fruuu 14.03.03, 14:53 Drodzy moi! Może jakaś dobra dusz wie ile kosztuje takie cudo bez rodowodu? I gdzie w Warszawie możnaby znalezc takiego malego slicznego niebieskiego futrzaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katarzynka Re: kot rosyjski niebieski IP: 213.17.147.* 19.03.03, 21:16 Kot rosyjski z rodowodem -1500-1600 zł, bez rodowodu 800-1000 zł. Ale cięzko kupić kota bez rodowodu od hodowcy (zresztą każdy ma rodowód, to ze dostajesz kota bez rodowodu tzn., że dostajesz jego rodowód, ale przekreslony, co oznacza, ze nie mozesz go wystawiać i załozyc hodowli, ale rodowód ma i musisz go dostać, bo kot ma rodowód, ale odstaje od kanonu rasy i jest niewystawowy). Trudno takiego kota kupić, bo hodowcy niechetnie wypuszczają w świat koty niewystawowe, o mniejszej wartości rynkowej, bo zaniżyłoby to cenę tych wystawowych. Wielu ludzi kupiłoby tańszego kota niebieskiego rosyjskiego z żółtymi oczami (kanon to mocno zielone oczy), czyli poza rasą ale o prawie połowę tańszego. Przykro to stwierdzić, ale wielu hodowców po prostu usypia takie koty zostawiając tylko te lepsze z miotu. Od niewiadomego hodowcy lepiej nie kupować, bo nie wiadomo co kupisz albo nierosyjskiego, albo chorego albo źle wychowanego. W Warszawie nie znam nikogo kto sprzedaje takie koty. JA kupowałam od kobiety ze Słubic, która hoduje te koty,ale hoduje dla przyjemności i sprzedaje wszystkie. Ja kupiłam od niej wystawową piękną kotkę, ale na wystawie sprzedała inna poza rasą, bo miała żółte oczy za 1000 zł.(moja kosztowała o wiele więcej, ale jestem szczęsliwa, ze ja kupiłam, bo jest cudowna, kochana i niezwykle piękna). pozdrawiam katarzynka Odpowiedz Link Zgłoś
fruuu Re: kot rosyjski niebieski 21.03.03, 10:35 Dzieki ci dobra duszo! Do tej pory moje pytania na ten temat byly wysmiewane z niewiadomych powodow przez roznych 'specjalistow' i oto ktos kto potrafi zaspokoić moja ciekawość. Wzruszylam sie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: kot rosyjski niebieski IP: *.mech.pw.edu.pl 21.03.03, 15:21 Witam! Myślę, że jeszcze ładniejsze, a na pewno milsze od rosyjskich niebieskich sa brytyjskie niebieskie. Mają mocniejszą budowę i krótszy pyszczek, cienki głosik i są przewaznie nieśmiałe. Takie koty, mieszańce i jednej i drugiej rasy wałęsają się jako bezdomne po ulicach i piwnicach, a powstają z krzyżówek wychodzących kotów rasowych i kotów bezdomnych. Sam znam kilka takich, niektóre sa przygarnięte i mają się dobrze, niektóre sa dzikie. Może zaopiekuj się takim biedakiem? To samo dotyczy innych ras. Problem polega na tym, że zwykle takiego kota trzeba oswoić, co wymaga sporo cierpliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziasz Re: kot rosyjski niebieski IP: 217.98.116.* 21.03.03, 16:26 Gość portalu: kot napisał(a): > Witam! > Myślę, że jeszcze ładniejsze, a na pewno milsze od rosyjskich niebieskich sa > brytyjskie niebieskie. Mają mocniejszą budowę i krótszy pyszczek, cienki głosik > > i są przewaznie nieśmiałe. nieśmiałe??!!:) brytyjczyki?? nie no tą sa bardzo pewne siebie koty - wprawdzie miśki i tulaki ale zachowują się bardzo śmiało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: kot rosyjski niebieski IP: *.mech.pw.edu.pl 21.03.03, 16:35 Witam jeszcze raz! Napisałem "przeważnie", a nie zawsze. Ja znam niesmiałe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roux Re: kot rosyjski niebieski IP: *.sggw.waw.pl 23.03.03, 11:18 jezeli chodzi Ci po prostu o kociaka z niebieska sierscia,to moze odwiedz schronisko na Paluchu-tam sie takie czasami trafiaja. bedziesz musiala uzbroic sie jednak w duuuzo cierpliwosci,bo panie z biura adopcji do najsympatyczniejszych nie naleza.no i moga byc problemy,jezeli nie znajdziesz przekonywujacych argumentow dlaczego kotu bedzie lepiej w akademiku, niz w schronisku(naprawde ciezko panie przekonac).chyba,ze sie po prostu nie przyznasz,ze kot bedzie w akademiku mieszkal... Odpowiedz Link Zgłoś