Dodaj do ulubionych

mój kot sika

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 10:47
Mam spory problem ze swoim kotem. Ma 12 lat i od jakiegoś czasu nie trzyma
moczu. Po prostu przy każdym gwałtowniejszym ruchu się z niego leje. Byłam u
wet. powiedział że nic z tym się nie da zrobić. Czy na pewno? Nie mam serca
go oddać do uśpienia, bo poza tym nieźle się czuje i wszystkie wyniki ma w
normie ale nie da się z nim normalnie żyć. Ostatnio ubieram mu pampersy, ale
ani to nie działa w 100% a on jest wściekły. Proszę o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: kot Re: mój kot sika IP: *.mech.pw.edu.pl 24.05.03, 11:01
      Witam!
      Dwanaście lat to jeszcze nie starość. Czasem koty sikają ze strachu. Czy jesteś
      pewna, że w otoczeniu nie pojawiło się coś, co kota stresuje? Zastanów się nad
      tym, te pampersy jeszcze powiększają stres. Jeśli kot ma spokój, nie ma powodów
      do zdenerwowania, spróbuj iść z nim do innego lekarza, może jednak to choroba i
      da się wyleczyć. Poziom wiedzy weterynarzy jest niestety bardzo zróżnicowany.
      Pozdrawiam.
      • Gość: es Re: mój kot sika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 12:56
        Dzięki za radę. Nic w jego otoczeniu się nie zmieniło. Może jeszcze dodam że on
        ma sparaliżowaną jedną łapę ( po źle zrobionym zastrzyku) i przez to jest cały
        skrzywiony. Owszem dawniej zdażało mu się zesikać raczej na złość niż ze
        strachu, ale w tej chwili jest inaczej. On -tak mi się wydaje po prostu tego
        nie kontroluje, wystarczy go mocniej przytulić a zdaża mu się nawet jak idzie
        albo biegnie a takze w czasie snu. Pampersy są wyrazem desperacji z mojej
        strony, bo całe dni- i to nie jest przesada spędzam na myciu i praniu. A po
        kilku dniach lania przestaje sikać wogóle na dwa trzy dni. Nie wrzeszczę na
        niego za to, ani w żaden inny sposób go nie karzę więc nie ma powodu się
        specjalnie stresować. Je normalnie i przymilny jest jak zawsze choć ostatnio
        brakuje chętnych żeby go brać na ręce bo śmierdzi no i to nic przyjemnego
        zostać obsikanym. Spróbuję u innego wet.
        • Gość: m.pw Re: mój kot sika IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 23:53
          Moze spróbuj na Nowoursynowskiej w klinice małych zwierzat SGGW - jeśli
          mieszkasz w W-wie. Są tam lekarze, którzy lubia koty.
          Powodzenia i napisz jak Ci się udało. M.
        • Gość: kluba1 Re: mój kot sika/do es IP: *.we.client2.attbi.com 25.05.03, 05:33
          Przeczytalam twoj post z zainteresowaniem, bo tez mam "sikulca" ale u ciebie to
          zupelnie inna sprawa. Sadze , ze powinnas zanlezc veta - urologa, to
          cos "mechanicznego" raczej niz psychologicznego. Napisz koniecznie c.d.
          Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka