                      > "kto kogo". Z moich obserwacji wynika, że najwięcej miłości zwierzęta
                      > (mimo trudniejszych warunków socjalnych) mają w prywatnych schroniskach,
                      > prowadzonych przez ludzi , którzy naprawdę im się poświęcają.
                      > Woluntariat, piekna i wzniosła rzecz. Popularna w cywilizowanych krajach.
                      > Pomału i u nas robi się popularna, i cześć tym ludziom, którzy własny czas
                      > nieraz własne pieniądze przeznaczają na cele związane z innymi ludźmi lub
                      > zwierzętami.Atak na nich jest tylko przejawem polskiego piekła.

Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale co z
                      nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!
                      • Gość: Tomasz Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 12:50
                        Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale co z
                        > nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!

Ta... ale oni BIJĄ te biedne psy w Łodzi.
                        • Gość: Karolina Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 15:36

> Gość portalu: Karolina napisał(a):
                          >
                          > > Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale co z
                          >
                          > > nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!
                          >
                          >
                          > Ta... ale oni BIJĄ te biedne psy w Łodzi.

Niestey wszędzie trafiają się jacyś tacy okrutni ludzie, ktorzy pragną "pokazać
                          psu kto tu rządzi"...Któregoś razu byłam w Warszawie bo znajoma prosila mnie
                          bym zobaczyła czy nie ma tam jej pieska - szukała prawie we wszystkch
                          schroniskach i widziałam jakąś dziewczynę przy kości, ktora kawałek mnie
                          odprowadziła i kilka razy zdążyła psa walnąć w łeb!Tak się chyba nie robi...?
                          • Gość: kundel Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 16:00

> Gość portalu: Tomasz napisał(a):
                            >
                            > > Gość portalu: Karolina napisał(a):
                            > >
                            > > > Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale
                            > co z
                            > >
                            > > > nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!
                            > >
                            > >
                            > > Ta... ale oni BIJĄ te biedne psy w Łodzi.
                            >
                            > Niestey wszędzie trafiają się jacyś tacy okrutni ludzie, ktorzy
                            pragną "pokazać
                            >
                            > psu kto tu rządzi"...Któregoś razu byłam w Warszawie bo znajoma prosila mnie
                            > bym zobaczyła czy nie ma tam jej pieska - szukała prawie we wszystkch
                            > schroniskach i widziałam jakąś dziewczynę przy kości, ktora kawałek mnie
                            > odprowadziła i kilka razy zdążyła psa walnąć w łeb!Tak się chyba nie robi...?
                            Dzialasz w Lodzi, a adres masz Warszawski,to kiedy sie tam udzielasz? Mysle ze
                            jestes z grupy Ada vel Ja i Marek to slaba grupa pod slabym wezwaniem.
                          • Gość: Tomasz Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 16:33

> Gość portalu: Tomasz napisał(a):
                            >
                            > > Gość portalu: Karolina napisał(a):
                            > >
                            > > > Wszystko pięknie, sama jestem wolontariuszką w schronisku w Łodzi,ale
                            > co z
                            > >
                            > > > nienormalnymi wolontariuszami którzy BIJĄ te biedne psy?!
                            > >
                            > >
                            > > Ta... ale oni BIJĄ te biedne psy w Łodzi.
                            >
                            > Niestey wszędzie trafiają się jacyś tacy okrutni ludzie, ktorzy
                            pragną "pokazać
                            >
                            > psu kto tu rządzi"...Któregoś razu byłam w Warszawie bo znajoma prosila mnie
                            > bym zobaczyła czy nie ma tam jej pieska - szukała prawie we wszystkch
                            > schroniskach i widziałam jakąś dziewczynę przy kości, ktora kawałek mnie
                            > odprowadziła i kilka razy zdążyła psa walnąć w łeb!Tak się chyba nie robi...?

