Dodaj do ulubionych

Jak śpią Wasze psy?

• omfik Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 12:55
      :) moj pies to nocny wedrowniczek :) podcza nocy spi minimum w trzech
      miejscach:0 na lozku, na poslaniu i na podlodze:)
    • tina51 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 18:05
      Moja roczna suczka Tina spanie rozpoczyna w pokoju dzieci na fotelu w momencie
      gdy my z mężem idziemy spać do sypialni przenosi się do nas,zanim się nie
      położymy do łóżka to leży na fotelu na swoim kocyku,ale póżniej wskakuje do nas
      do łóżka najczęściej położy się koło nóg męża na kołdrze ale przytarmosi swój
      kocyk z fotela,tak sobie śpi do 3-4 a póżniej przenosi się na dół do szwagierki
      i do rana śpi z nią w łóżku jak królowa na poduszcze,łapki pod kołderką.Ajak
      śpi u nas to na grzbiecie nogi wyciągnięte do góry.A czasem tak że sobie tylko
      na główkę naciągnie kocyk.nNo a nad ranem gdy mąż idzie do pracy to znów
      przylatuje do nas i kładzie się na łożu, taka mała cwaniara kochana.
    • abstrakt2003 mój pies śpi na fotelu. 10.10.06, 19:46
      fotel został przez niego zaanektowany i przez zasiedzenie stał sie przywatną
      mojego psa własnością. Podsiadanie psa jest wykroczeniem przeciw domowej
      etykiecie.
      • wanna421 Re: mój pies śpi na fotelu. 10.10.06, 21:44
        Nasza psica labradorka(8 lat) spala do niedawna grzecznie na swoim poslaniu we
        wszystkich pozycjach.Ostatnio pod nasza nieobecnosc zaczela wylegiwac sie na
        lozkach domownikow a ostatnio...spadla z wersalki bo tak sie na niej wykrecala:-)
    • little_ladybird Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 22:27
      moja sunia uwielbia spać na łóżku, przyjmując najróżniejsze i najdziwniejsze
      pozycje i oczywiście zajmując większą jego część :). Jak już jej się znudzi, co
      raczej rzadko się zdarza, to wędruje na fotel, lub na swoje posłanko.
    • tysia2 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 23:31
      Mika, pies mojej mamy owczarek niemiecki, spała oczywiście z moją mamą w łóżku ,
      przy czym zawsze w poprzek, co nie zostawiało dużo miejsca mojej mamie na
      manewry. Kiedy jednak ośmieliła się w ciągu nocy przewrócić na drugi bok ( moja
      mama nie pies) to Mikusia nieco nieprzytomna podnosiła łeb i lekko warcząc
      karciła moją mamę za to, że przerywa psu sen, po czym główka psu opadała
      gwałtownie i następowała kontynuacjia snu. Mama mimo rozespania była tym zawsze
      niezmiernie rozbawiona. Dodam, że jak rodzicielka miała dość psa w łóżku to
      jednym słowem się go pozbywała, bez żadnych negocjacji.
    • edithea Mój pies śpi na balkonie :D 11.10.06, 01:10
      I tam najbardziej lubi. Nawet zimą bo to Husky. W domu ma swoje posłanie,
      czasami spi na nim a czasami gdzie popadnie na podłodze. W łóżku?? Nigdy! Śpi
      zwinięta w kłebek, tak że nos dotyka do ogona, albo na plecach z łapami do góry
      powykrecana w taki pałąk, że znajomi pytają czy jej nic nie jest ;) Czasami śpi
      na boku a pyszczek kładzie na podwinietej przedniej łapie.
      • nnnowak Re: Mój pies śpi na balkonie :D 11.10.06, 11:39
        Mam jamnika Gustawa (dla przyjaciół Gucio :), który sypiał kiedyś wyłącznie z
        nami w łóżku. Odkąd ma budkę (taką miekką, domową) sypia różnie. Trochę tu,
        trochę tam. A co do pozycji - zaczyna tradycyjnie, ciut zwinięty, gdy się trochę
        rozgrzeje, przewraca się na bok, a na koniec oczywiście łapkami do góry. Myślę,
        że kregosłup mu tak odpoczywa.
        A co do uwag o spaniu w łózku, nie mamy z tym problemów. Jest psem domowym więc
        raczej nie problemów z brudem, jest krótkowłosy no i pachnie przyjemnie.

Nie wiem jak z innymi psami, ale ponoć właściciele jamików dzielą się na tych,
        którzy przyznają się, że śpią z nimi i na tych którzy się do tego nie przyznają
        :) Ja się przyznaję !!
        A znam gości, którzy mają 4 jamniki i też z nimi śpią!

Pozdrówka
      • karuuu Re: Mój pies śpi na balkonie :D 11.10.06, 11:44
        Nasz Dusuś śpi z nami w łóżku, układa się w nogach, na koł drze, powodując tym
        naszą dotkliwą niewygodę ;-)) Nie dało się spryciarza oduczyć, wiedział, że mu
        niby nie wolno, więc spokojnie czekał na podłodze, aż zaśniemy i wtedy gramolił
        się na łóżko. Zaakceptowaliśmy stan rzeczy :-))
    • cioccolato_bianco Re: Jak śpią Wasze psy? 11.10.06, 12:36
      mialam 3 psy i bylo roznie.
      ja osobiscie nie znosze zwierzat w lozku ze wzgledow higienicznych i tego, ze
      zostawiaja mase siersci w poscieli, ale inni czlonkowie mojej rodziny spali z
      psami w lozku, jesli psy wybieraly sobie takie miejsce.
      mialy wlasne kosze i czasem spaly tam, a czasem po prostu na kanapie badz
      fotelu.
    • aneko_chan Re: Jak śpią Wasze psy? 11.10.06, 14:15
      Jak jest gorąco mój labcio rozwala się na podłodze do góry brzuchem:)
      A jak juz jest chłodniej zwija się w kuleczkę i śpi na dywanie:)
      • misiober Re: Jak śpią Wasze psy? 11.10.06, 15:53
        Mój mopsik Fredzik kiedys spał u siebie w "korytku" ale podrósł i nauczył sie
        wskakiwac na łóżko i teraz sypia w nim wyłącznie, zaczyna w nogach ale tak ok.
        23 przychodzi do mnie kładzie sie na bok i spi dokładnie jak ja z głową na
        poduszcze. Nad ranem lubi wejść na górną cześc poduszki ciałko owija wokół
        mojej głowy a główkę kladzie w zagłębienie na mojej szyji. To moja nocna
        etolka, żywa i jakże kochana :)I cóż wole mojego cudownego pieska, niż sterylną
        czystość, ale osobą czystą oczywiście jestem :)
        • kruszynka301 Re: Jak śpią Wasze psy? 11.10.06, 21:08
          teściowa wyjechała za granicę, i naturalnie dostaliśmy "w spadku" jej pudelka;))). Przez rok walczyłam z nim skutecznie, aby raczył nie spać w łóżku na poduszce, tylko w nogach;))))).
          W żaden sposób jednak nie mogę go oduczyć warczenia w środku nocy na męża, kładącego się późno spać (ja natomiast mogę kłaść się spać o kożdej porze dnia i nocy;).

Kotek natomiast zazwyczaj spał w szafie w sypialni. Niestety, przeżył traumę (wyjechaliśmy na wakacje nie zauważając śpiacego koteczka - miał zwyczaj zakopywać się w swetry) - był zamknięty w sypialni 2 dni. Teraz śpi wyłącznie na kanapie w salonie, do sypialni nie wchodzi;).
        • mamamona Re: Jak śpią Wasze psy? 12.10.06, 13:53
          misiober napisała:

> Mój mopsik Fredzik kiedys spał u siebie w "korytku" ale podrósł i nauczył sie
          > wskakiwac na łóżko i teraz sypia w nim wyłącznie, zaczyna w nogach ale tak ok.
          > 23 przychodzi do mnie kładzie sie na bok i spi dokładnie jak ja z głową na
          > poduszcze. Nad ranem lubi wejść na górną cześc poduszki ciałko owija wokół
          > mojej głowy a główkę kladzie w zagłębienie na mojej szyji. To moja nocna
          > etolka, żywa i jakże kochana :)I cóż wole mojego cudownego pieska, niż sterylną
          >
          > czystość, ale osobą czystą oczywiście jestem :)

moje mopsy śmierdzą - regularnie trzeba je kompać, bo żyć się nie da ;))
          a wcale nie są takie stare ;) - 6 lat mają.

jak to znosisz??????????/ ;)
          no chyba że masz szczeniaka
          • misiober Re: Jak śpią Wasze psy? 12.10.06, 15:49
            Mam dwulatka, to mój pierwszy mops więc nie mam doświadczeń jak to moze być
            dalej, no oczywiście i on jest trochę śmierdzielkiem, ale raczej w psiej normie
            więc jest ok :)no nie wiem może się jakoś przyzwyczaiłam, może ma mniej
            wrażliwy nos, on daje mi tyle miłości i radości, że mały smrodek nic tu nie
            znaczy :) pozdrawiam
            • andzia_s Re: Jak śpią Wasze psy? 26.10.06, 09:57
              Mopsy smierdza tylko wtedy, kiedy maja źle pielęgnowaną sierść, albo smierdzi
              im z pysia od jedzonka. Moja moposiczka w 28.10 skonczy roczek.
        • andzia_s Re: Jak śpią Wasze psy? 26.10.06, 09:55
          Moja mopsiczka, gdy widzi, ze ja ide do lozka idzie za mna. Razem spimy, ale
          jak uslyszy, ze moj mąż wylącza telewizor zaraz ucieka. uczyliśmy ja od malego,
          ze w lozku moze lezec tylko wtedy, gdy my jej na to pozwolimy. jest na tyle
          madra, ze wie kiedy ma isc do siebie, tzn na fotelik, kanape ewentualnie na
          swoje poslanie. Latem jak to mops, woli lezec na plytkach, bo tam chlodniej.
          • meetsue Re: Jak śpią Wasze psy? 29.10.06, 18:14
            Mój pies zwykle sypia na podłodze tzn. na swoim posłaniu, aczkolwiek lubi czasem
            wejść na chwile do łóżka :) Gdy spał ze mną w pokoju zwykle kładł się razem ze
            mną po czym, po 10 minutach schodził na podłogę sam. Teraz śpi w pokoju
            rodziców, ale też grzecznie na podłodze. Czasami niezauważenie wskoczy do łózka
            w nocy na chwile, albo nad ranem, ale zwykle na chwilę tylko, dać znać o sobie :)
    • prezzzes Wygodnicki 12.10.06, 11:47
      Mój pies kochał wszystko, co miękkie. A zważywszy na to, że lubił "biegać" we
      śnie, spanie z nim w jednym łóżku nie należało do wielkich przyjemności :)
      • mazowszanka7 Re: Wygodnicki 13.10.06, 11:07
        Moja sunia oczywiście także śpi z nam w łóżku z czego jestem bardzo zadowolona
        bo uwielbiam czuć jej gorące ciałko (30 kg). Jak niechcący zdarzy się jej
        usnąć na kanapie w salonie to budzę ją po chamsku i wołam do siebie. Co ciekawe
        jest to pies który w ogóle nie uznaje leżenia na podłodze, po prostu nie
        kładzie się tam!!!!!!! leży na kanapie na której śpi w ciągu dnia, jak jest
        zajęta to pakuje się na fotel bądź idzie do sypialni. Mojego psa po prostu nie
        zobaczy się leżącego na podłodze:) Niezłe numery dzieją się jak przyjdą do nas
        znajomi i pozajmowane są wszystkie "psie miejscówki". Chodzi rozbita po całym
        mieszkaniu, wyczekuje aż ktoś podniesie się ze swojego miejsca i oczywiście w
        mgnieniu oka je zajmuje wpychając się pomiędzy innych, a zgoniona zbiera
        obrażony zadek i dalej chodzi po mieszkaniu. Śmiejemy się że po całonocnych
        imprezach u nas w domu nasz pies jest równie niewyspany co my, tylko kaca nie
        ma:) I jeszcze jedno ona dokładnie wie kiedy jest niedziela, bo jak tylko się
        obudzi to robi z moim mężem totalny "jubel" w łóżku . Objawia się to demolką,
        wygłupami, skakaniem, szczekaniem itp. I to tylko w ten dzień???? W sobotę tak
        nie robi mimo że też śpimy trochę dłużej.
    • viinga Re: Jak śpią Wasze psy? 15.10.06, 00:06
      Moj spi tak :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=14974551&a=47503355
    • dr.wal2 Re: Jak śpią Wasze psy? 20.10.06, 12:17
      anneczka78 napisała:

> Mają swoje posłania, czy wolą podłogę?
      > A może śpią w łóżku razem z Wami? :-)

Moj Dobryman spi w nocy ze mna w lozku,w dzien na tej sofie w ktorym pokoju ja
      aktualnie przebywam,je przy stole lecz z wlasnego talerza,-sztuccow/lyzek
      nieuzywa.
    • agin210804 Re: Jak śpią Wasze psy? 24.10.06, 11:06
      moja sunia (mieszaniec, taki sredniej wielkosci) spi roznie, raz w dzien z
      reguly jak najblizej nas, czasem na fotelu, cczesto na golej podlodze lub
      dywanie, w nocy na lozku, ale czesto zeskakuje na podloge lub dywan, widac jej
      za goraco, a poza tym najczesciej spi lapami do gory, brzuch wywalony na pokaz,i
      tak sobie spi na srodku pokoju, ze tez rownowage na pleckach zachowuje, hehe,
      ale jej siostra tez tak ma:))
    • twojahanus Re: Jak śpią Wasze psy? 03.11.06, 23:40
      Moja labradorka- Goldzia akurat teraz jest ze mną w łóżku. Nie specjalnie to
      lubię, ale mąż ją zaprasza. Śpi róznie- często z nogami w górze opartymi o
      ścianę, czasem w koszyku, na fotelu, na nowiutkiej kanapie, na podłodze, na
      chodniku w łazience albo w kuchni. Nie ma takiego miejsca w którym by nie spała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka