ap77 14.04.03, 20:30 Szukam info. o tej rasie. Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piasia Re: Budozek francuski? IP: diabel:* 15.04.03, 07:23 Koleżanka ma taki egzemplarz ;) Jak się zmęczy (pies, nie koleżanka), to rzęzi mu w gardle, jakby miał za moment się udusić. Gdy za szybko pije, to potem wymiotuje. Ta rasa ma jakąś wadę budowy gardła i stąd te problemy. zajrzyj tu: www.100pociech.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Budozek francuski? IP: *.ricoh.com.pl / 172.17.120.* 15.04.03, 11:18 Mam takowego, to juz drugi egzemplarz w naszym domu, kochany i brzydki. Fakt - tak jak wszystkie buldogi nie znosi upalu, moga wystapic problemy z sercem i kregoslupem, krotko zyja, bo ok. 8-10 lat. Polecam ksiazke S. Kucharskiego "Buldogi francuskie" oraz strone www.dogomania.pl/rasy/rasa193/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Budozek francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 12:03 oj bez przesady, mam 4 letnią buldożkę i żadnych problemów z gardłem ani oddychaniem nie ma (chyba że jest jakaś wyjątkowa ;) ), za to jest strasznie żywiołowa i ruchliwa. Chrapliwy oddech jest związany z wadliwą budową przegrody nosowej (częsta przypadłość) i u prawidłowo zbudowanego nie powinnien wystepować, wiadomo krótko nosy psiak ma cieższy oddech ale na pewno nie chrapliwy. Za to mogą mieć problemy z chorobami skóry, kontuzje kończyn. Ale sa naprawdę bardzo kontaktowe szybko się uczą, potrzebują wiele uwagi bo bez człowieka zyć nie mogą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Budozek francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 12:09 Aaaaa, są bardzo dominujące i zaborcze, Tekla zdominowała totalnie naszego ponad 6 miesięcznego ale 4 razy od niej większego i 3 razy cięższego Hovawarta, nie sądze żeby kiedykolwiek przejął pozycją przewodnika, bo "mały" po prostu poddaje się jej ... a pewno jest to i kwestia wieku, ale charakterek buldożka tez robi swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
moosca Re: Budozek francuski? 20.07.03, 12:47 a ja tez mam pytanko- jak bardzo sie slini buldozek i czy wszystkie chrapia, aha i jak znosza podroz pociagiem, np. 2-godzinna? Odpowiedz Link Zgłoś