Tak...znam ją. To członek zwiazku OPZZ przy schronisku na Paluchu.
                            • Gość: kundel Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 17:50
                              Hania miala racje szkoda na was czasu, internecik dobra rzecz,mozna
                              poryczec,ale malo mleka dac i ta metafora zakoncze-wole pogadac ze swoimi psami
                              sa bardziej rozumne.
                • Gość: kundel Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 15:37
                  gienkowy_syn napisał:

> Uff... Ta komiczna i absurdalna dyskusja nabiera rumieńców. Obawiam się
                  > jednego - że postronny obserwator, który nas czyta, może odnieść wrażenie, że
                  > coś w tym może być, że może ci paskudni wolontariusze na Paluchu rzeczywiście
                  > znęcają się nad zwierzętami. A to już przestaje być śmieszne.
                  > Że na Paluchu dzieje się żle - wie każdy. Także my - wolontariusze. Między
                  > innymi dlatego tam przyjeżdamy (poświęcając na to nasz wolny czas, nikt nam
                  > przecież za to nie płaci), aby przebywające tam psy miały zapewniony kontakt
                  z
                  > człowiekiem i aby dzięki temu ich szanse na adopcję wzrosły.
                  >
                  > Marek pisze, że widział jak jedna z wolontariuszek biła psy. Ja mu po prostu
                  > nie wierzę. Łatwo napisać anonimowo jakąś bzdurę, obrazić kogoś, pomówić.
                  > NIGDY nie widziałem ani nie słyszałem, żeby podobna sytuacja miała miejsce.
                  > Byłoby to niepojęte, sprzeczne z samą ideą pomocy tym zwierzętom.
                  >
                  > Ada zarzuca wolontariuszom "bezmyślność podczas adopcji i potężne ceny za
                  > przygarnięcie psa".
                  > Odpowiadam: To nie wolontariusze a pracownicy schroniska decydują o tym, komu
                  > wydać psa i ustalają cennik adopcji. A może to całe zamieszanie wynika z
                  faktu,
                  >
                  > że Ada po prostu nie zna różnicy pomiędzy pojęciem "pracownik schroniska"
                  > a "wolontariusz"?
                  >
                  > Podsumowując: Ada, Marek - jeżeli współczujecie bezdomnym psom, przeraża was
                  > ich los - przyjedźcie do schroniska i pomóżcie. Nas wolontariuszy jest wciąż
                  za
                  >
                  > mało a bezdomnych psów wciąż za dużo. Nie chcę zamykać ust potencjalnym
                  > krytykom naszej działalności - słów krytyki nigdy za dużo, ale niech to
                  będzie
                  > konstruktywna krytyka a nie pomówienia i bełkot.
                  > Gienkowy syn, brawo! trzeba tylko wytlumaczyc Adzie vel Ja i innym
                  belgoczacym o znecaniu - zwierzat nie wolno oszukiwac kiedy zaznaja odrobiny
                  milosci, kiedy nabiora zaufania nigdy nie zawioda, w przeciwienstwie do
                  ludzi.Dlatego tez jestem pelna szacunku dla wolontariuszy, ktorzy przyjezdzaja
                  regularnie dajac tym psom namiastke normalnosci bo takie przebywanie z psem
                  daje szanse, aby poznac jego zachowania i to jest polowa sukcesu do adopcji a
                  ONI tam po to SA.DOBRY WOLONTARIUSZ TO TAKI KTORY JEST Z PSEM DO KONCA DOBREGO
                  I ZLEGO.
                  >
                  >
                  • Gość: Marek Re: Ada! Przeprosić nas wypada! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 21:35
                    Gość portalu: kundel napisał(a):

> gienkowy_syn napisał:
                    >
                    > > Uff... Ta komiczna i absurdalna dyskusja nabiera rumieńców. Obawiam się
                    > > jednego - że postronny obserwator, który nas czyta, może odnieść wrażenie,
                    > że
                    > > coś w tym może być, że może ci paskudni wolontariusze na Paluchu rzeczywiś
                    > cie
                    > > znęcają się nad zwierzętami. A to już przestaje być śmieszne.
                    > > Że na Paluchu dzieje się żle - wie każdy. Także my - wolontariusze. Między
                    >
                    > > innymi dlatego tam przyjeżdamy (poświęcając na to nasz wolny czas, nikt na
                    > m
                    > > przecież za to nie płaci), aby przebywające tam psy miały zapewniony konta
                    > kt
                    > z
                    > > człowiekiem i aby dzięki temu ich szanse na adopcję wzrosły.
                    > >
                    > > Marek pisze, że widział jak jedna z wolontariuszek biła psy. Ja mu po pros
                    > tu
                    > > nie wierzę. Łatwo napisać anonimowo jakąś bzdurę, obrazić kogoś, pomówić.
                    > > NIGDY nie widziałem ani nie słyszałem, żeby podobna sytuacja miała miejsce
                    > .
                    > > Byłoby to niepojęte, sprzeczne z samą ideą pomocy tym zwierzętom.
                    > >
                    > > Ada zarzuca wolontariuszom "bezmyślność podczas adopcji i potężne ceny za
                    > > przygarnięcie psa".
                    > > Odpowiadam: To nie wolontariusze a pracownicy schroniska decydują o tym, k
                    > omu
                    > > wydać psa i ustalają cennik adopcji. A może to całe zamieszanie wynika z
                    > faktu,
                    > >
                    > > że Ada po prostu nie zna różnicy pomiędzy pojęciem "pracownik schroniska"
                    > > a "wolontariusz"?
                    > >
                    > > Podsumowując: Ada, Marek - jeżeli współczujecie bezdomnym psom, przeraża w
                    > as
                    > > ich los - przyjedźcie do schroniska i pomóżcie. Nas wolontariuszy jest wci
                    > ąż
                    > za
                    > >
                    > > mało a bezdomnych psów wciąż za dużo. Nie chcę zamykać ust potencjalnym
                    > > krytykom naszej działalności - słów krytyki nigdy za dużo, ale niech to
                    > będzie
                    > > konstruktywna krytyka a nie pomówienia i bełkot.
                    > > Gienkowy syn, brawo! trzeba tylko wytlumaczyc Adzie vel Ja i innym
                    > belgoczacym o znecaniu - zwierzat nie wolno oszukiwac kiedy zaznaja odrobiny
                    > milosci, kiedy nabiora zaufania nigdy nie zawioda, w przeciwienstwie do
                    > ludzi.Dlatego tez jestem pelna szacunku dla wolontariuszy, ktorzy
                    przyjezdzaja
                    > regularnie dajac tym psom namiastke normalnosci bo takie przebywanie z psem
                    > daje szanse, aby poznac jego zachowania i to jest polowa sukcesu do adopcji a
                    > ONI tam po to SA.DOBRY WOLONTARIUSZ TO TAKI KTORY JEST Z PSEM DO KONCA
                    DOBREGO
                    > I ZLEGO.

DOBRY WOLONTARIUSZ to taki, który nie czyni nic złego w stosunku do zwierzęcia,
                    Skoro nie widziałeś - to się przyjrzyj - nie wszystko widać tak na pierwszy
                    rzut oka, ale spokojna głowa - tak niestety się dzieje i może ty też to kiedyś
                    zobaczysz, ciekawe co wtedy powiesz...?!
                    > >
                    > >
              • Gość: kundel Re: Ada to nie wypada.. IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 14:49
                Ada vel Ja,czytaj co pisalas i o kim to podobno ja pracuje w Schronisku, juz ci
                sie wszystko miesza wez relanium!
    • Gość: :( Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.marymont.pl 13.03.03, 04:10

> Witam!!!!Znacie moze jakąś organizację,która zajmuje się sprawami schronisk
      > i warunków w jakich przebywają w nich zwierzęta?Organizację która byłaby w
      > stanie ukrócić bestialstwo ,,wolontariuszy(ek)"na Paluchu?Tam jetst jedno
      > wielkie bezprawie-pracują tam osoby które nie powinny nawet mieć kontaktów
      > ze zwierzętami-znęcanie się,bezmyślnośc podczas adopcji(psy wydawane bez
      > kastracji-ras obrończych...),potęzne ceny za przygarnięcie psa,itd.....można
      > wymieniać bez konca....Jesli ktoś zna taka organizacje proszę o pomoc!!!!!!!
      > Może być światowa,choć lepiej żeby była krajowa.....A moze Wspólnie się tym
      > zajmiemy-bo to co tam się dzieje przekracza wszelkie wyobrażenia.
      > Może jakiś wspólny list ,petycja...nie wiem-ruszmy tą sprawe..Proszę!!!!

Ja nie wiem skad Wy wszyscy bierzecie te informacje dotyczace Palucha. Jak to
      wszystko czytam to sobie mysle ze to jest niezly scenariusz do kreskowki S-F.
      Proponuje zebyscie przyjechali na Paluch i pomogli w wolontariacie a przy
      okazji mielibyscie na oku tychy "bezmyslnych" wolontariuszy. To moze bedzie
      rozwiazanie!
      Ada: mam dla Ciebie sprawe ktora moglabys sie zajac. Chcesz sie kontaktowac z
      roznymi organizacjami, to poszukaj oranizacji, ktora pomoglaby Ci zorganizowac
      kampanie przeciwko temu
      www.wiesci.wolomin.com/wiesci/?f=xml/200311.xml&p=2
      To jest sprawdzona wiadomosc a nie jakies plotki o Paluchu.
      Moglabys usiasc do komputera, napisac jakies ulotki, zorganizowac jakas
      manifestacje przeciwko takim przypadkom a nie tylko bezproduktywnie walisz w te
      klawisze!!!
      CHCESZ UKRUCIC BESTIALSTWO TO ZAIMIJ SIE TYM!!!

• Gość: :( Chcesz ukrocic bestialstwo to zajmij sie tym!!! IP: *.marymont.pl 13.03.03, 10:02
        Gość portalu: :( napisał(a):

> CHCESZ UKRUCIC
        >
        > Sorry za błąd! :)

Mam dla Ciebie Ado i wszystkich wojowników kolejny pomysł na sprawę, która
        należy się zająć:

Sklep ANNA-ZOO w Galerii Mokotów Warszawie. Pojedźcie tam i popukajcie w szybki
        akwariów a szczeniaki, które w nich siedzą na pewno będą merdały do Was
        ogonkami na znak, jakie są „szczekliwe”. Siedząc w akwariach, w których nawet
        chomiki dostają klaustrofobii.

Wymieniać dalej?

Zajmijcie się "ludźmi" organizującymi walki psów.

TO SĄ WAŻNE SPRAWY!!!
      • Gość: hanka Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.ichf.edu.pl 13.03.03, 10:53
        Przeczytałam na całe nieszczęście wskazany przez Ciebie artykuł i chce mi się
        poprostu płakać . Wiem słychać o tym że ludzie znęcają się nad zwierzętami ale
        każda wiadomość , artykuł bulwersuje . Niewiarygodne jak mógł to zrobić
        normalny człowiek jaką musiał mieć psychikę silną żeby to wytrzymać . Boże
        prawo nasze jest za łagodne dla takich zwyrodnialców . Nie wiem jak ale
        powinniśmy doprowadzić jakimiś sposobami do surowych kar które odstraszyłyby
        " debili w ludzkich skórach " . Zróbmy coś może ktoś ma pomysł ale realny
        pomysł bo gadanie już przerabialiśmy . WYSOKIE KARY DLA ZWYRODNIALCÓW TAK ABY
        KAŻDY NASTĘPNY PIĘC RAZY SIĘ ZASTANOWIŁ CZY WARTO .MOŻE ORGANIZACJE TOWARZYSTWA
        OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI ZBIERAŁYBY PODPISY POD PETYCJĄ O WIĘKSZE KARY ZA
        ZNĘCANIE SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI - ALE KARY KTÓRE BĘDĄ NAPRAWDE EGZEKWOWANE
        • Gość: kundel Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 18:59
          Pani Haniu,wiem ze jedyna rzecz, ktora sie Panu Bogu nieudala, to czlowiek, a
          zwyrodnialec, ktory to zrobil to tylko potwierdza.Miejmy nadzieje ze policja go
          odnajdzie, a wtedy jesli trafi do wiezienia i trafi na recydywistow bedzie
          biedny. Wiezniowie maja swoja moralnosc i kategorie czynow, a ten bedzie
          traktowany na rowni z gwaltem, czy zabojstwem dziecka.Mam jeszcze jedna
          sugestie: hycel- inaczej odlawiacz bezdomnych psow z ktorym oscienne gminy
          podpisywaly platna umowy na taka usluge, ale potem nie wiedzialy, gdzie te psy
          wedrowaly kaska wzieta, a gdzie psy?- lapaczami byli: "slawni" panowie
          RiZ.J....... , pan W.SZ....... , oraz slynne "schronisko" w Zabiej
          Woli.Wiekszosc psow nie pozwoli sobie zrobic krzywdy obcemu, ale jesli podano
          im w smakolyku srodek usypiajacy {a takimi metodami odlawiali psy panowie j.w}
          to moze zrobic z nimi co chce! Ta wersja jest bardzo prawdopodobna.
          • Gość: kicia Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:10

> Pani Haniu,wiem ze jedyna rzecz, ktora sie Panu Bogu nieudala, to czlowiek, a
            > zwyrodnialec, ktory to zrobil to tylko potwierdza.Miejmy nadzieje ze policja
            go
            >
            > odnajdzie, a wtedy jesli trafi do wiezienia i trafi na recydywistow bedzie
            > biedny. Wiezniowie maja swoja moralnosc i kategorie czynow, a ten bedzie
            > traktowany na rowni z gwaltem, czy zabojstwem dziecka.Mam jeszcze jedna
            > sugestie: hycel- inaczej odlawiacz bezdomnych psow z ktorym oscienne gminy
            > podpisywaly platna umowy na taka usluge, ale potem nie wiedzialy, gdzie te
            psy
            > wedrowaly kaska wzieta, a gdzie psy?- lapaczami byli: "slawni" panowie
            > RiZ.J....... , pan W.SZ....... , oraz slynne "schronisko" w Zabiej
            > Woli.Wiekszosc psow nie pozwoli sobie zrobic krzywdy obcemu, ale jesli podano
            > im w smakolyku srodek usypiajacy {a takimi metodami odlawiali psy panowie
            j.w}
            > to moze zrobic z nimi co chce! Ta wersja jest bardzo prawdopodobna.

Ja tez o tym od reki pomyslalam. Tym bardziej ,ze chyba o ile pamietam w Jadowie
            ( a to tamte okolice) oni mieli lewe schronisko. I ja mysle,ze to zemsta tych
            zwyrodnialcow. Bo TOZ temu co prowadzil schronisko odebral suke i pokaleczonego
            psa, rozeslal pisma po wojewodach aby zerwac z nimi umowy. A psiaki jak pisza
            byly zadbane, to pewnie odlowione psy ludzi! Ale jak pisza to te psy nie byly
            przyspione one walczyly o zycie, to zwyrodnialcy!
            Przeczytajcie to:
            www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1370028.html

i pierwszy komentarz.Wypisz wymaluj wlasnie ci panowie.

• Gość: hmmm... Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 22:28

> Pani Haniu,wiem ze jedyna rzecz, ktora sie Panu Bogu nieudala, to czlowiek, a
            > zwyrodnialec, ktory to zrobil to tylko potwierdza.Miejmy nadzieje ze policja
            go
            >
            > odnajdzie, a wtedy jesli trafi do wiezienia i trafi na recydywistow bedzie
            > biedny. Wiezniowie maja swoja moralnosc i kategorie czynow, a ten bedzie
            > traktowany na rowni z gwaltem, czy zabojstwem dziecka.Mam jeszcze jedna
            > sugestie: hycel- inaczej odlawiacz bezdomnych psow z ktorym oscienne gminy
            > podpisywaly platna umowy na taka usluge, ale potem nie wiedzialy, gdzie te
            psy
            > wedrowaly kaska wzieta, a gdzie psy?- lapaczami byli: "slawni" panowie
            > RiZ.J....... , pan W.SZ....... , oraz slynne "schronisko" w Zabiej
            > Woli.Wiekszosc psow nie pozwoli sobie zrobic krzywdy obcemu, ale jesli podano
            > im w smakolyku srodek usypiajacy {a takimi metodami odlawiali psy panowie
            j.w}
            > to moze zrobic z nimi co chce! Ta wersja jest bardzo prawdopodobna.

Co ma z tym wspólnego schronisko w Żabiej Woli? To schronisko p.Krystyny
            Sroczyńskiej, która możliwe że zostanie dyrektorem Palucha....
            • Gość: kicia Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 00:08
              Gość portalu: hmmm... napisał(a):

> Gość portalu: kundel napisał(a):
              >
              > > Pani Haniu,wiem ze jedyna rzecz, ktora sie Panu Bogu nieudala, to czlowiek
              > , a
              > > zwyrodnialec, ktory to zrobil to tylko potwierdza.Miejmy nadzieje ze polic
              > ja
              > go
              > >
              > > odnajdzie, a wtedy jesli trafi do wiezienia i trafi na recydywistow bedzie
              >
              > > biedny. Wiezniowie maja swoja moralnosc i kategorie czynow, a ten bedzie
              > > traktowany na rowni z gwaltem, czy zabojstwem dziecka.Mam jeszcze jedna
              > > sugestie: hycel- inaczej odlawiacz bezdomnych psow z ktorym oscienne gminy
              >
              > > podpisywaly platna umowy na taka usluge, ale potem nie wiedzialy, gdzie te
              >
              > psy
              > > wedrowaly kaska wzieta, a gdzie psy?- lapaczami byli: "slawni" panowie
              > > RiZ.J....... , pan W.SZ....... , oraz slynne "schronisko" w Zabiej
              > > Woli.Wiekszosc psow nie pozwoli sobie zrobic krzywdy obcemu, ale jesli pod
              > ano
              > > im w smakolyku srodek usypiajacy {a takimi metodami odlawiali psy panowie
              > j.w}
              > > to moze zrobic z nimi co chce! Ta wersja jest bardzo prawdopodobna.
              >
              >
              > Co ma z tym wspólnego schronisko w Żabiej Woli? To schronisko p.Krystyny
              > Sroczyńskiej, która możliwe że zostanie dyrektorem Palucha....

Nie o to schronisko chodzi, to inne niedaleko Zabiej Woli, prowadzil go facet,
              ktory pracowal za Animalsow na paluchu
              Jak wygra konkurs......... to zostanie,ja slyszalam ze nie ma zadnych szans.
              Czego to ludzie nie mowia.

• Gość: kundel Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 09:46
                Gość portalu: kicia napisał(a):

> Gość portalu: hmmm... napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: kundel napisał(a):
                > >
                > > > Pani Haniu,wiem ze jedyna rzecz, ktora sie Panu Bogu nieudala, to czl
                > owiek
                > > , a
                > > > zwyrodnialec, ktory to zrobil to tylko potwierdza.Miejmy nadzieje ze
                > polic
                > > ja
                > > go
                > > >
                > > > odnajdzie, a wtedy jesli trafi do wiezienia i trafi na recydywistow b
                > edzie
                > >
                > > > biedny. Wiezniowie maja swoja moralnosc i kategorie czynow, a ten bed
                > zie
                > > > traktowany na rowni z gwaltem, czy zabojstwem dziecka.Mam jeszcze jed
                > na
                > > > sugestie: hycel- inaczej odlawiacz bezdomnych psow z ktorym oscienne
                > gminy
                > >
                > > > podpisywaly platna umowy na taka usluge, ale potem nie wiedzialy, gdz
                > ie te
                > >
                > > psy
                > > > wedrowaly kaska wzieta, a gdzie psy?- lapaczami byli: "slawni" panowi
                > e
                > > > RiZ.J....... , pan W.SZ....... , oraz slynne "schronisko" w Zabiej
                > > > Woli.Wiekszosc psow nie pozwoli sobie zrobic krzywdy obcemu, ale jesl
                > i pod
                > > ano
                > > > im w smakolyku srodek usypiajacy {a takimi metodami odlawiali psy pan
                > owie
                > > j.w}
                > > > to moze zrobic z nimi co chce! Ta wersja jest bardzo prawdopodobna.
                > >
                > >
                > > Co ma z tym wspólnego schronisko w Żabiej Woli? To schronisko p.Krystyny
                > > Sroczyńskiej, która możliwe że zostanie dyrektorem Palucha....
                >
                > Nie o to schronisko chodzi, to inne niedaleko Zabiej Woli, prowadzil go
                facet,
                > ktory pracowal za Animalsow na paluchu
                > Jak wygra konkurs......... to zostanie,ja slyszalam ze nie ma zadnych szans.
                > Czego to ludzie nie mowia.
                > Mozliwe, choc nie sadze, lepiej niech zostanie tam gdzie jest, wiecej dobrego
                zrobi.A co do Zabiej Woli- Pani Kiciu , moze posiada Pani w swoim archiwum
                artykulik o Rudej i panach J, moze by sie "hmm" zapoznl.
                >
                • Gość: kicia Re: ukrócić bezmyślnosc ,,wolontariuszy' z paluch IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 23:06

A co do Zabiej Woli- Pani Kiciu , moze posiada Pani w swoim archiwum
                  > artykulik o Rudej i panach J, moze by sie "hmm" zapoznl.

No niestety nie mam, to chyba by trzeba bylo poszukac w jakims archiwum
                  wyborczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka