Dodaj do ulubionych

UWAGA!!!! KLESZCZE

IP: *.chello.pl 01.04.03, 21:58
W Warszawie na Ochocie pojawiły się kleszcze. Właśnie własnoręcznie
wyciągnęłam dziś jednego z łepka mojej psinki i pobiegłam do kliniki po
Frontline. To chyba trochę wcześnie jak na kleszcze zawsze kojarzyły mi się z
okresem kiedy już jest zielono. W każdym bądź razie uprzedzam, że już są i
trzeba zabezpieczyć nasze zwierzaczki.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • default Re: UWAGA!!!! KLESZCZE 02.04.03, 09:18
      Potwierdzam! Kleszcze już poczuły wiosnę i działają także na Białołęce !
      Pierwszego zdjęłam z mojej suki już w zeszłym tygodniu, na szczęście jeszcze
      się nie zdążył wczepić. Potem widziałam jeszcze trzy - też nie wczepione, może
      trochę jeszcze zaspane. Natychmiast nabyłam obroże Kiltix - są drogie, ale
      innych nie opłaca się kupować, przekonałam się, że te są najskuteczniejsze.
      Albo Frontline. Też drogi, ale i tak wychodzi to taniej niż koszty leczenia
      psiuka z babesziozy....
      • Gość: dot Re: UWAGA!!!! KLESZCZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 14:34
        kleszcze moi kochani to są jak tylko wyjdzie słońce czyli i w lutym się
        zdarzają, a leczyć psa z babeszjozy (bez gwarancji sukcesu) to ja nikomu nie
        życzę.
        • Gość: imann Re: UWAGA!!!! KLESZCZE IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 04.04.03, 10:02
          Donoszę, że kleszcze są już też w Lesie Kabackim!!! Uwaga na pieski - polecam
          frontline spot-on raz w miesiącu!
          • Gość: AD-1 Re: UWAGA!!!! KLESZCZE IP: 195.117.68.* 06.04.03, 10:49
            JA stosuje srodek na kleszcze EXSPOT kosztuje 10 zł.Jest to olejek który
            wyciska się na kark pieska w jednym miejscu,pozostaje tam tłusta plama przez
            pewien okres .Jest bardzo dobry ,i skuteczny,JA smaruje swoje kochane pieski
            WEST highland white terrier.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka