Gość: Lena IP: base7:* / 10.10.87.* 05.08.03, 11:54 Jak zabezpieczacie mieszkanie przed cieczką suki? Jak zabezpieczacie sukę przed psami? Słyszeliście może o tabletkach chlorofilowych? Jak działają, ile kosztują??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: CIECZKA - co robicie???!!! 05.08.03, 12:14 Suczkę mam małą dosyć ok.6 kg wagi,więc na spacerach(oczywiście tylko i wyłącznie na smyczy krótkiej)po prostu biorę ją na ręce jak jest jakieś zagrożenie w postaci nachalnego adoratora.Gorzej kiedy adorator jest większych rozmiarów-wtedy przydaje się straszak tzn jakiś spory kij do odganiania.W domu zakładam jej takie specjalne majtki na cieczkę(do kupienia w sklepach zoo)a to co zabrudzi po prostu zmywam-przydaje się woda utleniona lub vanish.Te tabletki są moim zdaniem nieskuteczne,pomogły tylko trochę na zapach z pyska,a później padło na nie podejrzenie o spowodowanie alergii(w przypadku mojej suczki)więc odstawiłam.Są też w sklepach takie spreje ale chyba nic nie zlikwiduje tego zapachu-psy mają przecież b.dobry węch.Także w sumie da się tą cieczkę po prostu jakoś przeczekać.Tak w zasadzie to najgorsze są te ostatnie dni wtedy jest najwięcej psów pod domem,ale da się przeżyć.Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokato Re: CIECZKA - co robicie???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 12:42 Witam! ja używam dla mojej psiny właśnie spray. Firma GIMBORN. Kosztuje ok. 25-30 zł a jest bardzo wydajny(mam go już 2 lata. Tylko żeby działał należy zastosować się do podanych wskazówek. Zapach jest dość nieprzyjemny(chyba na bazie pieprzu) ale za to skutecznie neutralizuje zapach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś