Dodaj do ulubionych

Debilizm, masakra, makabra

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 19:55
www.republika.pl/amstaff_pitbull/debilizm.html
Obserwuj wątek
    • Gość: milo Re: Debilizm, masakra, makabra IP: 217.144.243.* 01.07.03, 20:28
      BEZ KOMENTARZA!!!!!
    • Gość: Basia Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.acn.pl 01.07.03, 21:30
      w życiu bym nie uwierzyła że to możliwe............ ale te zdjęcia mówią same
      za siebie...............szkoda słów
      • Gość: mokato Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 22:51
        Są tylko łzy...
        • delicatesca Re: Debilizm, masakra, makabra 02.07.03, 02:32
          czemu te wszystkie psy to pitbulteriery? i z jakiego powodu maja te
          okaleczenia - z walki z innymi psami?
          • Gość: Tara Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.solcon.nl 02.07.03, 08:18
            Podlosc ludzka nie zna granic!!!!Tych,ktorzy to zrobili nienawidze.
    • mjot1 Re: Debilizm, masakra, makabra 02.07.03, 09:31
      Cóż... Jak się tak dokładniej przyjrzeć to jest to portret zbiorowy człowieka.
      Tak właśnie wygląda człowiek; gatunek panujący. Tacy jesteśmy.
      I dobrze, że czasem ktoś zrobi nam takie zdjęcie.
      Trzeba przecie czasami zobaczyć swe prawdziwe oblicze i spojrzeć sobie prosto w
      oczy.

Najniższe ukłony!
      Jakiś „zbulgotany” wewnętrznie M.J.
    • dorka.k Re: Debilizm, masakra, makabra 02.07.03, 09:44
      Nie wiem co napisać, serio, aż brakuje słów...
    • Gość: malidar Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:00
      Nie umiem znaleźć odpowiednich słów ...
      Masakra i makabra wydają mi się za słabe na określenie tego co widziałam
    • Gość: alab108 Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.atr.bydgoszcz.pl 02.07.03, 10:35
      ą gdzie jest do cholery policja, straż miejska itd, przecież to niemożliwe żeby
      nikt nie widział, nie słyszał. Przecież nie można na coś takiego pozwalać.
      Niech ći właściciele się mordują
      • Gość: Munio Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 10:52
        Nie obejrzałam wszystkich zdjęć, nie mogłam patrzeć na tą straszną rozpacz...
    • Gość: hanka Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.ichf.edu.pl 02.07.03, 11:13
      Oglądając to jestem załamana , zapłakana , i ... pełna agresji do ludzi którzy
      byli w stanie doprowadzić do takich nieszczęść i bólu oddane i pełne wierności
      im istoty . To poprosu nie mieści sie w głowie - ile trzeba w sobie miec
      okrucieństwa zeby pozwolić na to nie mówiąc aby doprowadzić do tego . Boże co
      moglibyśmy zrobić aby do tego nie dopuszczać - jak doprowadzić do tego aby
      otoczenie się o tym dowiedziało i surowo podkreślam SUROWO karało się osoby
      znęcające się nad zwierzętami . Na tyle surowo aby następne się bały i nie
      czuły się bezpiecznie .A swoją drogą te psy żyły w jakim otoczeniu czy naprawdę
      nikt nie widział i nie mógł pomóc - sąsiedzka pomoc powinna również działać w
      stosunku do zwierząt . No mają szczęście ci "właściciele " ze nie mieszkają w
      moim pobliżu - ja litości dla takich zwyrodnialców nie mam i staram się pomóc
      napotkanym na mojej drodze zwierzętom - bez względu na to czy pan własciciel
      jest z tego powodu zadowolony czy nie . Jadąc na działkę na Mazury nieraz muszę
      użyć dyplomacji , połechtać "pana gospodarza" ( chociaż najchętniej bym go
      udusiła ze złości), że niby zostało mi trochę jedzenia więc dam jego psom -
      dając sama bo on napewno " zapomni " , stawiając kolejny garnek z wodą aby
      mogły przetwać ten upał , odplątać zaplątany łańcuch aby nie musiał na baczność
      stać przy budzie, przybić deskę w zrobionej przez nas działkowiczów budzie( bo
      przecież może spać bez budy - deszcz go zmoczy to nie będzie miał pcheł),
      pogłaszczę przytulę - grożniejszemu dam dobre słowo pogadam - chociaż i one
      merdają już ogonem jak idę . Zawiozę starą obroże , aby zamienić gruby ścisły
      łańcuch . Proszę pozostałych działkowiczów aby jak mnie nie ma a ktos z nich
      przyjedzie - nalał wody ,dał coś jeść . I tyle co mogę zrobić . Ale gdyby każdy
      z nas rozejrzał sie w koło siebie czy na wakacjach czy na osiedlu i chociaż
      trochę pomógł tym zwierzętom - nie pozwolił na robienie im krzywdy -tępił
      właścicieli za ich okrucieństwo o ile mniej byłoby cierpień tych bezbronnych
      zwierząt - bo przecież gdyby chciał to by pogryzł , odgryzał sie -jest
      niejednokrotnie silny - ale jest wierny , potulny i nie rozumiejący dlaczego
      jego pan sprawia mu tyle bólu ! Tacy ludzie nie zasługują na litość a jedynie
      na krzesło elektryczne -nie ... byłoby to za mało bólu powinni cierpieć tak
      samo !
      • Gość: Kundel Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 11:34
        To smieci z tzw. "Miasta", polmozgi, nacpani w dresach i garniturach, bez
        honoru, zapominaja o bandyckim kodeksie honorowym, zapominaja ze w potrzebie
        tylko pies ich nie opusci, wystawiaja swojego psa do walki, tak naprawde
        jedynego przyjaciela!!!!
      • Gość: dorka Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.ilab.pl 02.07.03, 11:46
        Pozdrawiam Cię Hanko, ja też postępuję podobnie jak mogę - pomagam. Myślę
        jednak że nasza złość mniej pomoże od naszej odwagi - odważyć się zwrócić
        uwagę, zgłosić krzywdę, przypilnować tak długo, żeby sprawa była załatwiona.
        Dać pieniądze (jak ktoś ma) jest najłatwiej.
        Moim zdaniem trzeba starać się dawać przykład innym ludziom, dzieciom!, nie
        reagować złością i agresją, ale spokojem, pewnością swoich racji,
        zdecydowaniem. Zdecydowanie piętnować tych, co sa okrutni...
        Czego sobie i wszystkim życzę. Czasem tchórzliwa i leniwa, dorka.
      • miska77 Re: Debilizm, masakra, makabra 02.07.03, 13:44
        zobacz tutaj
        www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/drastyczne_przypadki.html
        www.arka.strefa.pl/opowiadanie.html
    • Gość: Niestety Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.uz.zgora.pl 02.07.03, 12:31
      Niestety, każdy, kto chce, może mieć psa i robić z nim co chce, co zresztą
      dotyczy wszelkich zwierząt. Wypadki karania właścicieli za nieludzkie
      postępowanie ze zwierzakami należą u nas do rzadkości, a i "kary" najczęściej
      są śmieszne. W telewizji pokazują (chyba na Discovery), że w Nowym Jorku jest
      ileś milionów zwierząt domowych i TYLKO dziesięcioro funkcjonariuszy policji,
      którzy mają za zadanie ścigać osoby niewłaściwie postępujące ze
      swymi "ulubieńcami". U nas policji w ogóle takie rzeczy nie interesują.
      A czy ktoś kontroluje, co dzieje się w rozmaitych ubojniach?
      A czy wreszcie coś zostało załatwione w sprawie nieszczęsnych koni
      transportowanych w strasznych warunkach?
      Ludzie bywają nieludzcy, ale w CYWILIZOWANYCH krajach powinny być pewne prawne
      mechanizmy pozwalające choćby w jakimś stopniu ulżyć doli nieszczęsnych
      stworzeń, którym przyszło mieć do czynienia z takimi potworami. Niestety,
      Polska jeszcze ma pod tym względem długą drogę przed sobą.
      • Gość: mona Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 00:52
        jestem zszokowana.....
        • delicatesca Re: Debilizm, masakra, makabra 03.07.03, 01:23
          Gość portalu: mona napisał(a):

> jestem zszokowana.....

ale czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego te zmasakrowane psy sa wlasnie rasy
          bulikow?
          • Gość: piasia Re: Debilizm, masakra, makabra IP: diabel:* 07.07.03, 08:20
            Katolicki kraj, katoliccy ludzie...
            Miłość bliźniego (i zwierząt) w najczystszej formie, mozna powiedzieć.
            Realizowana wg reguły "chłop żywemu nie przepuści".

Ja bym tych bandytów osobiście wsadzała w mrowiska. Nie rozumiem pobłażliwości
            prawa. Nie rozumiem braku wrażliwości, znieczulicy. Mąż leje żonę, ojciec
            katuje dzieci, ktoś znęca się nad psem - i NIKOGO to nie obchodzi. A policja
            nie chce się mieszać, bo "nikt nie zgłosił" albo "nie ma podstawy prawnej".

Jedyne, co mnie odrobinę pociesza w takich sytuacjach to czasem reakcja
            normalnych ludzi. W moim mieście niedawno jakiś zwyrodnialec omal nie zadźgał
            nożem trzymiesięcznego szczeniaka. Sąsiedzi wezwali policję, psiak trafił do
            schroniska, chęć opieki nad nim od razu zgłosiło kilka osób. Już jest w dobrych
            rękach.

Ale jak można tak katować i masakrować zwierzę - nie jestem w stanie zrozumieć.
            • Gość: Munio Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:56
              Po prostu ne...
              • Gość: Munio Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:57
                ne...
                • Gość: Munio Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:57
                  Coś się źle wysyła!!
            • kgrabinski Re: Debilizm, masakra, makabra 07.07.03, 16:25
              Az mam ochote sie przebrac, zalozyc maske i wyjsc noca i robic to samo tym którzy zrobili to psom.... Hamurabi mial chyba dobre prawo... Kradniesz i po reku, zabijasz zostajesz zabity... banal okaleczas zostajesz okaleczony...
              GrrrrrrrrYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!
              • trufelka Re: Debilizm, masakra, makabra 08.07.03, 02:40
                Powiem Wam ze w POlsce jest straszna znieczulica na zwierzeta. Ile razy
                widzialam psy przywiazane i zostawione na laske losu. W kraku w ktorym mieszkam
                sa bardzo powazne kary. CZesto takiego zbira pokazuja w TV dokladnie opisujac
                co zrobil. Sasiedzi donosza bez skrupolow, filmuja nawet przez plot, ryzykujac
                soba. Mysle ze traktowanie zwierzat swiadczy o poziomie cywilizacyjnym danej
                narodowosci.
                • Gość: Venus Re: Debilizm, masakra, makabra IP: *.vs.shawcable.net 08.07.03, 23:02
                  Nie ogladalam niczego bo sie boje ale ktos wspomnial o walkach psow- walki
                  psow sa nielegalne i dlatego trudno jest cos z tym zrobic.
                  sa dobrze ukrywane.
                  Straszne.
                  venus
          • tomazinko Re: Debilizm, masakra, makabra 16.07.03, 14:07
            to są psy po walkach do tego zosatały stworzone i tego nauczone. to tak jak z
            żółnierzami potrafią zabijać a ryzyko wliczone w cenę i jak zwykle stoi za tym
            jakiś durny człowiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka