Dodaj do ulubionych

CIECZKA - co robicie???!!!

IP: base7:* / 10.10.87.* 05.08.03, 11:54
Jak zabezpieczacie mieszkanie przed cieczką suki?
Jak zabezpieczacie sukę przed psami?
Słyszeliście może o tabletkach chlorofilowych? Jak działają, ile kosztują???
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: CIECZKA - co robicie???!!! 05.08.03, 12:14
      Suczkę mam małą dosyć ok.6 kg wagi,więc na spacerach(oczywiście tylko i
      wyłącznie na smyczy krótkiej)po prostu biorę ją na ręce jak jest jakieś
      zagrożenie w postaci nachalnego adoratora.Gorzej kiedy adorator jest większych
      rozmiarów-wtedy przydaje się straszak tzn jakiś spory kij do odganiania.W domu
      zakładam jej takie specjalne majtki na cieczkę(do kupienia w sklepach zoo)a to
      co zabrudzi po prostu zmywam-przydaje się woda utleniona lub vanish.Te tabletki
      są moim zdaniem nieskuteczne,pomogły tylko trochę na zapach z pyska,a później
      padło na nie podejrzenie o spowodowanie alergii(w przypadku mojej suczki)więc
      odstawiłam.Są też w sklepach takie spreje ale chyba nic nie zlikwiduje tego
      zapachu-psy mają przecież b.dobry węch.Także w sumie da się tą cieczkę po
      prostu jakoś przeczekać.Tak w zasadzie to najgorsze są te ostatnie dni wtedy
      jest najwięcej psów pod domem,ale da się przeżyć.Pozdrowienia!
      • Gość: mokato Re: CIECZKA - co robicie???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 12:42
        Witam!
        ja używam dla mojej psiny właśnie spray. Firma GIMBORN. Kosztuje ok. 25-30 zł a
        jest bardzo wydajny(mam go już 2 lata. Tylko żeby działał należy zastosować się
        do podanych wskazówek. Zapach jest dość nieprzyjemny(chyba na bazie pieprzu)
        ale za to skutecznie neutralizuje zapach.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka