Dodaj do ulubionych

Sun Fun OSzusci !!!!!!!

26.09.12, 10:51
Godzina wylotu z planowanej A4 rano została przesunięta na 15.20 !!!!!!!! Następnego dnia
Powrót natomiast z 20.45 .... Uciech o 10h na 10 rano!!!!!!!!!

Uwaga. Zmiana została przesłana na mniej niż 24h przed wylotem

Odradzam dziadów

Obserwuj wątek
    • annas557 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 10:52
      Z planowanej 5 rano
    • sloneczko55555 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 11:13
      Takie życie, nie tylko w tym biurze. Ja miałam zmiane z 6 na 23:55
      • annas557 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 11:49
        prawda, aczkolwiek:

1. wielokrotnie wybieramy wyjazd pod wpływem korzystnych godzin wylotowych
        2.wyjazdy takie są często stosunkowo droższe od tych które mają godziny późne, bądź wieczorne
        3. praktyka stosowana przez operatorów jest żenująca, która nie ma miejsca np. w Niemczech przy zakupie wycieczki, lub zdarza się naprawdę sporadycznie a zmiana dotyczy niewielkiego czasu
        4. jaki kraj taki obyczaj, ja nie natchniona dobrymi opiniami znajomych o tym biurze- pomyślałam że nie podzielę ich losu i będę zadowolona- ale jak być zadowolonym z przekrętu godnego p. Plichcie :)))... uzbiera się 500 takich frajerów jak ja .. i nowe a6 jest :)
      • cleopathre Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 11:55
        To chyba nie kwestia oszustwa..oni czarterują samoloty i tak się często zdarza ... niestety. Druga sprawa,to fakt że powinni jakoś to rekompensować.

Mi 2 lata temu podczas lotu do Sharm Alfa Star też na ostatnią chwilę zmieniła godziny odlotu, ale nikt się nie gorączkował bo było zupełnie odwrotnie.

Zamiast późnym wieczorem wylot do Sharm był tego samego dnia rano natomiast powrót zamiast jakieś absurdalnej 4 rano dopiero popołudniu, także zyskaliśmy dobę. jedyny minus, że ci, którzy nastawili się na wylot wieczorny musieli na ostatnią chwilę brać wolne z pracy.
    • mrsnice Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 11:53
      milion razy tu pisano: pierwszy i ostatni dzień jest przeznaczony na podróż. W większości biur podróży godziny ulegają zmianie. Oczywiście jeśli skracają pobyt to sfrustrowani turyści tu krzyczą. W przeciwną stronę raczej nie zabierają głosu.
      Tak już jest, i jak komuś nie pasuje to szuka wakacji na własną rękę (ja tak robię co raz częściej).
      • annas557 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 12:05
        do Egiptu ???
        na własną rękę :)
        zyczę powodzenia ;)
        • annas557 re: 26.09.12, 12:11
          Druga sprawa- ja się czuję oszukana !
          to sprawa subiektywna
          zmiana wylotu na 10 h nawet na korzysc wcale korzyscią nie jest - ponieważ rzadkością jest , że przyszli turyści siedzą w domu wypatrując w okno- gotowi na wylot 1 dzień wcześniej- ponieważ to się wiąże z wieloma problemami, również i w drugą stronę.
          Jeśli jest to last* za 900zl to może...może moglabym to zrozumieć, ale nie wyjazd planowany na długo przed-za wartość o wiele wyższą od przeciętnej.
        • irhana Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 12:22
          annas557 napisał(a):
          > do Egiptu ???
          > na własną rękę :)
          > zyczę powodzenia ;)

A co w tym takiego dziwnego, że aż tyle pytajników i zyczenia powodzenia? Byłam w Egipcie kilka razy "na własną rękę" i ani to dziwne nie było, ani jakies niezwykłe, może i ciut droższe ale wszystko ma swoje plusy i minusy, a ludzie mają różne priorytety dla jednych istotna jest cena dla innych czas spedzony na miejscu itd.
          • annas557 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 12:34
            Wydaje mi się że nie o cenę tutaj chodzi ... ale o możliwości.. i to tym swiedczyły te pytajniki
            jesli priorytetem nie jest cena - to mozna się wybrać do Monte Carlo ( polecam, piękne miejsce)
            aczkolwiek nie każdy kraj obecnym czasie nadaje* się na zwiedzanie na własną rękę
            • irhana Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 14:32
              Niczego nie trzeba zwiedzać samemu jeśli się nie chce, można sobie siedzieć w hoteu lub pojechac na wycieczkę fakultatywną z lokalnym biurem :)
              Z tym czy kraj się nadaje do zwiedzania na włsną rękę czy nie, to już raczej indywidualna ocena sytuacji, moim zdaniem turysta zorganizowany, w dużej grupie jest łatwiejszym celem dla różnych band czy szajek niż turysta indywidualny o ile jest myślący i nie plata się po ciemnych, wąskich ulicach małych miasteczek nocą. W kurorcie spacerując po miescie jesli ktoś będzie chciał Cię napaść to i tak nie zapyta czy przyjechałaś z BP czy indywidualnie. W np. Luksorze jeśli ktoś będzie chciał przeprowadzić atak bombowy np. na Karnak, to nikt nie poprosi tych "zorganizowanych" żeby wyszli ...
              Za sugestię o Monte Carlo dziękuję, ale jakoś lubię mniej cywilizowane miejsca, więc tym razem zamiast Egiptu wybieram się na Daleki Wschód (też bez BP) :)

A tak wracając do głównego watku, to ja niestety dałam się tak zrobić upadłej juz Triadzie i to było ostatnie BP, z którym gdziekolwiek byłam. Tu masz rację dla mnie to też skandal, a te tłumaczenia niektórych, że BP nie zawiniło tylko linie lotnicze jest śmieszne i tyle. Nie rozumiem czemu wiele osób tak broni tych BP, oczywiście cięzko to udowodnić ale niektóre biura zapewne podają dogodne godziny lotów chcąc złapać więcej klientów, a z góry wiedząc że lot odbędzie się np. 10 h później. Niestety nam pozostaje albo się z tym godzić albo pisac reklamacje i ostatecznie udać się do sądu ale to długa droga. Można też zorganizować sobie wakacje samemu w oparciu o rejsowe loty, które jakims dziwnym trafem tak czesto nie zmieniają godzin odlotów :)
          • janan2 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 15:33
            Qrcze!Ale jazgot o pierdoły.Problem tyle razy poruszany i jakby naturalny,nawet nie dziwi.Wszystkie polskie biura praktycznie kombinują jak się da.Ale dziwi,że S&F.Byłem z nimi i nie było wpadki.Poza tym istnieje zależność od przewożników,korytarzy przelotu czy nawet pogody na trasie.A co by było jakby tak trzeba ze dwa dni siedzieć na lotnisku,bo przykładowo mgła.Trochę luzu i starać się na spokojnie wyjaśnić.Zresztą nic nie ugra,bo cwani i w każdej umowie polskich BP jest zawarte,że pierwszy i ostatni dzień to transfer.Inna sprawa,że przeginają.

Popieram na własną rękę wypad.Sam za tydzień lecę.Mam już w domu,bilety,vouchery,ubezpieczenie, nr.lotu, godzinę więc jedziesz na lotnisko wsiadasz i lecisz.Nawet przy wylocie żadnego "opiekuna" nie ma,sam sobie radzisz.A po przylocie odbiorą i zawiozą do hotelu.Droga powrotna to samo.Ale to zagraniczne BP.Więc wszystko można,jak się samemu rozsądnie wybierze.Potem nie ma o co mieć pretensji.Więc zdziwienie jakby nie na miejscu,pretensje do kogoś ale własny wybór mało jak widać trafny.Więc o co biega!?
            • irhana Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 15:59
              janan2 napisał:
              > Popieram na własną rękę wypad.Sam za tydzień lecę.Mam już w domu,bilety,voucher
              > y,ubezpieczenie, nr.lotu, godzinę...

Ale Ci dobrze, a ja tak tylko czytam o tym, ze ten leci tamten leci, Miriam pozdrawia z Egiptu, znajomi właśnie wrócili, a ja musze jeszcze 1,5 miesiąca popracować zanim gdzieś polecę.
              Życzę udanych wakacji :))
              • janan2 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 16:13
                Doczekasz się i Ty.Wtedy będzie odwrotnie z odczuciami.Ale to nie żadna lista wylotowa bynajmniej,tylko sposób na załatwienie sobie optymalnego wypadu niekoniecznie z biurem.Takie zdziwienie,że na własną rękę można,to też bardzo dziwne.Więc tylko dlatego tu się wklepałem.Termin orientacyjny,bardzo bliski,ale to i tak tajemnica,nawet przed ślubną.Ta zawsze dowiaduję się tradycyjnie na dzień przed wylotem.Ma mniej czasu na szykowanie się,przewalanie szaf,walizka nieco lżejsza,więc mniej mam do taszczenia,krótki okres na gorączkę pakowania,pyszczenie,a i w samolocie siedzi cicho obrażona.Więc same plusy z mojego punktu widzenia he he.Ale na miejscu moment jej przechodzi.
              • miriam_73 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 16:28
                Ja już niestety wróciłam :((( Na osłodę pozostaje mi to, że mam ok 1500 zdjęć spod wody i teraz muszę je obrobić. Na razie przegryzłam się przez 1/3 ;-) Musze przynać, że jestem bardzo mile rozczarowana kilkoma miejscówkami nurkowymi nieopodal Hurgady, np. przy Małym Giftunie. No i jest perspektywa tego, że (inszallah) w początkach listopada wypali następne safari nurkowe (na tej samej łodzi zresztą, tylko na innej, południowej, trasie)
                • irhana Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 27.09.12, 14:51
                  @Janan forum umarło więc co mam pozostało... trzeba się cieszyć i z listy wylotowej ... Ja to na miejscu Twojej żony, to chyba bym Cię utłukła za taką niespodziankę, zero zrozumienia dla kobiet, a kiedy obowiązkowy manicure, pedicure, fryzjer, kosmetyczka, zakupy i kilka innych niezbednych czynności przed wyjazdem :D oj ma ta Twoja żona do Ciebie świętą cierpliwość jak widzę :)))

@Miriam powroty zawsze są najgorsze ale patrząc za okno to się cieszę, że przywiozłaś ze sobą trochę słoneczka :))) Brakuje mi Twojej relacji z tego safari, zawsze czytam z wielką ciekawością mimo że to nie moja bajka. W Twoich relacjach zawsze jest taka masa świetnych informacji, że wszystkie powinny być na stałę przyszpilane zamiast listy wylotowej i innych bzdur.
                  • miriam_73 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 27.09.12, 15:08
                    Obiecuję, że w weekend napiszę, po kolei, dzień po dniu :) Plus wrzucę zdjęcia.
                  • janan2 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 27.09.12, 17:33
                    irhana!
                    Przede wszystkim dzięki za życzenia powodzenia w mojej wyprawie.Coś tam z fotek wkręcę na fotoforum,no to po powrocie zorientujesz się gdzie mnie akurat nosiło tym razem.Miałem dosyć długą przymusową przerw niezależną ode mnie,więc trochę jestem zniecierpliwiony.Zyczę i Tobie aby plany Ci wypaliły.

A co do żony,no to nie Ty pierwsza masz chęci aby mnie zatłuc.No cóż,koalicja jajników.Nic nowego.Dla mnie jednak znacząca wygoda i ile mniej do noszenia!?Jakoś tę kilkugodzinną burzę przetrwa,a potem no to już tylko lepiej.Ostatecznie niespodzianki są mile widziane,walki płci trwają niezmiennie od wieków,a że bywa przy tym też niekiedy wesoło,no to takie życie.U mnie tak już od lat.Ale też się wycwaniła,ma już dyżurną walizkę spakowaną,więc może kiedyś zrezygnuję z tych podchodów.

Wbrew pozorom nie robię tego znowu złośliwie.Po prostu raz ciężko sobie ponosiłem dwie walizy i plecak na dokładkę w Krakowie na PKP.Tam w podziemia wraca pociąg z lotniska.Windy były nieczynne,oznakowanie mylące,więc sobie pobiegałem z takimi ciężarami po powrocie kilka razy wte i we wte po piętrach jak niebywałego w cywilizowanych krajach i mieście wieśniaka przystało.Mokrutki byłem cały jakby mnie z pod wody wyciągnął.I jeszcze od tej pory mam nie tylko uczulenie na walizki i ich targanie po schodach,ale też i na markety.Zawsze nie trafiłem na wyjście tylko qrna do marketu.A autobus nie będzie czekał,a moją wcięło.Zresztą siedziała już wygodnie w klimatyzowanym.Wtedy mnie poniosło i sobie postanowiłem za te maratony odgrywkę.Więc jest jak jest.Ale wszystko ostatecznie wychodzi na zdrowie.Mniej tapet,malunków i przygotowań z braku czasu też na zdrowie wychodzi he he.A ona niech się piekli,albo nie leci,a co mi tam.Pzdr.
                    • irhana Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 28.09.12, 00:41
                      No przecież po coś tego meża się ma! Najlepsza funkcja męża to robienie za obładowanego osiołka, wszystkie kobiety to wiedzą :D Mnie też by się taki przydał, a tak to sama sobie musze nosić swoje walizki i plecaki, ale jednak lepiej nosić samemu niż usłyszeć "kochanie jutro lecimy na tydzień" , niestety ja jestem typem planującym, a przede wszystkim czytającym dużo o miejscach do których lecę, więc taka niespodzianka i zdanie się na to co zaplanował partner to dla mnie najgorsza kara :)))

A moich planów mam nadzieję, że nic już nie pokrzyżuje, bilety kupione, pierwszy hotel też zarezerwowany, trasa się ustala i co dzień jakoś tam modyfikuje, więc można odliczać :)) Mam też nadzieję, że zanim pojadę to te Twoje zdjęcia pooglądam :))
          • xagona Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 27.09.12, 02:15
            NIkt Cię nie zmusza do wyjazdu akurat do Egiptu. Masz kaprys tam jechać, jesteś guła i nie umiesz na własną rękę sobie zorganizować wyjazdu (a problem to żaden, kupujesz bilety on-line, rezerwujesz hotel przez booking.com, a transfer to ultra tanie taxi z lotniska , niektórzy rezygnują z obwożenia 2h autokarem nawet jak jadą z biurem i wybierają taxi za 15zł i są w 10 minut na lotnisku) to ciesz się, że ktoś obcy Ci to zorganizuje. Na pojedynczej osobie biuro zarabia kilkadziesiąt złotych więc mają Cię zwyczajnie gdzieś i Twoje marudzenie, że zmienili godziny. Umowę z takim zapisem podpisałaś więc teraz nie piszcz na forum i nie wyzywaj ich od oszustów bo nie zrobili nic czego nie ma w umowie i na co nie wyraziłaś zgody.
        • miriam_73 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 14:33
          A co jest dziwnego w wakacjach w Egiptowie na własną rękę????
        • aviel Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 14:47
          bylam dwa razy :) goscie z biura podrozy zaplacili za 1 osobe tyle co ja za 4 dorosle :)) Hotele w Egipcie sa mega tanie a w dodatku te oferowane z polskich biur podrozy maja sredni standard.
          • matys_1972 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 30.09.12, 11:38
            Niezłe bzdury wypisujesz... .
    • zyyko Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 26.09.12, 12:47
      No co za dranie! mnie też oszukali, miałam mieć wylot o 22 a mam o 5 rano!!! A powrót mam o 21! No jak tak można!!!!
      • faraon.drugi Chlodna obserwacja 26.09.12, 14:13

Odnosze wrazenie, ze najczesciej "oszukiwani" zostaja turysci ktorzy majacy klopoty
        z pisaniem w jakimkolwiek jezyku. W tym po polsku. Tysiace emocjonalnych znakow
        zapytania i wykrzyknikow. Gniecenie wyrazow. Spacja abstrakcja. Belkot. Niechlujstwo. Literowki. To przeklada sie na sposob bycia. Zblizony do zycia ameby.

Sadze, ze w taki sam sposob "przegladaja" umowy z biurem. Owszem, czytaja,
        poruszaja ustami i sylabizuja ale malo rozumieja.

Takie ludziki turystyczne nie wyobrazaja sobie podrozy indywidualnych.
        Nie do przeskoczenia jest dla nich najprostsza organizacja wyjazdu.
        I do kogo mogliby miec pozniej pretensje? Narzekajcie dalej z dziesiatkami
        wykrzyknikow wyniesionych z trzeciej klasy szkoly podstawowej.
        Zalosna bylejkosc. To sie bedzie wam czesto zdarzalo. Prosicie o to.
        • annas557 Re: Chlodna obserwacja 26.09.12, 22:50
          O... Mamy wieszcza "forumowego" :)

( przepraszam za zbyt dużą ilość kropek w poprzedniej linijce ) :)

1. przed "ale" stawiamy przecinek
          2. zadnia nie zaczynamy od "i"... no chyba, że pisze Pani trzynastozgłoskowcem :)
          3.bylejakość - piszemy używając literki "a", zamiast bylejkość
          4.konstrukcja "to się będzie wam" - wyniesiona rzeczywiście z 3 kl. szkoły podstawowej- ponieważ prawidłową formą to - To będzie wam się...itd..itd..

Pani Frofesssor :)
          zamiast pouczać, radzę zacząć od siebie

• flying.carpet Re: Chlodna obserwacja 27.09.12, 01:19

Anno,

Nie latam do Egiptu, ale wtrace sie. Nie masz racji w pkt 2. www.fil.us.edu.pl/ijp/poradnia/baza_archiwum.php?TEMAT=Sk%B3adnia
            I jesli chodzi o literowki to robisz ich wiecej:) "Zadnia" i w tytule.
            Syntaks w pkt. 4 nie jest bledem. Jest forma stylu.

Pozdrowienia - fc
            • xagona Re: Chlodna obserwacja 27.09.12, 02:23
              Bo to zwykła histeryczka jest...Szukała buraków co jej przyklasną a tu klops:) Pewnie, że zmiany godzin wkurzają... tak jak mnie wkurza, że deszcz nie pada od kilku dni a OSZUSCI Z POGODY mówili, że będzie deszcz i wzięłam wolne na grzybobranie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! SKANDAL!!!!!!!
              • Gość: ann Re: Chlodna obserwacja IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.12, 21:31
                No, jaka piękna wypowiedź wnosząca tyle pożytku do forum. Na miejscu po 10h opóźnienia okazuje się że hotel który mam w umowie nie posiada wolnych pokoi. czy to pech ? czy moze norma do której histeryczki bądź chisteryczki powinny się przyzwyczaic ? bo każdy kazde kroi w tym kraju :)
                troszkę więcej móżdżku życzę drogim Paniom na tym forum, mniej kropek i wykrzykników, więcej interpunkcji i spokoju :)
    • mirra9 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 27.09.12, 10:30
      To się zdarza. I nie jest to wina biura tylko przewoźnika!
      • glupota.nie.boli Sun Fun - rozhisteryzowana opinia 27.09.12, 14:16

Zgadzam sie opinia wyzej. Nieuzasadniona histeria oderwanej od rzeczywistosci
        "turystki". Chyba juz sie tutaj nie pojawi ze wstydu. Co innego gdybym napisala
        o niej "chisteryczka" wowczas chetnie wygramoli sie ze swojej zaplakanej norki.
        • x20xev Re: Sun Fun - a ja ich lubie :) 28.09.12, 09:16
          Ten poleciał, tamten wraca, jeszcze inny właśnie jest, a my musieliśmy w tym roku odpuścić. Z powodów różnych. To jest dopiero problem, a nie to, że wylot przyśpieszyli czy opóźnili. Nie zmienia to faktu, że zmiany godzin wylotów, przeważnie na nie korzyść turystów, to często celowe działanie BP. Ale co tam. Mam już plana na następny wyjazd. Indywidualny.
    • kasik46 Re: Sun Fun OSzusci !!!!!!! 23.11.17, 19:18
      Niedobrze. A na okiemturysty.pl/category/biura-podrozy/sun-fun-opinie-komentarze-recenzje/ nie znalazłam tak negatywnych opinii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka